Διατροφή Βασιλικός και δυόσμος στα πουλιά

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης evelinag
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

evelinag

PB New Member
Εγγραφή
25 Οκτ 2020
Μηνύματα
48
Πόλη
Αθήνα
Γεια σας! Πιστεύω ότι οι περισσότεροι στην σπιτική αυγοτροφη βάζουμε κ λίγη ρίγανη, έτσι; Κάνει να βάλουμε και καμιά άλλη "πρασινάδα" τέτοιας μορφής - ξηρής, ψιλοκομμένης- μέσα στην αυγοτροφη όπως βασιλικός ή κ δυόσμος; Αν ναι σε τι ποσότητα περίπου; Τους κάνει καλό ή απλά υπάρχει; Πειράζει το έντονο άρωμα; Χορηγούνται και φρέσκα; (δεν σκοπεύα να κάνω κάτι τέτοιο αλλά ρωτάω μήπως κάνει καλό, και πρέπει να αρχίσω) Ευχαριστώ πολύ!
:)
 
@evelinag όλα τα βότανα μπορείς να τα βάζεις με μανταλάκι λαχανικών κάθε μέρα φρέσκα. Τους κάνουν πολύ καλο τα αιθέρια έλαια τους. Ισχύει το καλο πλύσιμο στέγνωμα όπως και στα λαχανικά. Μπορείς να το αφήνεις και όλη μέρα.
 
Προσωπηκά όταν φτιάχνω σπιτική αυγοτροφή, βάζω μέσα στον πολυκόφτη 7 διαφορετικά αποξηραμένα βότανα τα οποία τρίβονται μαζί με τα άλλα υλικά.
Όσο αφορά την ποσότητα, στην αρχή που έβαζα πάρα πολύ, το μείγμα αποκτούσε πολύ βαριά μυρωδιά, και δεν το πολυπλησίαζαν. Τώρα, βάζω πολύ λιγότερο, ίσα να φαίνεται στο μείγμα και το κατασπαράζουν. Εν κατακλείδι πιστεύω πως είναι καλό να βάζουμε αποξηραμένα βότανα στην αυγοτροφή αλλά σε μικρή ποσότητα γιατί, ας μην ξεχνάμε ότι κύριο συστατικό στην αυγοτροφή πρέπει να είναι το αυγό.
 
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σας! Δεν ήξερα ότι μπορούσαμε να βάλουμε τόσα πολλά βότανα μέσα! Αυτό που λέτε με την μυρωδιά το έχω παρατηρήσει κ εγώ και εγώ όταν ρίχνω λίγη ρίγανη μέσα και μου πέφτει παραπάνω δεν το πολυαγγιζουν! Αυτό που θα πω είναι λίγο άσχετο αλλά πλησιάζει ο καιρός, οπότε ρωτάω. Όταν με το καλό, βγούνε τα πουλάκια την άνοιξη, τις πρώτες μέρες, τους βάζουμε ή όχι βότανα στο αυγό ή σκέτα; Ισχύει το ίδιο κ με τα λαχανικά;
 
Τις πρώτες 7 (συνήθως) μέρες της ζωής των νεοσσών βάζουμε μόνο σκέτο αυγό, γιατί τα βότανα ίσως "πνίξουν" τα πουλάκια, και τα λαχανικά δημιουργούν διάρροια που δεν μπορούν να απομακρυνθούν από την φωλιά μιας και τα μικρά δεν έχουν δύναμη να αφοδευσουν έξω από αυτή, και έτσι προξενούνται αρρώστιες. Οπότε όταν τα πουλάκια είναι μικρά, μόνο σκέτο αυγό (φρέσκο πάντα).

Σε αυτά τα άρθρα θα βρεις περισσότερες πληροφορίες για την αναπαραγωγή των καναρινιών, ποιό αναλυτικά και "ορθά" απ'ότι τα λεω εγώ.
 
Back
Top