Γενικά Εκτροφείς Παπαγάλων - Μέλη του PetBirds

Stavros

Administrator
Staff member
Εγγραφή
7 Απρ 2006
Μηνύματα
20.400
Στο συγκεκριμένο θέμα συγκεντρώνουμε τους εκτροφείς Παπαγάλων που βρίσκονται ανάμεσα στα μέλη μας. Με τον όρο "εκτροφέας" δεν εννοούμε μόνο όσους ασχολούνται επαγγελματικά με τους Παπαγάλους, αλλά γενικά όλους όσοι ασχολούνται με τα Παπαγάλους αναπαράγοντας τους ως χόμπι.

Εάν έχετε ένα ή περισσότερα πουλιά τα οποία φροντίζετε χωρίς να αναπαράγετε, παρακαλούμε να μη συμμετέχετε στο συγκεκριμένο θέμα.

Η καταχώρηση των πληροφοριών μπορεί να γίνει αναφέροντας:
  • Το είδος/η των παπαγάλων που εκτρέφετε
  • Τον αριθμό των πουλιών που κατέχετε
  • Πόσα χρόνια ασχολείστε με την εκτροφή τους
  • Που στεγάζονται τα πουλιά (σπίτι, εκτροφείο, εσωτερική, εξωτερική εκτροφή)
  • Όποια άλλη πληροφορία θεωρείτε σχετική ή θέλετε να μοιραστείτε
Παρακαλούμε κρατήστε το θέμα καθαρό από μηνύματα που δεν αφορούν στην υποβολή των στοιχείων που αναφέρθηκαν.
 
Εγω αν και ασχοληθηκα και με καναρινια και με παραδεισια για καποιο διαστημα συντομα με κατεκτησαν οι παπαγαλοι οπου ασχολουμαι εκτροφικα απο το 2006.
Τα ειδη που εχω ειναι :
- Cockatiel (Μεταλλαξεις)
- Ringneck Parakeet
- Alexandrine Parakeet
- Eastern Rosella (συντομα και Crimson )
 
τη λεξη εκτρωφεας τη θεωρω βαρια εγω κατατασω τον εαυτο μου στους λατρεις παπαγαλων και αυτο που καταφερνω ειναι να παιρνω μικρουλια απο κοκατιλ και λαβμπερντ καθε χρονο και με πολυ μετρο.

Τη λεξη εκτρωφεας τη θεωρω βαρια εγω κατατασω τον εαυτο μου στους λατρεις παπαγαλων και αυτο που καταφερνω ειναι να παιρνω μικρουλια απο κοκατιλ και λαβμπερντ καθε χρονο και με πολυ μετρο
Εχω τρεια ζευγαρια lovebird
ενα ζευγαρι κοκατιλ
δυο παροτλετ, δυο φισερ,
τον Ανασταση, τη Σταυρουλα και την Περσεφονη(ταίσμενα λοβμπερντ απο μενα και τις κόρες μου)
και το καμαρι της παρεας ενας ζακο.
 
Εχω:
  • Ενα ζευγαρι κοκατιλ(normal grey αρσενικος,pearl θηλυκο)
  • Ενα ζευγαρι budgie (μπλε θηλυκια, παρδαλος αρσενικος κιτρινο-πρασινο)
Και απο τα δυο εχω παρει απογονους με επιτυχια.
Με τα budgie αχολουμαι πεντε χρονια πανω κατω ενω με τα cockatiel 4! Καθε ζευγος πουλιων εχει το δικο του ευρυχωρο κλουβι με ολα τα απαραιτητα.
Τους ζεστους μήνες του χρονου τους περνανε στη βεραντα ξυπνωντας φυσιολογικα με τη δυση και την ανατολη.
Τον χειμωνα δηλαδη απο τελη οκτωβριου και μετα στεγαζονται μεσα στο σπιτι οπου διαβιωνουν με ενα καναρινι(συντομα δυο)Η διατροφη τους αποτελειται απο σπορους αυγο-αυγοτροφη αγρια χορτα (αλσινι, γλιστριδα, τσουκνιδα)λαχανικα και μερικες φορες φρουτα,
 
Εγω περυσι πρωτοξεκινησα με τους παπαγαλους και αυτην την στιγμη εχω
1 αρσ ringneck
3 ζευγαρια lovebirds fisher
1ζευγαρι maskes
1 ζευγαρι parrotlet
Επισης εχω:
1 καναρινη closter
1 παραδεισακι
Αυτα προς το παρων
 
έχω ένα ζευγάρι κοκατίλ Πάρη normal grey 1,5 χρονών και την Αφρούλα lutino 1,5 χρονων αυτόν το καιρό είναι με 4 αυγουλάκια που τα προσέχουν σαν τα μάτια τους και αυτήν την βδομάδα περιμένω να σκάσουνε θεού θέλοντος έκανα όλη την προετοιμασία μακάρι να βγάλω γερά και δυνατά πουλάκια.
 
