Ασθένειες Γύρισα από τις διακοπές και ο μικρός μου έχει πρόβλημα

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Sylvia
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Sylvia

PB New Member
Εγγραφή
3 Αυγ 2014
Μηνύματα
388
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα στην παρέα και καλό φθινόπωρο να έχουμε!

Όπως θα καταλάβατε από τον τίτλο, την έκανα πάλι την εξυπνάδα μου! Όταν έφυγα για διακοπές άφησα τα πουλάκια μου να τα προσέχει κάποιο πρόσωπο που εμπιστευόμουνα (τρομάρα μου) και γύρισα σήμερα, μετά από σχεδόν 2 μήνες. Για να μην περιπλέξω την κατάσταση με καραντίνες κλπ και ζαλίσω τον άνθρωπο, άφησα στην Αθήνα τα υγιή πουλάκια και πήρα μαζί μου μόνο το άρρωστο.

Μόλις γύρισα, πήγα αμέσως να δω τι κάνουν τα μικρά μου. Η πρώτη εντύπωση; Αφήστε την καλύτερα. Τίγκα στη βρώμα τα κλουβιά και με την πρώτη ματιά βλέπω τη μία φτερούγα του ενός καναρινιού να «κρέμεται». Αρχικά σκέφτηκα ότι θα αλλάζει φτερά και μπορεί να είναι φυσιολογικό και είπα να μη φρικάρω από την αρχή και να μπω στο φόρουμ να ρωτήσω. Είπα «θα τα καθαρίσω και όλα καλά». Να μην τα πολυλογώ, για 4 μεσαία κλουβάκια και 6 πουλιά, καθάριζα από τις 11:38 μέχρι τις 15:46. Αράχνες και κολλημένα φτερά στα προστατευτικά των κλουβιών και κουτσουλιές παντού… Οι αυγοθήκες μούλιαζαν μία ώρα σε βραστό νερό, και οι κουτσουλιές δεν έφευγαν ούτε με σύρμα… Ένα θα σας πω. Για να καθαρίσω τα κάγκελα στον πάτο των κλουβιών τα έτριψα με γυαλόχαρτο (και δεν κάνω πλάκα) και πάλι καθαρά δεν είναι.

Όταν ήρθε η ώρα να καθαρίσω το κλουβί με το πουλί που είχε την κρεμασμένη φτερούγα και τον είδα από κοντά έπαθα εγκεφαλικό! Δεν ήταν μόνο τα φτερά. Τα πόδια του φουκαρά είναι πρησμένα (ένα δάχτυλο στο κάθε πόδι) και μοιάζουν σα να έχουν συρίγγια (δεν ξέρω πώς αλλιώς να το περιγράψω). Στο ένα πόδι φαίνεται να έχει 2 «τρύπες» και στο άλλο μία που είναι στο βάθος κόκκινες. Δεν ξέρω αν τρέχουν υγρό ή αίμα ή κάτι άλλο γιατί από τη σύγχυση έτρεξα αμέσως και του έβαλα Epithol και δεν έκατσα να το κοιτάξω προσεκτικά. Τα υπόλοιπα δαχτυλάκια (που δεν έχουν πρηστεί) και τα ποδαράκια του μέχρι πάνω ήταν σαν «ξερά», αφυδατωμένα θα έλεγα, είχαν ασπρίσει κατά κάποιο τρόπο. Οι φωτογραφίες που σας έχω επισυνάψει είναι μετά το Epithol και το πρόβλημα της αφυδάτωσης δε φαίνεται καθόλου. Φαίνεται όμως το πρήξιμο. Τράβηξα και φωτο όλο το πουλί για να δείτε τα φτερά του. Αύριο που θα βγάλω πάλι τα προστατευτικά για να αλλάξω τα νερά θα προσπαθήσω να τραβήξω καλύτερες φωτο.

Ηθικό δίδαγμα: Μην αφήνετε ποτέ τα πουλιά σας σε κάποιον άλλο. Ούτε στη μάνα σας (που λέει ο λόγος). ΠΟΤΕ! Δε λέω ότι αν το είχα μαζί μου δε θα το πάθαινε, αλλά θα το είχα σίγουρα προλάβει πριν καταντήσει σε αυτό το χάλι. Δεν ξέρω πώς μπόρεσα να φανώ τόσο αφελής και να εμπιστευτώ κάποιον άλλο. Αφού ξέρω ότι αν θέλω να γίνει κάτι σωστά πρέπει να το κάνω μόνη μου... Δε θα συγχωρέσω ποτέ τον εαυτό μου...

