Ασθένειες Είναι ευλογιά αυτό το εξόγκωμα στο πόδι του καναρινιού;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης mairh
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Προσωπικά και εντελώς εμπειρικά βλέπω λίγο λίπος πριν το συκώτι αλλά το συκώτι και τα έντερα έχουν μαύρο χρώμα, δεν ξέρω τι συνδυασμό θα πρέπει να κάνεις για αυτά τα δυο, το συκώτι θέλει χολίνη, τα έντερα για έμενα νομίζω πως είναι κοκκιδια (έχεις ιθαγενή;) και αν δώσεις baycox (σταγόνα στο στομα) θα πρέπει να δώσεις και βιταμίνη Κ για πιθανή αιμορραγια... Μην δίνεις σε αυτή την κατάσταση που είναι λαχανικά και αυγοτροφες, δώσε καλά βρασμένο αυγό, ηλεκτρολύτες και μικρά σποράκια που μπορεί να φάει. Περαστικα και αν μπορεις να το δει γιατρος, δύσκολο το πρόβλημα μακάρι να πάνε ολα καλα.
 
Στα πόδια που γίνονται άσπρα εγώ θα έβαζα κάποια αλοιφή betadine ή celestoderm.
Γράψε πως φτιάχνεις την αυγοτροφή και το μίγμα σπόρων μήπως συμβαίνει κάτι λάθος και έχει επιβαρυνθεί η υγεία τους λόγω διατροφής.
στο πόδι δεν είναι κάποια πληγή εξωτερικά, φαίνετε σαν να μην αιματωνεται. την αυγοτροφη την κάνω με φρυγανιά τριμμένη, μέλι, αυγό,ρίγανη,ριζαλευρο. και στο μίγμα σπόρων έχω 75%κεχρι,2%νιζερ,5%βρώμη,2%σουσάμι,4%παριλλα,10%καναβουρι,2%λιναρι.
[automerge]1549041184[/automerge]
Το πουλί δεν τρώει, κοίταξες μέσα στο στόμα του για τυχών φλεγμονές;
μεχρι στιγμης τρωει λίγο. Δεν έχει κάτι στο στόμα του το ελενξα ουτε λευκές κηλίδες
[automerge]1549041282[/automerge]
Πρέπει οπωσδήποτε να το δεί πτηνίατρος πριν είναι πολύ αργά...
Συνήθως τα λαχανικά, φρούτα, χόρτα και η αυγοτροφη σε καθημερινή βάση έχουν αυτά τα αποτελέσματα..
Ακριβώς τέτοια εικόνα κοιλιάς είχε μια θηλυκή μου τον Νοέμβριο και με την βοήθεια του πτηνιατρου είναι πλέον έτοιμη για αναπαραγωγή...
Δυστυχώς δεν υπάρχει εδώ στο νησί. Θυμάσαι την αγωγή που έκανες στο καναρίνι;
 
Τελευταία επεξεργασία:
@mairh εγώ χρησιμοποιώ μόνο συσκευασμένη αυγοτροφή και σπόρους οπότε δεν μπορώ να κρίνω αξιόπιστα τις παραπάνω συνταγές.
Ελπίζω πιό έμπειρα μέλη να γράψουν την γνώμη τους.
στο πόδι δεν είναι κάποια πληγή εξωτερικά
Τις αλοιφές τις πρότεινα για απολυμαντικούς λόγους και την αποφυγή κάποιας πιθανής μόλυνσης.
 
@mairh
Της tafarm το aviomycine δοσολογία ασθένειας για 10 μέρες κομμένα τα φρούτα, τα λαχανικά και αυγοτροφη.
Μετά για 5 μέρες ultra levure των 50 ( μια καψουλα σε μισό λίτρο νερό)
Έπειτα για μία εβδομάδα μια πολυβιταμινη...
Μόνο σπορακια μέχρι τώρα t3 της Manitoba..
Το δικό μου δεν είχε φτάσει να κάθεται στον πάτο απλά βλέποντας την φωτογραφία με την κοιλιά τι πω deja vu...
Περαστικά εύχομαι!
 
