Ασθένειες Βραχνή φωνή, λίγο πεσμένο το ένα φτερό

Πιστεύω ότι φεύγουνε. Μετά τη σταγόνα το είδες αμέσως πολύ ανάστατο; Συνήθως η σταγόνα θέλει δυο μέρες να απορροφηθεί. Γιαυτό μην του βάλεις αμέσως μπάνιο τώρα που το σκεύτομαι.Άσε νσ περάσουνε 3 μέρες από τη σταγόνα και μετά βάλτου.
 
Αν υπάρχουν στην τραχία του πουλιού δεν εξολοθρεύονται; Η σταγόνα που του έβαλε στο σβέρκο του δεν θα το βοηθήσει; Οτι έχει ακάρεα είναι βέβαιο, το τσι τσικ είναι έντονο και όταν γυρίσαμε απο τον γιατρό και όλο το βράδυ σχεδόν τρωγόταν, φούσκωνε, έπλενε τα φτερά του κλπ. Απο την τραχία δεν φεύγουν με την σταγόνα που του έβαλε;
Αν υπάρχουν ακάρεα στην τραχεία η σταγόνα θα περάσει μέσω του δέρματος στο αίμα και στη συνέχεια στην πηγή του κακού. Απλά χρειάζεται λίγο περισσότερο υπομονή από τον κάτοχο και επανάληψη της θεραπείας στο χρόνο που προστάζει ο γιατρός.
 
Πολυξένη, έχω διαβάσει οτι η προσβολή απο τα ακάρεα της τραχείας, εφόσον δίνει συμπτώματα, κι εφόσον υφίσταται, δε φεύγει ποτέ, αλλα παραμένει ως χρόνια κι ενίοτε ασυμπτωματική νόσος εφόσον όμως εχει αντιμετωπιστεί κατάλληλα στην έξαρση της και ο οργανισμός του πτηνού διατηρείται σε καλή κατάσταση - ειδικα το ανοσοποιητικό του σύστημα.
Επομένως, αν εχει ακάρεα της τραχείας, απίθανο αυτά να εξαλειφθούν. Κι αυτο συμβαίνει διότι, αν θυμάμαι σωστά, τα θηλυκά ακάρεα ζουν μεγάλο μέρος της ζωής τους στους αερόσακους, στους οποίους το φαρμακο δε φτάνει σε δραστική ποσότητα τουλάχιστον για να τα θανατώσει.
Όμως, μπορεί και να μην εχει ακάρεα της τραχείας, αλλα κάποια αναπνευστική λοίμωξη, μια και τα συμπτώματα είναι συχνα κοινά.
Επισης, κατα την εφαρμογή διαδερμικων φαρμάκων κατα των ακάρεων της τραχείας, τύπου pulmoosan, σε δυο περίπου ώρες απο την εφαρμογή και για με διάρκεια 2 περίπου ημερών, το πουλάκι φαίνεται καταβεβλημένο, αλλά αυτο το γεγονός πιθανά εχει σχέση με την τοξικότητα του ίδιου του φαρμάκου, και ίσως και με τη θανάτωση των ακάρεων, και τη συνακόλουθη μερική απόφραξη των αεροφόρων οδών του πουλιου.
Με αλλα λόγια, δεν μπορείς να εισαι σίγουρη για το αν εχει ακάρεα, ή άλλη λοίμωξη του αναπνευστικού.
Καλή ανάρρωση
 
Μια ενημέρωση για την έως τώρα κατάσταση. Ο μικρός μου δεν τραγουδάει βέβαια ακόμα αλλά φαίνεται υγειής σε γενικές γραμμές, όμως τώρα κάνει και κάτι άλλο. Τσιμπάει και βγάζει τα φτερά του. Ολα τα περίεργα σε μένα την άσχετη θα τύχουν. Τι νά πω βρε παιδιά; Εχετε καμιά ιδέα τι να συμβαίνει;
 
Η βελτίωση της υγείας του είναι καλό δείγμα.
Θα χρειαστεί χρόνος για να επανέλθει στην καλή κατάσταση που πρέπει...
Αυτό με τα πούπουλα όμως με παραξενεύει...
Τα μαδάει ή απλά τα φτιάχνει;
Μήπως υπάρχουν δερματικά παράσιτα που τον αναγκάζουν απλά να ξύνεται;
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Πως ξεχωρίζουμε τον καλοπισμό των φτερών του από το ξύσιμο για εξωπαράσιτα;
Βλεπεις οτι τα ανακατευει, τα ξεχωριζει τα περιποιειται, και παραλληλα ξυνεται. Συνηθως το κανουν οταν χαλαρωνουν. Αν μονο ξυνεται και επιμονα.. Δεν ειναι καλωπισμος.
 
Πως ξεχωρίζουμε τον καλοπισμό των φτερών του από το ξύσιμο για εξωπαράσιτα;
Λαμπρο σκέψου τον εαυτό σου... Πώς ξύνεσαι όταν για παραδειγμα σε έχει τσιμπήσει ένα κουνούπι ή αν υποτεθεί οτι έχεις ψείρες; Το ξύσιμο είναι επίμονο, νευρικό επαναλαμβανόμενο σε τετοιο βαθμο που οι γυρω σου αντιλαμβανονται οτι κανει σου συμβαινει... Οταν αντίθετα ξύνεσαι ανεμελα ή περιποιείσαι τα μαλλιά σου η κίνηση είναι πιό ήρεμη, νωχελική και δεν φανερώνει σε τίποτα οτι κατι σε ενοχλεί.
Ακριβώς το ίδιο συμβαινει και με τα πουλιά όταν κατι τα ενοχλεί (παράσιτο, δερματικό εξάνθημα) η κίνηση έχει ένταση και διάρκεια, νεύρο και επαναληψη. Στοιχεία που σε κανουν να υποπτεύεσαι οτι κατι υποπτο συμβαινει. Οσο πιο πολύ παρατηρουμε τα πουλιά μας τόσο πολύ μαθαινουμε για αυτα! https://community.petbirds.gr/threa...ράφοντας-τη-συμπεριφορά-των-πτηνών-μας.17663/
 
Πολυξένη μου βλέπεις πούπουλα στον πάτο του κλουβιού;
 
Η βελτίωση της υγείας του είναι καλό δείγμα.
Θα χρειαστεί χρόνος για να επανέλθει στην καλή κατάσταση που πρέπει...
Αυτό με τα πούπουλα όμως με παραξενεύει...
Τα μαδάει ή απλά τα φτιάχνει;
Μήπως υπάρχουν δερματικά παράσιτα που τον αναγκάζουν απλά να ξύνεται;
Ρώτησα τον γιατρό γιατί ανησύχησα, μου είπε εφόσον βγάζει καινούργια, είναι πτερόροια. όταν τον ρώτησα γιατί τώρα, μου είπε επειδή το έχω μέσα στο σπίτι και από τα φώτα μπερδεύτηκε και έχασε την εποχή του.
 
επειδή το έχω μέσα στο σπίτι και από τα φώτα μπερδεύτηκε και έχασε την εποχή του.
Άμα αλλάξουν οι συνθήκες διαβίωσής του θα στρώσει! Νομίζει πως είναι καλοκαίρι ενώ έχουμε χειμώνα.. 😛
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Back
Top