Αναπαραγωγή Βγήκε το πρώτο πουλάκι από το ζευγάρι των κοκατίλ μου

Berry Lily

PB New Member
Εγγραφή
26 Μαϊ 2022
Μηνύματα
66
Πόλη
Αθήνα
Καλημέρα σε όλους!
Έχουμε νέα! Χθες το απόγευμα έσκασε το πρώτο πουλάκι! Άλλαξα το αυγό και έβαλα χωρίς τσόφλι...πρέπει να κάνω και κάτι άλλο; Στο νερό να βάζω ακόμα βιταμίνες ή όχι;
 
@Φοίβος Ευχαριστώ! Έχουν ακόμα 3 αυγά...σήμερα βγήκε και δεύτερο πουλάκι... Το ένα αυγό έχει σίγουρα πουλάκι μέσα...τα άλλα δύο φαίνονται τζουφια... Βέβαια δεν τα έχω πιάσει να τα δω στο φως ,αλλά έτσι όπως κρυφοκοιταξα μέσα στη φωλιά ,το ένα αυγό φαινόταν μέσα το πουλάκι , ενώ τα άλλα δύο γύριζαν σαν σβούρες μόλις τα έσπρωχναν οι γονείς...άρα υποθέτω ότι δεν έχουν κάτι ενεργό μέσα... Η αλήθεια είναι ότι δεν βάζω κάτι άλλο μέσα από τότε που βγήκαν τα μωρά...πριν έβαζα και φρούτα και λαχανικά αλλά τα φοβήθηκα τώρα που είναι τα μωρά μέσα... Βάζω αυγό κάθε μέρα και σπόρια...και βιταμίνη στο νερό...θέλει και κάτι άλλο;
 
Εγώ έδινα κανονικά λαχανικά και λιγότερα φρούτα στους γονείς όπως και κρέμα νεοσσών σε ένα μπολ την οποία τιμούσαν δεόντως.

Τα γεμάτα αυγά είναι συνήθως αυτά που στριφογυρίζουν γρηγορότερα απο τα άδεια. Αυτό όμως μου λέει ότι η φωλιά δεν έχει υπόστρωμα παρά μόνο ξύλο κάτω. Αυτό θα δημιουργήσει πιθανότατα πρόβλημα στα πόδια των νεοσσών, splayed legs αν το έχεις ακουστά. Θα σου πρότεινα να πάρεις να βάλεις πριονίδι στη φωλιά μόλις εκκολαφθούν όλοι οι νεοσσοί. Να κλείσεις την είσοδο στους γονείς και με προσοχή να αφαιρέσεις τους νεοσσούς βάζοντας τους σε ένα μπολ με χαρτί κουζίνας κι αφού στρώσεις το πριονίδι τους επιστρέφεις στη φωλιά.
 
@Berry Lily Nα το βάλεις αναμιγμένο με το λίγο χροντρύτερο που μπαίνει και σαν υπόστρωμα κλουβιών. Να βάλεις κάμποσο ώστε να μην μπορούν να το κάνουν στην άκρη. Περίμενε να βγουν όλα τα μικρά όμως ώστε σε περίπωση που αρχίσουν να σπρώχνουν με τα πόδια τους να μην κλωτσήσουν τα αυγά.
 
Νομίζω ότι είναι καλά ,τι λέτε; Ταϊσμένα και τα ποδαράκια τους τα βλέπω καλά, δε φαίνονται να γλιστράνε...τι λέτε;
 

Συνημμένα

  • IMG-9a3c3d296af193ae9ee7cc4031b6ca24-V.webp
    IMG-9a3c3d296af193ae9ee7cc4031b6ca24-V.webp
    117,9 KB · Προβολές: 27
Αν θα άναβες το κλιματιστικό για εσας τοτε να το ανάψεις χαμηλά αρκεί να μην χτυπάει πανω στο κλουβι η στην φωλιά. Αν ειναι να το ανάψεις για τα πουλια κι εσεις νιώθετε οκ και χωρίς το κλιματιστικό τοτε ούτε αυτα θεωρώ πως το χρειάζονται.
 
Back
Top