Γενικά Βοήθεια για επιλογή παπαγάλου

Η άποψή μου είναι να μην παρασυρθείς από ενθουσιασμό και πάρεις κάτι που σύντομα θα το μετανιώσει.
Να ξαναδιαβάσεις πιο προσεκτικά τις απαντήσεις των φίλων και να αποφασίσεις με σύνεση και υπευθυνότητα. 😉

Συγχώρεσε με αν σου χαλάω λίγο την επιθυμία σου αλλά πρέπει να ξέρουμε ότι παίρνοντας ένα κατοικίδιο συντροφιάς (πουλί, σκύλο, γάτα) εντάσσεται στην οικογένεια όπου μένουμε εμείς μένει και αυτό μόνο αν το δούμε έτσι θα μπορεί να απολαμβάνει αυτό την φροντίδα που πρέπει και εμείς την παρέα την εμπιστοσύνη και την αγάπη του.

Θα πρωτινά να ξεκινήσεις με κάτι πιο μικρό και πιο διαχειρίσιμο.👍
 
Θα πρωτινά να ξεκινήσεις με κάτι πιο μικρό και πιο διαχειρίσιμο.👍

Πιο μικρό απο τα πάροτλετ που είπε ότι είναι μια απο τις 2 επιλογές του δεν έχει. :D
 
Διάβασε ξανά το κείμενο σου για να καταλάβεις-ενημερωθείς για κάποια πράγματα-συνθήκες 🙂

καλησπερα σας.

Θα ήθελα πολύ την βοήθεια σας για να κανω την σωστή επιλογή αγοράς παπαγάλου.
Πολύ ευχαρίστως!

Αυτά που θέλω είναι κυρίως είναι
. Να είναι εύκολος για αρχάριο
Να ξέρεις πως όλοι οι παπαγάλοι έχουν απαιτήσεις. Άλλοι λιγότερες άλλοι περισσότερες, αλλά όλοι ως ζωντανά πλάσματα έχουν...

και σχετικά εύκολος να εξημερωθει και να έχει την δυνατότητα να μάθει κάποιες λέξεις και φράσεις.
...άρα ζητάς έναν άγριο παπαγάλο.

Θα ήθελα να τον μάθω να βγαίνει από το κλουβί και να είναι φίλος με τους ανθρώπους για αυτό και σκέφτομαι να μην πάρω ζευγάρι, γιατί έχω ακούσει ότι αυτοί οι παπαγάλοι που είναι σε ζευγάρι δένονται λιγότερο η πιο δύσκολα με τους ανθρώπους γιατί έχουν ταίρι...
. Πουλιά που τα εξημερώνεις και γίνονται φίλοι με τους ανθρώπους, έχουν και περισσότερες απαιτήσεις.

Ο χρόνος που Θα μπορώ να διαθέσω για την εκπαίδευση του είναι μια με δυο ώρες την ημέρα
Να υπολογίζεις πως θα πρέπει να διαθέτεις για πάντα αυτό τον χρόνο όσο το πουλί είναι άγριο, γιατί όσο εξημερώνεται τόσο οι απαιτήσεις θα γίνονται μεγαλύτερες σε σχέση με τον χρόνο που θα έχει ανάγκη να περνάτε μαζί.
Μια ανάγκη που εσύ θα του έχεις δημιουργήσει 😉


Έχω σκοπό να έχω το κλουβί του έξω, σε σκεπασμένο μπαλκόνι και από πάνω αλλά και περιμετρικά όποτε δεν θα έχει πρόβλημα με βροχές, κέρα κλπ, αλλά μόνο με θερμοκρασία που νομίζω δεν είναι τόσο πρόβλημα... είμαι Κέρκυρα.
Για έναν άγριο παπαγάλο δεν θα υπήρχε πρόβλημα, για έναν που εξημερώνεται όμως υπάρχει... Μόνος σου του δημιουργείς ανάγκες, οπότε θα πρέπει ν΄ αναλάβεις και τις ευθύνες... :)