Λέτε να είναι ακάρεα; Να τον κρατήσω καραντίνα; Να του βάλω Pulmosan; Αντιβίωση; Πραγματικά έχω τρελαθεί… Στο τσακ με ηρέμησε η μάνα μου για να μη βάλω τα κλάματα!

Και το καλό; Όταν ρώτησα αν καθάρισε ο τύπος καθόλου τα κλουβιά μου είπε όχι… ΟΧΙ! 2 μήνες ακαθάριστα τα πουλάκια μου. Και γέλασε κιόλας όταν ρώτησα. Μου είπε «Ε, αν σχηματιζότανε κανένα βουνό από κουτσουλιές που σε λίγο θα ακούμπαγε τον πισινό του πουλιού, θα του έκανα μία «έτσι» να το χαλάσω με το χέρι μου»… Και ο άνθρωπος αυτός έχει πάνω από 30 πουλιά σπίτι του. Ορτύκια, κότες, καναρίνια κλπ…

DSC02793 copy.webp DSC02786 copy.webp DSC02787 copy.webp DSC02788 copy.webp DSC02790 copy.webp DSC02791 copy.webp DSC02792 copy.webp
 
Μου είπε «Ε, αν σχηματιζότανε κανένα βουνό από κουτσουλιές που σε λίγο θα ακούμπαγε τον πισινό του πουλιού, θα του έκανα μία «έτσι» να το χαλάσω με το χέρι μου»…
Σωστός!
 
Ελπίζω να τον "στόλισες" καλά πριν τα πάρεις να φύγεις. 😡

Φαίνεται να έχεις κάνει καλή δουλειά με την καθαριότητα μιας κι απο τις φωτογραφίες που βλέπω τα κάγκελα λάμπουν. 😉 Σχετικά με τα πόδια και τη φτερούγα του πουλιού ας μιλήσουν οι καναρινάδες, αν και με την έπιθολ πιστεύω ότι θα κάνεις δουλειά.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Sylvia
Ηθικό δίδαγμα: Μην αφήνετε ποτέ τα πουλιά σας σε κάποιον άλλο

Συγνώμη που θα ρωτήσω ... Πριν αφήσεις τα πουλιά σε αυτό το άτομο δεν είχες αξιολογήσει την κατάσταση; Στα δικά του έτσι συμπεριφέρεται;

τώρα για το πουλάκι που έχει το πρόβλημα θα σε παρακαλέσω να βγάλεις πιο καθαρές φωτογραφίες και να ξεκινήσεις καθημερινό μπάνιο και ενίσχυση στην διατροφή του.

Καλή συνέχεια και στις επόμενες διακοπές να είσαι πιο προσεκτική.
 

Ναι, τι να σου πω...

Ελπίζω να τον "στόλισες" καλά πριν τα πάρεις να φύγεις. 😡

Δεν τον στόλισα όσο έπρεπε, δυστυχώς. Άργησα να καταλάβω τη σοβαρότητα της κατάστασης. Νόμιζα ότι θα έχω απλά να καθαρίσω λίγα παραπάνω σπόρια... Δεν του τα έδωσα ποτέ τα πουλιά. Ήταν στο δικό μας μπαλκόνι όλο το καλοκαίρι. Απλά με τον κύριο αυτό έχουμε διπλανούς κήπους και είχε πρόσβαση.

Φαίνεται να έχεις κάνει καλή δουλειά με την καθαριότητα μιας κι απο τις φωτογραφίες που βλέπω τα κάγκελα λάμπουν. 😉

Να 'σαι καλά, ευχαριστώ. Γενικά είμαι πάρα πολύ προσεκτική με αυτά τα πράγματα. Κι ακόμα, μπορώ να πω, δεν είμαι ευχαριστημένη με την καθαριότητα. Την Κυριακή μάλλον πάμε για δεύτερη γενική όπου θα ψεκαστούν και οι γωνίες, εγκοπές, εσοχές, όλα (με κανένα Cevitren μάλλον) για να είμαι σίγουρη.

