Αναπαραγωγή Αρχίσαμε κι εμείς

Όπως σου είπα Κατερίνα από την αρχή, αφού τα έστησες τώρα, είναι σαν να τους έδωσες το έναυσμα.
Εσύ κατευθύνεις τα πουλιά, μην βρεθείς ξαφνικά να τρέχεις απο πίσω τους.
Αφού έχεις κάνει διατροφική προετοιμασία μην φοβάσαι. Δώσε νήμα και φωλιά και όταν την ετοιμάσει η θηλυκιά,τράβα το χώρισμα.
Όπως στα είχα πει έτσι τα έκανα και εγώ. Μάλιστα όταν τράβηξα το χώρισμα, περίμενα για δυό τσιγάρα να δω τι θα γίνει. Μην απογοητευτείς, δεν έγινε τίποτα. Όταν όμως θυμήθηκα πως έχω άπλυτα πιάτα και ήρθα μέσα στο σπίτι.. Έγινε ο χαμός.Ήταν αυτό το κλικ μέχρι να ανοίξω την βρύση!(Δεν κάνω πλάκα παιδιά, δεν ξέρω πως το προέβλεψε η Μαρία)
Για αύριο έχω βάλει με δύο μέλη, δύο διαφορετικά στοιχήματα,ένα των 10 ευρώ και ένα για δύο σουβλάκια. Νομίζω θα τα κερδίσω γιατί έρχεται και το πρώτο αυγό!
Καλή επιτυχία!
 
Σημερα ακομη ενα ζευγαρι μπηκε στη διαδικασια!Γιαννη(ianos)να το και το αλλο σου κοριτσι.. Η μεγαλη και φοβερη σεξουαλα! Του την πεφτει απο τωρα, ουτε καν τα προσχηματα δεν κρατησε😛.IMG_20180226_205244_800x600.webp IMG_20180226_205257_800x600.webp IMG_20180226_205323_800x600.webp IMG_20180226_205403_800x600.webp IMG_20180226_205412_1_800x600.webp
 
Σημερα φτιαχνουμε φωλιτσα!:D
Να βγαλω το χωρισμα;👎
Ποιά, πες μας...
Ναι, βγάλε άμεσα το χώρισμα. Άμεσα σου λέω διότι μπορεί το θηλυκό να τη φτιάξει και μέσα σε μια ώρα, αρκεί να έχει υλικό και να είναι έτοιμο προς ζευγάρωμα και απόθεση αυγών σε λίγες ημέρες. Νομίζω ότι για να είναι τα αυγά ένσπορα χρειάζεται δύο ημέρες πριν την απόθεσή του πρώτου, να έχει υπάρξει ζευγάρωμα. (Δεν θυμάμαι γιατί το νομίζω αυτό, αλλά νομίζω ότι κάπου το είχα διαβάσει στο παρελθόν)
 
Γιαννη ειναι το ευγενικο μας κοριτσι!:DΜπορω να σας πω οτι απο το πρωι την εχει σχεδον ετοιμη!:DΠερα απο ευγενης, ειναι και πολυ προκομμενη! 😛Τωρα μολις εβγαλα και το χωρισμα και περιμενω! Μολις εχω νεα, θα σας ενημερωσω🙂

Να και τα πρωτα φιλακια!
 
Μπορω να σας πω οτι απο το πρωι την εχει σχεδον ετοιμη!:DΠερα απο ευγενης, ειναι και πολυ προκομμενη!
... Και καλοαναθρεμένη και Νοικοκυρά με Ν κεφαλαίο. Αχ, συγκινήθηκα τώρα. Όλα να πάνε καλά. Άμα ακούσεις τρελό κελάηδημα, να ξέρεις ότι η πράξη ετελέσθη.
 
