Αναπαραγωγή Διαχείριση φωλιάς καναρινιών με νεοσσούς 10 ημερών

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης mikegr
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

mikegr

PB New Member
Εγγραφή
7 Μαρ 2021
Μηνύματα
24
Πόλη
Αθήνα
Πρωτη αναπαραγωγη για εμενα και τα καναρια. Φτασαμε αισιως στην 10η ημερα και ολα καλα μεχρι τωρα. Διαφωτιστε με σε 2 πραγματα.
Μεχρι τωρα η καναρα καθοταν τα βραδια πανω στους νεοσσους. Χτες βραδυ δεν κοιμηθηκε μαζι τους. Ειναι φυσιολογικο; Τα ταϊζει βεβαια ανελλιπως.
Οι κουτσουλιες στη φωλια ειναι το κατι αλλο. Καθε μερα αλλαζω την τσοχα, βαζω καθαρη και καθαριζω και το πλαστικο της φωλιας με ενα χαρτι. Πολλες κουτσουλιες ειναι γυρω απο την τσοχα στο πλαστικο αλλα και κατω απο τη φωλια εξω απο το κλουβι! Πώς βγαινουν εξω οι κουτσουλιες; Τις βγαζει η μανα; Δεν το εχω παρατηρησει.
 

Συνημμένα

  • 11.webp
    11.webp
    15,1 KB · Προβολές: 33
Οχι απλως τα μωρα σε αυτο το σταδιο σηκωνουν το πισω μερος τους για να αποβάλουν τα περιττώματα τους με αυτο τον τροπο για να μενουν οσον δυνατο περισσότερο καθαρα!
 
Μεχρι τωρα η καναρα καθοταν τα βραδια πανω στους νεοσσους. Χτες βραδυ δεν κοιμηθηκε μαζι τους. Ειναι φυσιολογικο; Τα ταϊζει βεβαια ανελλιπως.
Από τη στιγμή που ταΐζει κανονικά και τα φροντίζει την ημέρα, δεν είναι ανησυχητικό που δεν κοιμήθηκε το βράδυ στη φωλιά. Από εδώ και πέρα θα αλλάζει η συμπεριφορά της συνεχώς.

Πώς βγαινουν εξω οι κουτσουλιες; Τις βγαζει η μανα; Δεν το εχω παρατηρησει.
Τις πρώτες ημέρες φροντίζει η κανάρα. Κάποια στιγμή βγαίνουν οι νεοσσοί στο χείλος της φωλιάς και κουτσουλάνε έξω από εκεί. Η φωλιά σου είναι βαθιά και δεν φτάνουν ψηλά για να κάνουν την ανάγκη τους από έξω. Μπορείς να πάρεις ένα ρίσκο και να γεμίσεις λιγάκι τη φωλιά στον πάτο με νήμα ή καλύτερα να μην την πειράξεις καθόλου ή έστω να καθαρίζεις για δυο-τρεις μέρες λίγο με ένα χαρτάκι χωρίς να ενοχλήσεις πολύ. Κάποια στιγμή θα εκτοξεύουν με άνεση τις κουτσουλιές έξω.
 
@Stavros Απ οτι ειδα πριν λιγο, ο ενας, σηκωθηκε και πεταξε μια κουτσουλια εξω! Σκεφτομαι τωρα να βαλω εσωτερικη φωλια και να τα βαλω εκει, γιατι λερωνουν και εξω απο το κλουβι με κουτσουλιες. Κατι αλλο που ειδα και εκανε εντυπωση ειναι οτι ειδα τη μανα να τρωει μια κουτσουλια που ειχε πεσει πανω στο πλαστικο της φωλιας. Ειναι φυσιολογικο;
 
Να μην πειραξεις τιποτα.Υπαρχει η πιθανοτητα της εγκαταλειψης!Προτεινω να συνεχίσετε με την καθαριοτητα αν 2-3 μερες και παλι με επιφυλαξη
 
Σκεφτομαι τωρα να βαλω εσωτερικη φωλια και να τα βαλω εκει
Θα σου πρότεινα να μην πειράξεις τίποτα. Είναι μικρά ακόμη για να τα παρατήσει από τώρα.

τρωει μια κουτσουλια που ειχε πεσει πανω στο πλαστικο της φωλιας. Ειναι φυσιολογικο;
Είναι φυσιολογικό.
 
Oλα φυσιολογικά. Αν αλλάζεις κάθε μέρα τσόχα ...και πολύ που έκατσε η κανάρα στην φωλιά. Εν τούτοις δεν υπάρχει πρόβλημα. Τα πουλιά έχουν πιάσει φτερό και μιας και είναι 3-4 αλληλοζεσταίνονται. Δεν έχουν φόβο.
Για 10 μέρες μη δίνεις ΤΙΠΟΤΕ αλλο εκτός απο αυγοτροφή και σπόρους, ώστε η κουτσουλιά να είναι με την ελάχιστη δυνατόν υγρασία. Γύρο απο την φωλιά, μπορείς να αφήσεις την κουτσουλιά να γίνει "βουνό" . Εκείνο που πρέπει να προσέχεις είναι το εσωτερικό της να είναι πεντακάθαρο πάντα, ώστε οι αμάρες και τα πόδια των μικρών να μη λερώνονται.
 
Back
Top