Ασθένειες Βοηθεια, μου ψοφανε οι κοτες

Συμπτωματικά ήταν σήμερα εδώ ο αδερφός μου που έχει κότες.
Οι κρεατόκοτες δεν έχουν τέτοια θέματα αστάθειας να μην τις κρατάνε τα πόδια τους.
Ο ίδιος επειδή τις λυπάται έχει κρεατόκοτες άνω του έτους.
Ένα ενδεχόμενο να ασβεστώνεις πολύ συχνά με άσβεστο ασβέστη και να καίγονται οι πατούσες τους; Τα έλκη μετά μολύνονται φυσικά.
Επίσης προληπτικά τους δίνεις ριγανέλαιο;
 
Φίλε μου,

αρχικά πρέπει να πάρεις απόφαση ότι δεν θα γλιτώσουν όλες αυτές που έχεις. Δύσκολο αλλά...
Τα χρώματά τους δεν είναι αντιπροσωπευτικά κάποιας ράτσας που υποδηλώνει ότι έχουν προκύψει από διασταύρωση άλλων. Υποψιάζομαι για αιμομιξία. Για να το διαπιστώσεις όμως θα πάρεις ένα άρρωστο πουλί και θα επισκεφθείς τον πτηνίατρο ή έναν κτηνίατρο ώστε να το ανοίξει και να το εξετάσει εσωτερικά. Υπάρχει πιθανότητα να είναι χολέρα των πουλερικών ή ψευδοπανώλη. Εάν από την εξέταση δεν προκύψει κάποιο συμπέρασμα είναι αιμομιξία οπότε αλλάζεις και προμηθευτή. Φυσικά τα γερά πουλιά να τα καταναλώσεις άμμεσα ώστε να μην πάει χαμένος ό κόπος σου μέχρι τώρα.

Γενικά αν θέλεις για αυγουλάκια θα πρέπει να ξέρεις ότι:
1. Στην Ελλάδα είναι λίγοι αυτοί που εκτρέφουν καθαρόαιμα πουλιά και μπορούν να σου δώσουν ώστε να κάνεις την δική σου εκτροφή.
2. Τα καθαρόαιμα είναι περισσότερο επιρρεπή σε ασθένειες
3. Στο εμπόριο τα πουλιά που θα βρεις για αυγοπαραγωγή είναι υβρίδια (D229 αντίστοιχο της καθαρόαιμης φυλής leghorn, D104, D304 αντιστοιχα της καθαρόαιμης φυλής Sussex και τα Isa Brown). Υπάρχουν και άλλα με αυτά να αντιπροσωπεύουν το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς. Τα πρώτα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για την παραγωγή αυγών σε ορνιθοτροφία και το σωματικός τους βάρος δεν ξεπερνά το 1,5 κιλά. Η φυλή isa brown είναι νομίζω αυτό που πρέπει να βρείς. Χρησιμοποιούνται τόσο για αυγό όσο και για κρέας. Έπειτα από 18-20 μήνες που δεν θα γεννάνε εντατικά μπορείς να καταναλώσεις το κρέας.
 
Όντως πολύ κατατοπιστικός.
Τι θα έλεγες να άνοιγες ενα θέμα και να μας εξηγουσες πιο αναλυτικά τι εννοείς υβρίδια, πως προκύπτουν αυτοί οι αριθμοί που αναφέρεις και τι διαφορά-ές έχουν απο τις καθαρόαιμες ράτσες που αναφέρεις και γιατί χρησιμοποιούνται αυτά στην Ελλάδα και όπου αλλού και οχι οι ράτσες στις οποίες προσομοιάζουν;
 
Back
Top