Αναπαραγωγή Είναι ασφαλές να ζούνε τα μωρά μέσα στις ακαθαρσίες της φωλιάς;

Ζουζουνελ, νομιζω οτι εχεις κατατρομάξει με την πιθανότητα της εξόδου απο τη φωλιά. Ή σε έχουμε κατατρομάξει. Ησύχασε, τα πουλακια ειναι ο καιρός τους να βγουν.
 
Ησύχασε, τα πουλακια ειναι ο καιρός τους να βγουν.
Κάποια πιο περίεργα μικρά έχουν βγει και νωρίτερα! Ακόμα και 14 - 15 ημερών! Cool dear! 😉
 
Ας μας απαντήσει κάποιος που ξέρει.
Ειναι το πιο μικρό, νομίζω είναι το 5ο αυγό, με μια μερα διαφορά από τα άλλα.
Είναι αυτό που έλεγα ότι παντα βρίσκεται κάτω-κάτω στη φωλιά.
Πάντως όταν το πήρα για μπανιάρισμα, ήταν το πιο ζωηρό, το μόνο που με δυσκολεψε, και τα ματάκια του μια χαρά ανοιχτά και ζωηρά ήταν!
 
Κι εμένα όταν είναι μικρά, αυτήν την εικόνα έχουν τα ματάκια τους. Δεν μπορώ να το πω με βεβαιότητα, αλλά θεωρώ ότι είναι στα πλαίσια του φυσιολογικού.
 
Ισως αδικείται από τη σύγκριση με τα δυο διπλανά, τα οποία μπανιαρίστηκαν εχθές το βράδυ και σημερα ειναι φουσκωμένες μπαλίτσες, ενώ εκείνο μπανιαρίστηκε σήμερα το πρωί :)
 
Λοιπόν, λίγες λεπτομερειες από το εγχείρημα.
Τα μωρά τα μπανιάρισα κανονικότατα, δεν υπήρχε περιπτωση να καθαρίσουν με αλλον τρόπο (στεγνό καθαρισμα, γαζα κλπ), ήταν ΠΟΛΥ χαλια.

DSC_4789_zps2nbl0c2x.webp

Έβαλα σε λειτουργία το στεγνωτήριο για να ζεστανει το χώρο, ζέστανα νερό και ένα ένα πουλάκι το εβαζα στο μπανάκι και το καθαριζα με μια μαλακιά οδοντόβουρτσα. Μόλις ολοκληρωνε το μπάνιο του, το έβαζα σε ένα ζεστό βαμβακερό πετσετάκι και μετά σε ένα ταψάκι. Το σκέπαζα με ένα ελαφρύ βαμβακερό πανί (μια παλιά κομμένη μπλουζα) και απ' τη μια μεριά του ταψιού ειχα το μωρό και απ' την άλλη το σεσουάρ, με την κατεύθυνση του αέρα προς τα πάνω. Δε φυσαγε αέρας πάνω στα μωρά, ουσιαστικά ζέσταινε το χώρο μεταξύ πανιού και ταψιού, σα μια φούσκα ας πούμε. Μόλις το μωρό στέγνωνε, το έβαζα σε μια καθαρή πετσετούλα για λίγη ωρα να πεσει η θερμοκρασία του και να μην ειναι πολύ ζεστό και το επεστρεφα στη φωλιά.

Καθάρισα τα δυο μεγαλύτερα εχθές το βράδυ, για να δω πώς θα παει. Σημερα το πρωί ήταν τόσο φουσκωτά και χνουδωτά, δεν το πίστευα! Καμία σχέση με τα αδελφάκια τους!

DSC_4787_zpslmlbz51m.webp

Σημερα το πρωί καθάρισα και τα υπόλοιπα. Τα έβαλα στη φωλιά και πλέον κάποια ανεβοκατεβαίνουν, χτυπάνε τα φτεράκια τους και πετάνε! 20 ημέρων σημερα.

DSC_4808_zpsl804rkh0.webp

Το πρωί είχα θερμοκρασία στο σαλόνι 23 βαθμούς, με τον ήλιο και τη ζέστη που έκανε σήμερα, σίγουρα θα έχει ανέβει κι άλλο. Σ' αυτό το στάδιο που είμαστε τώρα, πρεπει να ανησυχώ; Αναφέρομαι στο μπανιάρισμα και τη θερμορύθμισή τους.
 
Σ' αυτό το στάδιο που είμαστε τώρα, πρεπει να ανησυχώ;
Πλέον να μην ανησυχείς όλα καλά! Απλά έπρεπε το πλύσιμο σε όλα να γίνει πρωί. Ελπίζω να μην χρειαστεί επόμενη φορά! 😉 Μπράβο Αννιώ και ευχαριστούμε για τις φώτο και την παρουσίαση!
 
Back
Top