Ασθένειες Είναι ευλογιά αυτό το εξόγκωμα στο πόδι του καναρινιού;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης mairh
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

mairh

PB New Member
Εγγραφή
17 Ιαν 2019
Μηνύματα
25
Πόλη
Αργοστόλι
Καλημέρα στην παρέα του petbirds θέλω την γνώμη σας για κάτι. Εδώ και μερικές μέρες ο Φοίβος μου δεν τον βλεπω και πολύ καλά μπορεί να φταίει βέβαια και η πτεροροια που περνάνε αλλά παρατήρησα στο ποδαράκι του αυτό. ειναι ευλογία η κάτι άλλο;σας ευχαριστώ εκ τον προτέρων...

60018
 
τα έχω μέσα στο σπίτι Η αλήθεια είναι ότι δεν τα βγάζω έξω γιατί κυκλοφορούν πολλές γατούλες. Τα καναρίνια τα πήρα το καλοκαίρι τον Ιούνιο απ'όσο γνωρίζω ο "εκτροφέας " τα είχε έξω και σε όχι και τόσο καλές συνθήκες.
 
Αυτη ειναι και η αιτια της πτεροροιας,το οτι βρισκονται σε μη φυσιολογικες συνθηκες φωτισμου και θερμοκρασιας για την εποχη. Η πτεροροια ειναι μια επιπονη διαδικασια για τα πτηνα.
Ειναι καιρο που χανουν φτερα;

Οσο αναφορα τα ποδια θα βοηθουσε καλυτερα μια φωτο και των 2 ποδιων και αν ειναι δυνατον να φαινεται και το εσωτερικο του πελματος
 
Μήπως προκειτε για το κότσι-κάλο που αναπτύσσουν απ τις πλαστικές πατιθρες;

Ειχα ακριβως το ιδιο θεμα με την.. Καιτη.. και η πτηνιατρος απεφανθει οτι ειναι αυτο που ακριβως υπεθεσες Νεκταριε👍

2.webp
 
Εγώ παιδιά έχω που τις άλλαξα απ τον Ιούλιο με ξύλινες καβιλιες αλλά στο μεγάλο δαχτυλάκι πίσω έχει αναπτύσσει μικρό καλο. Ίσως να ειναι και ο οργανισμός του κάθε πουλιού. Αυτοί οι καλοι δεν πρέπει να περνάνε εύκολα απ ότι έχω καταλάβει αλλά απ την άλλη δε δείχνει και να ενοχλείται.
 
Εγώ τώρα γιατί βλέπω οίδημα (πρήξιμο);

Τι να σου πω Γιάννη.. Η πτηνιάτρος το εξέτασε, το ψηλάφισε και είπε ότι είναι κάλοι.. Υπάρχει καμιά κρεμά που θα πρότεινες να του βάλω just in case?
 
Το σοφότερο είναι να το δει και άλλος ειδικός με τη δέουσα βαρύτητα.
Αν δεν είναι εφικτό αυτό. τότε θα έπρεπε να αυτενεργήσουμε με κρέμες αντισηπτικές ώστε να κρατήσουμε τα δάχτυλα μακρυά από "επιδρομείς" και όσο το δυνατό σε καθαρή κατάσταση παρατηρώντας τις εξελίξεις ώστε να δράσουμε όταν πρέπει.
 
παιδιά και πάλι καλησπέρα ο Φοίβος μου όσο πάει χειροτερεύει από χθες είναι υποτονικός κάθετε στον πάτο του κλουβιού και έχει φουντώσει. τα πόδια του έχουν αρχίσει να ασπριζουν και το κάτω μέρος της κοιλιάς έχει μαυρίσει. Θα στείλω ποιο μετά φωτο. καμία ιδέα
 
Η εικόνα που περιγράφεις δεν είναι καλή.. Εγώ δεν διαθέτω ούτε την πείρα ούτε την γνώση για να κάνω διάγνωση από μακρυά. Περίμενε και τους έμπειρους του forum.. Ειδικά η μαύρη κοιλιά μπορεί να είναι διάφορα.. Χρειάζεται φώτο όχι μόνο από το καημένο το πουλάκι άλλα και από τα περιττώματα του..Βάλε ένα λευκό χαρτί στον πάτο του κλουβιού και φωτογράφησε τα..

Η μόνη σύσταση που μπορώ να κάνω είναι ότι, σε περίπτωση που τον φουκαρά τον Φοίβο τον έχεις μαζί με την Αθηνά, χώρισε τα χθες!
Επισης, εφόσον έχεις πει ότι δεν έχει πτηνίατρο στο νησί αναζήτησε βοήθεια, έστω και τηλεφωνική.

Εύχομαι το καλύτερο!
 
Τελευταία επεξεργασία:
υπάρχει αλλος τρόπος για να στειλω τις φωτο; δεν με αφήνει λίγο μεγέθους6049060491
 
λίγο πριν τα Χριστούγεννα έδωσα για 7 μέρες το aviomycine γιατί είχε βαριά αναπνοή σε συνδυασμό με έναν ήχο που έκανε.
το καλοκαίρι είχε πάρει και augmentin γιατί ήταν χάλια. τώρα επειδή έχουν πρόωρη πτερορια τους δίνω κάθε μέρα λαχανικά φρούτα αυγοτροφη που την φτιάχνω σύμφωνα με οδηγίες και μίγμα σπόρων που πάλι είναι σύμφωνα με οδηγίες
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Αν θές διάβασε αυτό που αφορά ασθένειες του συκωτιού μήπως αναγνωρίσεις κάποια συμπτώματα
Στα πόδια που γίνονται άσπρα εγώ θα έβαζα κάποια αλοιφή betadine ή celestoderm.
Γράψε πως φτιάχνεις την αυγοτροφή και το μίγμα σπόρων μήπως συμβαίνει κάτι λάθος και έχει επιβαρυνθεί η υγεία τους λόγω διατροφής.
 
Πρέπει οπωσδήποτε να το δεί πτηνίατρος πριν είναι πολύ αργά...
Συνήθως τα λαχανικά, φρούτα, χόρτα και η αυγοτροφη σε καθημερινή βάση έχουν αυτά τα αποτελέσματα..
Ακριβώς τέτοια εικόνα κοιλιάς είχε μια θηλυκή μου τον Νοέμβριο και με την βοήθεια του πτηνιατρου είναι πλέον έτοιμη για αναπαραγωγή...
 
Back
Top