Γενικά Βοήθεια για διαχωρισμό φύλου Budgie

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης toykaki
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
90% ειναι και τα δυο αρσενικα.. Οταν εχει η μυττη μπλε τοτε ειναι αρσενικο.. Το "κελαηδιμα" ειναι διαφορετικο του αρσενικου απο του θηλυκου.. Ελεγξε το και αυτο.
 
Δύσκολο Αριάδνη και τα δύο αρσενικά. Γύρω από τα ρουθούνια το ένα έχει σαφώς λευκό περίγραμμα και αυτό συμβαίνει μόνο στα νεαρά θηλυκά. Αρσενικό λέμε το βαθύ μπλε όταν είναι ώριμο πουλάκι. Το θαλασσί μπορεί να είναι και θηλυκό.
 
Αυτο δεν το ηξερα.. Απλα μου εχουν πει πως οταν εχει μπλε μυττη ειναι αρσενικο..
 
μετα απο μηνες βαζω παλι φωτο μοιπως μου πειτε τιποτα περισσοτερο για το φυλο τους..?

20150122_0927531_zpss3vlvigx.jpg
 
Το γκριζογάλανο σίγουρα αρσενικό. Το άλλο μάλλον αρσενικό. Έχουν διαφοροποιηθεί ποτέ οι αποχρώσεις του δεύτερου;
 
oχι ποτε, μαλλον ειναι αρσενικα και τα δυο, εαν βαλω ενα θυληκο θα γινει ο χαμος; Μπορω να βαλω και αλλα πουλια στην κλουβα, απλα δεν εχω την δυνατοτητα να αγορασω 2 θυληκα προς το παρων, ακομα πως θα καταλαβω οτι ειναι ετοιμα για ζευγαρωμα ωστε να βαλω φωλια;
 
oχι ποτε, μαλλον ειναι αρσενικα και τα δυο, εαν βαλω ενα θυληκο θα γινει ο χαμος; Μπορω να βαλω και αλλα πουλια στην κλουβα, απλα δεν εχω την δυνατοτητα να αγορασω 2 θυληκα προς το παρων, ακομα πως θα καταλαβω οτι ειναι ετοιμα για ζευγαρωμα ωστε να βαλω φωλια;
Αυτο θα το καταλαβεις οταν το ραμφος τους γινει εντονο μπλε.. Ακομα δεν εχουν ενιληκιωθει τα παπαγαλακια σου..σε 2-3 μηνες θα ειναι ετοιμα και τα δυο.
 
Αν πάρεις θηλυκό θα χωρίσεις το ζευγάρι οπωσδήποτε τουλάχιστον μέχρι να ζευγαρώσεις και το τρίτο πουλί. Διαφορετικά ρισκάρεις και δεν βλέπω τον λόγο. Δύο ίδιου φύλου πουλάκια, περνούν θαυμάσια μαζί και κάνουν καλή παρέα. Μπακουροπαρέα :)
 
εαν υπαρχουν 2 αρσενικα και ενα θυληκο θα μπορεσει να γινει αναπαραγωγη σε αυτη την κλουβα;η θα πρεπει να τα χωρισω;τωρα τα εχω σε κλουβι ζευγαρωστρα και τα δυο, δλδ εαν ειναι οπως τωρα και βαλω το χωρισμα και βαλω ενα αρσενικο με αυτο το θυληκο θα γινει η δουλεια;η γενικα χωρις χωρισμα με 2 αρσενικα και ενα θυληκο
 
Το ζευγάρι πρέπει να είναι μόνο του σε τέτοιων διαστάσεων κλουβιά και με τέτοιους μικρούς αριθμών πουλιών. Σε μεγάλες κλούβες με μεγάλο πληθυσμό λειτουργεί ως κοινωνία το πράγμα. Εδώ το κάθε ζευγάρι μόνο του.
 
Το δεξί του προφίλ βγάλε μας toykaki, εκεί βλέπω κάτι διαφορετικό σε χρώμα εκτός αν φταίει ο φωτισμός.
 
τα εχω εναμιση χρονο τα πουλακια γερα να ειναι και τζιφος, ειναι και τα δυο αρσενικα.. Εαν παρω ενα θυληκο εννοειται μετα απο καραντινα κλπ και το βαλω μεσα θα υπαρξει προβλημα;δηλαδη 2 αρσενικα και ενα θυληκο;Γιατι δεν εχω τι να το κανω το ενα αρσενικο και οσο ναναι δεθηκα μαζι τους δεν θελω να το αποχωριστω..
 
Λοιπον ειναι και τα δυο αρσενικα σε περιοδο αναπαραγωγης, αν παρεις ενα πυρωμενο θηλυκο, δεν νομιζω να τσακωθουν... μαλλον το θηλυκο θα διαλεξει ταιρι και ισως δεις και πουλακια! Το δευτερο αρσενικο μπορει να βοηθησει, αν ομως ο χαρακτηρας του ειναι επιθετικος και ενοχλιτικος μαλλον θα πρεπει να τον χωρισεις... (ειναι αναλογα στον χαρακτηρα του πουλιου)
 
και τα δυο μαζι ειναι παιχνιδιαρικα παντως, φιλιουνται και διαφορα τετοια, μοιπως να αρχισω να αμφιβαλω για το φυλο τους; Ειναι κατι ουδετερο; 😛
 
χαχα, και εγω ειχα 2 θηλυκα και νομιζα οτι ηταν ζευγαρι γιατι φιλιονταν και καθαριζονταν αλλα ηταν θηλυκα🙄
 
ποτε ειναι η περιοδο αναπαραγωγης; Εαν τα εχω οπως ειπα και τα τρεια και ειναι αρμονικα μαζι και εχω συνεχεια μια φωλια πειραζει;
 
Για την φωλια δεν ξερω αν πρεπει να ειναι μονιμη... Θα σου απαντησουν αυτοι με μεγαλυτερη πειρα... Η περιοδος ειναι τωρα την ανοιξη και το φθινοπορο..
 
Back
Top