Βοήθεια στον απεγκλωβισμό γατιού απο αμάξι

Εκτός και τα μάτια του είναι κλειστά από αρρώστια και όχι από ηλικία. Δεν μας έβαλες φωτό να δούμε ηλικία.
Τα μάτια δεν είναι κλειστα, απλά σκουντουφλάει σα να μην βλέπει. Δώσε μου 10 λεπτά να στείλω φωτογραφία, θέλω να ξέρω πόσο θα το ταϊσω σε λίγο. Νομίζουμε πως ρευτηκε δεν έκανε τα άλλα αν και το τρίψαμε με βρεγμένο βαμβάκι και μπατονέτα.
Το ίδιο πρέπει να είναι Μαρία, πρέπει να το έπιασαν και να το έριξαν πάνω απο τον φράχτη σε άλλους γείτονες.
Αργησα να κινητοποιηθώ..
 
Σταμάτησε να κλαίει; Μασάζ στην κοιλίτσα κυκλικά σπειροειδώς θα κάνετε, επειδή είναι πολύ μικρό ίσως και με το ένα δάχτυλο, ξεκινώντας από το κέντρο και ανοίγοντας την σπείρα προς τα έξω. Το ελαφρά βρεγμένο ή με λίγο λαδάκι, μόνο τοπικά στον πωπό του βέβαια ε; Ζεστασιά και αγκαλίτσα, τα κρατάει στην ζωή.
 
Μια χαρά θα ζήσει, πρέπει να είναι γύρω από 15 ημερών νομίζω. Έτσι όπως το κρατάς από το σβέρκο όρθιο θα το ταΐζεις αλλά το κεφάλι ψηλά όχι προς τα κάτω.
Αχ ψυχούλες. Αύριο που θα πάρεις γάλα για γατάκια έχει και μπιμπερό μέσα, να το ζητήσεις γιατί οι ανταλλακτικές συσκευασίες αν θυμάμαι καλά δεν έχουν. Κάνε μια σχετικά ικανοποιητική τρύπα στην θηλή, κάνε δοκιμές, μην το πνίξεις κιόλας αλλά να μην ταλαιπωρείται να φάει.
Τώρα πρέπει να το ξαναταΐσεις σε 3-4 ώρες. Θα ξυπνήσεις; Σκέπασέ το και από πάνω για τον ύπνο.
 
Να προσθέσω πως όταν το έπιασα τωρα να βγάλω φωτογραφία είχε κάνει κακα αλλά ηταν πολύ σκληρά. Δυο μικρούλια😎
 
Κάπου εκεί, στο δείχνει κιόλας ότι χόρτασε. Όχι να κοιμηθείς γιατί θα έχεις και αύριο αγώνα. Άντε μπαμπά κουράγιο!
 
Αν και δε νομίζω οτι θα εχει πρόβλημα με την ούρηση, αν δεις τα σκούρα, χρησιμοποίησε ενα μάλλινο, σχετικά τραχύ, ελαφρά υγρό πανάκι, για να τρίβεις την ουρήθρα του. Έτσι κάνουν και οι γάτες - μητέρες στα γατάκια τους, χρησιμοποιώντας τη γλώσσα τους.
 
Ψυχούλα μου γλυκιά! Αααχχχ βρε Δημήτρη μου συγχαρητήρια!

Και το όνομα αυτού Μαρία ή Μάριος για να τιμήσεις το Μαράκι μας εεε! 😉
 
Οτα δυναμωσει και τα δόντια του γινουν πιο κοφτερα αρχισε νατου βάζεις κονσέρβα. Εχει για γατακια. Βαλε του μεσα στο στομα για να πιασει γεύση. Ετσι θα δυναμωσει περισσότερο και δεν θα είσαι συνεχεια με το γαλα στο χερι. Φυσικά θα δίνεις γαλα αλλα οχι συνέχεια.
 
Και το όνομα αυτού Μαρία ή Μάριος για να τιμήσεις το Μαράκι μας εεε! 😉
Όχι καλέ άσε τα παιδιά ν' αποφασίσουν με την δική τους "τρέλα" :) Άσε που δεν είναι και τόσο "εύπεπτο" για γατί :)
 
Και ακόμη κατι. Ζεστανε νερο και βαλε θερμοφορα. Τυλιξε την με ενα ρουχο, χοντρο. Για να κοιμαται εκει το βραδυ. Θα νιώθει ασφαλεια και ζεστασια. Σιγα σιγα θα αλλαξει το χρωμα των ματιων του και θα είναι πιο ευκολη η δουλεια σου. Εννοω θα αρχισει να βλεπει καλυτερα :).
 
Δοκίμασε ήδη για φαγητό. Αν δεις ενδιαφέρον στην κονσερβα τότε δώστου να φάει εκτός απο το γάλα. Αν δεν τρώει ακόμη σε μια εβδομάδα περίπου κανονικά θα ξεκινήσει. Τότε θα μπορείς να πάρεις royal canin κροκέτα για μικρά γατάκια και να τη μουλιάζεις στο γάλα και να την δίνεις. Και το γάλα της royal canin είναι επίσης καλό.
 
να τη μουλιάζεις στο γάλα και να την δίνεις.
Μια ερώτηση ενημερωτικά (δεν έχω γατάκια).. Το γάλα που θα μουλιάσει την κροκέτα δεν πρέπει να είναι αγελαδινό σωστά; Κατσικίσιο πρέπει;
 
Μια ερώτηση ενημερωτικά (δεν έχω γατάκια).. Το γάλα που θα μουλιάσει την κροκέτα δεν πρέπει να είναι αγελαδινό σωστά; Κατσικίσιο πρέπει;

Προσωπικά προτιμώ το κατσικίσιο αν είναι να αγοράσω απο το σουπερ μάρκετ. Το θέμα είναι να είναι κάτι σταθερό κι όχι μια έτσι μια αλλιώς. Πρώτη επιλογή καλύτερα σαφώς είναι το ειδικό γάλα για γατάκια.
 
Πήρα το nourilac kitten της tafarm με συνταγή 80ml νερό,20g σκόνη για να βγεί 100ml σύνολο. Είχε και μπιμπερό. Τα πήγαμε καλύτερα απο την σύριγγα και νομίζω έφαγε πολύ καλά. Δυστυχώς απο το ξημέρωμα δεν έχω δεί και δεν έχω καταφέρει να αφοδεύσει. Θα στείλω μήνυμα και στη @Sylvia και θα πάρω μερικά τηλέφωνα.Αν και νομίζω πως της @Sylvia είναι εκτός αττικής θα το προσπαθήσω. Εχετε και εσείς κατά νού μήπως προκύψει κάτι. Γενικά μπορώ να το ταϊζω, να το μεγαλώσω αλλά δεν μπορώ να το κρατησω.
Ευχαριστώ πολύ όλους για την βοήθεια!
 
Back
Top