Ένα μεγάλο μπράβο από εμένα που ζητάς να ενημερωθείς πριν αποκτήσεις έναν σύντροφο (υπό τις όποιες συνθήκες) ο οποίος θα ζήσει για αρκετά χρόνια μαζί σας (10-15+χρόνια) και θα μεγαλώνει συγχρόνως με το μωρό σας (εκτός ή εντός σπιτιού).
Τα πουλιά (και τα ζώα) έχουν ανάγκες, αναλόγως όμως (πόσο θέλεις ν΄ασχοληθείς μαζί τους και να τα κατανοήσεις) διαπιστώνεις πως έχουν αντίληψη, συναισθήματα κτλ τα οποία δεν μπορείς να τους ''καλλιεργείς'' χωρίς να τους προσφέρεις και τα ανάλογα (αγάπη-χρόνο-χρήμα-ενδιαφέρον-συναίσθημα-ενσυναίσθηση-κτλ)


[/QUOTE]
 
ababapanos, Νομιζω οτι ολα τα παιδια σου εδωσαν για αρχη τα φωτα τους κ εδω παραπανω πιο διεξοδικα η Sissy, οποτε σκεψου το καλα πριν κανεις την αποφαση να το παρης το πουλι. Μετα αν δεν μπορης να ανταπεξελθης στης απαιτησης του θα σου ειναι βαρος και αντι να κανεις το χομπι κ το κεφι σου δεν θα βλεπης την ωρα να το ξεφορτωθης. Διαβαζοντας κ εγω τα παραπανω απο τα παιδια σου συνηστω να μην το απομονωσης το πουλι γιατι οσο πιο πολυ βρισκετε μεσα σε περιβαλλον με ανθρωπους τοσο πιο πολυ εξοικοιωνετε και θα σου κανη τα γουστα σου. Και αν μιλαμε κ για ενα μονο πτηνο δεν νομιζω να τηθητε θεμα καθαριοτητας κ κακης οσμης.
 
... Θα μπορούσα για κάποιες ώρες να τον έχω και μέσα στο σπίτι, για περισσότερη ασχολεία μαζί του, αλλά *επειδή έχουμε ένα μωρό μόλις 2 μηνών στην οικογένεια δεν θέλω να το επιχειρήσω . Έχω διάβασει ότι παράγουν μια πούδρα και η σκόνη από τα φτερά τους δεν ξέρω τι θα μπορούσε να προκαλέσει...
...Απλα στο υπογειο *θα ειναι σχετικα μακρια εκτος ακτινας του μωρου...
**Και ναι θελω να το παρω ταισμενο στο χερι για να ειναι ημερος απο την αρχη
*Η γνώμη μου είναι πως μια νέα παρουσία στην οικογένεια είναι αρκετή προς το παρόν 🙂
Από τη στιγμή που αισθάνεσαι-γνωρίζεις-νομίζεις πως το μωρό δεν θα πρέπει να ζει στον ''ίδιο'' χώρο με ένα πουλί, καλύτερα θα είναι να μην αγοράσεις παπαγάλο τώρα.
Τα πουλιά που βρίσκονται στη κατοχή ανθρώπων οι οποίοι είναι υπεύθυνοι, δεν μυρίζουν διότι τα κλουβιά τους και τα ίδια διατηρούνται καθαρά. Η σκόνη-πούδρα από τα φτερά τους θα μπορούσε να ''προκαλέσει'' (ενεργοποιήσει θα έλεγα) κάποια αλλεργική αντίδραση (αυτό βέβαια δεν είναι απόλυτο πως θα συμβεί).
**Αυτό ενισχύει την άποψη μου να μην αγοράσεις ακόμα παπαγάλο.
Ζητώντας ένα πουλί ταϊσμένο στο χέρι, ζητάς ν΄αναλάβεις άλλο ένα μωρό, χωρίς να έχεις τη διάθεση-συνθήκες να του καλύψεις τις ανάγκες που έχει... Θα είναι κρίμα☹
 
Καταρχήν ευχαριστώ για όλες τις απαντήσεις...

Παιδιά δεν είναι το θέμα μου να βγάλω το πουλί έξω. Εγώ θέλω να το έχω μέσα στο σπίτι. Δεν είμαι κανένας μικροφοβικος ούτε να νομίζει κανείς ότι σιχαίνομαι...