πριν αφήσεις τα πουλιά σε αυτό το άτομο δεν είχες αξιολογήσει την κατάσταση; Στα δικά του έτσι συμπεριφέρεται;

Αυτό είναι το περίεργο. Τον κύριο αυτό τον ξέρω από τη μέρα που γεννήθηκα και του είχα τυφλή εμπιστοσύνη. Θυμάμαι που πήγαινα σπίτι του μικρότερη (πριν 10 χρόνια πχ) και είχε στην ταράτσα του αμέτρητα πουλιά. Τα θυμάμαι αρκετά προσεγμένα. Το μόνο που μου είχε κάνει κακή εντύπωση είναι ότι έχει φτιάξει ένα δωμάτιο στην ταράτσα και ότι όποτε ήθελε να πάει εκεί, άναβε τα φώτα και τα ξύπναγε στη μέση της νύχτας. Δε μου χτύπησε όμως "καμπανάκι" να προσέχω. Δεν περίμενα σε καμία περίπτωση αυτό το χάλι. Και γι' αυτό πραγματικά τα βάζω με τον εαυτό μου. Γιατί γενικά ποτέ δε μου άρεσε να μου πειράζουν τα πράγματα και δεν εμπιστεύομαι κανέναν. Ούτε τον μπογιατζή πχ. Καλύτερα το έχω να φάω ένα μήνα να βάψω το σπίτι μου σιγά- σιγά, παρά να αφήσω κάποιον άλλο και να έρθει να μου φτιάξει τον τοίχο και να μου χαλάσει πχ έπιπλα, πατώματα, δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο... Πάντα θέλω να περνάνε όλα από το χέρι μου και όλοι με λένε περίεργη. Να που όμως πάντα επαληθεύομαι. Όποτε έχω πάει να αφεθώ, κάτι τέτοιο συμβαίνει. Την άλλη φορά άφησα κάποιον να μου φτιάξει τον κήπο στο χωριό και μου έβγαλε τα μισά φυτά. Τέλος! Δεν ξαναεμπιστεύομαι κανέναν. Κανείς δεν ξέρει τα ζώα σου και τα πράγματά σου όπως εσύ. Το μόνο που με "κράτησε" αυτή τη φορά και δεν τα πήρα μαζί μου είναι το γεγονός ότι δεν έχω αμάξι και είναι 7 πουλιά. Και ενώ είχα πάρει κλουβιά μεταφοράς, τελευταία στιγμή με έπεισαν και τα άφησα εδώ. Άλλη φορά δεν τα αφήνω ούτε βδομάδα!

να βγάλεις πιο καθαρές φωτογραφίες

Εννοείται, αύριο με καθαρό μυαλό. Τώρα μέσα στη φρίκη και στη μανία να τα καθαρίσω, τις έβγαλα όπως να 'ναι. Βιαζόμουν κιόλας να πάρω γνώμες για να ξεκινήσω αγωγή το συντομότερο.

να ξεκινήσεις καθημερινό μπάνιο και ενίσχυση στην διατροφή του

Ξεκίνησα ήδη ενίσχυση στη διατροφή του. Στο μπανάκι να του βάλω κάτι ή σκέτο νερό;

Ελπίζω το μάθημα να έγινε μάθημα!

Αν έγινε λέει...

Δεν φαινονται καλα οι φωτο. Σπυρακια ειναι;

Ναι, το ξέρω Αριάδνη μου. Θα ανεβάσω καλύτερες. Δεν είναι σπυράκια. Είναι σαν πρήξιμο που έχει τρύπα στο κέντρο. Σαν κύστη να το πω; Σα συρίγγιο; Δεν ξέρω πώς να το περιγράψω. Θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ με τις φωτό, μιας και όταν πάω κοντά τη μηχανή θολώνει...
 
Μέχρι να μπουν οι νέες φωτογραφίες για να δούμε την κατάσταση και πως τελικά θα σε βοηθήσουμε... Να βγάλουμε κι ένα συμπέρασμα ως κέρδος αυτής της κακής σου εμπειρίας;
"Δεν φτάνει να έχει κάποιος χρόνια πολλά ζώα ή πουλιά για να γίνει ζωόφιλος... χρειάζεται και να τα σέβεται... "
 
Καλησπέρα παιδιά! Σάς ανεβάζω καλύτερες φωτο. Έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα και πιστεύω να φαίνεται πιο καθαρά το πρόβλημα. Για τα φτερά του, επειδή η φωτογραφική εστιάζει στα κάγκελα και μου θολώνει το πουλί, θα σάς ανεβάσω σε λιγάκι βίντεο.

