Ασθένειες Ευλογιά σε ράμφος και στο δέρμα γύρω από το μάτι

Ariadnh

PB Known Member
Εγγραφή
1 Απρ 2014
Μηνύματα
3.046
Πόλη
Κύπρος
Καλησπέρα.. Εχει βρει κάποιος θεραπεια για ευλογια σε ραμφος και γυρο απο το μάτι; Ειναι σιγουρα ευλογια.. Θελω σας παρακαλώ να μου πειτε θεραπεια που εφαρμοσετε ή ακουσατε και ειχε θετικα αποτελεσματα. Μην μου χαλασετε το θεμα με ασχετα σχολια. Ειναι βοηθεια που χρειαζομαι αμεσα.
Ευχαριστω :)
.
 
Εχει βρει κάποιος θεραπεια για ευλογια σε ραμφος και γυρο απο το μάτι;
Δεν υπάρχουν θεραπείες για ιούς.
Κάνεις τοπικό καθαρισμό των πληγών για να μην μολυνθούν και περιμένεις ο ιός να κάνει τον κύκλο του.
Καραντίνα και καθαριότητα.
https://community.petbirds.gr/threads/Πληγή-κάτω-από-το-ράμφος.28072/#post-339385
https://community.petbirds.gr/threads/Ευλογια-στα-καναρινια.28334/
Μην μου χαλασετε το θεμα με ασχετα σχολια.
Ελπίζω να είσαι χαρούμενη τώρα.
 
Ελπίζω να είσαι χαρούμενη τώρα.
Σε ευχαριστώ πολυ για την απάντηση.. Ο λογος που εγραψα το συγκεκριμένο σχολιο ειναι γιατι στα περισσότερα θεματα γεμιζουν με άσχετα ποστ που δεν βοηθουν το μελος που χρειάζεται βοήθεια ούτε το μελλοντικό αναγνωστη ή μελος που θα εχει το ιδιο προβλήμα. όπως και να εχει σε ευχαριστώ.
 
Να ξέρεις δεν υπάρχει θεραπεία αλλά υπάρχει εμβόλιο που έχει την έννοια της πρόληψης.Χοντρικά όταν ο οργανισμός προσληφθεί απο τον ιό,θα έχει τα ικανά αντισώματα για να τον αντιμετωπίσει.
Αυτό δεν εισάγεται στην Ελλάδα, δεν ξέρω για την Κύπρο. Το βρίσκεις στην Ιταλία, είναι ακριβό αλλά βγάζει για πολλά πουλιά.
Ρώτα σε κάποιον σύλλογο.

ΥΓ: Μεταδίδεται με το αίμα. Κάθε πουλί που νοσεί, είναι φορέας για πάντα. Εχω την εντύπωση πως δεν μεταδίδεται απο την μάνα στο αυγό.Αυτό δεν σημαίνει οτι δεν θα κολλήσουν οι νεοσσοί όταν ταίζονται, καθώς οι γονείς πληγιάζουν συχνά.
 
Εχω διαβασει και τα δυο θεματα. όπως και αλλα πολλα θέματα που έχει το φορουμ. Θεραπεία για τα πόδια έχω βρει. κρεμα Μπεταντι και καχτο aloe vera. Καθαρίζουν. Σχεδον καθε χρόνο εχω καναρινια με ευλογια μολις μπει το καλοκαίρι για τα καλά. Φετος συνάντησα στο ραμφος και στα μάτια. Και ρωτησα εκτροφείς και ολοι λενε οτι στο κεφαλι δεν εχει θεραπεία.
 
ρωτησα εκτροφείς και ολοι λενε οτι στο κεφαλι δεν εχει θεραπεία.
Μην απελπίζεσαι,ΝΟΜΙΖΩ οτι είναι λάθος αυτό. Υπάρχει ίσως μία σύγχυση μεταξύ ξηρής και υγρής ευλογιάς. Η υγρή κτυπά στο κεφάλι, αυτό δεν σημαίνει οτι και η ξηρή δεν μπορεί να βρεθεί εκεί. Η υγρή είναι θανατηφόρα.
Με αυτά και με αυτά θεωρώ πως και εκείνο το παλίο περιστατικό με το μάτι μιας άλλης κανάρας που είχες ήταν ευλογιά και μάλιστα υγρή. Γιατί έχεις αυτά τα συχνά περιστατικά ενώ έχεις σήτες;
 
Εχω δει το θεμα που λες για τα μάτια γιατί δεν το θυμόμουν. Δεν ηταν ευλογια. Πετάχτηκαν τα ματια του εξω στο συγκεκριμένο. Η ζημια ηταν στα μάτια και πεθανε μετα απο λιγο. Σε αυτη την περίπτωση το πρόβλημα ειναι δερματικό. Φαινεται ξεκάθαρα. Εκανα την θεραπεία που κάνω στα ποδια και δεν ειδα θεραπεία γι'αυτό μπηκα να ρωτήσω.
 
