Βοήθεια στον απεγκλωβισμό γατιού απο αμάξι

Μαρία δεν ξέρω γιατί έπρεπε να φύγω. Το είχαν βάλει σε ένα χτιστό μπαλκονάκι ισογείου. Τώρα που γύρισα έλειπαν,το γατί και το αμάξι. Εκανα μια γύρα το τετράγωνο αλλά τίποτα. Θα έχω το νού μου.
 
Εκλεγε σήμερα όλη μέρα κάποιο γατάκι, νομίζω είναι το ίδιο. Μόλις το πήρα στην κατοχή μου, είανι πολυ μικρό. Τι το ταϊζω μέχρι αυριο, με υλικά απο το σπι΄τι.Βοήθεια.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Sapien
Τι έχεις στο σπίτι; Γιαούρτι; αυγά; ρύζι;

Πόσο μικρό είναι; Μπορεί να φάει μόνο του;
 
Δες εδώ για τροφή έκτακτης ανάγκης. Σύριγγα μεγάλη 5 άρα έχεις; Τους κρόκους βράσε τους λίγα λεπτά μην πάθε κάτι.
 
  • 85 γρ συμπυκνωμένο γάλα
  • 85 γρ νερό
  • 115 γρ γιαούρτι (πλήρες, όχι light)
  • 3 μεγάλους ή 4 μικρότερους κρόκους αυγού (όχι ασπράδια)
 
Βάλε το σε μία πλαστική λεκάνη με μπόλικα μάλλινα και βαμβακερά παλιά υφάσματα. Από πάνω στρώσε χαρτί κουζίνας, αν και εφόσον είναι τόσο μικρό, το πιθανότερο θα κάνει τσίσα και κακά μόνο αμέσως μετά το φαγητό, με την βοήθειά σου.
Βάλε από πάνω ένα πορτατίφ να το ζεσταίνει και βάλε και κάτι, ένα λούτρινο, ένα πανάκι, να ακουμπάει να νοιώθει ασφάλεια.
Θα ετοιμάσεις έναν χυλό, όχι γάλα αγελάδας, εκτός αν έχεις σκόνη, με γιαούρτι και κρόκους. Θα το ταΐζεις κρατώντας το από την πέτσα του σβέρκου όρθιο, να πατάει όμως κάτω με τα πισινά ποδαράκια του.
Μετά θα το χαΐδεύεις στην πλάτη όπως τα μωρά, να ρευτεί, κρατώντας το στον ώμο σου. Αφού ρευτεί, θα πρέπει να κάνει τσίσα και κακά.
Θα του κάνεις απαλό κυκλικό μασάζ στην κοιλιά. Αν δυσκολεύεται, θα βρέχεις μία μπατονέτα για τ' αυτιά και θα του ενοχλείς ελάχιστα και ελαφρά τον πρωκτό. Κανονικά θα κάνει κακά. Το καθαρίζεις και το αφήνεις να κοιμηθεί λίγο σκεπασμένο.
 
το συμπυκνωμένο είναι το νουνου που λέμε; Οι κρόκοι λίγο βρασμένοι;... Και τα ανακατευω;
συρριγκα μου έχει μείνει απο το metacam του καρδερινοκάναρου 1ml, αποστειρώνεται;
 
το συμπυκνωμένο είναι το νουνου που λέμε; Οι κρόκοι λίγο βρασμένοι;... Και τα ανακατευω;
συρριγκα μου έχει μείνει απο το metacam του καρδερινοκάναρου 1ml, αποστειρώνεται;
Βάλε νουνού, έτσι κι αλλιώς το πρωί θα πάρεις ειδικό για γατάκια ε; Ναι βράσε τους ελαφρά για τον κίνδυνο σαλμονέλας. Να τα κάνεις χυλό, αν είναι σφυχτός, πρόσθεσε λίγο βρασμένο νερό. Να μην καίει ο χυλός αλλά να μην είναι και κρύος.
Βράσε νερό και εμβάπτισε την σύριγγα δυο τρεις φορές χωρίς να την αφήνεις πολύ ώρα για να μην στραβώσει το πλαστικό.
Πέρνα βραστό νερό και μέσα στην σύριγγα μερικές φορές και άδειαζέ το.
Είναι μικρή και θα σε ταλαιπωρήσει αλλά τι να κάνεις τώρα...
Το πιο βασικό είναι η ζέστη και η θαλπωρή, η ασφάλεια για το κουταβάκι. Και το να φάει φυσικά αλλά φρόντισε να έχει ζέστη.
Καλή επιτυχία! Εδώ είμαστε για ό,τι θες.
 
