Γενικά Εκτροφή κόκκινα μωσαϊκά 2018

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης nikosk1
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Όχι... μην του το κάνεις εύκολο...
😀 έτσι ε...
Aφου το 003 σου "καθεται" αυτο διαλεξε!
Το κάθε ένα έχει κάποια καλά στοιχεία και κάποια που δεν θέλουμε στην εκτροφή, το 003 είναι ενα πουλάκι μαύρης σειράς με σχετικά καλή μάσκα που θα ήθελα να είχε καλύτερο σωματοτυπο και λιγότερη διάχυση και έτσι αρχίζει η σπαζοκεφαλιά να βρεις ποιό από τα ελαττώματα είναι ποιό διαχειρίσιμο στη αναπαραγωγή, ολα έχουν από λίγο έως αρκετή διάχυση για αυτο επέλεξα το θηλυκό με την μικρή μάσκα στο βίντεο στο ποστ 97 για να μπει με κάποιο απο αυτά τα αρσενικά και ίσως να πάρω λιγότερη διάχυση στους απογόνους.
 
😀!
Μπορεί μέσα σε βάθος δυο χρόνων να σου λυθούν όλες οι απορίες και να έχεις απογόνους από τα περισσότερα αν όχι απ' όλα...
Αυτό είναι το πρόβλημα εχω έτοιμα 5 ζευγάρια από τα 6 που θα κάνω σύνολο από αυτά πρέπει να κράτησω μόνο ενα και τα άλλα 4 θα φύγουν μέσα στην εβδομάδα.
 
Γι αυτό έγραψα όσα έγραψα...
Τα (ευχάριστα) δύσκολα όλα δικά σου... 😀!
Καλή επιλογή και συνέχεια
Να σε καλά Γιάννη καλή συνέχεια και να έχεις και εσύ!
 
Εμένα μου αρέσει το 005, αλλά αν είναι να το βάλεις με το θηλυκό που εχει την μικρότερη μάσκα, δεν ξέρω.
Νίκο το 003 κάνει χωρίστρα στο στήθος, διπλώνει το πτέρωμα;
 
Το ξέρω Δημήτρη γιαυτο και στα θετικά του ειχα μόνο ότι είναι τής μαύρης σειράς το ποιό πιθανό είναι να κρατήσω το 002 που νομίζω ότι έχει τα περισσότερα καλά στοιχεία
 
Για να αρχίσεις Νίκο μια διαδικασία βελτιστοποίησης με τα πουλάκια που διαθέτεις, πρέπει να φύγεις απο την λογική 1Χ1 . Πρέπει να χρησιμοποιήσεις δυό -τρία αρσενικά (να προτιμήσεις 2), περνώντας τα, απο όλα τα θηλυκά που σκοπεύεις να ζευγαρώσεις(τα μισά στον καθένα). Τα δυο καλύτερα αρσενικά που νομίζεις οτι αξίζει να πάνε παρα κάτω θα δημιουργήσουν δυο σειρές απογόνων. Την πρώτη χρονιά θα σου δείξουν, με ποιές θηλυκές δίνουν τα καλύτερα αποτελέσματα. Αν υστερούν και οι δυο γραμμές σε κάτι θα χρειαστείς εξωτερική βοήθεια(νέο αίμα). Αν δείς οτι βελτιώνονται σε όλους τους τομείς προχωράς ζευγαρώνοντας τα καλύτερα άτομα προσέχοντας πάντα τα αδύνατα σημεία.
Υ. Γ Το ζευγάρωμα 6Χ6 θα σου δίνει πάντα μεγάλο αριθμό πουλιών στην αντίθετη κατεύθυνση απο αυτό που επιδιώκεις.
 
Σε λίγο έρχονται 3 καινούργια ζευγάρια πιθανόν τέλος Νοέμβρη, το ένα ζευγάρι απο αυτά θα μπει με τα 2 πουλάκια στο ποστ 97, το θηλυκό με την μεγάλη μάσκα και το αρσενικό που νομίζω ότι είναι ενα καλό πουλάκι, εχω και ενα ζευγαράκι περσινό πάλι της ιδίας γραμμής και ουσιαστικα το μοναδικό πουλάκι που θα προέρχεται από τα παλιά μου πουλιά θα είναι ενα από τα 5 αρσενικα που σας εχω δείξει, πρώτα ο Θεός το 2019 θα βάλω 6 ζευγάρια και αν δω καλα στοιχεία τοτε σίγουρα τα αρσενικά θα δοκιμαστούν και με άλλα θηλυκά, με αυτά που έχω νομίζω πώς δεν αξίζει να τα προχωρήσω ούτος ή άλλος δουλεψα και τους 2 συνδυασμούς που μπορούσα να κανω, για το 2020 νομίζω οτι θα εχω 12 ζευγάρια και τότε τα πράγματα θα είναι και ποιό εύκολα σε κάποιες δοκιμές.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Η τελικές επιλογές.
Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.
 

Σχετικά θέματα

Back
Top