Δεκτον, οχι ομως κ αποδεκτον. Να σε ρωτησω ομως κατι με τελειως ουδετερο κ διαλεκτικο υφος.Ως φυσιολατρης, οπως ισχυριζεσαι οτι εισαι, κ δεν αντιλεγω, εχεις παρει μερος καπου η υποστηριξει τιποτα απο ψεις η προγραμματα σχετικα με το συνολο της φυσης, η μονο σε οτι αφορα στα αγρια πουλια;Ειναι η ιδια αντιφατικη περιπτωση με ορισμενους "φιλοζωους"που ενοχλουνται αν πχ καποιος σκοτωσει καποιο σκυλο, αλλα εχουν πληρη μεσανυκτα απο την υπολοιπη πανιδα. Γι αυτο κ τους λεω απλα κυνοφιλους(κ αυτο παλι παιζεται).Αυτο που ρωταω λοιπον εντελως πληροφοριακα(μπορει κ να κανω λαθος) ειναι:ως Ανδρεας, εισαι πραγματι φυσιολατρης η απλα "καρδερινοφιλος";
Οσον αφορα στους ''οπαδους'', λες οτι εχεις τα υπολοιπα μελη,τους οικολογους, κλπ, ενω εγω μονο τους πουλοπιαστες(προσωπικα αποφευγω τους χαρακτηρισμους, μου δινουν την εντυπωση οτι αυτος που κατηγοριοποιει καποιους τους θετει αυτοματως χαμηλοτερα του κ θεωρει τον εαυτο του ανωτερο.Αποψη μου), κ δε διαφωνω,θα προσθεσω ομως μερικους ακομα. Τους μαγαζατορες(καλως η κακως, αυτο ειναι), πολλους οι οποιοι δεν αντεχουν οικονομικα την αγορα ενος πουλιου που ενδεχεται να μην επιζησει πανω απο 1 μηνα(υπαρχει ενδεχομενο...), πολλους οι οποιοι δεν ενδιαφερονται για εκτροφη, αλλα για ενα πουλακι απλα που θα τους κελαηδα. Κ μη νομιζεις οτι, επειδη οι λεξεις που ανεφερες υπερτερουν της μιας(''πουλοπιαστες'')οτι ετσι ειναι κ στην πραγματικοτητα. Οι ''πουλοπιαστες'', οπως μας χαρακτηριζεις, αντισταθμιζουμε σχεδον τον αριθμο των υπολοιπων.
Τωρα για τις δικαιολογιες.Αν ανηκουν στο χρονοντουλαπο, οπως λεςδε σημαινει οτι δε θα επηρεασουν την αποκτηση ενος πουλιου στο μελλον. Υπο την ιδια αποψη,το ιδιο πιστευω για τις ιδιες δικαιολογιες των ''εκτροφεων''(αναγκαστικα χαρακτηριζω τωρα). Κ αν ελυσες το οικονομικο προβλημα, τοο οποιο παιζει μειζονα ρολο οταν αγοραζω καποιο πουλακι, σε παρακαλω να μου πεις τον τροπο να το λυσω κ εγω. Κ πιστεψε με, παλι τα ιδια θα πιστευω, απλη κοινη ορθη οικονομικη σκεπτικη, σε εναν καιρο που σε οικονομικο επιπεδο δε χαριζει κ δε χαριζεται σε κανεναν. Πιασε εναν οποιονδηποτε στο δρομο κ ρωτα τον:θα αγοραζες ενα πουλι 10 η 80(το λιγοτερο)Ε;Ειμαι 99,9% σιγουρος για την απαντηση.
Φιλικα.