Το ενθαρρυντικό είναι ότι μόλις τελείωσα με τα βίντεο, τις φωτο και το Epithol και τον άφησα στην ησυχία του, σε λιγότερο από 1-2 λεπτά άρχισε να κελαηδάει. Τουλάχιστον φαίνεται να μην έχει δυσφορία.

DSC02809 copy.webp DSC02808 copy.webp

Ορίστε και το βίντεο για να δείτε τα φτερά του. Κοιτάξτε και τι κάνει στο 00:48

Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.
 
Σύλβια καλησπέρα. Στο παρελθόν όταν είχα περισσότερα καναρίνια και έπρεπε να απουσιάσω, είχα μια θεία που ερχόταν στο σπίτι και τα φρόντιζε. Μην φανταστείς κάτι το ιδιαίτερο. Κάθε μέρα ανανέωση σπόρων και νερού και μια φορά την εβδομάδα αλλαγή εφημερίδας στους πάτους των κλουβιών. Δυστυχώς πριν 10 χρόνια περίπου την έχασα και ήταν ένας από τους λόγους που μείωσα κατά πολύ την εκτροφή μου, καθώς στις καλοκαιρινές μου άδειες δεν θα μπορούσα να πάω διακοπές. Δεν ήταν κανένας διατεθειμένος να φροντίσει τα λιγοστά καναρίνια που μου απέμειναν, γι' αυτό και τα έπαιρνα πάντοτε μαζί μου. Και δεν μιλάω για δύο μήνες διακοπών, αλλά για το κλασσικό δεκαπενθήμερο μέσα στο καλοκαίρι. Αφού δεν μπορούσες να τα πάρεις μαζί σου και από τη στιγμή που θα έλειπες για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, ας ερχόσουν ανά δεκαπενθήμερο για να ελέγχεις την κατάσταση.

υ. Γ. Σύλβια μην εκλάβεις ως μομφή το παραπάνω μήνυμα. Κουβέντα κάνουμε και δεν έχω καμία πρόθεση να σε προσβάλλω ή να σε μαλώσω για κάτι. Όλοι έχουμε την ανάγκη να πάμε διακοπές άλλωστε και να ξεφύγουμε από την σκληρή καθημερινότητα της σύγχρονης εποχής. Εύχομαι ολόψυχα ταχεία ανάρρωση στα μικρά σου! 🙂
 
Καλησπέρα!

μην εκλάβεις ως μομφή το παραπάνω μήνυμα. Κουβέντα κάνουμε και δεν έχω καμία πρόθεση να σε προσβάλλω ή να σε μαλώσω για κάτι.

Προς Θεού, δεν το εκλαμβάνω έτσι, μην αγχώνεσαι.

Όλοι έχουμε την ανάγκη να πάμε διακοπές άλλωστε και να ξεφύγουμε από την σκληρή καθημερινότητα της σύγχρονης εποχής.

Αυτό είναι το θέμα. Κάθε άλλο παρά κλασικές διακοπές είναι οι "διακοπές" μου. Στα 2 μου χωριά δεν πάω για να ξεκουραστώ, σε διαβεβαιώνω. Μιλάμε για ατελείωτες ώρες δουλειάς, σε σημείο που να μην προλαβαίνω να φάω. Χωράφια, κήποι, βαψίματα, σοφαντίσματα και δε φαντάζεσαι πόσα άλλα. Υπάρχουν μέρες που τη βγάζω με ένα βραστό αυγό, γιατί αν δεν τα κάνω εγώ, δεν υπάρχει κανείς άλλος να τα κάνει. Και πίστεψέ με, κάθε χρόνο φεύγω και με ένα καημό ότι δεν πρόλαβα να κάνω όλα όσα ήθελα. (Πχ. Φέτος έπρεπε να είχα βάψει όλα τα παντζούρια. Δεν τα πρόλαβα. Όταν πάω για τις ελιές το Νοέμβρη θα μου έρθουν στο κεφάλι...) Και όταν λείπεις από ένα σπίτι έναν ολόκληρο χρόνο και το σπίτι είναι και παμπάλαιο, δε φαντάζεσαι σε τι κατάσταση μπορεί να το βρεις. Όλο και κάτι έχει γκρεμίσει κάθε φορά. Σκέψου λοιπόν ότι και μαζί μου να τα έπαιρνα τα πουλιά, δε θα είχα το χρόνο να τα προσέξω όπως θα έπρεπε. Γι' αυτό εμπιστεύτηκα κάποιον που πίστευα πως είναι υπεύθυνος (όπως εσύ πίστευες για τη θεία σου). Αν δεν είχα κάποιον, θα τα έπαιρνα μαζί μου, φυσικά. Δεν ξέρω πώς, αλλά θα τα έπαιρνα.

