Ασθένειες Είναι πρησμένος ο αδένας ουροπηγίου του καναρινιού μου;

alexisthes

PB New Member
Εγγραφή
30 Ιουν 2021
Μηνύματα
293
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Καλησπέρα, θέλω την γνώμη σας για άλλη μια φορά, σμρα πρόσεξα το σπυρί στον αδένα του ουροπηγιου, είναι σχετικά μεγάλο αλλά δεν έχει τριγύρω πρήξιμο.. να το αφήσω ως έχει ή να βάλω μπεταντιν?
 

Συνημμένα

  • IMG_20210803_151448.webp
    IMG_20210803_151448.webp
    3,2 KB · Προβολές: 33
Δεν μπορεί να διακριθεί σε αυτή τη φωτογραφία. Χρειάζεται μία φωτογραφία με υψηλότερη ανάλυση και μεγαλύτερο μέγεθος.
 
Δεν διακρίνω ούτε οίδημα ούτε φλεγμονή στην περιοχή.

Μία καλοπροαίρετη συμβουλή... Σταμάτα να συζητάς για τα πουλιά με εκτροφείς - φροντιστές πουλιών και πετσοπάδες της παλιάς εποχής (ενού καιρού). 🙂

 
@Stavros οκ σταυρο, απλα εχω 3 ζευγαρια καναρινια, απο τον γεναρη του 20, μεχρι και τον ιουλιο δεν ειχα θεμα, απο τ ιουλιο κ μετα μονο κοβιντ δεν βρηκα στα πουλια, οποτε ειναι η πρωτη μ φορα που μ εμφανιστηκαν διαφορα θεματα με τ πουλια, οποτε ειμαι σε ενα αλερτ να προλαβω οτι προκυψει. ευχαριστω γ τις συμβουλες
 
@ianos έχω 6 καναρίνια, ένα ζευγάρι λευκά που έχω είχαν ποδάγρα, οπότε επιθολ κάθε μέρα κτλ., ένα άλλο κόκκινο που είχα, είχε ακαρεα τραχειας άκουγα τον χτύπημα που κάνουν με το ράμφος, μετά άρχισε να φουσκωνει και καθόταν στον πάτο, έδωσα aviomycine και βιταμίνη Α της beaphar, είδα αρκετή διαφορά άρχισε να τρώει εγινε δραστήριο, επανήλθε με άλλα λόγια, είχα κάνει τον κύκλο θεραπείας κ την επόμενη μέρα ήταν να κάνω τον προγραμματισμενο ψεκασμα με elector, το ψέκασα κατά της 8.30 το πρωί, έβαλα φαγητό τροφή κτλ το απόγευμα κατά της 8 που πήγα να αλλάξω νερό το βρήκα νεκρό ενώ μ είπε η γυναίκα μ ότι το άκουγε να τιτιβιζει και να ειναι δραστηριο, δεν ξέρω αν έκανα βλακια που τ ψέκασα ενώ εκείνη τη μέρα(πριν 2 βδομάδες) ήταν οι μέρες που άρχιζε ο καύσωνας, δεν ξέρω αν του προκάλεσα θερμικό σοκ, χθες μ έφυγε ένα καναρίνι ευτυχώς πήγε στον γείτονα από κάτω κ μου το έφερε μετά από κάνα δυωρο, σμρα το βλέπω να έχει αρχίσει να φουσκώνει και να έχει νύστα έχει μισοκλειστα ματια, μόλις το πλησιάζω ανοίγει και αρχίζει να πετάει, έφαγε σμρα, παίζει να έχει στρεσαριστει?
 
Εγώ καταλαβαίνω ότι ή έχεις πάρε - δώσε με κάποιον ψιλοάσχετο που κάνει διαγνώσεις στην τύχη ή προσπαθείς μόνος σου να κάνεις διαγνώσεις βάσει αυτών που πιθανόν να έχεις διαβάσει.

