Φροντίδα Εκπαίδευση φοβισμένου budgie

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης loki12
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

loki12

PB New Member
Εγγραφή
24 Νοε 2020
Μηνύματα
4
Πόλη
Αθήνα
καλησπερα, μου εδωσαν πριν καποιες μερες ενα παπαγαλακι budgie περιπου 2 χρονων, δεν ειχαν ασχοληθει καθολου μαζι του με αποτελεσμα να ειναι συνεχως φοβισμενο. Αντιθετος εγω θελω να ασχοληθω πολυ μαζι του και θελω τουλαχιστον να του μαθω τα βασικα και να μην φοβάται. Υπάρχει πιθανοτητα να γινει αυτο; Επίσης υπαρχει πιθανοτητα να μιλησει σε αυτην την ηλικια;
 
@loki12 η εξοικείωση, η «εκπαίδευση», το παιχνίδι και η ομιλία δεν έχουν ηλικία. Ένας παπαγάλος μαθαίνει μέχρι το τέλος της ζωής του. Απλά θα είναι λίγο έως αρκετά πιο δύσκολο από ένα μωρό. Αν πραγματικά θες να ασχοληθείς δώστου (2-3 εβδομάδες) χρόνο, βάλε το κλουβι σε ένα μέρος που μπορεί να σε βλέπει και να τον βλέπεις, μην βάζεις χέρια στο κλουβι (εκτός από τα βασικά φυσικά) ,μην κανεις απότομες κινήσεις μπροστά του και μην φωνάζεις. Αυτά φτάνουν προς το παρόν! Καλώς ήρθες, περιμένουμε να μας πεις κι αλλά πράγματα για το παπαγαλάκι σου και να τον δούμε!
 
Αν αφιερώσεις αρκετό χρόνο και έχεις αρκετή υπομονή θα τα καταφέρεις.
Να κάθεσαι κοντά στο κλουβί και να του μιλάς χαμηλόφωνα, μπορείς να του προσφέρεις μίλετ έξω από τα κάγκελα και κάποια στιγμή θα δεις ότι θα αρχίσει να ανταποκρίνεται και να μην φοβάται.
 
Ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες σας! Επισης επειδη στο προιγουμενο του σπιτι επειδη μαλλον δεν ειχε με κατι να ασχοληθει παρα μονο να τρωει ειναι παχουλο(ειναι θυλικο δεν ξερω αν παιζει καποιο ρολο) υπαρχει καποιος τροπος να ερθει στο φυσιολογικο του βαρος;
 
@loki12 , ποιο είναι το μήκος του κλουβιού;
Το παπαγαλάκι σου με άλλα λόγια χωρίστηκε από τον σύντροφό του; Γιατί συνέβη αυτό, γνωρίζεις; (Υπήρχε φωλιά μέσα στο προηγούμενο κλουβί του;)
Όταν θα έχεις την ευκαιρία πες μας και ποιες ώρες κοιμάται το πουλί
 
@loki12 η εξοικείωση, η «εκπαίδευση», το παιχνίδι και η ομιλία δεν έχουν ηλικία.
Συμφωνώ σχεδόν με όλα εκτός απο την ομιλία. Παίζει μεγάλο ρόλο η ηλικία. Έχοντας στην κατοχή μου και τώρα και στο παρελθόν πουλιά μεγαλύτερα σε ηλικία (κι είδη τα οποία φημίζονται για την ικανότητά τους) έχω συμπεράνει προσωπικά ότι η ικανότητα ομιλίας είναι μια εκπαίδευση που ξεκινά απο νωρίς στη ζωή ενός πουλιού κι αυτή η ικανότητα μειώνεται κατακόρυφα όσο μεγαλώνει το πουλί. Συνεχίζουν να μαθαίνουν τα πουλιά τα οποία ξεκίνησαν απο νωρίς να μαθαίνουν. Εξαρτάται σαφέστατα απο το είδος αλλά κι απο το κάθε άτομο ξεχωριστά αλλά εδώ μιλάμε για budgie που είναι το δημοφιλέστεερο κατοικίδιο όσον αφορά τα πτηνά και μιλούν μόνο αυτά που έχουν εκπαιδευτεί απο νωρίς στη ζωή τους, συνήθως πριν συμπληρώσουν τον πρώτο χρόνο ζωής.

@loki12 Τι φύλο είναι το πουλάκι? Δεν φαίνεται καθαρά ο χαλινός του στη φωτογραφία.
 
@Φοίβος συμφωνώ οπωσ επίσης πολλοί παπαγαλοι ενώ εχουν την ικανότητα ομιλιασ δεν μιλούν και ποτε. Αλλά σίγουρα δεν υπάρχει στάνταρ ηλικία (ας πούμε ωπ είναι 3 χρόνων δεν μπορεί να μάθει), μπορεί να μάθει μερικές λέξεις. Τώρα δίνω παράδειγμα τον δικό μου, σίγουρα δεν είναι όλοι οι παπαγαλοι το ίδιο,σε εμένα ήρθε όταν ήταν 1,5 χρόνων στις πρώτες 5 μέρες άρχισε να λέει λέξεις και έχει φτάσει στις 10. Και δεν έχει ασχοληθεί κανένας, μαζί του όταν ήταν μωρό.

Γενικά δεν έχω δεν πολλά Μπατζι να μιλάνε, ίσως ένα; δεν έχω και καμία εμπειρία με τόσο μικρούς παπαγάλους όποτε δεν γνωριζω ποσο εύκολο μπορεί να γίνει. Αλλά ενταξει σε γενικές γραμμές όσο ζει ένας παπαγάλος μαθαίνει.
[automerge]1606296918[/automerge]
@loki12 πατηθρες να αλλάξεις (να πάρεις ξύλινες). Αν το πουλάκι έχει χωριστεί από το ταίρι του εκεί θα είναι δύσκολα τα πράγματα.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Το κλουβί είναι 52x52 και το budgie έχει πολύ ανοιχτο γαλάζιο ο χαλινος του μου είπαν ότι είναι θυλικο.. είχε φωλιά μέσα ναι και μου είπαν ότι πιο παλια του είχαν και ένα αρσενικό αλλά δεν μου έχουν πει γιατί το έβγαλαν... αυτός που το είχε πριν δεν είχε ασχοληθεί καθόλου που δεν ηξερε καν το φυλο του και μου το είπε ένας φίλος που εχεί και εκείνος και ασχολείται πολύ.
 
Back
Top