Αφού δεν μπορούσες να τα πάρεις μαζί σου

Δεν είναι ότι δεν μπορούσα να τα πάρω μαζί μου. Αν το θες, υπάρχουν τρόποι. Γι' αυτό και είχα αγοράσει κλουβιά μεταφοράς. Θα μου πεις, "κι αφού τα είχες προετοιμάσει, γιατί δεν τα πήρες τελικά;" Οι απαντήσεις πολλές. Θα σου πω μερικές από αυτές και πιστεύω πως θα με καταλάβεις:

1. Στο χωριό δεν είχα κλουβιά γιατί ποτέ πριν δεν είχε χρειαστεί να φύγουμε όλοι από την Αθήνα. Έμενε πχ. Ο αδερφός μου ή ο παππούς μου όταν ζούσε και τα πρόσεχε και πήγαινε διακοπές όταν εμείς γυρίζαμε. Θα μου πεις "πάρε κλουβιά μόλις πας στο χωριό". Και θα σου απαντήσω το εξής: α) Πολύ μεγάλο το κόστος για 7 πουλιά σύνολο και β) Κοίταξα τα δρομολόγια και με κανένα τρόπο δεν μπορούσα να είμαι στο μαγαζί κάποια ώρα που θα ήταν ανοιχτό. Αυτό σήμαινε ταλαιπωρία για τα πουλιά που θα έμεναν στα κλουβιά μεταφοράς (που είναι 12x16 cm) τουλάχιστον μέχρι την επόμενη μέρα που θα μπορούσα να πάω για κλουβιά. Για να μην πω ότι τα κλουβάκια μεταφοράς είναι πλαστικά και φοβόμουνα τη θερμοπληξία μέσα στον καύσωνα.

2. Δεν έχω αυτοκίνητο και για να μεταφέρω 7 πουλιά σίγουρα θα χρειαζόμουνα και τα 2 μου χέρια. Αν το έκανα αυτό, ποιος θα κράταγε τη βαλίτσα μου;

3. Μαζί μου στο ταξίδι πήρα το άρρωστο με ακάρεα πουλάκι που είχα "κλέψει" από την ανεύθυνη γειτόνισσα. Σκέψου λοιπόν να το κρατάω τόσο καιρό σε καραντίνα και στο ταξίδι να πάω και να το βάλω δίπλα στα υπόλοιπα. Δεν ήθελα να το διακινδυνεύσω και σε καμία περίπτωση δεν ήθελα όταν φτάσω στο χωριό να αρχίζω να ψεκάζω χημικά και να βάζω Pulmosan σε όλα τα πουλιά, μην τυχόν και κόλλησαν...

4. Ακόμα και να αγόραζα κλουβιά και να είχα το χρόνο να τα φροντίσω, και να μην είχα και το άρρωστο μαζί μου, πού θα έβαζα τα κλουβιά; Το χωριό είναι πηγμένο στις γάτες (για να μη μιλήσω για τα γεράκια και τις κουκουβάγιες). Θα έπρεπε να φτιάξω και προστατευτικά για τα κλουβιά ή να τα κρατήσω μέσα στο σπίτι. Το σπίτι είναι 2 δωμάτια. Κουζίνα/Σαλόνι και υπνοδωμάτιο. Παντού φώτα το βράδυ. Πώς θα κοιμόντουσαν; Πώς θα απέφευγα τις αναθυμιάσεις από την κουζίνα; Θα έμεναν 2 μήνες στην αποθήκη μαζί με τις μπογιές και τα White Spirit;

