Ασθένειες Προβλήματα μετά τις διακοπές

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης TheBigL
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Θα της βάλω Γιάννη αν είναι καλά και θα σας ενημερώνω για τις εξελίξεις.
Λάμπρο μου κάνε έναν κόπο και ρώτα τον γιατρό για το μπανάκι! Εκείνος ξέρει καλύτερα! 😉
 
Τώρα είδα με είχες ξαναρωτήσει. Συγνώμη δεν το είχα δει Γιάννη.Αυτή αφού της βγάλαμε τον επίδεσμο τότε δεν πολυασχολήθηκε και έδειχνε καλύτερα. Έχει μείνει σα σβόλος ένα πράγμα εκεί που επουλόθηκε. Σα σπυράκι. Που και που το πειράζει αλλά δείχνει ζωηρό. Της είχα βάλει και scatt μια φορά να δω μήπως είχε θέμα γενικά με ακάρεα. Έδειξε βελτίωση αλλά δεν έκανα σωστή χρήση του σκευάσματος. Μια σταγόνα χωρίς επανάληψη.
Πριν καμιά βδομάδα το είδα άρχισε πάλι να το κοιτάει περίεργα και τις έβαλα λίγο αλοιφή. Τώρα σκέφτομαι να ξανά βάλω scatt με επανάληψη και σε όλα στην εκτροφή. Γιαυτό μάλλον δεν θα προχωρήσω σε αναπαραγωγή φέτος.Αν δεν λυθούν κάτι τέτοια θεματάκια δεν νομίζω είναι καλό να βγάλω πουλιά. Εκτός και το ότι δεν τη ζευγάρωσα πέρυσι της δημιουργεί τέτοια ορμονικά θέματα αλλά δεν το πολυνομίζω.
 
Ξέχασα να σου πω ο γιατρός ήτανε η κ. Δουκάκη. Τότε είχε επιδέσει το πόδι και μάλιστα το είχε κάνει καλά απλά το πουλάκι ασχολήθηκε πολύ με τον επίδεσμο και τον έβγαλα νωρίτερα. Η γιατρός είχε συστήσει να αφεθεί παραπάνω αλλά πάντα κάνουμε το δικό μας στο τέλος.Βασικά της ζήτησα να το βγάλουμε νωρίτερα γιατί φοβήθηκα μην τραυματίσει αλλού το πόδι με τόση μανία που τράβαγε.Ίσως να είχε δίκιο η γιατρός αν και γνώμη μου επουλώνεται λίγο καλύτερα όταν παίρνει αέρα η πληγή.
Θυμίζει λίγο το περιστατικό του φίλου που άνοιξε τελευταία για το πουλάκι που ματώνει τα δάχτυλα.
 
Άρα τέλος καλό όλα καλά και συνεχίζεις με παρακολούθηση! Μπράβο σου!

Γιαυτό μάλλον δεν θα προχωρήσω σε αναπαραγωγή φέτος.Αν δεν λυθούν κάτι τέτοια θεματάκια δεν νομίζω είναι καλό να βγάλω πουλιά.
Μπορείς να ζευγαρώσεις τα καναρίνια σου εκτός της θηλυκιάς με το θέμα στο ποδαράκι. Γιατί και τα υπόλοιπα να μείνουν χωρίς απογόνους; 😛
 
Γενικά θέλω να τα δω τελείως υγιή. Το σκέφτομαι μήπως βάλω ένα ζευγαράκι για το καλό αλλά δεν ξέρω ακόμα.Αν τυχών βάλω πάντως θα στείλω από το ζευγάρι κουτσουλιές για καλλιέργεια να δω αν είναι όλα καλά. Όπως είχα κάνει και πέρυσι.
Αυτή που έχει το θέμα με το πόδι δεν ζευγάρωσε πέρυσι. Η άλλη έχει απόγόνους. Μόνο η κουτσομυτούλα μένει αλλά φέτος δεν νομίζω να την βάλω. Του χρόνου.Από αυτήν με το πόδι θα ήθελα να πάρω πουλάκια. Θα δούμε όμως. Σκέφτομαι και που να τα δώσεις μετά. Να κρατήσω μερικά οκ αλλά ποιός θα τα περιποιηθεί αυτά που θα τα δώσω; Στεναχωριέμαι λίγο.
 
Σκέφτομαι και που να τα δώσεις μετά. Να κρατήσω μερικά οκ αλλά ποιός θα τα περιποιηθεί αυτά που θα τα δώσω; Στεναχωριέμαι λίγο.
Για όλους μας είναι δύσκολο αλλά δεν γίνεται αλλιώς. Βρίσκεις καλούς αναδόχους και όλα πάνε καλά. :)
 
Τελικά η Βαρβάρα σήμερα το απόγευμα πέθανε. Δεν τα κατάφερε. Είχε ανοιχτεί και άλλο θέμα με καινούργιο τραύμα στο πόδι αλλά έγραψα τώρα εδώ για να θυμηθήτε ποιό πουλάκι ήτανε. Θα μας λείψει πολύ ☹.
 
