Αναπαραγωγή Εκανε αυγά το πιγκουινάκι μου

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Mpikis
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Σας παρουσιάζω τα πουλάκια μου απο τη δευτερη γέννα! Δύο των αριθμο και υπερτέλεια...
 

Συνημμένα

  • DSC01020.webp
    DSC01020.webp
    39,7 KB · Προβολές: 171
  • DSC01021.webp
    DSC01021.webp
    42,3 KB · Προβολές: 151
  • DSC01023.webp
    DSC01023.webp
    35,6 KB · Προβολές: 143
  • DSC01024.webp
    DSC01024.webp
    38,2 KB · Προβολές: 119
Tι αλλο θες δηλαδη;Να σου ζησουν!

Υπαρχουν πιο ομορφα απο τα δικα σου;

Ενω συνηθως την παρασταση την εκλεβαν τα μπεζ τωρα αυτο στην 2η φωτογραφια ειναι πανεμορφο. Εχει ασπρα φτερα;
 
Το εχω ξαναπει και θα το ξαναπω πως πιγκακο αν δεν ησουν εσυ δε θα μπορουσα να χαίρομαι τώρα μικρα... Τωρα θέλω να κάνω μια μαγκια προς το τέλος να τα ταισω στο χερι... Ξέρω την ακριβη ημερομηνια γεννησις τους γιατί κρατάω ημερολόγιο... Οπότε όποιος ξέρει πότε είνια η κατάλληλη στιγμή για ένα ταισμα παράλληλα με το ταισμα των γονιών είναι ευπροσδεκτη η συμβουλή...



Φωτη και τα δλυο έχουν ! Το ένα θα βγεί μαλλον σαν τον πειρατη στη πρώτη γέννα και το δευτερο σαν κοτοπουλο..😀! Ευχαριστω για τα καλα σας λόγια αλλα μακάρι να μου κάτσει η "μαγκια"...
 
Να τα χαίρεσαι τα σπόρια :)
Τη μαγκιά αυτή την έχω κάνει κάποιες φορές με ζεμπράκια, αλλά και παλιότερα με καναρίνια. Στα ζεμπράκια δεν χρειάστηκε να τα ταΐσω καν πριν βγουν από τη φωλιά. Όταν βγήκαν και άρχισαν να τσιμπολογούν τα πάντα τα δελέαζα με τσαμπί από κεχρί. Σε 5-6 μέρες ερχόντουσαν ακόμη και τα πιο δύστροπα μικρά πάνω στο χέρι μου και τσάκιζαν το κεχρί. Τα καναρίνια σε γενικές γραμμές ήταν πιο επιφυλακτικά και πιο μεγάλη επιτυχία είχα με μωρά που τα τάιζα από πριν βγουν από τη φωλιά. Μετά τον απογαλακτισμό πάντως κατάφερνα σε όλα να έρχονται και να τσιμπάνε από το χέρι μου (έξω από τα κάγκελα). Για τα πιγκουινάκια δεν ξέρω ακόμη πόσο δεκτικά είναι αλλά από αυτά που μου έδωσε ο finchii βλέπω πως είναι αρκετά ήρεμα πουλιά και καθόλου νευρικά οπότε έχεις πολλές ελπίδες. Από αυτά θα μάθουμε πόσο εκπαιδεύονται αφού θα το προσπαθήσεις.
 
Αλεξανδρε ειναι φανταστικα! Φτου φτου! Να σου ζησουν και να τα δεις στο κλαδακι συντομα!

Υ. Γ. Περιμενουμε κ αλλες φωτο εννοειται!
 
πραγματικα παντα να εχεις υπομονη και καμια φορα και λιγο τυχη και ολα μια χαρα θα σου πανε. Απο οτι καταλαβα τα πιγκουινακια ειναι πολυ τυχερα που εχουν εναν τετοιο αφεντικο. Παντα τετοια.
 