Μαίρη η κεντρική ιδέα είναι απλή.
Αφιερώνουμε χρόνο και κόπο στην πρόληψη και στην διατήρηση ή την αναζήτηση όσο γίνεται ιδανικών συνθηκών.
Αυτό το κάνουμε για να γουστάρουμε εμείς και ταυτόχρονα τα ζωντανά μας.
Από εκεί και πέρα, αν μας κάτσει η στραβή, σταματάμε πριν το κατοικίδιό μας γίνει πειραματόζωο.

Η εικόνα που μας φέρνεις είναι θλιβερή προς όλες της τις διαστάσεις.Αν έχει κάποια αξία η περιπέτειά σου είναι στο να μην επαναληφθεί. Σου μιλάω σαν ίσος προς ίσο, με κατανόηση και εύχομαι να μπορείς να το αντιληφθείς αυτό.

Για τον Φοίβο, σου προτείνω ζέστη, ηλεκτρολύτες και καλή διάθεση.
Αν συνεχίσει να ζει, από εβδομάδα, πετάς όλα τα φάρμακα που σου δόθηκαν και ξεκινάς από την αρχή, χωρίς οδηγίες και πειράματα.
 
@Deukalion, καταλαβαίνω αυτό που λες αλλά και εγώ από δω δεν μπορώ να κάνω και πολλά, πτηνιατρος δεν υπάρχει οπότε θεώρησα ότι καλό είναι να ρωτήσω σε περίπτωση που ξέρει κάποιος κάτι η είχε παρόμοιο περιστατικό και τι μπορεί να είναι. Στο εντομεταξι όλα τα καναρίνια (αρσενικα)που πήραμε από αυτόν τον εκτροφεα δεν τα κατάφεραν όλα πήγαν με αιφνίδιους θανάτους. Το τελευταίο που ήταν ένα αλπινο πέθανε ακριβώς με τα ίδια συμπτώματα και με μια κοιλίτσα που ήταν όλη πίσσα. Τότε είχα ψάξει σε διάφορα σάιτ για να δω τι μπορεί να είναι χωρίς να βγάλω άκρη... Τι να πω αν είναι να μην τα καταφέρει τουλάχιστον εύχομαι να μην υποφέρει 😟😟😟
 
Για μένα, εάν μου επιτρέπεται, κάνεις μας δεν είναι ειδικός γιατί κανείς μας (από όσο γνωρίζω) δεν έχει πτυχίο κτηνιατρικής με ειδικότητα στα πτηνά. Ο κάθε ένας από εμάς μεταφέρει τις (πολύ βοηθητικές και χρήσιμες) εμπειρίες του. Ο διαχωρισμός είναι στο πόση εμπειρία και τι είδους έχει ο καθένας μας. Και σαφώς υπάρχουν φίλοι εδώ μέσα όπου είναι αξιοθαύμαστα καταρτισμένοι!
Όμως εκεί που δεν υπάρχει διαχωρισμός είναι στο ότι όλοι μας είμαστε καλοπροαίρετοι γιατί όλοι μας αγαπάμε τα ζώα. Για αυτό και όλοι προσπαθούμε να βοηθήσουμε όταν βλέπουμε άρρωστα τα καημένα τα πουλάκια.

Ωστόσο, θα επιμείνω σε κάτι με κίνδυνο να γίνω γραφικός..

