Ασθένειες Δύο καναρίνια με την ίδια κατάληξη

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Mary27
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Mary27

PB New Member
Εγγραφή
5 Νοε 2013
Μηνύματα
151
Καλημέρα σε όλους σας και καλή επάνοδο στην καθημερινότητα!
Ανοίγω το θέμα αυτό γιατί πραγματικά έχω απογοητευτεί παρόλη την αγάπη μου για τα καναρίνια.
Το πρώτο μου το έχασα πρόπερσικαι παρακαλούσα να φύγει γιατί υπέφερε πολύ. Δεν ήξερα πολλά τότε, ειχε αρχίσει να χει ποδοδερματίτιδα και όταν το πήγα χαμπάρι και πήγα στο γιατρό είχε φτάσει σε σημείο να χανει δάχτυλα, πλεον δεν ειχε κανενα,ήταν αναπηρο και πέθανε..
Δεν ηξερα, ειχα μια δικαιολογία τότε.
Μετά, παίρνω το 2016 Απρίλιο το εικονιζόμενο καναρινάκι. Εχοντας μάθει από το προηγούμενο, ειχα προσέξει τα παντα.. Μεγαλο κλουβι, τροφη vadigran, σπόρους υγείας και οπωροκηπευτικών. Κλαδιά του είχα στρογγυλά με ραβδώσεις.Αυτό μου ξέφυγε, δεν ειχα κανονικό ξύλο στρογγυλεμένο. Το μονο που δεν εδινα και το δεχομαι ηταν φρέσκα φρούτα.

Μάιο φέτος μου αρρωσταινει ΚΑΙ ΑΥΤΟ με ποδοδερματιτιδα σε πρώιμο στάδιο. Πηγαινω κατευθειαν σε μεγαλο κτηνιατρειο θεωρωντας δεδομενο ότι αντιμετωπίζεται. Εχω μια αμφιβολια αν εγινε σωστη πρώτη θεραπεία γιατι το πουλί σταθερά χειροτερευε, η πληγη δεν έκλεινε και εκανε και ενα χρουμπαλάκι. Το αφήνω για θεραπεια τελη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου,το παίρνω πίσω με το πόδι σχεδόν κανονικό-θεραπευμένο και με μόνη θεραπεία την φουσικορτ μεχρι να κλεισει η πληγη.Βάζω για ακόμα δεκα μερες, μετα φευγω διακοπές. Το αφήνω στη μητέρα μου και γυρνώντας πίσω βλέπω ενα πουλί να παταει με το καλάμι στο κλαδι και η πατουσα με περιορισμενη πληγη από την ποδοδερματίτιδα.Απευθύνομαι αμέσως στην κ. Δουκάκη την οποία ευχαριστώ και πάλι εδω γιατι ο τρόπος και μόνο που σου μιλάει δείχνει πόσο αγαπά τα ζώα. Το κράτησε 3 μερες,το φρόντισε αλλά θέλει φροντίδα και πάλι όμως δεν θα επανέλθει. Οι παραμορφωσεις στα δαχτυλα θα μεινουν. Τωρα ειναι και με τα δυο ποδαρακια με τα δάχτυλα αγκυλωμενα, παταει στις μυτες των δαχτυλων με τις πατουσες στον αέρα και αυτά όλα εγιναν σε δυο βδομαδες μέσα. Εχω διαμορφώσει τον πάτο ωστε να χει τα πάντα και κάθομαι και πραγματικά στεναχωριέμαι που ξαναζω ότι εζησα με τον Εντυ..
Κάνω κάτι λάθος;Η γιατρός δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να είναι και αρθριτικά από κληρονομικότητα κλπ. Σαυτο με προβλημάτισε γιατι και τα δυο αυτα καναρινακια ήταν από το ίδιο συνοικιακό πετ σοπ. Μάλιστα αυτό που αρρώστησε τωρα το πήρα δυο μηνων το Φλεβάρη του 2016 με μητέρα που ηταν 6 χρονων (το αναφερω αν παιζει ρόλο στα περι κληρονομικότητας που ανεφερε η γιατρος).
Για να μην το βλέπω ετσι και στεναχωριέμαι θα πάρω ενα ακόμα τουλαχιστον να χω και ενα γερό ζωο. Πώς μπορώ να το προστατέψω και να χω ενα υγιες πουλί; Τα άρθρα σας εδώ τα χω διαβασει. Με βαση αυτα που αναφέρωκαι γνωρίζοντας πως η ποδοδερματίτιδα αν αρχίσει και δεν αντιμετωπιστεί εγκαιρά μετά το χάνεις ευκολα το παιχνίδι, πώς μπορώ να μην ξαναπάθει το νεο μου καναρίνι τα ίδια;Ξύλινη πατήθρα από την αρχή και φρέσκα φρούτα;Βλεπω αγγελίες (ερασιτεχνων;.) εκτροφέων με καναρινια σε πλαστικά κλαδιά, στρογγυλά κλαδια και δεν εχουν τιποτα..
 