Αν έγραψα ότι έγραψα ήταν γιατί με φόβισαν ότι μπορεί να μεταφέρουν αρρώστιες κλπ...
 
Όπως και να έχει όμως, όπως θα έχεις αντιληφθεί ήδη, όλοι σου λένε ότι οι παπαγάλοι δεν είναι καθόλου μοναχικά πτηνά, και ως οικόσιτα χρειάζονται όσο το δυνατό παραπάνω συντροφιά, σταθερότητα στον χρόνο ενασχόλησης μαζί τους, και αυξημένο χρόνο αλληλεπίδρασης. Αν θεωρείς ότι μπορείς να ανταποκριθείς σε όλα αυτά επαρκώς, θα έχεις και ένα ευτυχισμένο πουλάκι για συντροφιά.
 
Για αυτο και ρωταω οσον αφορα για αλλεργίες αρρώστιες, μυρωδιές κλπ και μπορει να γινομαι και γραφικος σε μερικους απο εσας που ζειτε χρονια μαζι με τα παπαγαλακια σας και λετε τωρα τι μας λεει αυτος;

Απλα διαβασα και καποια αρθρα και φοβήθηκα λίγο όπως πχ αυτο https://community.petbirds.gr/threads/Ψιττάκωση-στον-άνθρωπο.156/page-2

και αυτο
https://community.petbirds.gr/threa...υλιών-είναι-επικίνδυνες-για-τον-άνθρωπο.3664/


γιατι αν ολα αυτα ειναι υπερβολες και δεν υπαρχει κανενας κίνδυνος, το πουλάκι θα ειναι μεσα στο σπιτι τις περισσότερες ωρες με κοσμο οποτε θα ειναι και ολα καλα...
 
Μμμμ, θα μου επιτρέψεις. Μα καθόλου γραφικός δεν γίνεσαι. Ίσα - ίσα που φαίνεσαι υπεύθυνος. Καλώς τα διάβασες όλα αυτά για ζωο - ανθρωπο - νόσους και πράγματι υπάρχει πάντοτε μια σχετική επικινδυνότητα όταν εισέρχεται ένα ζώο στο σπίτι μας. Αλλά υπάρχουν κι εξετάσεις στις πιο συχνές ασθένειες εξ' αυτών που αναφέρονται. Κι επιπρόσθετα έχε υπόψη σου ότι τα περιστέρια ας πούμε άνετα μπορούν να μεταφέρουν π.χ. τριχομονάδα στον άνθρωπο, για αυτό έχε το νου σου όταν ο καιρός είναι καλός και πίνετε καφεδάκι στην Πλατεία των Ληστών. :)
 
Πάντως ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δυο ώρες την ημέρα αποκληστικης ενασχολήσης με τον παπαγάλο είναι λίγες...

δηλαδη όσοι έχετε παπαγάλο πόση ώρα ασχολείστε; Δεν μιλάω για εκπαίδευση αλλά για παιχνίδι κλπ...

πχ σε μια καθημερινή... Θα πας το πρωί στην δουλειά 8 , θα γυρίσεις 4 το μεσημέρι. Μετά Θα κανείς ένα μπάνιο θα φας, θα πάει 5. Ε μετά αφιερώνεις και 2 ώρες στον παπαγάλο.

Θα πει 7. Μετά Άλλες υποχρεώσεις δεν έχετε; Δεν θα ασχολείθειτε και με την υπόλοιπη Οικογένεια γυναίκα παιδιά, ψώνια; Εκτός αν παντού έχεις τον παπαγάλο μαζί σου για να μην κλαίει...

δεν τα λέω ηρωικά όλα αυτά. Καλοπροαίρετα ρωτάω απλά για να καταλάβω τι κάνετε οι υπόλοιποι...
 
