Φροντίδα Βρήκα ένα μικρό κοράκι, χρειάζομαι βοήθεια

bananabaggelis

PB New Member
Εγγραφή
5 Μαϊ 2014
Μηνύματα
16
Με λένε δώρα και σπουδάζω κτηνιατρική, σήμερα φεύγοντας από τη σχολή άκουσα ένα κοράκι το οποίο βρισκόταν ακίνητο μέσα στα φύλλα. Αμέσως το πήρα και το πήγα στην κλινική της σχολής διότι νόμιζα ότι ήταν χτυπημένο. Όμως εκεί με ενημέρωσαν ότι δεν έχει κάποιο σπάσιμο κ ότι απλώς έπεσε από τη φωλιά του μάλλον λόγω του δυνατού αέρακαι μου είπαν ότι θα πρέπει να το φροντίσω ειδάλλως θα πεθάνει και έτσι το πήρα σπίτι! Δεν έχω πείρα από πουλιά και η βοήθεια σας θα ήταν πολύτιμη τόσο για μένα όσο και για τον Βαγγέλη :)
 
  • Like
Αντιδράσεις: adreas
Καλα θα ηταν να απευθυνθεις στο ΕΚΠΑΖ, εχει κεντρο(εθελοντες) στην Αθηνα, Θεσσαλονικη, Αιγινα ή στην ΑΝΙΜΑ. Εξειδικευονται σε τετοια θεματα, ανατρεφουν με επιτυχια νεοσσους και περιθαλπτουν τραυματσισμενα ζωα και πουλια με τροπο ωστε να μπορεσουν να επιστρεψουν εκει οπου ανηκουν και να μην ζησουν μια ζωη σε κλουβες. :)
 
Μακάρι να ήμουν στην Ελλάδα! Στη Ρουμανία σπουδάζω... Διάβασα σε ένα ποστ για μια παρόμοια περίπτωση μιας κοπέλας που είχε βρει ένα μωρό κοράκι αλλά δεν ξέρω αν μπορώ να επικοινωνήσω μαζί της!
 
Καλές ήρθες! Μήπως σου είπαν πόσο μηνών/εβδομάδων είναι ο Βαγγέλης; Αν είναι σχετικά μεγάλος πιστεύω ότι θα τα καταφέρεις και θα τον μεγαλώσεις μια χαρά! Τα κοράκια είναι πανέξυπνα ζώα που μπορούν ακόμα και να μιλούν και φτάνουν την νοημοσύνη ενός 7χρονου παιδιού!
 
καλώς σας βρήκα, ευχαριστώ για τη θερμή υποδοχή! Όχι δεν μου είπαν. Μου είπαν ότι πρέπει να τον κρατήσω μέχρι να μάθει να τρώει μόνος του και να πετάει γιατί μέχρι στιγμής δεν μπορεί. Πιστεύεται ότι θα τα καταφέρω να τον αφήσω υγειή στη φύση;
 
καλώς σας βρήκα, ευχαριστώ για τη θερμή υποδοχή! Όχι δεν μου είπαν. Μου είπαν ότι πρέπει να τον κρατήσω μέχρι να μάθει να τρώει μόνος του και να πετάει γιατί μέχρι στιγμής δεν μπορεί. Πιστεύεται ότι θα τα καταφέρω να τον αφήσω υγειή στη φύση;
Εγώ πιστέυω πως θα τα καταφέρεις! 🙂
 
Πάρε τηλέφωνο το ΕΚΠΑΖ ή την ΑΝΙΜΑ ή ρώτα τους καθηγητές σου να σε βοηθήσουν για το τι πρέπει να κάνεις.. Εγώ δυστυχώς δε ξέρω... Απλά προς το παρόν κάνε μια κρέμα (μήλο, αυγό βραστό, τριμμένο μπισκότο) ή καλύτερα πάρε από πετ σοπ μια ειδική κρέμα για νεοσσους και τάιζε το με σύριγγα.. Δίνε κάθε δύο ώρες και βλέπεις πως θα πάει... Εύχομαι ολόψυχα να τα καταφέρει και να, το μεγαλώσεις! :)
 
Μπορεις να του δινεις κιμα και λιωμενα φρουτα. Η κρεμα νεοσσων για φυτοφαγα πουλια δεν αρκει. Αν σου δωσουν εστω και τηλεφωνικα οδηγιες απο εκει που σου ειπα θα μπορεσεις να το μεγαλωσεις με επιτυχια. 😉
 
