Αναπαραγωγή Γονεις τρωνε τις κουτσουλιες των νεοσσων

alexandr0ss

PB Member
Εγγραφή
1 Ιαν 2009
Μηνύματα
138
Πόλη
Ηράκλειο
Καλησπέρα παιδιά
Τα πουλάκια μου σήμερα έκλεισαν μια εβδομάδα που βγήκανε απο το αυγό τους.
Σήμερα όμως παρατήρησα οτι οι γονείς τρώνε τις κουτσουλιές τους.
Είναι φυσιολογικό να τρώνε οι γονείς τις κουτσουλιές των νεοσσών;
 
Βέβαια, φυσιολογικότατο.
Τις τρώνε για να μη ζούν τα μικρά τους μέσα σε ακαθαρσίες και πάθουν καμια αρρώστια. Αλλά, όμως, θα παρατηρήσεις, ότι κανά 5ήμερο πριν βγούν από τη φωλιά δε θα προλαβαίνουν να καθαρίζουν τις κουτσουλιές και θα μένουν και μερικές μέσα στη φωλιά.
Αυτά...
Ά, να σου πώ: Πόσα έχεις; Πόσους νεοσσούς;
 
Δύο είναι και έσα σε μια εβδομάδα έχουνε γίνει θηρία :D
Μιλάμε για πολύ γρήγορη ανάπτυξη
 
Έ, εντάξει, αφού είναι 2 μια χαρά θα τα πάνε, μπορεί να προλαβαίνουνε να τις καθαρίζουν( τις κουτσουλιές από τη φωλιά) πρίν αυτές σκληραίνουν και δε μπορούν να τις ξεκολλήσουν. Μια χαρά είσαι, εντάξει. Τί ράτσα είναι;
 
Ο αρσενικός είναι απο τα κλασσικά κίτρινα και η θηλυκιά είναι Gloster.
Τα μωρά πάντως απο οτι βλέπω της μοιάζουνε, έβγαλαν τσουλουφάκι :D
 
μόνο κανάρια έχεις, ή και π.χ. Παραδείσια ή καρδερίνες. Τι άλλο έχεις;
 
Καναρίνια μόνο.
Να ανοίξει λίγο ο καιρός και θέλω να πάρω και παραδείσια, μ'αρέσουν πολύ
 
καλά.. Μιλάμε ότι είναι τέλεια. Εγώ έχω καναρίνια και παραδείσια. Πρίν κανά χρόνο είχα πολύ τρέλα μόνο για τα καναρίνια, γιατί δεν είχα ούτε στα πιο βαθιά στρώματα του μυαλού μου τα παραδείσια, αλλά από τότε που άρχισα να μπαίνω στο internet για τα παραδείσια για κάτι πληροφορίες και άκουσα ότι άπαξ και αρχίσουν το ζευγάρωμα και κατ' επέκταση τις γέννες ξεχνούν να σταματήσουν. Από τότε η τόση αγάπη που είχα για τα καναρίνια, μοιράστηκε και έγινε δια 2.
Είναι τα πιο εύκολα πουλιά στο να τα ζευγαρώσεις και λοιπά.. Ό,τι θές ξέρω γω να με ρωτήσεις κάτι για τα παραδείσια και την αναπαραγωγή κ.λπ. ρώτα με..
 
Προς το παρόν μαθαίνω καθημερινά τα καναρίνια μου... Μιλάμε για την τέλεια οικογένεια, πάει ο αρσενικός και τους ταϊζει όλους με τη σειρά, τη γυναίκα του και τα μωρά... Κάθομαι με τις ώρες και τα παρατηρώ, έχουν πλάκα όταν ταϊζουνε και οι δυο γονείς τα μικρά...
Προχτές τα είδα να ζευγαρώνουν πάλι, λες να έχουμε κανα αυγουλάκι σε λίγες μέρες;
 
Ε, καλά, εννοείται..
Αφού μόλις τα μικρά είναι περίπου 10-15 ημερών αρχίζουν να ξαναζευγαρώνουν και στη συνέχεια, περίπου όταν τα μικρά γίνουν 17-18 ημερών, τότε πρέπει να βάλεις και άλλη φωλιά + νήμα για την κατασκευή νέας φωλιάς. Ωστόσο, μην ανησυχείς.. Ο πατέρας θα συνεχίσει να ταΐζει τα μικρά και που θα βγούν απ' τη φωλιά, μέχρι την 30η ημέρα, όπου θα μπορούν πλέον να φροντίζουν και να ελέγχουν τον εαυτό τους μόνα τους. Η κανάρα όμως, αν έχει κάνει ήδη άλλα αυγά, θα ασχολείται μόνο με το κλώσημα.
Καλό είναι να τα αφήσεις μέχρι 3 γέννες, μετά ξεκούραση, γιατί υπάρχει περίπτωση(κούφια η ώρα που τ' ακούει) να ''χάσεις'' την κανάρα σου από την πολύ εξάντληση.
 
Παρόλο που έψαξα σε 2-3 μαγαζιά δέ μπόρεσα να βρώ αυτό το συμπλήρωμα με ασβέστιο, το calcilux της orlux... Ξέρεις κανένα site που να μπορώ να το παραγγείλω;
Βέβαια τους δίνω τις βιταμίνες τους, το καρότο και το μηλαράκι τους που το λατρεύουν, αλλά πρέπει να τους δώσω και ασβέστιο...
 
Δεν ξέρω από πού μέσω internet μπορείς να το παραγγείλεις, αλλά.. Να σου πώ, αυγό δεν τους δίνεις- καλά βρασμένο αυγό;
 
Κοίτα, λείπω όλη μέρα τις καθημερινές, οπότε το βράδυ που γυρίζω δέν είναι η ώρα τους για να φάνε... Και ως γνωστόν το αυγό δέ μπορείς να το αφήσεις για πολλές ώρες όπως αφήνεις τους σπόρους, αύριο πχ. Θα τους βράσω αυγουλάκι το πρωϊ, και οσο προλάβουν θα φάνε.
Ομως φτάνει μόνο μια φορά την εβδομάδα;
 
όχι. Να σου πώ: Υπάρχει και αυγοτροφή την οποία πουλούν όλα τα pet shops. Είναι ακριβώς σα να βάζεις αυγό βραστό. Αλλά, αυτή θέλει σε καθημερινή βάση. Αυτό να κάνεις θα έλεγα.
 
Αυγοτροφή εννοείται πως έχουν σε καθημερινή βάση, δεν τη βγάζω καθόλου απο το καθημερινό γεύμα τους.
 
όποια άλλη απορία έχεις να τη θέτεις στο συγκεκριμένο θέμα που έχεις ανοίξει. Εγώ θα επισκέπτομαι συχνά αυτό το θέμα για να δώ άν έχεις κάτι να ρωτήσεις.
 
Συμφωνω με τον φιλο vageliss αλλα θα ελεγα οτι και το βραστο αυγο πρεπει να ειναι στο γευμα τους. Καλη η αυγοτροφη αλλα και το αυγο κανει και αυτο την δουλεια του...

Φιλικα,Γιαννης
 
Back
Top