Γενικά Επίθεση από γεράκι στα πουλιά μου

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης manosraz
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

manosraz

PB New Member
Εγγραφή
6 Οκτ 2007
Μηνύματα
17
Πόλη
Αθήνα
σημερα γυρω στις 7 ειδα 3 πουλια σκοτωμενα στο μπαλκονι μου τα 2 καρδερινοκαναρα και μια καρδερινα ο (πατερας). Το ενα κλουβι ηταν αδειο με φτερα μονο μεσα και στα αλλα 2κλουβια ηταν τα πουλια χτυπημενα και βεβαια νεκρα.η επιθεση εγινε απο τις 4 και μετα γιατι πριν τα ειχα δει.
ειναι η τριτη επιθεση που δεχομαι τα τελευταια 2 χρονια απο γερακι και δεν μενω στο βουνο αλλα σε αστικη περιοχη. Απο οτι εμαθα δεκαδες εχουν το ιδιο προβλημα απο γερακια που οπως φημολογειται εχουν αφησει οικολογοι στον υμηττο. Οπως και ναχει εναι μεγαλη στεναχωρια και ασχημο θεαμα και θανατος για τα πουλακια.
 
σε ευχαριστω σταυρο, αυριο θα παρω τα μετρα μου. Ειμαι στο 3οροφο αυτο βεβαια δεν προστατευει τα πουλια αλλα μια σιτα, πλεγμα, κοτετσοσυρμα κατι θα κανει. Ευτυχως που γλυτωσαν τα υπολοιπα καρδερινες καναρια σκαρθι και λουγαρο.
 
Μανο και εγω λυπαμαι πολυ που εχασες τα αγαπημενα σου πουλακια, αλλα θελω να σου πω ισως ειναι κουκουβαγια, γιατι η ωρα που λες οτι εγινε η επιθεση ειναι οταν βγαινουν η κουκουβαγιες και μαλιστα πολυ πεινασμενες.
 
να μας περιγραψεις λιγο τα νεκρα πουλια μανο τι μελος του σωματος ελειπε αν ειχε εκτος της αφαιρεσης του μελους και καποιο τραυμα πανω στο σωμα γινεται να μας το πεις αυτο;
 
Λυπαμαι πολυ κ΄εγω για τα πουλακια.
Περυσι Οκτωβριος κατα τις 4 μμ στην Βουλιαγμενη 3ος οροφος κατεβασμενη η τεντα στο μπαλκονι. Μπηκε απο το πλαινο κενο της τεντας γερακι και σκοτωσε 2 καναρινια. Εχω ακουσει για διαφορα περιστατικα και στην Βουλα
 
Μεσα σε ενα μηνα τρακαρε σε μπαλκονοπορτα τρεις φορες μια μεγαλη κουκουβαγια, παντα στο σουρουπο. Την εχω δει και αλλες φορες να κανει επιθεση και να φρεναρει την τελευταια στιγμη πριν τρακαρει. Πισω απο αυτην την μπαλκονοποτρα εχω μια κλουβα με καναρινια τα οποια στην αρχη κατατρομαζαν αλλα τωρα ουτε που δινουν σημασια... Τα αγαθιαρικα που να ηξεραν τι τους περιμενε εξω 😱

Φιλικα Γιαννης
 
Εχτες η φιλη μου ειχε βγάλει τα πουλάκια στο μπαλκόνι. Βγαίνει νωρις το απόγευμα να τα δει κ τι βλέπει! Το ένα το πουλάκι το είχε φέρι στην άκρη στα κάγκελα κ του είχε φάει το κεφαλάκι του. Και ο άλλο το πορτοκαλοάσπρο καναρινάκι το σκότωσε μέσα στο κλουβί του. Ήταν στο π'ατωμα με αίματα. Μάλλον θα ήταν σαίνος. Αμα το βρεί λέει να το σκοτώσει. Και το πορτοκαλι είχε ένα τέλειο κελάηδημα, αλλα κ το άλλο. Ομως πάνε! ☹
 
Στην Λαμια. Και εμεις είχαμε επιθεσηένας γειτονας που του έφαγε 3 καρδερινες. Αυτο ήταν σιγουα σαινος Και 3τοσε το κακο με τα πουλακια της φιλης μου.
 