Μίλησες πριν για τάισμα παράλληλα με το τάισμα των γονιών. Άλλο πράγμα αυτό και άλλο να τα πάρεις από τη φωλιά. Δεν νομίζω να χρειάζεται κάτι τέτοιο. Και η γνώμη μου είναι να μην μπλέξεις από τώρα με φόρμουλες και σύριγγες (χωρίς λόγο). Γιατί δεν προσπαθείς αυτό που έκανα εγώ με τα ζεμπράκια καταρχήν; Έτσι και θα δεις αν εκπαιδεύονται εύκολα αλλά και θα πάρεις μια ιδέα από το πως να τα πλησιάσεις με τρόπο ώστε να σε συνηθίσουν χωρίς να κινδνέψεις να τα χάσεις από κάποιο λάθος στο τάισμα.
 
Ναι Βασίλη αυτό εννουσα αλλα το διατύπωσα μάλλον λάθος.. Ακόμα δε ξέρω τη σωστη ορολογία.. Ειμαι αλλης σχολης. Για παραδειγμα πυρωμα και βατεμα τα λεω αλλίως..😀! Απλά τα πουλάκια είνια μεταλαγμένα! Εχουν ενα ραμφος σαν τανάλιες.. Μου έριξαν (η πρήτη γέννα) κατι τσιμπήματα πήγαν να μου βγάλουν κομμάτι! Ουτε ο πατέρας του τέτοιο τσιμπημα... Θέλω λίγο πριν βγούνε απο τη φωλία να τα κάνω κι εγω κανένα ταισμα έστω και με συριγγα, αλλα μιλαμε για την 25 μερα και βάλε! Οταν τα πήρα στα χέρια μου ειχαν φαει και ένα πουλακί μου έβγαζε γλωσσα..😀
 
Σε τσίμπησαν ενώ απλά είχες το χέρι στο κλουβί ή τα είχες πιάσει; Όταν το έχεις πιάσει ένα πουλί θα σε τσιμπήσει με όση δύναμη έχει για να απελευθερωθεί αλλά αν απλά κρατάς το τσαμπί και έρχεται εκείνο για να φάει δεν έχει λόγο να σε τσιμπήσει δυνατά. 😉
 
Βρηκα πατέντα.. Εβαλα μονωτικη στα δυο μου δαχτυλα και τα επιασα.. Καποια τσιμπησαν τη μονωτικη και καποια τα ειχα ξαπλωτα και δε τσιμπουσαν καθόλου! Τα έχω όλα σε μεγάλη κλουβα που αγόρασα σημερα! Το καλύτερο όμως είναι με τα μικρά... Πάλι τα είχα στην χούφτα μου και κοιμόντουσαν... Το ένα ανοιξε και το στόμα του και ήθελε να το ταισω.. Πλέον, οταν τα βγάζω, τα αφηνω σε ενα ταπερακι με χαρτι.. Βάζω τη χούφτα μου ερχονται και ανεβαινουν μόνα τους για να κουρνιάσουν!
 
Λοιπον τα πουλάκια έχουν κυρια βάση τους το λευκο... Ειναι καταπληκτικα! Η σχεση μας έχει περάσει σε αλλο επιπεδο.. Οταν τα πιανω στη χουφτα μου και με βλεπουν ανοιγουν το στομα τους να τα ταισω.. Ακόμα δεν εκανα καποια κινηση να πάρω τροφη, αλλα σημερα λέω να παρω... Ολα κομπλε και πιστευω θα πάνε όλα καλα... Δε βρήκα ακόμα τροφη σε πετ σοπ...Βασικα ένας πετσοπας μου είπε να παρω κρεμα γαλακτος απο φαρμακειο... Ο αλλος μου ειπε:Μα καλα που τα εχεις τα πιγκουινακια;Νομιζε οτι εχω πιγκουινούς απο την Αλασκα..😀.. Εχω δρόμο ακομα και πιστευω οτι σε 10 μερες αντι για καλδι θα κάθονται στο δαχτυλο μου!
 
Νικόλα αν έβλεπες τα μουτρα της...:που τα εχεις τα πιγκουινάκια;
Οχι μονο έπαθε πλάκα αλλα αφου δε μου έφερε και τη WWF τυχερός είμαι...😀! Θ΄λω απλά κάποιος να με βοηθήσει στο όσον αφορα τη θερμοκρασια του μειγματος...η οποία διαφέρει μέρα με τη μέρα όσο μεγαλώνουν και τη συχνότητα ταισματος. Γιατι απαντήσεις πετσοπαδων..:λίγο χλυαρο νεράκι και τη μια να μου λένε ταισμα 10 φορές τη μερα και μετα να μου λένε 4 φορές.. Δε με καλυπτει... Και να ξεκαθαρήσω οτι δε θα τα πα΄ρω απο τους γονείς τους.. Παράλληλα με το ταισμα αυτονών θα τους δινω κι εγω κατι, σα "μπινελίκι-μεζεδακι"...
 