Ούτε ακάρεα είχε το πουλακι, ούτε τα ακάρεα αντιμετωπίζονται με ΒιτΑ και αβιομισιν.
 
@patrickios και πουλμοσαν εβαλα στο λαιμο, γενικα ισχυουν και τα δυο που ειπες, ρωτησα φιλο πετσοπα και με βαση οσα διαβασα εδω και σε διαφορα αλλα σαιτς.
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
ήταν να κάνω τον προγραμματισμενο ψεκασμα με elector
Αν δεν υπάρχει διαπιστωμένη παρουσία από ψείρες δεν υπάρχει λόγος χρήσης του elector.
 
ούτε προληπτικά? Εγώ προληπτικά τα ψεκαζω
Όχι, το elector σκοτώνει μόνο τις ζωντανές ψείρες, δεν καταστρέφει ούτε τα αυγά τους, δεν υπάρχει λόγος να επιβαρύνεις τα πουλιά με προληπτικούς ψεκασμούς.
 
Σε γενικές γραμμές, από ό,τι διάβασα, δεν σου έχει πάει και τόσο καλά το ...κοπάδι σου. Επομένως, και αν υπάρχει η δυνατότητα, καλό πιστεύω θα ήταν, αν υπάρχει χώρος, να απομόνωνες τα πουλιά που είχαν ιστορικό κάποιας ίσως ασθένειας ή αυτά που δεν φαίνονται και τόσο καλά. Η απομόνωση θα μπορούσε να γίνει για 2 μήνες, έως ότου ξεκαθαριστεί τι γίνεται, αν πράγματι είναι ασθενή κλπ, και ώστε τα υγιή πτηνά να μην κολλήσουν από τα άλλα. Φυσικά, και αν το κάνεις, θα χρησιμοποιείς τα ίδια σκεύη αυστηρά για το κάθε κλουβί, ακόμα και το ίδιο πανάκι (αν καθαρίζεις με πανάκι).
Το επόμενο που θα έκανα στη θέση σου, είναι να αναλύσω τις συνθήκες στις οποίες ζουν τα πτηνά.π.χ. θερμοκρασιακές μεταβολές μέσα στην ημέρα, αν τα χτυπά ο ήλιος, ρεύμα αέρος, αν τρώνε χόρτα που θα μπορούσαν να έχουν έρθει σε επαφή με άλλα πτηνά ή αν άγρια πτηνά έχουν πρόσβαση στο κλουβί τους.τα υλικά των κλουβιών (αν έχουν σκουριές, βρωμιές τα κάγκελα, η σχάρα, ο πάτος του κλουβιού, θα καθάριζα συνέχεια τα κλαδάκια τους, θα άλλαζα πολύ συχνά ποτίστρες, ταΐστρες, θα έβαζα και νέο κόκκαλο σουπιάς, θα απέφευγα να βάζω μπανιέρα και να μην έχω αφαιρέσει τις ταΐστρες τους...).
Τέλος, θα αναρωτιόμουν για την προέλευση των πουλιών...είναι από το ίδιο εκτροφέα, μαγαζί.εμφάνιζαν συμπτώματα, ίσως σε μικρότερο βαθμό από την αρχή.και ενδεχομένως να ζήταγα εξετάσεις ...κουτσουλιές κλπ.
Καλή Επιτυχία.
 