5. Δε μιλάω για κανένα χωριό στεριανό. Πχ. "Βάλαμε τα κλουβιά και τη βαλίτσα στο ταξί και κατεβήκαμε στην Κόρινθο όπου πληρώσαμε κάποιον να μας κουβαλήσει τη βαλίτσα μέχρι το σπίτι. Μιλάμε για Πάρο και για Νάξο. Μιλάμε για καράβια σε εποχή φουλ κίνησης. Και πες ότι παίρνω ταξί από το σπίτι μου και με πάει και με βάζει στο καράβι στον Πειραιά. Πες ότι όταν κατέβω Πάρο πληρώνω έναν αχθοφόρο να μου πάει τη βαλίτσα μέχρι το ταξί για να κρατάω εγώ τα πουλιά και όλα ΟΚ. Ξέρεις ότι σε σεζόν με μεγάλη κίνηση δε σε αφήνουν να πάρεις τα ζώα σου επάνω; Θα ήταν καταδικασμένα τα πουλιά να μείνουν σε ένα κλειστό γκαράζ πλοίου, μέσα στη ζέστη και μέσα στο καυσαέριο, αφού ο κάθε έξυπνος πάει και τραβάει ξερογκαζίδια μέσα στο πλοίο για να κάνει το μάγκα. Και αν ακόμα κατάφερνα να τα πάρω πάνω, ξέρεις ότι βάζουν το ερκοντίσιον στους -200 και γίνεσαι παγωτό; Σκέψου τα πουλιά από το κρύο στη ζέστη και τούμπαλιν. Ακόμα και να τα σκέπαζα με κάτι, το αποτέλεσμα θα ήταν αμφίβολο. Ακόμα και στο κατάστρωμα να έβγαινα, χειρότερα θα ήταν. Πάντα φυσάει διαολεμένα και σε πιάνουν τα λαιμά σου! 😛 Σκέψου τα δόλια τα πουλιά που είναι και ευαίσθητα στα ρεύματα. Και πες ότι τα κάνω όλα αυτά και φτάνω Πάρο. Πρέπει να ξαναγίνει όλη η διαδικασία από την αρχή για να πάω Νάξο. Και πάλι να αγοραστούν καινούρια κλουβιά, και μετά να ξαναγυρίσω Πάρο, και μετά ξανά Πειραιά. Μιλάμε για 4 ταξίδια.

Δε λέω ότι με πειράζει. Μπορούσα να βρω τις καλύτερες λύσεις για όλα αυτά τα προβλήματα αν δεν υπήρχε κάποιος να τα προσέχει στην Αθήνα. Ήμουν διατεθειμένη παρόλα αυτά να κόψω το λαιμό μου και να τα πάρω μαζί μου. Όταν όμως σου προσφέρεται μία λύση που δε θα βάλει τα πουλιά σε τέτοια ταλαιπωρία και θα μείνουν στο περιβάλλον που γνωρίζουν, δεν την προτιμάς; Το καλό τους σκέφτηκα. Πού να ήξερα ότι άνθρωπος με τόση πείρα θα φερόταν έτσι; Κι εγώ έπεσα από τα σύννεφα. Όταν, πριν φύγω, έκατσα και έφτιαξα στο μυαλό μου τη λίστα με όλα τα παραπάνω προβλήματα από τη μία και από την άλλη την ευκολία του να μείνουν εδώ και να τα προσέχει κάποιος που ξέρει, η ζυγαριά έγειρε στο να μείνουν εδώ. Γι' αυτά το έκανα, δε σκέφτηκα τη δική μου ταλαιπωρία. Πού να ήξερα κι εγώ... Και στην τελική λες "πόσο άσχημα μπορεί να γίνουν τα πράγματα; Το πολύ- πολύ να χρειαστεί να καθαρίσω λίγο καλύτερα όταν γυρίσω". Δεν περιμένεις τέτοιο χάλι...

ας ερχόσουν ανά δεκαπενθήμερο για να ελέγχεις την κατάσταση.

Καλά, αυτό δεν το συζητώ καν... 5 ώρες ταξίδι κάθε φορά και ήδη το εισιτήριο είναι στα 45 ευρώ. Με το ζόρι πλήρωσα αυτά του γυρισμού. Δανείστηκα κιόλας 5 ευρώ από την αδερφή της γιαγιάς μου. Σκέψου ότι σε 2 μήνες θα έπρεπε να ταξιδέψω άλλες 4 φορές προς Αθήνα και πάλι πίσω, που σημαίνει 8 ταξίδια x 45 ευρώ= 360 ευρώ (αν μιλάμε από και προς Πάρο. Αν μιλάμε για Νάξο χειροτερεύει ακόμα περισσότερο η κατάσταση). Και όταν λέμε 360 ευρώ, αυτό για 'μένα είναι ένα μηνιάτικο...

Εύχομαι ολόψυχα ταχεία ανάρρωση στα μικρά σου!

Σ' ευχαριστώ πολύ!

Πιστεύω πως σε ζάλισα και συγγνώμη... Αλλά ήθελα λίγο να καταλάβεις γιατί το αποφάσισα και έφυγα έτσι. Μη νομίζεις ότι το έκανα από απερισκεψία. Κι εσύ, πιστεύω, το ίδιο θα έκανες...

