Ασθένειες Είναι ευλογιά αυτό που έχουν τα καναρίνια μου;

Nikolina

PB Member
Εγγραφή
23 Ιουν 2020
Μηνύματα
424
Πόλη
Κεφαλονιά
Καλησπέρα. Είναι ευλογία αυτό που έχει το καναρινι μου;; Έχω 5 θηλυκά μαζί. Παρατήρησα εδώ και 3 μέρες μικρά εξογκώματα και σαν πύον στα ποδαράκια από τα 3. Διαβάζοντας στο φόρουμ η εικόνα μου θύμισε αυτή της ευλογιάς. Έβαζα 2 μέρες επιθολ, χτες ήταν νορμαλ το πόδι του με ένα εξόγκωμα και σήμερα το βρήκα να μην το κουνάει καθόλου , έτσι πρησμένο…. Σε μια μέρα. Το αλλο που στο ποδαράκι ήταν εξογκωμένο σήμερα όνειρο κατακόκκινο το σημείο. Έβαλα σε όλα betadine αραιωμένο ένα προς ένα. Και καθαρίζω με μπεταντιν και ξύδι τωρα τις πατηθρες και τα υπόλοιπα. Μπορώ να κάνω κάτι άλλο;;;
Είναι σε εξωτερικό χώρο τα πουλάκια,,,
Έχω απηυδήσει πια…. 😔
 

Συνημμένα

  • IMG_4873.webp
    IMG_4873.webp
    45,8 KB · Προβολές: 46
Ευλογιά είναι δυστυχώς δεν μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα άστα και όσο αντέξουν, βάλε την αλοιφή να τα βοηθήσει λίγο Ρώτα και πτηνιατρο, θα σου πουν και τα παιδιά μόλις το δουν . Υπομονή.
 
@Nikolina Νικολινα μου κ σε εμένα ευλογιά μου κάνει. Θα κάνει τον κύκλο της κ δεν είναι ασυνήθιστο τα καναρινάκια να τα καταφέρουν. Απλά μετά εάν είναι όντως ευλογιά δεν μπορείς να τα βάλεις σε αναπαραγωγική διαδικασία. Πρώτα από όλα, τα απομονώνεις κ βάζεις σίτα ή τούλι κ στα μεν κ στα δε για να μην μολυνθούν κ τα υπόλοιπα. Καλό είναι να έχουν πάντα σίτα ή τούλι για προστασία από τα κουνούπια. Κ διάβασε αυτό από @ΙΩΑΝΝΗΣ@ κ @ianos. Περαστικά τους κ μην απογοητεύεσαι. Πιστεύω ότι θα το ξεπεράσουν.


Για την ευλογιά

 
@MARY58 έτσι κι αλλιώς δεν είχα σκοπό να τα ξανά βάλω για αναπαραγωγή! Όσο πια πολλά τόσο περισσότερες σκοτούρες . Τα αλλά μπορεί, αυτό έτσι που έχει γίνει το πόδι του δεν ξέρω αν είναι εφικτό να επανέλθει,,, μα πραγματικά σε μια μέσα έγινε έτσι,,,
Τωρα θα μπω να διαβάσω και αυτά που μου στείλατε αν και 3 μέρες τωρα που είδα τα προεόρτια διάβασα διαφορά εδώ.
Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι άλλοι γράφουν ότι είναι θανατηφόρο σίγουρα, και άλλοι ότι κάνει έναν κύκλο κάποιων εβδομάδων.
Ευχαριστώ για την απάντηση σας. Μου δώσατε μια ελπιδα για να είμαι ειλικρινής.
 
@Nikolina ακόμα κ στο ποστ που σου έστειλα, το καναρίνι τα κατάφερε. Κ στο φόρουμ έχω διαβάσει πολλές παρόμοιες περιπτώσεις. Μην ξεχνάς την προστασία από τα παλιοκουνουπα (όσο μπόι τους λείπει, τόσο κακό κάνουν). Για το πρήξιμο δεν ξέρω κάτι να σου πω. Θα σκεφτόμουν την κρέμα μπεταντιν ή αραιωμένο μπεταντιν 1 προς 1.
[automerge]1687106219[/automerge]
 
@MARY58 απλά ενώ έχω διαβάσει αυτά (τα ξαναδιάβασα τωρα) λέει πως μεταδίδεται , τι να προσέξεις αλλά δεν ξέρω αν πρέπει να βάζω τελικά betadine ή epithol. Έχω διαβάσει και τις δυο προτάσεις μέσα , δεν ξέρω ποιο είναι το ιδανικό.
 