Δυο ώρες είναι υπεραρκετές. Δεν πρόσεξα να είπε κάποιος ότι χρειάζεται περισσότερη αποκλειστική παρέα. Εννοείται ότι κάποιες ώρες ακόμα, εφόσον βρίσκεται στον πυρήνα του σπιτιού, θα νιώθει την παρέα σας απλά από την παρουσία σας. Όμως αν ζει σε ξεχωριστό χώρο, αυτό δεν θα υφίσταται. Ίσως εξ' αυτού του γεγονότος θεωρήθηκε μικρό το δίωρο.
Έτσι δεν μπορεί να ζήσει ο παπαγάλος, ούτε και ο σκύλος εξάλλου, γι αυτό τα σκυλιά που είναι παρατημένα γαβγίζουν διαρκώς. Οι παπαγάλοι αντίστοιχα είναι πιο εσωστρεφείς και αυτοτραυματίζονται, πέφτουν σε κατάθλιψη και μαραζώνουν, με μοιραίες επιπτώσεις για τη ζωή τους.
 
Αποφάσισα κατά 99% να πάρω parrotlet.
Απο που να το πάρω;

Έχω βρει Ίδη ένα από έναν εκτροφέα, αν επιτρέπετε να τον αναφέρω πείτε μου. Ο οποίος έχει ένα 2 μηνών ταϊσμένο στο χέρι αλλά είναι θηλυκό. Το δίνει στα 70 ευρώ...
Ποσό κακό μπορεί να είναι αυτό? Τα θηλυκά διάβασα δεν μιλάνε η μιλάνε δυσκολότερα...

Τέλος θέλω να πάρω το καλύτερο κλουβί που μπορώ να βρω ποιοτικά για το parrotlet.
Δεν ξέρω όμως ποιο κλουβί να πάρω...
Πχ αυτό είναι καλό? https://www.zooplus.gr/shop/poulia/klouvia
 
Άριστη επιλογή το parrotlet. Δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα με το μωράκι σας, αντίθετα, σε πολύ λίγους μήνες, θα πρέπει να έχεις προνοήσει, να μην έχει πρόβλημα το πουλάκι απ' το παιδάκι, βρίσκοντας μια θέση που το παιδάκι μέχρι να μεγαλώσει κάπως να μην φτάνει το κλουβί.
Και τα δύο φύλα είναι εξαιρετικά, τα θηλυκά έχουν επίσης γλυκό και παιχνιδιάρικο χαρακτήρα.
Σίγουρα λόγω της δυνατότητας ομιλίας τ' αρσενικά είναι πιο ελκυστικά. Επίσης με το θηλυκό θα έχεις ετήσιες άγονες ωοτοκίες και θα χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα για την αναπλήρωση του ασβεστίου.
Οπότε καλύτερα ένα αρσενικό θα έλεγα.
Τον εκτροφέα μπορείς να τον αναφέρεις ελεύθερα.
Στο φόρουμ υπάρχει εκτροφέας ο kouklakis , δεν γνωρίζω τις παρούσες διαθεσιμότητές του.
Μπορείτε επίσης να απευθυνθείτε στον Νίκο https://www.facebook.com/parrotletsgreece.forpus.
Περίμενε και για άλλες προτάσεις που μου διαφεύγουν.
Το κλουβάκι εξαιρετικό, το χρησιμοποιεί ήδη με parrtolet η Eleni pepper .
Ό,τι αποφασίσεις με το καλό! Να σας ζήσει και το μωράκι σας!
 
Η Eleni pepper εχει αυτο
http://m.zooplus.gr/shop/poulia/klouvia/papagalakia/hagen/547478 το ψηλο!
Χανεται ο Πεπερ βεβαια μεσα αλλα καλυτερα μεγαλο για να μπορεις να βαλεις περισσοτερα παιχνιδια!
Ειναι παρα πολυ καλο κλουβι το ιδιο εχω και εγω!
Αν εχει ο Παναγιωτης kouklakis παρε απο κει, εχει τρομερα πουλια!
 