Τέλος πάντων, αρκετά με όλα αυτά... Το θέμα είναι τώρα τι κάνουμε...
 
Στο 00:48 εγώ δεν βλέπω κάτι. Το κάνουνε τα καναρίνια αυτό. Και το δικό μου το κάνει να τινάζει τα φτερά του. Πάντως από την ιστορία που τώρα διάβαζα εγώ θα σου έλεγα ότι κακώς του τα εμπιστεύτηκες για το μόνο λόγο ότι έχει και δικά του πουλιά και κότες κτλ. Γιατί σίγουρα τυχών αρρώστιες από τα δικά του θα τις μετέφερε και στα δικά σου.
 
κακώς του τα εμπιστεύτηκες για το μόνο λόγο ότι έχει και δικά του πουλιά και κότες κτλ. Γιατί σίγουρα τυχών αρρώστιες από τα δικά του θα τις μετέφερε και στα δικά σου.

Σ' αυτό έχεις ένα δίκιο...
 
Δεν πειραζει. Εμαθες τωρα.. και δυστυχως με τον ασχημο τροπο. Σε επομενη σου εξορμηση θα εισαι προετοιμασμενη...

Αναφορικα (εγω βεβαια εχω αυτοκινητο) εγω ταξιδεψα 14 πουλια σε μια ζευγαρωστρα και στο αλλο χερι την τσαντα μου. Βεβαια τα υπολοιπα 10 κλουβια ηταν στο αμαξι. Αλλα πιστυεω αν τα βαλεις μια μερα σε ενα κλουβι και στειλεις τα αλλα με μεταφορικη εγκαιρα δςν εχεις θεμα. Εννοω δε θα παθουν τιποτα για μικρο διαστημα. Αν την επομενη φορα δεν εχεις καποιο αρρωστο, που το ευχομαι, δικιμασε το ετσι. Οσο για το υπογειο, δεν το συζητω οτι δεν σου επιτρεπουν να αφησεις πουλια. Και μονο η ζεστη και οι αναθυμιασεις απο τις μηχανες ειναι χαλι.
Θα τα παρεις μαζι σου, ειτε καταστρωμα ειτε μεσα, και θα εχεις ενα σεντονι να τα σκεπασεις. Εμενα ταξιδεψαν 14σε μια ζευγαρωστρα, νυχτα στο καταστρωμα και τα ειχα σκεπασει με μια πετσετα και την ζακετα μου.

Θα το οργανωσεις ομορφα και σωστα, καιρο πριν φυγεις και δεν θα χεις αναγκη κανεναν.. Που εχει πουλια.
 
Αλλα πιστυεω αν τα βαλεις μια μερα σε ενα κλουβι και στειλεις τα αλλα με μεταφορικη εγκαιρα δςν εχεις θεμα.

Αυτό ακριβώς σκεφτόμουνα να κάνω, για να μην αγοράζω. Και στην Πάρο έχω την αδερφή της γιαγιάς μου που μπορεί να τα κρατήσει όσο θα είμαι Νάξο. Είχα βέβαια και το θέμα με το άρρωστο...

Θα τα παρεις μαζι σου, ειτε καταστρωμα ειτε μεσα, και θα εχεις ενα σεντονι να τα σκεπασεις. Εμενα ταξιδεψαν 14σε μια ζευγαρωστρα, νυχτα στο καταστρωμα και τα ειχα σκεπασει με μια πετσετα και την ζακετα μου.

Έτσι μετέφερα το αρρωστούλι μου. Το πήρα μαζί μου πάνω (όχι κατάστρωμα) και για να τη βγάλει καθαρή από το ερκοντίσιον, το είχα σκεπάσει με τη ζακέτα μου!

Δε στρεσαρίστηκαν τα πουλάκια σου; Εγώ προτίμησα το κλουβάκι μεταφοράς επειδή δεν επιτρέπει στο πουλί να βλέπει πολλά- πολλά. Είναι θολό γύρω- γύρω και έχει λίγα καγκελάκια.

Στο θέμα μας τώρα 😛 Έχει κανείς καμία ιδέα τι πρέπει να κάνω; Είδατε τις φωτο;
 
Ττο πρωι που ξημερωθηκαμε στο σπιτι και πηγε ο καθενας στο κλουβι του κανανε μπανακι και ηταν ζωηροτατα. Τραγουδια δεν ακουγα γιατι περναγαν πτερορροια αλλα ολα καλα.