παιδια εξεταστε και την περιπτωση αντι για γερακι η σαινι να ηταν καρακαξες γιατι εδω στο κερατσινι περυσι εσωσα τελευταια στιγμη τα πουλια μου ενω του φιλου μου απεναντι σε 1 βδομαδα του εφαγαν 7 καναρια πανε 2 -2 στακλουβια 1 απο την μια και1 απο την αλλη το καναρι σαστιζει και το πιανουν με το ραμφος που ειναι μεγαλο η το ποδι που χωραει στο κλουβι και κοβουν τα πουλια στα δυο τα ειδαμε με τα ματια μας
 
Εχθές το μεσημέρι γυρίζοντας απο τη δουλειά βγαίνω στο μπαλκόνι για να δω τα πουλάκια μου.Αυτά γνωρίζοντας την καθημερινη μου συνήθεια με καλωσορίζουν. Μόνο το κλουβί με το λούγαράκι ήταν ήσυχο. Κοιτάω και τι να δώ. Νεκρό στον πάτο του κλουβιού. Του έλειπε το ένα πόδι.Απο μαρτύρίες γειτόνων κατάλαβα ότι ήταν καρακάξα. Εψαξα το σαιτ και βρήκα πολυ καλή ιδέα το κόλπο με το πλαισιο απο κοτετσόσυρμα. Ολο το απόγευμα σήμερα εκατσα καιεφτιαξα κλουβια για τα κλουβιά. Πιστευω πως είναι ο ποιό σωστός τρόπος για να αντιμετοπίσουμε τετοιους κυνδίνους.
 
Δυστυχώς καλέ μου φίλε. Πρίν δύο χρόνια το κιρκινέζι μου έφαγε έξι πουλιά. Μόνο οι παθόντες, καταλαβαίνουν τον πόνο σου. Έτσι αναγκάστηκα γιά προστασίακαι έβαλα κάθετα, προστατευτικό πλαστικό πλέγμα λευκού χρώματος. Δεν έχει σημασία η περιοχή. Εγώ μένω Πατήσια. Παντού εμφανίζονται κουκουβάγιες, γεράκια, καρακάξες κλπ. Πρέπει να ενεργήσεις γρήγορα, γιατί μπορεί να ξανασυμβεί, αφού τα κυνηγετικά πουλιά "γλυκένονται'και ξανάρχονται.
 
Παιδιά το έχω ξαναγράψει και παλιότερα. Δεν φταίνε τα πουλιά όυτε υπάρχουν άχρηστα πουλιά. Ο μόνος που φταίει είναι ο άνθρωπος.
Όλοι μας έχουμε χάσει με αυτόν τον τρόπο κάποιο ή κάποια πουλάκια μας. Σίγουρα όλοι έχουμε εκνευριστεί και τσατιστεί. Όμως για σκεφτείτε γιατί όλα αυτά τα αρπακτικά πουλιά άρχισαν να κάνουν επιδρομές ακόμα και σε μπαλκόνια στο κέντρο της Αθήνας; Παντού καμμένα.Αυτά τα κακόμοιρα πως θα βρουν φαγητό?Ας προσέχαμε. Δεν μας φταίνε αυτά παρά μόνο έμείς.
 
κ σε μενα
ειναι γεματος ο τοπος, καρακαξες κυριως!

τα πουλια θελουν προσοχη κ προστασια με καθε μεσο!
ειναι πολυ ασχημο να βλεπεις τα πουλια σου νεκρα κ με τετοιον τροπο...😱
αλλα η προσοχη μας ειναι σωτήρια
 
μια φιλη μου που μενει καλλιθεα το ενα το βρηκε αποκεφαλισμενο και τα αλλα δυο σκωτομενα!
 
Back
Top