αφου δεν θα τα παρεις απο τους γονεις 4 φορες πιστευω οτι ειναι παρα πολυ καλα! Τωρα για θερμοκρασια σιγουρα δεν πρεπει να ειναι κρυο, σε ενα βιβλιο για καναρινια που εχω λεει οτι καλο ειναι να γινετε μιξη με χυμο απο καροτο, μεχρι εδω ξερω, δεν εχω ταϊσει ποτε.
 
Η θερμοκρασία πρέπει να είναι γύρω στους 36 βαθμούς. Όχι πάνω από 38 και κάτω από 34. Το θερμόμετρο είναι απαραίτητο αν δεν θες να διακινδυνέψεις τους νεοσσούς με εγκαύματα στον οισοφάγο. Η γνώμη μου παραμένει να συνεχίσεις όπως είσαι τώρα και μόλις βγουν από τη φωλιά να τους δίνεις με το χέρι τροφές. Είναι πολύ πιο ασφαλές και θα ημερέψουν το ίδιο τα πουλιά. Αν τελικά ταΐσεις από πριν θα πρέπει να δώσεις τροφή ενώ έχουν άδειο λαιμό (να μην έχουν φάει πιο πριν από τη μάνα) και να κανονίσεις την ταχύτητα που δίνεις την τροφή ώστε να μην μπαίνει πολύς αέρας στη γούσα (μπορεί να δημιουργήσεις πρόβλημα αν τα γεμίζεις με αέρα). Αυτό είναι το πιο δύσκολο σημείο στο τάισμα και χρειάζεται εμπειρία για να το πετύχεις.

ΥΓ. 4 φορές είναι πολύ αν ταΐζουν και οι γονείς. Το πολύ δύο.
 
Βασίλη έχω δεί ενω έχουν βγει τα πουλάκια στο κλαρι οτι συνεχιζουν να ζητανε απο τους γονεις να τα ταισουν, αρα δε μπορω να τα απομακρυνω γιατι δε θα έχουν μαθει να τρωνε κατευθείαν σπόρους... Και αν τα αφήσω κιαλλο με τους γονείς ξεχνα τα δε με νιώθουν καθόλου! Πρίν λιγο έμαθα απο διαφορετικο πετσοπ οτι μπορούμε να τα ταισουμε και φρουτοκρεμα για μωρα... Οχι αυτη με τα φρουτα την αλλη με τα δημητριακα... (οτι να΄ναι)!
 
Δεν είπα να τα απομακρύνεις. Ενώ θα είναι με τους γονείς θα τους δίνεις κι εσύ. Έρχονται το έχω κάνει άπειρες φορές. Απλά μην τα αφήσεις κάποιο διάστημα αφού βγουν από τη φωλιά γιατί τότε θα είναι πιο δύσκολο να σε πλησιάσουν (αν και πάλι έρχονται με λίγο υπομονή). Μέχρι να βγουν από τη φωλιά (και εφόσον το ανέχονται οι γονείς) φρόντιζε να σε βλέπουν καθημερινά για λίγο ώστε να συνηθίζουν. Όπως κάνεις μέχρι τώρα δηλαδή από ότι έχω καταλάβει. Τις φρουτόκρεμες και τις μπισκοτόκρεμες που εννοούν οι πετσοπάδες δεν τις τρώει ούτε η κόρη μου όχι τα πουλιά :D Η βάση του μείγματος που φτιάχνουν οι εταιρείες για τάισμα στο χέρι είναι το ριζάλευρο αλλά όχι μόνο αυτό. Μάλλον από αυτό το γεγονός έχει δημιουργηθεί η αντίληψη ότι με κρέμες για μωρά μπορούν να μεγαλώσουν νεοσσοί.
 
Back
Top