Επίσης με το θηλυκό θα έχεις ετήσιες άγονες ωοτοκίες και θα χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα για την αναπλήρωση του ασβεστίου.
:)Πιστεύω πως δεν είναι απαραίτητο Μαρία μου...
Γενικά αν ακολουθεί μια διατροφή η οποία θα απέχει πρωτεϊνών (κρόκος αυγού- αυγοτροφή) και κρατώντας ''το βράδυ'' σε σκοτάδι το πουλί για 12-14 ώρες, + μπανάκια, πιστεύω πως δεν θ΄αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα.
Συν ότι τα θηλυκά διαθέτουν κατά το πλείστον πιο ήπιους χαρακτήρες:D
 
Η Eleni pepper εχει αυτο
http://m.zooplus.gr/shop/poulia/klouvia/papagalakia/hagen/547478 το ψηλο!
Χανεται ο Πεπερ βεβαια μεσα αλλα καλυτερα μεγαλο για να μπορεις να βαλεις περισσοτερα παιχνιδια!
Ειναι παρα πολυ καλο κλουβι το ιδιο εχω και εγω!
Αν εχει ο Παναγιωτης kouklakis παρε απο κει, εχει τρομερα πουλια!

Εχω μια απορια για το κλουβακι αυτο οπως ειδα απο κατω ανοιγει ολο και βγαινει η κατω σχαρα μαζι με το πλαστικο. Αν βγαινουν ετσι μαζι πως γινεται οταν καθαριζει; Το πουλακι που θα ειναι;
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Επισης δυστηχως ο εκτροφεας που μου προτεινατε δεν εχει καποιο διαθεσιμο μου ειπε. Θα εχει την ανοιξη...

Ξερετε μηπως κανεναν ακομα;
 
maxresdefault.jpg

Ακουμπας το κλουβι στο πατωμα σε ενα χαρτονι ας πουμε και καθαριζεις την σκαρα κ την σκαφη
 
Αν δεν βρίσκεις αυτό ακριβώς που θέλεις, καλύτερα να κάνεις λίγο υπομονή. Πάντως και τα θηλυκά πουλάκια μην τα αποκλείεις καθώς είναι το ίδιο παιχνιδιάρικα και χαριτωμένα. Σωστά ενημερώθηκες ότι τα θηλυκά δεν έχουν δυνατότητα ομιλίας, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι και ένα αρσενικό θα μιλήσει εύκολα. Το θέμα της ομιλίας εξαρτάται από δύο πολύ σημαντικούς παράγοντες. Πρώτον την υπομονή και την επιμονή του ιδιοκτήτη -προφανώς και την διάθεση αρκετού από τον χρόνο του- και κατά δεύτερο τον χαρακτήρα και την προσωπικότητα του πουλιού. Τώρα όσον αφορά το συγκεκριμένο θηλυκό πουλάκι που αναφέρεις, αν αποφασίσεις να μπεις σε διαδικασία αγοράς, καλύτερα να περιμένεις να γίνει 3 μηνών. Θεωρώ ότι στους 2 μήνες ένα πάρροτλετ ταϊσμένο στο χέρι δεν έχει απογαλακτιστεί πλήρως.Φρόντισε το πουλάκι που θα πάρεις να μην έχει ανάγκη ταϊσματος με κρέμα και μην ακούσεις κανέναν επιτήδειο που θα σου πει ότι είναι εύκολη διαδικασία το τάισμα από εσένα με κρέμα 1-2 φορές την ημέρα. Είναι πολύ επικίνδυνη διαδικασία για το πουλί αν πραγματοποιείται από κάποιο άπειρο και με ελλιπή γνώση άτομο.
 
Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.

Το βίντεο μιλάει για σκύλο αλλά κάπως έτσι θα πρέπει να επιλέξεις τους ανθρώπους και τα κατοικίδια στην ζωή σου. Αν δεν έχεις την δυνατότητα να τα επιλέξεις με την πρώτη ματιά τότε το αφήνεις στην τύχη και ότι σου εμφανιστεί προσπαθείς για το καλύτερο χωρίς να σκεφτείς τα υπέρ και τα κατά. Το μόνο σίγουρο είναι ότι από τα πιο μικρά παπαγαλάκια εως και τα μεγαλύτερα θα κάνουν κάθε μέρα φασαρία. Θα θέλουν κάθε μέρα καθαριότητα και γενικά στις απαιτήσεις τους δεν αλλάζει κάτι λόγο μεγέθους.
 
Back
Top