Ασθένειες Βραχνή φωνή, λίγο πεσμένο το ένα φτερό

Δηλαδή δύο μέρες όλο-όλο θα διαρκέσει η θεραπεία με αντιβίωση αν χρειαστεί
οχι, δυο μέρες αντεχει το διάλυμα που μου ειπε να φτιαχνω, (1 σταγονα αντιβιωση και 4 νερο), αντιβιωση θα παρει 5 μερες; (δεν θυμαμαι τωρα) εχω αφησει το χαρτι σπίτι και ειμαι στην δουλεια. Σίγουρα παντως, μεχρι την Δευτερα που θα παω να το ξαναδει.

Πολυξένη σ ευχαριστούμε για την ενημέρωση! Αλλά κι γω δεν πολυκατάλαβα την θεραπεία.. στο στόμα θα δίνεις μία σταγόνα διαλυμένη σε 4 σταγόνες νερό ή θα δίνεις μια σταγόνα αντιβίωση και 4 νερό? Για πόσες μέρες; :)
Θα φτιαξω ενα διαλυμα με, 1 σταγονα αντιβιωση και 4 νερο και μετα απο αυτο θα του δίνω 1 σταγονα καθε 12 ωρες. Δεν πρέπει δηλαδη σκετη σταγονα αντιβιωση.
 
Γενικά είναι προτιμότερο να φτιάχνεις νέο διάλυμα κάθε μέρα και να του δίνεις να πίνει.. Βέβαια πάρε τηλ το γιατρό να ρωτήσεις.. μη σε πάρω κ στο λαιμό μου.

Και μετά τις 5 μέρες θεραπεία μπορείς να δώσεις προβιοτικό για λίγες μέρες (ultra levure - από ανθρώπινο φαρμακείο | διαλύεις ένα φακελάκι σε ένα μεγάλο ποτήρι νερό και γεμίζεις από κει την ποτίστρα) ή και πολυβιταμίνες στο νεράκι (πχ multi-vit).

Περαστικά σας!
 
Ναι θα το πέταγα το διάλυμα, άλλωστε μάλλον θα εξατμιζόταν τοσο λίγο που θα ήταν. απλα σας λεω τι μου είπε ο γιατρός. το ultra levure, απ' όσο ξέρω είναι καψουλα οχι φακελάκι. και έχω την εντύπωση οτι δεν διαλύονται, βέβαια μπορεί να κάνω λάθος. μήπως υπάρχουν και σε φακελάκια;
 
ultra levure, απ' όσο ξέρω είναι καψουλα οχι φακελάκι. και έχω την εντύπωση οτι δεν διαλύονται
Το καψάκι είναι σε δύο μέρη, τα τραβάς, τα ξεχωρίζεις και ρίχνεις την σκόνη που περιέχουν μέσα, στο νερό και ανακινείς για να διαλυθεί.
 
απλα σας λεω τι μου είπε ο γιατρός.
Και πολύ καλά κάνεις και σ ευχαριστούμε γι αυτό!

το ultra levure, απ' όσο ξέρω είναι καψουλα οχι φακελάκι. και έχω την εντύπωση οτι δεν διαλύονται, βέβαια μπορεί να κάνω λάθος. μήπως υπάρχουν και σε φακελάκια;
Εγώ έκανα λάθος.. Θα ανοίξεις τις κάψουλες και θα ανακατέψεις τη σκόνη.. μπερδεύτηκα με άλλο σκεύασμα.. Βέβαια αν είσαι πιο "τελειομανής" υπάρχουν προβιοτικά μόνο για πτηνά. Απλά πιο δυσεύρετα και πιο ακριβά. Τι θα επιλέξεις δική σου απόφαση! 😉 https://community.petbirds.gr/threads/liviferm-chevita.42985/
 
Επισης αν παρεις ultra levure παρε τις 50αρες καψουλες, μια φορα πηρα τις 250 και μου φυγε ο τακος να ξεχωριζω σκονιτσες!
ωχ καθούσουνα και μέτραγες μπαλίτσες; φοβερό! Οκ ευχαριστώ.
 
Πάντως να πω την κακία μου πολύ γδάρτης ο γιατρός. Δεν έχουνε λίγη τσίπα πια...50 παίρνει οδοντίατρος για σφράγισμα και πήρε ο άλλος για να τσεκάρει ένα πουλάκι;Ελπίζω να μην σου πάρει άλλα στην επόμενη επίσκεψη.
 
Πάντως να πω την κακία μου πολύ γδάρτης ο γιατρός. Δεν έχουνε λίγη τσίπα πια...50 παίρνει οδοντίατρος για σφράγισμα και πήρε ο άλλος για να τσεκάρει ένα πουλάκι;Ελπίζω να μην σου πάρει άλλα στην επόμενη επίσκεψη.
Εχεις δίκιο τι να λέμε! Μου είπε οτι την άλλη φορά δεν θα πληρώσω. Να πω την αλήθεια μου είχα μια εξαιρετική κτηνιάτρο που πάω το σκυλάκι μου, αλλα σκέφτηκα για το καναρίνι οτι χρειαζόταν καποιος ποιο ειδικός. Πληρώσαμε την ειδικότητα, 😀 κατάλαβες τωρα. Εντωμεταξυ αν και δεν ήθελα να πω το όνομα του, είναι αστείο γιατι λέγεται Ακριβός, 😀 όνομα και πράγμα δηλαδη.
 
Του ξεκίνησα αντιβίωση! Δεν περιμένω άλλο, η αναπνούλα του είναι πολύ βαριά. Πήρα τηλεφωνο τον γιατρό και του το είπα. Πήρα ένα μπουκαλάκι μικρό με σταγονόμετρο και του έσταξα μια σταγονούλα στο πλάι της μυτούλας του και το κατάπιε μόνο του. Μια χαρά! Πανεύκολο ήταν!
 
Μια μικρή σπίθα ελπίδα γεννήθηκε σήμερα, οταν του έδωσα την αντιβίωση και ο ήχος του βρόγχου του ήταν σημαντικά μειωμένος. Κάτι που δεν είπαμε... Ας του ρήξουμε και ένα ξεμάτιασμα! Πως μου ξέφυγε αυτο! 😀
 
Οπωσδήποτε!
DSC04451.jpg
 
Ήταν μια σπίθα στην αρχή και μιας βροχής ψιχάλα, κι έγινε η σπίθα πυρκαγιά και θάλασσα η στάλα! Καλδάρας - Μοσχολιού! Τι να πει κανείς. 😀 κέφια έχω πρωι πρωι. Απ' ότι καταλάβατε πάμε καλα! Μετά την Τρίτη χορήγηση της αντιβίωσης τα αποτελεσμα είναι εμφανέστατα. Εχουμε ακόμα δρόμο μπροστά μας βέβαια. Φοβάμαι μηπως τον πειράξει η αντιβίωση και δεν εχω προλάβει να του βάλω ακομα προβιοτικά, σήμερα θα παω να πάρω.
 
Πολυξένη, αν κατάλαβα σωστά, την τελευταία ημέρα της αντιβίωσης θα ξαναπάς στον πτηνίατρο να δει το πουλάκι, έτσι δεν είναι;
Αν όντως γίνει αυτο, ρώτησε τον, εφόσον δεν μπορεί να ξέρει αν προκειται για ακάρεα στα σίγουρα, μήπως και πότε θα γίνει η επανάληψη της εφαρμογής του σκευάσματος για ακάρεα. Ευχομαι όλα καλά.
 
Back
Top