Φροντίδα Εξωτερική προστασία κλουβιών

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Ace21
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Ace21

PB New Member
Εγγραφή
27 Δεκ 2017
Μηνύματα
350
Πόλη
Μυτιλήνη
Καλημέρα σας, θα ήθελα τις συμβουλές σας σχετικά με εξωτερική προστασία κλουβιών που προτίθεμαι να παραγγείλω. Ξεκινάω από το χώρο, που βρίσκεται σε αυλή, το οποίο έχει κάποια αρνητικά (γάτες) αλλά και πολλά θετικά όπως ότι το κλουβί (επισυνάπτεται φώτο) βρίσκεται σε χώρο σχετικά προστατευμένο αφού υπάρχει μπαλκόνι από πάνω που εκτείνεται για τουλάχιστον 3 μέτρα, δεν βρίσκεται σε ρεύματα αέρα αλλά σε εσοχή στην οποία βρίσκεται και η πόρτα του σπιτιού.
Το συνολικό ύψος πρέπει να είναι γύρω στα 2,5 μέτρα (η κορυφή του κλουβιού με το πάτωμα είναι περίπου 2 μέτρα) και αυτό που θέλω είναι μια κατασκευή που στη βάση της και για ένα μέτρο ύψος περίπου θα έχει ντουλαπάκια αποθήκευσης και μετά θα ξεκινάνε 3 όροφοι για 60άρες ζευγαρώστρες με κουνελόσυρμα. Το μήκος θα εκτείνεται 10cm δεξιά και αριστερά τόσο για προστασία όσο και για να χωράνε μπανιέρες φωλιές κλπ. Το πλάτος επίσης 10 cm από την πρόσοψη του κλουβιού για προστασία και στο ύψος όχι παραπάνω από 5 cm. Θα υπάρχει μέριμνα για τοποθέτηση πλεξιγκλας ανά όροφο για το χειμώνα.
Στη φώτο φαίνεται ο χώρος όπως και ένα πολύ πρόχειρο σχέδιο.
Πάμε στις ερωτήσεις:
1) Υλικό κατασκευής, ξύλο ή μεταλλικό? Και αν είναι ξύλο θα πρέπει να είναι κάτι συγκεκριμένο;
2) Αν είναι ξύλο, θα πρέπει να περαστεί με βερνίκι και αν ναι αυτό να είναι κάποιο συγκεκριμένο; Έχετε κάτι κατά νου;
3) Τα μέρη (ντουλάπια - όροφοι) να αποτελούν μία ενιαία κατασκευή ή καλύτερα να είναι αποσπώμενα για ευκολότερη μεταφορά που ίσως χρειαστεί στο μέλλον;
Περιμένω τις ιδέες - γνώμες σας!

Πολύ ενδιαφέρουσες περιπτώσεις είναι αυτή: https://community.petbirds.gr/threads/Προστατευτικό-κλουβιών-από-αρπακτικά-και-καιρικές-συνθήκες.31524/#post-404992
και αυτή: https://community.petbirds.gr/threads/Εξωτερική-κλούβα-προστασίας.26746/
 

Συνημμένα

  • Χώρος.webp
    Χώρος.webp
    28,1 KB · Προβολές: 53
  • Χώρος_2.webp
    Χώρος_2.webp
    27,6 KB · Προβολές: 57
Τελευταία επεξεργασία:
1) Υλικό κατασκευής, ξύλο ή μεταλλικό? Και αν είναι ξύλο θα πρέπει να είναι κάτι συγκεκριμένο;
2) Αν είναι ξύλο, θα πρέπει να περαστεί με βερνίκι και αν ναι αυτό να είναι κάποιο συγκεκριμένο; Έχετε κάτι κατά νου;
3) Τα μέρη (ντουλάπια - όροφοι) να αποτελούν μία ενιαία κατασκευή ή καλύτερα να είναι αποσπώμενα για ευκολότερη μεταφορά που ίσως χρειαστεί στο μέλλον;
Περιμένω τις ιδέες - γνώμες σας!
Έχω κάνει εγώ μια με δύο ορόφους πάνω από τα ντουλάπια, είναι όμως σε εσωτερικό χώρο. Δεν ξέρω όμως κατά πόσο θα άντεχε αν ήταν σε εξωτερικό χώρο.

kleisti-zevgarostra-80cm.webp
 
Θα σου έλεγα στην κατασκευή που θα φτιάξεις να χρησιμοποιήσεις μέταλλο και μάλιστα από αυτά που δεν σκουριάζουν (γαλβανιζέ νομίζω τα λένε, αλλά φαντάζομαι θα υπάρχουν και άλλα είδη).
Επίσης η κατασκευή σου να έχει κάτω στο πάτωμα ροδάκια ώστε να είναι μετακινούμενη ώστε να μπορείς να καθαρίσεις από κάτω εύκολα και αν είναι δυνατό τα ντουλάπια (χώροι αποθήκευσης) να μπορούν στο μέλλον να αντικατασταθούν από κλουβιά ή να μετακινηθούν αν θα χρειαστείς τον χώρο.
Το ύψος των 2 μέτρων, αν το δικό σου ύψος δεν είναι αρκετό ώστε να χρειάζεσαι να ανεβαίνεις σε σκάλα, καρέκλα κλπ για να αλλάξεις π.χ. Νερό στην ποτίστρα, θα ήταν καλό να τροποποιηθεί.
Επίσης καλό θα ήταν να υπάρχει πρόβλεψη για σήτα ή κουνουπιέρα ώστε να αποφύγεις κυρίως τα κουνούπια το καλοκαίρι, τα οποία μεταφέρουν τον Ιό της Ευλογιάς
Η θέση που επέλεξες ελπίζω επίσης να μην είναι από αυτές που ο μεσημβρινός ήλιος χτυπά απευθείας πάνω της, ειδικά το καλοκαίρι.
Αν χρησιμοποιήσεις κουνελόσυρμα, πρόσεξε τον βρόγχο αυτού, ώστε να μην μπορεί να περάσει φίδι από μέσα.
Υπάρχουν κατασκευές που κοστίζουν περισσότερο από άλλες, π.χ dexion συγκριτικά με απλό γαλβανιζέ κουνελόσυρμα, το οποίο επίσης είναι κάτι που θα πρέπει να συνυπολογίσεις.
Τέλος θα ήθελα να σου τονίσω κάτι το γενικό που ναι μεν εξυπακούεται, αλλά συχνά γίνονται λάθη σε αυτό, το οποίο είναι η προοπτική... Δλδ, πρώτα θα αποφασίσεις πόσα πουλιά θα συντηρείς κι έπειτα τις διαστάσεις της κατασκευής ώστε όλα να χωρούν με άνεση.
 
Back
Top