Ο Λέανδρος είναι του Γιώργου για τον οποίο άνοιξε το θέμα :)Φοβερό, μουτράκι Μαρία...
Και εγώ Μαρία όπως λες, πιστεύω πως το έχει ο Λέανδρος! Όταν πάω κοντά στο κλουβί τους η Ηρώ συνήθως αρχίζει να πηδάει από τη μια πατήθρα στην άλλη και αν βάλω μέσα χέρι αρχίζει και χτυπιέται να το αποφύγει! Αντίθετα ο Λέανδρος όσο κοντά και αν πάω κάθεται χαλαρός στην πατήθρα του! Ακόμα και αν βάλω χέρι μέσα στο κλουβί, το αποφεύγει, αλλά δεν χτυπιέται! Πιστεύω πως το έχει λίγο! Φαίνεται και στο βλέμα του!Πάντως αυτός ο τύπος, είναι τόσο περίεργος που πρέπει να είναι εκπαιδεύσιμος!
Ηλέκτρα ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες, θα προσπαθήσω όσο μπορώ να είμαι κοντά στον Λέανδρο ώστε να με συνηθήσει και μάλιστα θα ακολουθήσω μια μέθοδο ταΐσματος που μου σύστησε ο Δημήτρης ( @Deukalion ) ώστε να κερδίσω την εμπιστοσύνη του και όταν θα είναι έτοιμος θα τον αφήσω ελεύθερο να δω αντιδράσεις. :)Η γνώμη μου είναι ότι όλα μαθαίνονται με την κατάλληλη υπομονη.
Φυσικά το κάθε ένα θα φτάσει σε διαφορετικό επίπεδο μιας και δεν έχουν όλα τον ιδιο χαρακτήρα.
Παπαγάλοι μπορεί να μην είναι αλλά είναι ζώα, έξυπνα και... φαγανά.
Ένα βιβλίο που είχα με καναρίνια έλεγε μέσα ότι πρέπει να το βγάζεις από το κλουβί και σιγά σιγά σε πλησιάζει μόνο του.
Επίσης έλεγε ότι πρέπει να το έχεις συνέχεια δίπλα σου για να σε συνηθίσει.
Δηλαδή αν τα έχεις στο μπαλκόνι και περιμένεις ότι με μια στο τόσο θα μάθει είναι λίγο δύσκολο.
Πρέπει να αφιερώσεις πολύ χρόνο, να έχεις το καναρίνι δίπλα σου εκεί που κάθεσαι στον υπολογιστή πχ να του μιλάς να του βάζεις λιχουδιές και μετά από λίγο καιρό να ανοίξεις την πορτουλα και όταν νιώσει έτοιμο θα βγει.
Η μητέρα μου είχε παλιά ένα καναρίνι που δεν τον είχε μεγαλώσει από μικρό αλλά το έβγαζε έξω πάνω στο χέρι της (κάπου έχει και μια φωτογραφια).
Όμως ήταν συνέχεια μαζί του κλπ.
Και εδώ φαίνεται η διαφορά στην προσωπικότητα του κάθε καναρινιού!Όταν πάω κοντά στο κλουβί τους η Ηρώ συνήθως αρχίζει να πηδάει από τη μια πατήθρα στην άλλη και αν βάλω μέσα χέρι αρχίζει και χτυπιέται να το αποφύγει! Αντίθετα ο Λέανδρος όσο κοντά και αν πάω κάθεται χαλαρός στην πατήθρα του! Ακόμα και αν βάλω χέρι μέσα στο κλουβί, το αποφεύγει, αλλά δεν χτυπιέται! Πιστεύω πως το έχει λίγο! Φαίνεται και στο βλέμα του!
θα ήθελα να πω πως ακόμα και τα καναρίνια μας έχουν χαρακτήρα και προσωπικότητα. Κατά πλειοψηφία τα καναρίνια είναι ζώα που φοβούνται τον άνθρωπο, δεν αποζητούν να αναπτύξουν σχέση με έναν άνθρωπο, δεν επιθυμούν χάδια και αγκαλιές μαζί του (όπως ένας παπαγάλος) και θεωρώ πως είναι πιο ευτυχισμένα με τους όμοιους τους. Υπάρχει όμως και μια μειοψηφία που παρόλο που δεν είναι μικρά σε ηλικία, παρόλο που είναι αγορασμένα από πετ σοπ, είναι περιέργως κοινωνικά και περιέργως δεν φοβούνται τους ανθρώπους! Σπάνια κι όμως υπάρχουν και τέτοια καναρίνια, που απλά θα αρκεστούν στο να μην φοβούνται το ανθρώπινο χέρι που θα εισβάλει στο κλουβί.
Α οκ.Ναι και εγώ ξέρω τι σημαίνει η λέξη, απλά δεν κατάλαβα τι εννοεί ο φίλος @boukefalas !
δεν ηταν ακριβες ισως. εννοω εχεις κλειστα ολα τα παραθυρα/πορτες η οποιαδηποτε αλλη εξοδο απο το δωματιο που θα βγαλεις το καναρινι σου για να μη σου φυγει.Ναι και εγώ ξέρω τι σημαίνει η λέξη, απλά δεν κατάλαβα τι εννοεί ο φίλος @boukefalas !
Αα εντάξει, φυσικά, το έχω διαβάσει και αλλού αυτό!δεν ηταν ακριβες ισως. εννοω εχεις κλειστα ολα τα παραθυρα/πορτες η οποιαδηποτε αλλη εξοδο απο το δωματιο που θα βγαλεις το καναρινι σου για να μη σου φυγει.
Πρέπει να προμηθευτούμε πρώτα τα κατάλληλα "εργαλεία" της εκπαίδευσης και αυτές τις μέρες δεν κατάφερα να τα πάρω!Ε άντε ξεκίνα να εκπαιδεύεις το περίεργο αγόρι να δούμε πως θα συμπεριφερθεί.
Μήπως να έρθεις σε επικοινωνία με το petbirdιανό τμήμα εκεί στον βορρά;Πρέπει να προμηθευτούμε πρώτα τα κατάλληλα "εργαλεία" της εκπαίδευσης και αυτές τις μέρες δεν κατάφερα να τα πάρω!
Λες; Δεν ξέρω, θα δώ! Ευχαριστώ πάντως!Μήπως να έρθεις σε επικοινωνία με το petbirdιανό τμήμα εκεί στον βορρά;
Μπορεί γκλόστερ να μην σου βρήκαν, εργαλεία όμως, σίγουρα θα έχουν!
Χρησιμοποιούμε τα απαραίτητα cookies για τη λειτουργία του ιστότοπου και προαιρετικά cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία της περιήγησή σας σε αυτόν.
Δείτε περισσότερες πληροφορίες και διαμορφώστε τις προτιμήσεις σας