να παταει με το καλάμι στο κλαδι και η πατουσα με περιορισμενη πληγη από την ποδοδερματίτιδα.
Για να καταλάβουμε... η πληγή της ποδοδερματίτιδας έκλεισε και απλά έχει γυρίσει η άρθρωση στο πουλί;
Αν ναι.. έχουμε άλλο πρόβλημα που έχει να κάνει με ουρική αρθρίτιδα... σου μίλησαν για κάτι τέτοιο οι γιατροί;
Οι παραμορφωσεις στα δαχτυλα θα μεινουν.
Γιατί αυτά είναι συμπτώματα (δεν είμαι ειδικός) που παρουσιάζονται συχνότερα σε αυτή την αρρώστια.
Τωρα ειναι και με τα δυο ποδαρακια με τα δάχτυλα αγκυλωμενα, παταει στις μυτες των δαχτυλων με τις πατουσες στον αέρα και αυτά όλα εγιναν σε δυο βδομαδες μέσα.
Κι αυτό για μένα είναι η απόδειξη...
Μάλιστα αυτό που αρρώστησε τωρα το πήρα δυο μηνων το Φλεβάρη του 2016 με μητέρα που ηταν 6 χρονων (το αναφερω αν παιζει ρόλο στα περι κληρονομικότητας που ανεφερε η γιατρος).
Και στο παραπάνω συντείνει και η μεγάλη ηλικία του πουλιού...
Δεν ξέρω για κληρονομικότητα... αλλά η εμπειρία μου με ωθεί να σου προτείνω να μιλήσεις με τη γιατρό και να σου συστήσει την κατάλληλη για την αντιμετώπιση διατροφή και φαρμακοδοσία...
γνωρίζοντας πως η ποδοδερματίτιδα αν αρχίσει και δεν αντιμετωπιστεί εγκαιρά μετά το χάνεις ευκολα το παιχνίδι,
Στην ποδοδερματίτιδα ναι.. αρκεί να είναι ποδοδερματίτιδα και όχι κάτι άλλο.
Φωτογραφίες μπορείς να μας ανεβάσεις να δούμε κι εμείς πως είναι τα ποδαράκια του;
 
Ευχαριστώ για την απάντηση δεν ξερω πώς κανω παράθεση να απανταω ενα ενα οποτε θα τα γραψω με τη σειρα.Αρχή ποδοδερματίτιδας ειχε το Μάιο ειδικα δεξί πόδι.. Δεν εγινε ποτε τελειως καλά αλλά δεν εφτασε και σε σημείο να ματώνει η πληγη κλπ κλπ.Αρχές Αυγούστου που το πήρα από το άλλο κτηνιατρείο,το αριστερό πόδι ειχε σε τρια σημεια μικρά κακαδακια ποδοδερματίτιδας και το δεξί ηταν σχεδον καλα. Θεραπεια μου ειπαν φουσικορτ στο πρώτο κτηνιατρείο.Βάζω καπου δεκα μερες, λεω οκ ποσο ακομα.Φευγω 12 Αυγούστου και 18 που γυρνάω βλέπω το πουλί να πατάει με το καλάμι του στο κλαδι και όπως πάταγε με το καλαμι, από πίσω του παταγε πανω στο πισω δαχτυλο. Τρίτη πρωί πάει στην Κ. Δουκάκη, το πήρα το Σάββατο και σε μια βδομαδα παραμορφώθηκε και το υγιές πόδι.. Μιλάμε για ραγδιαία επιδείνωση. Η γιατρός ήταν σαφης ότι δεν θα γινει καλά απλά θα του εξασφαλίσω μια ανετη διαβίωση, για ουρική αρθριτιδα δεν ειπε κατι, κληρονομικότητα ή από την ποδοδερματίτιδα που δούλευε εσωτερικά πριν δώσει εξωτερικά σημαδια.φωτογραφιες εχω αυτες,12/8..

