Ερώτηση: Είναι φυσιολογικό που δεν κάθονται πια μέσα στη φωλιά; Μπαίνουν μόνο ταιζουν και βγαίνουν ..
Αν είναι μικρή και δεν βγάζει αίμα δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι, αν είναι πιο μεγάλη μπορείς με μια βατονέτα να βάλεις λίγη κρέμα betadine στο σημείο.και σήμερα το πρωί βρήκα μια πληγή στο κεφαλάκι του..
Θα πρέπει να το παρακολουθείς τακτικά για να σιγουρευτείς ότι οι γονείς το ταΐζουν, θα παρακολουθείς τον πρόλοβο του αν είναι φουσκωμένος.Το τελευταίο μωρό, το 4ο, δεν έχει την ίδια γρήγορη ανάπτυξη με τα υπόλοιπα
Αυτό σημαίνει ότι απλά αναπτύσεται πιο αργά από τα άλλα ή πρέπει να το βοηθήσω κάπως; Να βάλω κάτι άλλο στο νερό ;
Το βασικό είναι να ταΐζεται,σε 4-5 ημέρες θα είναι αγνώριστο και το μικρό και θα καλύψει την διαφορά από τα μεγάλα.Το ταιζουν απ' ότι έχω δει, έχει πάντα φαγητό...
Δεν πρέπει να ταΐζουμε πολύ αργά, επειδή έτσι μαζεύεται πολύ αέρας μέσα στο πρόλοβο. Τον αέρα πρέπει να το διώχνουμε κάθε φορά μετά το τάισμα. Αλλιώς μπορεί να αρχίσει ζύμωση του φαγητού και η ανάπτυξη μικροβίων.Το μεγάλο βέβαια έχει στη βάση του αυχένα του σαν μια φουσκάλα,σαν παγιδευμένο αέρα
Όχι, μάλλον κάποιος τα τραβάει.Επίσης, είναι φυσιολογικό να βγαίνουν ματωμένα κάποια φτερά τους;
Ο λόγος που οι γονείς τραβάνε τα φτερά των νεοσσών είναι γιατί θέλουν να ζευγαρώσουν ξανά, όχι για να τα καθαρίσουν.Υπάρχει περίπτωση να τα τραβάνε οι γονείς τους στην προσπάθεια τους να καθαρίσουν τα καλάμια;
Η κύστη που φαίνεται μάλλον δεν έχει σχέση με το πρόλοβο του .Και η φουσκάλα με τον αέρα...
@Berry Lily
Θα πρέπει να καταλάβεις ποιός από τους γονείς ραμφιζει τους νεοσσούς και να τον απομακρύνεις από το κλουβί.
Άν το κάνουν και οι δύο, δυστυχώς η μόνη λύση είναι η άμεση απομάκρυνση τους, και η τοποθέτηση τους σε ξεχωριστά κλουβιά.
Κάνοντας κάτι τέτοιο θα πρέπει να αναλάβεις εσύ το τάισμα των νεοσσών.
Το πρόβλημα είναι όταν το αρσενικό ή το θηλυκό αρχίζει να μαζεύει, ραμφίζει και να μασάει τα αναπτυσσόμενα φτερά στο κεφάλι, την πλάτη και τα άκρα των νεοσσων. Συχνά αυτές οι περιοχές γίνονται ερυθρές και αιμορραγούν.
Τι κάνουμε σε τέτοιες περιπτώσεις. Πρώτον, εάν το επιτρέπει η ηλικία των νεοσσών τότε μεταφέρονται αμέσως σε ξεχωριστό κλουβί.
Δεύτερον, εάν η κίνηση είναι αδύνατη λόγω της ηλικίας των νεοσσών, όπως στην περίπτωση σου, και το θηλυκό βγάζει τα φτερά, τότε μπορεί να αφαιρεθεί από το κλουβί, αφήνοντας το αρσενικό έτσι ώστε να συνεχίσει να φροντίζει τους νεοσσούς. Εάν ο επιτιθέμενος είναι το αρσενικό τότε πρέπει να απομακρυνθεί και το θηλυκό θα πρέπει να μείνει. Αυτή είναι η μόνη εγγυημένη επιλογή για να αποφύγουμε το μάδημα.
Η εμπειρία έχει δείξει ότι εάν ένας γονέας αρχίσει να τραβάειτα φτερά, θα συνεχίσει να το κάνει ξανά.
Υπάρχει μια άποψη ότι πρόκειται για κληρονομικό πρόβλημα.
Επίσης για να αποφύγουμε μια παρατεταμένη ωοτοκiα, και για να βγούνε από την αναπαραγωγική φάση θα πρέπει να αυξηθούν οι ώρες του ύπνου σε 12-14, και να μειωθεί η διάρκεια του ημερήσιου φωτός.
Η ποσότητα των τροφών θα πρέπει να γίνει λιγότερη, όχι όμως η ποιότητα.
Οι αλλαγές στην διαρρύθμιση του κλουβιού αποπροσανατολίζουν τα πουλιά και βοηθούν και αυτές.
Χρησιμοποιούμε τα απαραίτητα cookies για τη λειτουργία του ιστότοπου και προαιρετικά cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία της περιήγησή σας σε αυτόν.
Δείτε περισσότερες πληροφορίες και διαμορφώστε τις προτιμήσεις σας