Σε ειδικό για γατάκια. Μαρία είναι μικρότερο απο μια παλάμηκαι τα αυτάκια του ουτε ένα εκατοστό. Πόσο μπορει να είναι; Πόσο πρέπει να τρώει;Θα ξαναδιαβάσω το άρθρο μετά. Όλο αυτό το γάλα που έφτιαξα τι θα γίνει, πέταμα; Πάω να πάρω και άλλο εβαπορε... Και μια συριγγα
 
Όλο αυτό το γάλα που έφτιαξα τι θα γίνει, πέταμα;
Βάλε το υπόλοιπο στο ψυγείο σε κλειστό τάπερ και να ζεσταίνεις μικρή ποσότητα ανάλογη κάθε γεύματος στα μικροκύματα ή σε μπρίκι.
 
Παράλληλα ρώτα και σε καμια ομάδα στο ΦΒ αν υπάρχει γάτα που θηλάζει και ίσως το δεχτεί. Θα είναι η ασφαλέστερη λύση. Να του βάλεις κι ένα μπουκάλι με ζεστό νερό τυλιγμένο σε πετσέτα σαν θερμοφόρα. Η υποθερμία είναι η νο1 αιτία θανάτου στα νεογέννητα γατάκια απο τα σκουπίδια.
 
δεν έχω φμπ ωστόσο υπάρχει μια γάτα που γεννησε την προηγουμενη εβδομαδα στη δουλεια της φίλης μου, αλλά είναι σε δασος και νομιζω ακομη δεν έχει εμφανισει τα μικρα
 
δεν έχω φμπ ωστόσο υπάρχει μια γάτα που γεννησε την προηγουμενη εβδομαδα στη δουλεια της φίλης μου, αλλά είναι σε δασος και νομιζω ακομη δεν έχει εμφανισει τα μικρα
Ε μην το κάνετε αδέσποτο το γατάκι, σε δάσος 😱
 
δεν έχω φμπ ωστόσο υπάρχει μια γάτα που γεννησε την προηγουμενη εβδομαδα στη δουλεια της φίλης μου, αλλά είναι σε δασος και νομιζω ακομη δεν έχει εμφανισει τα μικρα

Εμ τι να σε κάνω... Ούτε η φίλη σου;

Στο δάσος δεν γίνεται. Πρέπει να μπει σε μαμα που ζει σε σπιτι κι έχει παρακολούθηση 24/7.

Τώρα μόλις θυμήθηκα τη @Sylvia . https://community.petbirds.gr/threads/sos-γατούλα-γέννησε-στην-αυλή-μας.27369/
 
Δημήτρη, ξέρεις, το να εκφραζεις αυτά τα τόσο ξεχασμένα πλέον στην εποχή μας αισθήματα συμπόνιας προς αδυνάτους, και να αναλαμβάνεις να τους βοηθήσεις, όπως και με το καρδερινοκαναρο, ειναι πολυ μα πολυ συγκινητικό να πω, μάλλον ενθαρρυντικό θα έλεγα!
Μπράβο σου και καλό κουράγιο!
 
Είναι στο Δημόκριτο παιδιά και την μανα την ταϊζουν εκεί. Τελοσπάντων ας ζεί αύριο και βλεπουμε... Και είχα να πάω και εφορία😱
Κανείς μας δεν έχει fb,ταιριάξαμε👎!
Σε ευχαριστώ Γιάννη (@ianos ) τα έχω παίξει βέβαια, μου ήρθαν όλα μαζεμένα...
 
Γιατί να μην ζει; Αν το τάϊσες και είναι στα ζεστά θα ζήσει. Έκανε τσίσα-κακά;
Πάντως αυτό αποκλείεται να είναι αυτό που είχε εγκλωβιστεί στην μηχανή. Εκτός και τα μάτια του είναι κλειστά από αρρώστια και όχι από ηλικία. Δεν μας έβαλες φωτό να δούμε ηλικία.
Είναι πιο μικρό από αυτά;
10398574_100736393282596_5255486_n.jpg
 
Back
Top