FC5559ED-2D0B-4034-9214-5FF2176FB9DE.webp F8DAA964-87D2-422A-BBDA-185D705A064B.webp

απογευμα αν ειναι θα βαλω την τωρινη κατασταση..
 
Με τις φωτογραφίες εδραίωσα πως μιλάμε για ουρική αρθρίτιδα... κάνε τον κόπο να ρωτήσεις σχετικά τη γιατρό και αν το επιβεβαιώσει να σου δώσει φάρμακα για την αντιμετώπισή της και οδηγίες διατρροφής.
Γιατί με τα λίγα που ξέρω χρειάζεται ειδική δίαιτα...
 
πρωτη φορα το ακουω!Γινεται καλα δηλαδη;θα υπάρξει βελτίωση αν κανει θεραπεία;
 
Το πρωτο του κλουβι μεχρι το Μαιο που το πηγα στο πρωτο κτηνιατρο ηταν αυτο [page not found]

Ουτε μικρο ουτε και μεγαλο.. Τωρα ειναι σε μεγαλο 42χ35 ή καπου εκει παντως ειναι μεγαλο. Τροφη ναι μονο vadigran του κιλου γιατι εχω ενα και δεν με βολευαν τα 20κιλα σακια.. Εβαζα σταθερα απο καρδερινες σοπ τους σπορους υγειας και κηπευτικων και καμια φορα στικ που ξερω οτι ειναι μες τη ζαχαρη..Απο αβγοτροφη την cede.. Θεωρω οτι το λαθος μου ηταν τα κλαδια (για την ποδοδερματιτιδα) για την ουρικη αρθριτιδα δεν εχω ξανακουσει ποτε ομως.. Υπαρχει καποια σελιδα να διαβασω; Γιατι εψαξα και βρηκα μονο σε φορουμ να ρωτουν για πουλια και ναι βλεποντας αλλα πουλια ειναι σαν το δικο μου με τη μονη διαφορα οτι εμνα δεν εχει χοντρα σημεια ειναι κανονικα τα δαχτυλα του απο παχος αλλα τα παταει στις ακρες με την πατουσα στον αερα.Αν αρχισω πολυβιταμινες στο νερο θα το βοηθησω;Θα μιλησω παλι με τη γιατρο και θα την ρωτησω
 
Πηγαινω κατευθειαν σε μεγαλο κτηνιατρειο θεωρωντας δεδομενο ότι αντιμετωπίζεται
Σε ποιο πηγές Μαίρη αν επιτρέπεται;

κ. Δουκάκη την οποία ευχαριστώ και πάλι εδω
Εδώ μπορείς να κάνεις την κριτική σου αν θέλεις. Χριστίνα Δουκάκη, Κτηνίατρος | Κριτικές
 
Δεν γνωριζω τη νεα συσταση των προιοντων της vadigran, η παλια συσταση του κιλου ομως,θεωρω πως ηταν ακαταλληλη.
Με μια τοσο βαρια διατροφη μπορεις να εχεις συμπτωματα και ποδοδερματιτιδας και αρθριτιδας.
Βρες ένα πιο ελαφρύ μείγμα χωρίς ρούμπσεν.
Υπαρχει καποια σελιδα να διαβασω;
https://www.2ndchance.info/gout.htm
 