Δερματική ευλογιά (Dry Pox)​


Τα πουλιά που προσβάλλονται συνήθως είναι τα αρπακτικά και τα ψιττακοειδή.

Συμπτώματα​

Ανάπτυξη κονδύλων στα σημεία του σώματος του πουλιού χωρίς πτέρωμα, συμπεριλαμβανομένων των ποδιών, του ράμφους, και της περιοχής γύρω από τα μάτια. Οι κόνδυλοι εξελίσσονται σε φλύκταινες που σπάζουν κάνοντας αργότερα κρούστα και μπορεί να μολυνθούν στη συνέχεια από βακτηρίδια ή μύκητες.

Εξου και η χρηση betadine για αντιμετωπιση δευτερογενων προβληματων για αυτο και η επισταμενη καθαριοτητα. για το epithol αναφερεται απολυμαντικη δραση στην περιγραφη των site που την πωλουν..Τωρα με τα συστατικα της πως πετυχαινεις απολυμανση δεν κατανοω αλλα μπορεις να ρωτησεις την εταιρεια.
 
Δεν ξέρω να σου απαντήσω...αλλά κάποιοι αντί για bedadine βάζουν αντιβιοτική αλοιφή και άλλοι ακόμη και αντιβιοτική αλοιφή που περιέχει και κορτιζόνη....επομένως κάτι από αυτά θα πρέπει να επιλέξεις, στο οποίο δυστυχώς δεν μπορώ να βοηθήσω.
Αλλά θα σου πω τι θα έκανα στη θέση σου, αν δεν μπορούσα να συμβουλευτώ γιατρό, χωρίς όμως να μπορώ και να αναλάβω πλήρως την ευθύνη....καθώς όπως σου είπα δεν γνωρίζω: Θα έβαζα αντιβιοτική αλοιφή τοπικά π.χ. fucidine (ή τέλος πάντων το αντίγραφό της) και θα έδινα αντιβίωση ευρέος φάσματος στα πουλιά για να αποφύγω δευτερογενείς λοιμώξεις τώρα που είναι ευάλωτα. Ναι, ξέρω, δεν δίνουμε αντιβίωση χωρίς σύσταση γιατρού, αλλά προσωπικά τολμώ να πω ότι θα έδινα.
Ακόμα να σου πω ότι ναι, υπάρχει η ξηρή ευλογιά και η επονομαζόμενη υγρή. Ας πούμε ότι η πρώτη αντιμετωπίζεται από τον οργανισμό τους με μεγαλύτερη πιθανότητα επιτυχίας ενώ η δεύτερη συχνά οδηγεί σε θάνατο. Sorry, δεν θέλω να σε τρομάξω αλλά να σου δώσω να καταλάβεις ότι πρέπει να είσαι έτοιμη για όλα, συγκρατημένα αισιόδοξη μεν. Άρα, θα έλεγα, μήπως έπαιρνες στο τηλέφωνο την κ. Δουκάκη να ακούσεις και τη γνώμη της, αν δέχεται να σε βοηθήσει.
Καλή Ανάρρωση.
 
Είμαι προετοιμασμένη για όλα , γιατί η εικόνα που είδα σήμερα η αλήθεια είναι ότι με τρόμαξε..
(Αν και οφείλω να πω ότι πριν 3 ώρες που τον είδα το χε κρεμασμένο το ποδαράκι, τωρα το πατάει λιγο). θα σας ακούσω και θα βάλω fucidin. Πόσες φορές τη μέρα πρέπει; Και όταν λέτε αντιβίωση ευρέως φάσματος , ποια εννοείται;; Μήπως την έχω από άλλη περίπτωση αλλιώς πρέπει να προμηθευτώ άμεσα , γιατί εδώ στο νησί δεν έχουμε τέτοιες πολυτέλειες .
[automerge]1687108698[/automerge]
Aviomycine μάλλον Ε;;;;
 
@Nikolina η ιδέα του Γιάννη @ianos είναι εξαιρετική.
Πάρε τηλέφωνο την Δουκάκη. Θα σε θυμάται αν της πεις για τον Χόρχε. Είμαι σίγουρη ότι θα βοηθήσει. Ακόμα κ αν δεν το σηκώσει όταν την πάρεις τηλέφωνο, θα σε πάρει εκείνη πίσω.
Ναι η aviomycine είναι αντιβίωση ευρέου φάσματος.
 
