Ασθένειες Γιατί είναι φουσκωμένο το καναρίνι μου;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Greckos
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Σταμάτη κάνεις ό,τι μπορείς για να το σώσεις! Σίγουρα σπάει σποράκια; Μήπως προσπαθεί και δεν μπορεί; Βλέπεις τσόφλια;
 
Ναι Αλίκη. Βλέπω τσόφλια κανονικά. Επίσης τρώει το αυγό. Δεν θα έπρεπε να βελτιώνεται; Πότε θα αρχίσουν τα φάρμακα να "πιάνουν" και να φανεί βελτίωση;
 
Λογικά την 5η μέρα της αντιβίωσης θα πρέπει να δεις βελτίωση... Το ότι τρώει και πίνει νερό είναι πολύ σημαντικό και πολύ θετικό!
 
Κάνε και την θεραπεία που σου είπε ο Μάκης και βλέπουμε. Αφού τρώει όντως είναι καλό. Αν δεν μπορεί να ανέβει στις πατήθρες βάλε καμία στον πάτο του κλουβιού και εγώ θα πρόσθετα σουσάμι στην τροφή που έχει ασβέστιο και βοηθάει στο να πάρει βάρος.
 
Θέλω να σας πληροφορήσω όλους ότι δυστυχώς σήμερα το πρωί το καναρίνι πέθανε.
Χθες το βράδυ έγραψα τα παραπάνω για την κατάστασή του και το βράδυ κοιμήθηκε πρώτα στην πατήθρα της ταΐστρας και μετά πήγε στον πάτο του κλουβιού όπου έβγαλε τη νύχτα. Το πρωί κατά τις 7:30 ζούσε. Είχε ξυπνήσει αλλά ήταν ακόμη στον πάτο. Δεν φαινόταν και πολύ καλά. Περίπου μια ώρα μετά που κοίταξα είχε τελειώσει.
Δεν μπορώ να το χωνέψω. Πρώτη φορά μου χάνεται έτσι πουλάκι από αρρώστια. Τα τρόφιμα του ήταν πάντα καθαρά και αγνά. Το κλουβί του το πρόσεχα πάντα να είναι καθαρό. Είμαι σχολαστικός σ' αυτά. Πρέπει να έπαθε ζημιά από την κελαΐδίνη. Δεν εξηγείται αλλιώς. Κάποιο μαμούνι θα είχε και του μπήκε μέσα του. Το κοίταξα σήμερα στην κοιλιά του και ήταν πρησμένη και σκούρη. Είχε και ένα άσπρο κομμάτι πρός την ουρήθρα σαν να είχε πίον μέσα. Όμως αυτό ήταν αφού ήρθα από την δουλειά και αφού ήταν ήδη νεκρό για 8 ώρες.

Θέλω να σας ευχαριστήσω ΟΛΟΥΣ για την άμεση βοήθεια και τις συμβουλές που μου προσφέρατε. 5 σελίδες θέμα έγινε! Αυτό λέει πολλά! Να 'στε καλά!
 
Κρίμα Σταμάτη μου, κρίμα, δυστυχώς ζούμε και λύπες από τα ζωάκια μας. Παρηγορήσου ότι προσπάθησες, δεν ήταν τυχερό. Ας ξεκουραστεί το καημένο ☹
 
Τουλάχιστον έκανες ό,τι μπορούσες! ☹ Καλό του ταξίδι! ☹
 
Σταμάτη λυπάμαι. Η αλήθεια είναι ότι από μη σφραγισμένες τροφές πολλά κακά έπονται. Τώρα έγινε, αλλά έμαθες και εσύ κάτι παραπάνω από όλο αυτό.
 
Back
Top