Εχω ήδη γράψει την κριτική μου στο αντίστοιχο thread. Εξαίρετη επιστήμονας και με πραγματική αγάπη για τα ζώα! Εμεινε το καναρινάκι μου εκεί από Τρίτη μεχρι Σάββατο πρωί και ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ειχα μηνυμα το πρωι στο κινητό μου και το βράδυ τηλέφωνο της..
Για το πρώτο κτηνιατρείο δεν θα πώ κατι δημόσια. Το μόνο που θα πω ειναι ότι επρεπε να πάω από την αρχή στην κ. Δουκάκη. Πιθανώς το τωρινό του πρόβλημα να ειναι όντως αρθριτιδα και να μην εχει σχέση με την ποδοδερματίτιδα όπως νόμιζα αρχικά αλλά όπως και να εχει δεν ειδα πραγματικό ενδιαφέρον:επρεπε να πάρω εγω τηλεφωνο να ρωτησω πως παει τη μια βδομαδα που εμεινε, μιλούσα με γραμματεία και όχι με τους αρμόδιους και από τις 4 φορές που πήγα το πουλάκι, τις τρεις μου μιλησε βοηθος κτηνιατρου και οχι πτηνιατρος. Συν οτι η fucicort ηταν πανακεια, δεν υπήρχε αλλη θεραπεια, βαλτε μεχρι να περασει εντελως η ποδοδερματιτιδα. Οταν εφυγα μια βδομαδα διακοπες και σταματησε η φουσικορτ,ήρθα και βρηκα αλλο πουλι. Δεν αμφισβητώ τις γνωσεις σας εδω στο φορουμ οτι αυτο τωρα ειναι ουρική αρθριτιδα, θα το ψαξω και ελπίζω μόνο να παει το ίδιο καλα με σημερα που ηρθα και τον βρηκα πανω στα κλαδια του, ακινητος μεν αλλα πηδαγε απο κλαδι σε κλαδι.
Επανερχόμενη στο αρχικό θεμακαι επειδή σκοπεύω να πάρω νεο, εκτος απο μεγαλο κλουβι,ξυλινες πατηθρες,τροφη που την εχω βρει οκ την vadigran,υπαρχει κατι αλλο να του εχω ωστε να μην αρχίσουμε ποδοδερματίτιδες πάλι;Εχει να κανει με ελλειψη βιταμινης Α αποσο ξερω, αρα με μπροκολο καποιες φορες την εβδομαδα θα ναι οκ?Βλεπω κατι αγγελιες με καναρινια σε πλαστικα κλαδια, με πατους μεσα στις κουτσουλιες και ειναι μια χαρα.. Το δικο μου που αστραφτει και το καθαριζω μια φορα την εβδομαδα φουλ απολύμανση τι κανω λαθος;Γιατι και αρθριτιδα να ναι τωρα, από Μαιο εχει σιγουρα και ποδοδερματιτιδα.

@Deukalion σε τροφη κιλου τι εχεις να προτείνεις; Γιατι versalle laga με τα οστρακα σε κοκκινο σκουρο σακκουλι δεν την τρωει.Rion?Deli?τι αλλο;
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Απέχω απο την αγορά και δυστυχώς δεν έχω κάτι να σου προτείνω. Όπως ανέφερα μπορεί οι αναλογίες και οι σπόροι σε αυτό που ήδη παίρνεις να άλλαξαν. Το προηγούμενο μείγμα όμως είχε 31% λιπαρούς σπόρους και συγκεκριμένα μεσα σε αυτό το 22% να προέρχεται απο κράμβη. Υπάρχουν καλύτεροι σπόροι και ελπίζω ελαφρύτερα μείγματα για να βρεις.
Πως έκανες απολύμανση και σε ποιον χώρο διατηρείς το κλουβί;

ΥΓ: @Stavros δεν την https://culpret.gr/product.php?productid=3371&cat=&page=1, για το πως θα μπορούσαν να γραφούν και ως turnip seed.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Αυτα εχει η vadigran Κεχρί Καναδά 56%, Ρούπσεν 16,5%, Αποφλοιωμένη Βρώμη 13%, Ελαιοκράμβη 6%, Λιναρόσπορος 5,5%, Καναβούρι 3%.