Καλησπερα σε ολους!Η καναρα μου εχει φτιαξει τη φωλια της, αλλα την εχει πλεξει μονο γυρω γυρω, δηλαδη στον πατο, εχει αφησει την τσοχα σκετη,υπαρχει προβλημα θεωρειτε;
Σας ευχαριστω εκ των προτερων! 🙂
 
την εχει πλεξει μονο γυρω γυρω, δηλαδη στον πατο, εχει αφησει την τσοχα σκετη,υπαρχει προβλημα θεωρειτε;
Αφου ακομα δεν εχει κανει αυγα, ασε το ενστικτο της ελευθερο! Αν δεις αυγό και παραμενει ετσι η φωλια θα πρεπει να παρεμβεις και να βελτιωσεις λιγο τη φωλιτσα εσυ. Θα βγαλεις το αυγό, θα βλεις λιγο νημα στο κεντρο, θα παρεις ενα λεμονι για να φτιαξεις στρογγυλη τη φωλια και θα αφησεις μετα το αυγό. Αν χρειαστει να γινει αυτο, να το κανεις οταν πετυχεις το κοριτσι εκτος φωλιας και οσο μπορεις πιο γρηγορα και προσεκτικα. :)
 
Κατερίνα, αν η κανάρα σου είναι μία από αυτές που σου χάρισα, έχε υπόψη σου ότι η μάνα τους, τη φορά που γεννήθηκαν, είχε πλέξει τη φωλιά γύρω - γύρω και στο κέντρο, πάτο κλπ, είχε βάλει κυρίως βαμβάκι, οπότε αν ισχύει το παραπάνω, ίσως απλά αναπαράγουν το ίδιο.
Σε όποια περίπτωση λοιπόν, εγώ θα έδινα και άλλο νήμα και λίγο - λίγο βαμβάκι, αν και καθώς λέγεται δεν είναι και το καταλληλότερο υλικό
 
Ακριβως αυτο ισχυει Γιαννη. Ειναι η κυρια που λεγαμε! Και ακριβως το ιδιο με τη μαμα της εχει κανει. Πριν καν διαβασω το post,της ειχα ηδη δωσει κι αλλο νημα:). Σημερα μαλιστα εχω και δευτερο κοριτσι που φτιαχνει φωλια. Μαλιστα πριν λιγο τους ενωσα με το ταιρι της.👍
 
Ετοιμη και η δευτερη φωλιτσα! Τωρα υπομονη και θετικη ενεργεια! 🙂Παντως αυτο που θελω να σχολιασω βρε παιδια, ειναι το ποσο ωραια πλεκουν τις φωλιτσες τους 🙂ειλικρινα ειναι πολυ καλλιτεχνικο αυτο που κανουν! Απο τα θαυματα της φυσης και αυτο 😉.
 
Κατερίνα, δεν τα έχεις ξύπνια τέτοια ώρα, έτσι δεν είναι;
Να τις εκατοστήσετε τις φωλίτσες, και να βγάλετε τα πιο λαλίστατα, στυλάτα και όμορφα Τιμπραντάκια του κόσμου.
Από Δάσκαλο πώς τα πας; Πώς σκέφτεσαι να τους κάνεις εκπαίδευση; Ίσως βέβαια αυτό να πρέπει να γίνει ένα άλλο θέμα.
 
Οχι καλε,τωρα κοιμουνται τα μικρουλια μου! Απλα τωρα ειπα να σας ενημερωσω. Γιαννη ευχαριστω τοσο για τις ευχες σου, πραγματικα με συγκινεις! 🙂Απο δασκαλο ακομη δεν εχω σκεφτει. Μιας και το λες ομως, επειδη ειναι κατι που θα πρεπει να συζητησουμε,θα ανοιξω αλλο θεμα! Οσο για τα τιμπραντακια, μακαρι να γεννηθουν οσο πιο πολλα γινεται, να τα βλεπω και να γεμιζω χαρα κι ευτυχια! Και μετα ποιος με πιανει,θα γεμισω ολο το νησι😛.
 
Back
Top