Μόλις της πήρα τη φωλιά άρχισε να μην πατάει πάλι καλά. Το πόδι το είχα αφήσει λίγο γιατί όποτε της έβαζα αλοιφή το σκάλιζε χειρότερα. Μετά από λίγες μέρες πάλι δεν πάταγε καλά και άρχισε να καταρέει το πουλί. Διογκωμένα έντερα και μάλλον από κοκκίδια έφυγε.Αυτό ψιλιάζομαι γιατί έτσι και αλλίως τα είχε διαγνώσει η γιατρός πριν κανένα δίμηνο. Έγινε θεραπεία και πάλι κατέρρευσε όμως.
Ξεκουράστηκε Γιάννη γιατί όντως ταλαιπωρήθηκε κοντά ένα χρόνο τώρα.
 
. Διογκωμένα έντερα και μάλλον από κοκκίδια έφυγε.Αυτό ψιλιάζομαι γιατί έτσι και αλλίως τα είχε διαγνώσει η γιατρός πριν κανένα δίμηνο. Έγινε θεραπεία και πάλι κατέρρευσε όμως.
Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω, εφόσον τα κοκκίδια τα είχε διαγνώσει η γιατρός και το πουλί είχε πάρει θεραπεία πώς γίνεται να αυξήθηκαν πάλι
 
Γιάννη δεν ξέρω τί να σου πω. Δεν την ξαναπήγα στο γιατρό. Ξέμεινα και από λεφτά αυτόν το μήνα και ήθελα τέλος του μήνα να στείλω πάλι κουτσουλιές για εξέταση να δούμε τί γίνεται αλλά δεν προλάβαμε βλέπεις.Αλλά και πάλι τί να μου πει η γιατρός σε τέτοια κατάσταση. Δεν ήθελα να την βγάλω εκτός σπιτιού να την στρεσσάρω χειρότερα. Υπόθεση δική μου ήτανε ότι έφυγε από κοκκίδια γιατί είδα διογκωμένα έντερα. Όλες τις άλλες φορές επανερχότανε την επόμενη μέρα.Αυτήν τη φορά δεν τα κατάφερε.Ακόμα και τους ηλεκτρολύτες με το ζόρι τους έπινε με σύριγγα..Χθες πρώτη φορά κοιμήθηκε κάτω και γενικά όλη την ημέρα κοιμότανε. Έδωσα και baytril σαν τελευταία λύση μαζί με baycox αλλά τίποτα. Την ταλαιπώρησε και η γέννα που την έβαλα και εγώ να κάνει αλλά την είχα δει πυρωμένη αρκετά αλλά εκείνη τη στιγμή φαινότανε μια χαρά γιαυτό και της την έβαλα τη φωλιά.
Να είσαι καλά Μαρία.Αυτό ταλαιπωρήθηκε περισσότερο από εμάς αλλά και για εμάς ήτανε δύσκολο. Πλύνε ξέχωρα τα σκέυη της, άλλο σφουγγάρι για τα σκέυη της και το κλουβί της άλλη λεκάνη πλυσίματος γιαυτήν γενικά προσέχαμε μην κολλήσουνε και τα άλλα. Θα στείλω σε καμιά βδομάδα δυο δείγματα για εξέταση από άλλα δυο πουλάκια έτσι τυχαία να δω αν είναι όλα καλά.
Το παλέψαμε όλοι μαζί της όσο μπορούσα εγώ όσο μπορούσανε οι άλλοι στο σπίτι τους οποίους τους ζάλιζα και τους μάλωνα κιόλας για να τα κάνουνε όπως θέλω εγώ αλλά η μικρή δεν τα κατάφερε στο τέλος. Ελπίζω να μην της έλειψε τίποτα όσο καιρό ήτανε μαζί μας αν και πάντα της έβαζα φαγητό τελευταίας της είχα περισσότερο αδυναμία και της έβαζα πάντα κάτι παραπάνω από τα άλλα.Απλά το παράπονο είναι ότι αν και 2 χρονών δεν ζευγάρωσε ποτέ αλλά και πως να την βάλω όταν δεν την βλέπω καλά. Και όταν έδειξε σημάδια ασθένεις πέρυσι τον Ιούνιο από έξω μπήκε εντός σπιτιού και από τότε μέσα. Μόνο για να την δει ο ήλιος έβγαινε. Σε καμιά βδομάδα σκόπευα να την βγάλω έξω αφού φτιάξω καινούργια κατασκευή γιατί είχα άλλο ένα θηλυκό εντός.
 
Εγώ πάντως Λάμπρο, το παλεύω από εχθές να το πω ή να μην το πω, δεν καλύφθηκα από τη γιατρό ή για να μην προσωποποιούμε τα ζητήματα δεν καλύφθηκα από την πτηνιατρική - ίσως τελικά να μην είναι τόσο προηγημένη. Θεωρώ ότι έχει ευθύνη, ίσως όχι αποκλειστικά, αλλά τουλάχιστον ως έναν βαθμό. Το πουλάκι δεν βρέθηκε μάλλον ποτέ τι είχε ή κι αν βρέθηκε δεν αντιμετωπίστηκε επαρκώς. Σίγουρα οι γιατροί και η επιστήμη δεν είναι Θεοί, αλλά... Ουφ, δεν οδηγεί πουθενά όλο αυτό που σου γράφω. Μακάρι να υπήρχε τρόπος να μπορούσε να διαγνωστεί και να αντιμετωπιστεί επαρκώς αυτό που είχε.
 
Back
Top