κλουβι εχω ενα παλιοτερο παντα καβατζα.. Μια φορα τη βδομαδα εβαζα εκει το πουλι και περναγα το κλουβι ΟΛΟ detol.. Το αφηνα να στεγνωσει, το περναγα και με χαρτι κουζινας να ναι τελειως στεγνο και μετα εμπαινε το πουλι μεσα..Από τοτε που πηραν ξυλινες πατηθρες, εχω 6... Τρεις σε χρηση και οταν πλενεται το κλουβι αλλαζουν και μπαινουν πλυμμενες. Το πουλι το χειμωνα ειναι σε δωματιο (το δωματιο του αδερφου μου που εχει μετακομισει) κοντα σε μπαλκονοπορτα να βλεπει εξω. Εξω βγαινει τωρα το καλοκαιρι μονο με δικη μας παρουσια γιατι εχω βρει και ακεφαλο καναρινακι λογω γερακιων εδω στα ΒΠ.
 
Προσωπικα αποφευγω στα μειγματα μου την ελαιοκραμβη αλλα και το ρουπσεν,υπαρχουν μειγματα πολυ πιο αξιολογα στην αγορα.
 
Οπως;
Αρκει να βγαινει και σε κιλο γιατι παραπανω ποσοτητα και να την παρω θα χαλασει, ενα καναρινι εχω μόνο
 
King canary color ταιζω αυτη την στιγμη εγω και ειμαι ευχαριστημενος,την βρισκεις και χυμα.

Απο τα γνωστα μαγαζια της Αθηνας δεν εχω αντιμετωπισει ποτε θεμα με το γεγονος οτι την παιρνω χυμα
 
Ρωτώντας και αλλους βεβαιωσα τελικα οτι προκειται για ουρική αρθριτιδα. Μια ερωτηση μονο μιας και ξερετε σιγουρα περισσοτερα. Εμενα ειχε ταχυτατη αρνητικη εξελιξη, μεσα σε 15 μερες εχουν στραβωσει τα δαχτυλα και στα δυο ποδια..Δινει κάποια δείγματα νωρίτερα αυτή η ασθένεια ή ξεκινάει και εξαπλώνεται αμεσα χωρίς να μπορείς να κανεις κάτι; Μεσα σε 15 μερες εχω αλλο πουλι χωρις να εχω καμια ενδειξη νωριτερα (εκτος αν αναφερετε εσεις καποιες και θυμηθω) και προσπαθω να καταλαβω αν θα μπορουσα να το χω καταλαβει νωριτερα και κυριως αν αυτη η ασθενεια προλαβαινεται στην αρχη της αν τον καταλαβεις εγκαιρα ωστε να μην παραμορφωθουν τα ακρα
 
Δινει κάποια δείγματα νωρίτερα αυτή η ασθένεια
Από οργανισμό σε οργανισμό διαφέρουν τόσο τα συμπτώματα όσο και ο χρόνος παρουσίασής τους.
Αν όμως προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε κάποια δεδομένα μέσα σ' αυτά σίγουρα είναι και η ηλικία των πουλιών... Δηλαδή μεγάλα σε ηλικία καναρίνια... μεγάλη η πιθανότητα να παρουσιαστεί η ουρική αρθρίτιδα...
Σημαντικό επίσης ρόλο στην εμφάνιση και στην ένταση της αρρώστιας έχει και η διατροφή αλλά δεν είμαι ειδικός να την αναπτύξω χωρίς συνέπειες.
 
Απο τα γνωστα μαγαζια της Αθηνας δεν εχω αντιμετωπισει ποτε θεμα με το γεγονος οτι την παιρνω χυμα
Προσωπικά μετα το συμβαν με τα σκουλικια λογω ζεστης ακομα και σε συσκευασμενους σπορους, δεν θα περνα χυμα.. (συγνωμη ξερω ειναι off topic)
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Aν δεν κανω λάθος, στην δεξία φώτο διακρίνω απέπτους σπόρους στην κουτσουλία του.
Αν ισχύει, σιγουρα έχει προσβληθει απο βακτηριο, μυκητες κτλ
 
Back
Top