Στο θεμα μας, πιστευω θελει μπεταντιν κρεμα. Μοιαζει με ευλογια, αλλα οι πληγες με μπερδευουν. Φροντισε την καθαριοτητα του συγκεκριμενου ιδιαιτερως και βαζε του κρεμα καθε σουρουπο. Πιστευω θα καλυτερεψει αμεσα.
 
Ττο πρωι που ξημερωθηκαμε στο σπιτι και πηγε ο καθενας στο κλουβι του κανανε μπανακι και ηταν ζωηροτατα. Τραγουδια δεν ακουγα γιατι περναγαν πτερορροια αλλα ολα καλα.

Τέλεια!

Στο θεμα μας, πιστευω θελει μπεταντιν κρεμα.

Να φανταστώ την αγοράζω από ανθρώπινο φαρμακείο, ε; Προς το παρόν του βάζω Epithol μία φορά το πρωί και μία πριν κουρνιάσει. Να το συνεχίσω; Με τα φτερά τι γίνεται;
 
Η epithol ειναι μεν απολυμαντικη, αλλα πιστευω θα κανεις καλυτερη δουλεια με τη μπεταντιν. Ναι στα φαρμακεια, κρεμα, ειναι ανθρωπινη. Ειμαι της γνωμης μεχρι να κλεισουν οι πληγες να βαζεις μπεταντιν, και αν κριθει απαραιτητο μετα συνεχιζεις epithol.

Οσο για τα φτερα στο σημειο που λες δεν ειναι τιποτα, το κανουν οταν τιναζονται. Ειδικα αμα περνα ακομα πτερορροια θα το κανει πιο συχνα για να αποβαλλει τα φτερα. Δε μου αρεσει που τα φτερα πτησης του ειναι κατεβασμενα. Οταν τραγουδιυν ετσι ειναι πολυ πυρωμενα, αλλα επισης δειχνει και καταπονηση ή υποβοσκουσα ασθενεια νομιζω. Ισως το πουλακι να ειναι αρκετα καταπονημενο με ολη αυτη τη βρωμα που υπεστη συν τις πληγες στα ποδια. Ειμαι της γνωμης να το παρακολουθεις γενικα και να μας ενημερωνεις για τη συμπεριφορα του.
 
πιστευω θα κανεις καλυτερη δουλεια με τη μπεταντιν

Να βάζω μπεταντίν μόνο στο σημείο που είναι η πληγή ή μέχρι επάνω που φαινότανε ξερό και άσπρο το πόδι του;

στο σημειο που λες δεν ειναι τιποτα

Αυτό το "φούσκωμα" που έκανε πριν το τίναγμα με προβλημάτισε. Είναι φυσιολογικό;

Δε μου αρεσει που τα φτερα πτησης του ειναι κατεβασμενα

Μόνο η αριστερή του φτερούγα είναι κατεβασμένη. Αυτή με είχε τρομάξει με την πρώτη ματιά που τον είδα. Μετά είδα τα πόδια... Δείχνει εξασθένηση αυτό; Δεν έπρεπε να είναι και οι 2 κατεβασμένες;

Οταν τραγουδιυν ετσι ειναι πολυ πυρωμενα

Ακούγεται κελάηδισμα στο βίντεο; Νομίζω πως όχι. Πού το άκουσες το τραγούδι; Πάντως δίκιο έχεις, κελαηδάει πάρα πολύ. Από το πρωί δεν έχει σταματήσει. Και δεν έχω καν θηλυκές. Πού να είχα κιόλας τι θα γινότανε! Τουλάχιστον με το κελάηδισμα που κάνει επαναπαύομαι ότι δε νιώθει άσχημα.
 
Οχι δεν ακουσα κελαηδημα απλως λεω οτι τα δικα μου κανουν κατω τα φτερα οταν ειναι πυρωμενα. Τωρα για τη μια μονο.. Δεν ξερω αλλα δε μου αρεσει πολυ. Γι αυτο ειπα να το παρακολουθεις. Φυσικα μπορει να μην ειναι και τιποτα.

Βαζε μπεταντιν να κλεισουν οι πληγες. Για το ξερο πανω θα βαλεις επιθολ μετα, αφου κλεισουν οι πληγες. Δεν ειμαι γιατρος φυσικα, τη γνωμη μου λεω ετσι, μην παρεξηγηθω.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Sylvia
Back
Top