Καλησπέρα σε όλους
Εκτρέφω lovebirds peachface και έχω πολλές δεκάδες ζευγάρια
Αν και η αναπαραγωγική τους περίοδος δεν σταματάει παρά μόνο τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες, για να μην ταλαιπωρούνται πολύ, τα σταματάω τον Ιούνιο και τα βάζω πάλι τον Δεκέμβριο
 
Εκτρεφω παπαγαλους κοκατιλ! Ασχολουμαι γυρω στα 8 χρονια. Τα πουλια τα εχω σε εσωτερικο χωρο αποκλειστικα δικο τους! Το καθε ζευγαρι κατα την αναπαραγωγη παει σε δικο του κλουβι! Η διατροφη τους ειναι πλουσια ολο το χρονο και οχι μονο τη περιοδο της αναπαραγωγης! Αυτο σημαινει οτι περαν της συσκευασμενης τροφης, τρωνε φρουτα και λαχανικα οπως και αυγοτροφη που φτιαχνω! Στα κλουβια υπαρχουν παντα παιχνιδια χειροποιητα για να απασχολουνται και να εχουν δραστηριοτητες! Οσα μικρα ειναι προς διαθεση δινονται μονο αφου απογαλακτιστουν και μπορουν και τρεφονται μονα τους!
 
Ασχολούμαι με την εκτροφή παπαγάλων parrotlet εδώ και 6 περίπου χρόνια.Αυτή τη στιγμή έχω 9 πουλιά (πράσινα, μπλε και american yellow).Ζούνε σε δικό τους εσωτερικό χώρο με φυσικό φως. Η διατροφή τους όλο τον χρόνο περιλαμβάνει συσκευασμένη επώνυμη τροφή, αυγοτροφή εμπορίου, αυγό, λαχανικά και φρούτα ενώ υπάρχουν πάντα διαθέσιμα μέσα στο κλουβί σουπιοκόκκαλο και minerals (εκτός βέβαια από την περίοδο που ταϊζονται οι νεοσσοί).
 
Καλημέρα και από εμένα το χόμπι μου είναι οι παπαγάλοι και έχω μερικά ζευγάρια στο σπίτι σε δικό τους δωμάτιο το έχω διαμορφώσει ειδικά γιαυτους κοκατιλ ριγκνεκ παρροτλετ μπάτζι εγγλέζικα έχω διάφορες μεταλλάξεις και είναι πρόκληση για μένα ώστε να βγάζω τα χρώματα που θέλω διαβάζω αρκετά για την διατροφή τους και τελευταία ασχολούμαι και με τα βότανα καθώς τα βοηθάνε χωρίς να χρησιμοποιώ φάρμακα επισεις τα μωράκια που βγάζω κάποια τα ταΐζω στο χέρι με κρεμουλα και τα εκπαιδεύω είναι απίστευτο χόμπι
 
Καλημέρα κ απο εμένα.Ασχολούμαι με την εκτροφή ζακό..συγκεριμένο είδος π με γοητεύει ειναι τα κονγκό.. και συγκεκριμένα οι μεγαλόσωμες κ ανοικτόχρωμες "ράτσες". Για τους λάτρεις του είδους, τα "βασιλικά" :)
κ εαν είναι κ 'red factor" ακόμα καλύτερα 😛
 
Καλησπέρα στην παρέα!
Ασχολούμαι με τα parrotlet 2 χρόνια. Δεν είμαι επαγγελματίας εκτροφέας, το κάνω από χόμπι και είχα μέχρι τώρα πολλές επιτυχημένες γέννες. Έχω ένα ζευγάρι, αρσενικός blue και θυληκό green. Οι γέννες που κάνει το ζευγάρι έχει διάφορες μεταλλάξεις με βασικές blue και green( και μερικά fallow). Για τους νεοσσούς χρησιμοποιώ την μέθοδο co parenting (εκτός εξαιρέσεων που ταΐζω κανονικά στο χέρι). Έχω επιλέξει μια κρέμα του εμπορίου την οποία θεωρώ κορυφαία και χρησιμοποιώ μόνο αυτή.
 
Καλησπέρα εκτρεφω κάποια είδη από παπαγάλους.
●Budgie
•Tufted
•Crested
•Hogoromo
●Parrotlet
*green
*blue
*d blue
*pied
*fallow
*American yellow
*turquoise ino
*turquoise blue
●ringneck
*green
*blue
*albino
*lutino
*grey
*blue cinnamon
*green cinnamon
*blue turquoise
*violet
*violet turquoise
*clear head clear tail
*clear tail
*pallid (blue/green)
*pallid ino
●lovebird
*nyasa
*nigrigenis
*peach face
●monk
*Green
*blue
*lutino
*pallid (blue/ green)
*pallid-ino (blue/ green)
●lineolated
*green
*turquoise
*cobalt
*lutino
*greenwing
●green cheek conure
*green
*opaline
*green cinnamon
*turquoise
*turquoise cinnamon
Σίγουρα θα έχω ξεχάσει να αναφέρω κάποιες μεταλλάξεις 😉
 
Κάικ -Caique white bellied orange head- (Pionites leucogaster xanthomerius)
Κουβανεζικες Αμαζονες -Cuban Amazon- (Amazona leucocephala)
Lovebirds Peach-faced (Agapornis roseicollis - διάφορες μεταλλάξεις)
Σενεγάλης (Poicephalus senegalus)
 
Back
Top