Το πουλάκι νομίζω ότι είναι σε άμεσο κίνδυνο να το χάσεις..Αύριο το πρωί λοιπον, με το καλό, πάρε ένα τηλέφωνο έναν πτηνίατρο εδώ στην Αθηνά.
Έχει δεκάδες στο παρακάτω link και υπάρχουν και reviews για να σε βοηθήσουν στην επιλογή σου. -> https://community.petbirds.gr/threads/Πτηνίατροι-Ειδικευμένοι-στα-Πτηνά-Κτηνίατροι.1091/

Εξήγησε του ότι είσαι επαρχία και δεν έχεις εξειδικευμένη βοήθεια οπότε χρειάζεσαι τις συμβουλές του. Ζήτησε του να του στείλεις τις φωτογραφίες με ενα e-mail και εξήγησε του το ιστορικό. Ζήτα του κι έναν τραπεζικό λογαριασμό για να τον πληρώσεις και νομίζω ότι θα ακολουθήσεις μια πολύ ποιο σίγουρη οδό αποθεραπείας για τον Φοίβο.

Θέλουμε ο Φοίβος να γίνει ξανά..Φοίβος!
 
Καλημέρα στην παρέα.Αν και ήμουν πολύ σίγουρη ότι δεν θα τα καταφέρει μέσα στο ΣΚ είναι Τρίτη σήμερα και ακόμα είναι μαζί μου. Πήρα τηλ τον Κο Λεωνίδας Τζέγκας, ο οποίος ήταν πολύ ευγενικός και πολύ κατατοπιστικός. του εξήγησα τι έχει γίνει και μου έδωσε την fugentin 1000 για 1l νερό μου είπε να αφήσω μόνο τα σποράκια και αν είχα λίγο σπιτικό κεικ και να τον βάλω κάπου ζεστά. μέχρι στιγμής ο Φοίβος μου τρώει δεν είναι στον πάτο του κλουβιού. Διχνει καλύτερα. τα ποδαράκια του από άσπρα έχουν αρχίσει να περνούν χρώμα και πάλι. αύριο θα δω και κοιλίτσα(δεν θέλω να τον ταλαιπωρώ). Οι κουτσουλιες δεν είναι βέβαια και πολύ καλές. Θα παραθέσω και φωτο. Ας ελπίσουμε να το ξεπεράσει 😔
[automerge]1549358141[/automerge]
Σαν αιμορραγία μου φαινεται κι εμενα
😟😟😟😟
[automerge]1549358202[/automerge]
Σαν αιμορραγία μου φαινεται κι εμενα
αιμορραγία πως; Γιατί;
 

Συνημμένα

  • rsz_15493574637078644539831099521918.webp
    rsz_15493574637078644539831099521918.webp
    105,4 KB · Προβολές: 22
  • rsz_1549357605245247714058217000660.webp
    rsz_1549357605245247714058217000660.webp
    171,5 KB · Προβολές: 26
Τελευταία επεξεργασία:
Συγκρατημένη αισιοδοξία λοιπόν! Μπραβο σου για αυτό που έκανες! Κάτι μου λέει ότι όσο το φροντίζεις, το παρατηρείς και αντιδράς αναλόγως σε όσα βλέπεις, τόσο η κατάσταση θα βελτιώνεται!

Σε ευχαριστούμε που μας κρατάς ενήμερους και να είσαστε και οι δυο δυνατοί.
Τα πράγματα θα καλυτερέψουν σύντομα:)
 
Τελευταία επεξεργασία:
Δυστυχώς ο Φοίβος δεν τα κατάφερε. Εκεί που έτρωγε τον βλέπω σιγά σιγά έπεφτε, τον πήρα στα χέρια μου μέχρι που έφυγε.
 
Επειδή δεν τα κατάφερε θεωρώ οτι σίγουρα κατι δεν έκανα εγω καλα.σκευτομαι γιατι πήγε ολο αυτο τοσο στραβά, τι ηταν αυτο που στοίχισε στον Φοίβο την ιδια του την ζωη; ηταν δικο μου λαθος; κατι στην τροφη, απλα το δημιούργησε ο οργανισμός του, τι; ηθελα τουλάχιστον να μπορούσα να μαθω γιατι σε καμια περίπτωση δεν θελω να πάθει κατι και η Αθηνούλα μου.
 
Back
Top