@MARY58 νιώθω άσχημα να ενοχλώ στα τηλέφωνα γιατί και τότε με το Χορχε μου είχε δώσει τηλεφωνικά μια αντιβίωση και ήταν χάλια ο παπαγάλος την επόμενη μέρα και μου ειπε (σωστά) η γυναικα : δεν μπορώ να βγάλω πόρισμα τηλεφωνικά. Όποτε ντρέπομαι να ενοχλώ,,
Έκανα αυτό που μου ειπε, έβαλα aviomycine και fucidin μόνο σ αυτόν που είναι σε τέτοια κατάσταση (στα αλλά είχε βάλει betadine ) και περιμένω να δω το θα αντικρίσω το πρωί,,,
 
Καλησπέρα.
θα σας ακούσω και θα βάλω fucidin.
Σε αντίστοιχη περίπτωση με πρήξιμο στο πέλμα (λόγω ποδοδερματίτιδας) χρησιμοποίησα Celestoderm-V with Garamycin.
Παρατήρησα πιο γρήγορη βελτίωση σε σχέση με την fucidin που είχα χρησιμοποιήσει παλαιότερα.
 
Σε καταλαβαίνω κ ελπίζω τα καλύτερα Νικολινα μου. Αναφορικά με την ευλογιά, θεωρώ ότι την εικόνα στα πόδια με αυτά τα σπυράκια κ αλλοιώσεις τα προκαλεί η ξηρή ευλογιά, κ οπότε εκεί υπάρχουν οι περισσότερες πιθανότητες ανάκαμψης.🤞
 
@MARY58 νιώθω άσχημα να ενοχλώ στα τηλέφωνα γιατί και τότε με το Χορχε μου είχε δώσει τηλεφωνικά μια αντιβίωση και ήταν χάλια ο παπαγάλος την επόμενη μέρα και μου ειπε (σωστά) η γυναικα : δεν μπορώ να βγάλω πόρισμα τηλεφωνικά. Όποτε ντρέπομαι να ενοχλώ,,
Νικολίνα καλημέρα. Πέρυσι άφησες τη δουλειά σου σε φουλ σεζόν και έκανες όλο αυτό το ταξίδι για να κοιτάξει η κ. Δουκάκη τον Χόρχε και φυσικά μπράβο σου που το έκανες. Όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση τα πράγματα έδειχναν πιο πολύπλοκα και πολυπαραγοντικά. Τώρα ίσως είναι πιο ξεκάθαρα και σαφέστατα δεν είναι καθόλου εύκολο να τραβιέσαι μέχρι εδώ. Άλλωστε δεν έχουν πολλά να γίνουν...ερώτηση αν είναι προτιμότερο το πουλί να λάβει μπενταντιν ή αντιβιοτική αλοιφή ή αλοιφή που περιλαμβάνει αντιβίωση και κορτιζόνη* και 2η ερώτηση...τι αντιβίωση από στόμα να λάβει για να προληφθούν δευτερογενείς λοιμώξεις, σε τι σχήμα και για πόσο χρονικό διάστημα. Στο φινάλε, της ρωτάς και ποιος είναι ο λογαριασμός της στην τράπεζα και της καταθέτεις τα χρήματα που θα σου πει. Θέλω να πω ότι όταν ήταν απαραίτητο μπήκες στην περιπέτεια του ταξιδιού. Τώρα ίσως και με το τηλέφωνο και με φωτογραφία να μπορούν να γίνουν τα πράγματα πιο απλά.
*αν σου πει αλοιφή με αντιβίωση και κορτιζόνη ρώτα τη για πόσο καιρό κι αν έχει νόημα να διακόψεις την αλοιφή σταδιακά (όπως γίνεται με τα από του στόματος φάρμακα που περιέχουν κορτιζόνη) ή μπορείς και απότομα.
 
Back
Top