Απιστευτοο!Αντε ακομα ένα βιντεακι.
Κυκλοφορεί στο YouTube.Απιστευτοο!
Είναι πανέμορφα.. Που το βρήκες αυτό το βίντεο;
Το καημένο... Τώρα ξανά είδα το βίντεο.όντως έχει θέμα το ποδαράκι του. Κρίμα..Αντί να καταπιάνεται με βιντεάκια θα μπορούσε να φτιάξει το πίσω δάκτυλο του καναρινιού.
Αν δεις τα σχόλια στο video θα διαπιστώσεις πως το έκανα.Γιάννη,@misalouris, μικρός τόπος είναι ο Βόλος, βάλε μια φωνή, απο εκτροφή σε εκτροφή, να φτάσει στα αυτιά του.
Το ξέρω οτι στην εκμάθηση φωνής συστήνουν περιορισμό κίνησης και λοιπές συνθήκες αυξημένης συγκέντρωσης. Το τεχνιτό σούρουπο και η αποφυγή οπτικής επαφής μπορούν να συναντηθούν με άλλο τρόπο.Αυτή η ντουλάπα που έχει φτιάξει, δεν ξέρω κατα πόσο είναι ενδεικνυόμενη,το σίγουρο είναι πως αποτελεί βασανιστήριο.Αν φτάνουμε σε αυτό το σημείο για να παράξουμε ένα αποτέλεσμα καλύτερα να χάσουμε και επίσημα κάθε ικανότητά μας στην απόλαυση, καλύτερα να εξαφανιστεί αυτή η τόσο ωραία ράτσα που μας "αναγκάζει" να αποκτηνωθούμε.Τα κλουβιά είναι τα ενδεικνυόμενα για την ωδική εκπαίδευση της ράτσας αυτής.
Και όμως όσο σκληρό και αν σου ακούγεται το πουλί θα ζει μέσα στο κλουβί για όλη του τη ζωή.Αν το λυπάσαι που το βλέπεις στο κλουβί καλύτερα μην έχεις πτηνό. Είναι απλά τα πράγματα. Και εγώ το σκέφτομαι κρίμα τα κακόμοιρα τα έχουμε στα κλουβιά αλλά εκεί γεννήθηκαν. Δεν μπορούμε να ανοίγουμε τα κλουβιά άντε κάνε μια βόλτα και ξαναέλα. Δυστηχώς δεν πάει έτσι.Από τη μια έχεις την πτήση στο δωμάτιο και από την άλλη τον κίνδυνο να χάσεις το πτηνό σου. Εσύ επιλέγεις το πρώτο αγνοώντας πως μπορεί να συμβεί το δεύτερο; Αν δεν είναι εγωιστικό αυτό τότε τί είναι;Το οτι δεν ειναι παπαγαλοι δεν σημαινει οτι εχουν υπογραψει συμβολαιο "αιχμαλωσιας"...
Να εχεις ενα καναρινι κλεισμενο σε ενα κλουβι μεχρι να πεθανει..Αν δεν είναι εγωιστικό αυτό τότε τί είναι;
Θα ήθελα να καταθέσω μια εμπειρία μου σχετικά με την ελεύθερη συμβίωση των πουλιών.
Στα φοιτητικά μου χρόνια είχα ένα ζευγάρι καναρίνια που ζούσαν ελεύθερα μέσα στο δωμάτιο.
Το κλουβί τους βέβαια υπήρχε... αλλά είχα βγάλει τις πόρτες και είχα τοποθετήσει και μια πατήθρα προς τα έξω, έτσι ώστε να διευκολύνεται η είσοδος σ΄αυτό.
Φαγητό έβαζα μόνο στο κλουβί κυρίως για την "καθαριότητα" του χώρου.
Οι ώρες που πετούσαν ελεύθερα ήταν ελάχιστες, γιατί συνεχώς μέσα και γύρω από το κλουβί τριγύριζαν.
Ελάχιστα ήταν τα σημεία εκτός του κλουβιού που θα έμεναν έστω και για λίγα λεπτά, με εξαίρεση ίσως το φωτιστικό που κάπως περισσότερο το προτιμούσαν.
Τα πουλιά ζούσαν έτσι για δυο περίπου χρόνια.
Είχαν τόσο εξοικειωθεί με τον άνθρωπο και κυρίως με μένα που όταν έτρωγα μήλο ήταν πάντα δίπλα μου για το μεζέ τους.
Μια μέρα βρήκα το αρσενικό κρεμασμένο και νεκρό από τα κρόσσια που είχε το τραπεζομάντιλο στο τραπέζι μου.
Από τότε... μου έφυγε κάθε διάθεση για ελεύθερη συμβίωση με τα καναρίνια, γιατί βασικά δεν ξέρω από τι θα πρέπει να τα προστατέψω.
Δηλαδή βρε παιδιά αν κάποιος ασφαλίσει ένα δωμάτιο και το αφήσει να πετάξει 10-20 λεπτά είναι κακό ή σημαίνει ότι θα πεθάνει το πουλί; Δεν μιλάμε βέβαια για ολοήμερη διαμονή εκτός κλουβιού σε κανένα πουλί που ζει στα σπίτια μας.
Νομίζω πως αυτό που έγραψαν ο Ανέστης και @ilie mp είναι το ιδανικό.Νομιζω οτι το ιδανικο θα ηταν να ειναι ελευθερα μονο με την εποπτεια μας και παντα οταν μπουνε στο κλουβι κλεινουμε την πορτουλα και συνεχιζουμε τις δουλειες μας..
Νομιζω οτι το ιδανικο θα ηταν να ειναι ελευθερα μονο με την εποπτεια μας και παντα οταν μπουνε στο κλουβι κλεινουμε την πορτουλα και συνεχιζουμε τις δουλειες μας..
Χρησιμοποιούμε τα απαραίτητα cookies για τη λειτουργία του ιστότοπου και προαιρετικά cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία της περιήγησή σας σε αυτόν.
Δείτε περισσότερες πληροφορίες και διαμορφώστε τις προτιμήσεις σας