γεια σου Δώρα καλώς ήρθες!
Βάλε μια φωτογραφία αν μπορείς να δούμε περίπου την ηλικία του πουλιού.
Πρέπει να ταίζεται από 5 έως 7 φορές την ημέρα με σύριγγα της οποίας θα έχει αφαιρεθεί η βελόνα. Η τροφή πρέπει να έχει την μορφή κρέμας ή να βρεις κρέμα νεοσσών σε petshop.
Δες αυτό το βοηθητικό site για το τάισμα GouldianFinch.gr - Τάισμα στο χέρι, Απαραίτητος εξοπλισμός
2 βασικά θέματα πρέπει να προσέχεις να καθαρίζεις τις σύριγγες με βραστό νερό για να μην μολυνθεί το πουλάκι και την θερμοκρασία της κρέμας που δεν πρέπει να καίει αλλά δεν πρέπει και να είναι κρύα. Στην πρώτη περίπτωση μπορεί να καεί ο πρόλοβός του και στην δεύτερη να δημιουργούνται μύκητες και μολύνσεις από την τροφή.
Επίσης βοηθητικά μπορείς να διαβάσεις και αυτό Βρήκατε ένα νεοσσό;
Πρέπει να το έχεις σε ζεστό μέρος, σκεπασμένο με πετσέτες και για ζεστασιά μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα πορτατίφ.
Ό,τι άλλο σκεφτείς να ρωτήσεις και χρειαστείς πες το και ελπίζω να μπορέσουμε να βοηθήσουμε και να σωθεί το πουλάκι.
 
Τα κοράκια είναι από τα λίγα αν όχι το μοναδικό πτηνό που αντιλαμβάνεται την έννοια του παιγνιδιού. Θα έχετε παρατηρήσει όλοι ότι τα πουλιά ακολουθούν αποκλειστικά το ένστικτο της επιβίωσης οπότε αυτό που τους ενδιαφέρει είναι η τροφή και η ασφάλεια. Το κοράκι έχει υψηλή νοημοσύνη και σε νεαρή ηλικία απολαμβάνει και το παιγνίδι. Να δείτε νεαρά κοράκια να κάνουν αστεία στο χιόνι κάνοντας ουσιαστικά πατινάζ και τούμπες.
 
Μίλησα με το ΕΚΠΑΖ μέσω facebook μου έδωσαν μια συνταγή για φαγητό και άλλες 2 επιλογές μια με πολτό κροκέτας σκύλου με νερό και μια με κτηνιατρική κονσέρβα της hill's!O Bαγγέλης είναι απίστευτα έξυπνος ήδη με αναγνωρίζει :) μια φίλη μου που τελειώνει του χρόνου με την κτηνιατρική είπε ότι είναι περίπου 2 μηνών! Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας μας είναι πολύτιμες,θα ανεβάσω κ φωτογραφίες του!
 

Συνημμένα

  • 10322883_10204002048429659_338720063_n.webp
    10322883_10204002048429659_338720063_n.webp
    21 KB · Προβολές: 155
Πολυ ωραια! Αν ο μικρος Βαγγελης εχει ορεξη για φαγητο μη φοβασαι ολα θα πανε καλα. 😉 Αν ζεσταινεις το μιγμα και του το δινεις με συριγγα προσεξε πολυ τη θερμοκρασια. Να βαζεις το δαχτυλο σου μεσα και να μπορεις να το κρατησεις ανετα εκει χωρις να σκεφτεις αν αντεχεις ή οχι. Αν σκεφτεις εστω και για μια στιγμη αν το αντεχεις σημαινει οτι καει πολυ για το μωρο. Απο την αλλη ειναι καλο να ειναι ζεστο το φαγητο στα μωρα διοτι αυξανει το αντανακλαστικο του ταισματος οπως και την πεψη της τροφης με την οποια μπορει να υπαρξει προβλημα αν ειναι κρυα η τροφη.

Φανταζομαι σου τα εξηγησαν αυτα απο το ΕΚΠΑΖ ετσι; :)
 
Γειά σου Δώρα, καλώς ήρθες στην παρέα μας, καλές σπουδές.. Ανέβασε μία φωτογραφία του Βαγγέληνα τον δούμε κι εμείς..
 
απο το ΕΚΠΑΖ μου ειπαν οτι θα πρεπει να ειναι σε θερμοκρασια δωματιου και μου ειπαν επισης οτι σε καμμια 15αρια μερες θα ναι ετοιμος αν τραφει σωστα και μεγαλωσει! Σκεφτομαι να περιφραξω το κατω μερος των καγγελων και να τον αφηνω ελευθερο στο μπαλκονι γιατι τωρα ειναι ολη τη μερα στο κλουβι! Εχω καποιες φωτο του αλλα δεν μπορω να τις ανεβασω γιατι ειναι πολυ μεγαλες :) θα τον βγαλω αλλες αυριο!
 
Back
Top