@ianos καλησπερα, τα πουλια τα εχω σε μπαλκονι ομως εχω τεντα κ ομπρελα οποτε δεν τα χτυπαει direct ηλιος, τα κλουβια τα πλενω γενικα συχνα σε βαθμο ψυχαναγκασμου, για καθε κλουβι εχω 4 ποτιστρες κ 4 ταιστρες (2 ποτιστρες +2 ταιστρες ειναι μπακ απ) , βαζω 2 απο το καθενα, και τα πλενω μαζι και τις πατηθρες, και την αλλη μερα βαζω αυτα που ειναι back up. Μια φορα την εβδομαδα βαζω σε μια λεκανη νερο + χλωρινη (νορμαλ ποσοτητα) πεταω μεσα ποτιστρες ταιστρες και πατηθρες τα αφηνω κανεα 5λεπτο μεσα και μετα πλενω πολυ καλα με αφθονο νερο ωστε να να μην μοιριζει χλωρινη και αφηνω στον ηλιο να στεγνωσουν καλα. καθε μερα αλλαζω τα χαρτια απο κατω, πλενω καθε μερα και το συρταρακι και τη σχαρα απο τ κλουβι ωστε να μην εχουν πανω τους κουτσουλιες. Δινω VADIGRAN CANARIES ORIGINAL 4 SEASONS, την μια μερα δινω μπροκολο την αλλη μηλο, μαρουλι, καροτο, αγγουρι, γλιστριδα κτλ, σουπιοκοκκαλο, δίνω επισης βοτανα φρεσκα οπως ριγανι, βασιλικο, διοσμο, δεντρολιβανο, ταραξακο,τωρα στην πτερορια δινω αυγο καθε 2 μερες. απλα επειδη μπροστα στο μπαλκονι εχω πολλα δεντρα αν τυχον πεσουν λιγα σπορακια ερχονται διαφορα πουλακια ή κανενα περιστερι που καθετε στα καγκελα του μπαλκονιου αλλα πλενω καθε μερα το μπλακονι ειτε με υγρο πιατων ειτε με χλωρινη ωστε να μην εχω υπολοιματα τροφων ή μοιρωδιες. Τα 3 πουλκια τα πηρα απο πετ σοπ και τα αλλα απο ιντερνετ απο ομδα στο φμπ. απλα προσεχω να ειναι εκτροφεις, οταν τα περνω τα παιρνω στο χερι κοιταω τα φτερα απο μεσα , ποδια και στερνο, αλλα δεν εχω την εμπειρια σας οποτε καμια φορα μου δινουν και κανενα αρρωστο πουλι ...
 
Πρέπει να αλλάξεις εντελώς την προσέγγιση σου ως προς τη διαχείριση της εκτροφής σου.
Γιατί κανείς όλες αυτές τις"ιεροτελεστιες" κάθε μέρα; Πέρα από αχρείαστες, βλέπεις ότι είναι και αναποτελεσματικές.

Και τέλος, ποια είναι η ευχαρίστηση που αποκομίζεις από όλο αυτό; Εσύ περισσότερη ώρα πλένεις και ψεκαζεις παρά χαίρεσαι με τα πουλιά.

Καθαρή τροφή και νερό, που και που καμιά πρασινάδα και αυγό/αυγοτροφη ανάλογα την περίοδο.
Καθαριότητα μια φορά τη βδομάδα αρκεί. Αλλάζεις υπόστρωμα και πλένεις τη σχαρα.
 
@patrickios αναποτελεσματική δεν είναι απλά δεν κατάλαβα πως την πάτησα με τα 3, απλα μ αρέσουν να είναι όλα πένα, τα απολαμβάνω με τον καφέ μ όταν τα βλέπω να κελαηδανε και να ειναι καθαρά και τακτοποιημενα.
 
Καλησπέρα.
καθε μερα αλλαζω τα χαρτια απο κατω,
Άρχισε να χρησιμοποιείς ένα καλό υπόστρωμα, όπως άμμο ή ζεόλιθο ή τριμμένο ξύλο, βοηθά να παραμένουν τα κλουβιά στεγνά και καθαρά.
Η καθημερινή καθαριότητα μάλλον θα τα στρεσάρει αρκετά, το ζητούμενο ειδικά όσο αφορά τον πάτο του κλουβιού είναι οι κουτσουλιές να στεγνώνουν γρήγορα και ένα υπόστρωμα κάνει ακριβώς αυτό.
 
Back
Top