Αν και θα πρέπει να αποφεύγουμε τις αντιβιώσεις, προσωπικά σε ευλογιά θα έδινα για το φόβο δευτερογενών λοιμώξεων, απο τις οποίες κινδυνεύει το πουλι.
Επισης παλαιότερα είχα διαβάσει οτι δεν κολλά μονο με το αίμα, αλλά και απο άλλα σωματικά υγρά όπως τα σάλια, για αυτο χρειάζεται απομόνωση στα πουλιά που νοσούντες και στα σκεύη που χρησιμοποιούνται.
Πέραν της κρέμας μπενταντιν, που περιέχει ιώδιο, αν θελεις πολυ προσεκτικά γύρω απο το μάτι, ίσως και στο Ράμφος, θα μπορούσες να βάλεις, πριν τον ύπνο Celestoderm garamycin κρέμα, μόνο για λίγες ημερες, έως 5, σε δοσολογικό σχήμα : 1 επάλειψη την 1η ημέρα, 2 επαλειψεις τις ημερες 2,3,4, 1 επάλειψη την 5 η ημέρα και τέλος. Η κρέμα αυτή περιέχει κορτικοστεροειδες και αντιβίωση και λόγω του πρώτου χρησιμοποιείς διαδοχικές αυξήσεις και μειώσεις.
Εύχομαι όλα να πάνε καλά.
 
Χθες και σημερα εβαλα fusicort. Επειδή είναι φουσκωμένο και θεωρησα οτι η κορτιζόνη θα βοηθήσει. Το μεσημέρι aloe vera και το απόγευμα μπενταντιν. Να μην ξαναβάλω fusicort και να βαζω αυτη που μου προτεινεις; Αντιβίωση θα εδινες και στα καναρίνια που εχουν ευλογία στα ποδια; Ποια; Sivotine; Ευρέως φάσματος. Κανει και για αναπνευστικά προβλήματα.
 
Αριάδνη, κοίταξα λίγο τη σύνθεση και τις ενδείξεις της fusicort, και νομίζω ότι καλύπτεται από το σκεύασμα κατά παραπλήσιο τρόπο όπως με την celestoderm. Χωρίς να είμαι ειδικός, στη θέση σου θα συνέχιζα με αυτήν την αλοιφή, αλλά και πάλι, όχι πάνω από 5 ημέρες, και στο ίδιο δοσολογικό σχήμα, βασικά δηλαδή χωρίς απότομη διακοπή.
Τώρα, όσον αφορά στην ευλογιά, γνωρίζω ότι υπάρχουν 3 βασικές κατηγορίες: η ξηρή, που με την κατάλληλη αγωγή και φροντίδα περνά, η υγρή και η σηπτικό που δυστυχώς οδηγούν πολύ συχνά σε θάνατο. Γενικά ο ιός κάνει έναν κύκλο μέσα στο σώμα, και λέγεται ότι αν σπάσει το σπυρί και ματώσει, τότε είναι που οι ιοί, απόγονοι του αρχικού και πολύ περισσότεροι στον αριθμό, διασπείρονται στο σώμα του ξενιστή και αρχίζουν τα προβλήματα. Κάποιοι μάλιστα, είχα διαβάσει στο παρελθόν, προκειμένου να αποφύγουν το τελευταίο, έλεγαν ότι χρειάζεται καυτηριασμός του σπυριού. Προσωπικά δεν πείθομαι από το τελευταίο, άσε που μου φαίνεται δύσκολο, επίπονο και φρικτό, εκτός από αβέβαιο, αλλά Ουόλτερ και ξέρω πως θα μπορούσε κάτι τέτοιο να γίνει.
Πώς είναι σήμερα;
 
Η υγρή κτυπά στο κεφάλι
Στα εσωτερικά όργανα του σώματος. Γι' αυτό και δεν έχει καλή εξέλιξη.

Υ. Γ. μην χρησιμοποιείτε τον όρο "θεραπεία" όταν μιλάμε για ευλογιά. Αντιμετώπιση των συμπτωμάτων (δευτερογενών λοιμώξεων) με φάρμακα είναι.
 
Στα εσωτερικά όργανα του σώματος. Γι' αυτό και δεν έχει καλή εξέλιξη.
Ναι πολύ σωστά. Δεν έχει όμως και εξωτερικά "σημάδια" κυρίως στο κεφάλι;
Το αν θα "βγεί" στο κεφάλι ή στο πόδι εξαρτάται απο το τσίμπημα, είναι δηλαδή το τσίμπημα που ξεκινά την πληγή;

Και τώρα κάτι άλλο. @ianos, πριν 25 χρόνια το μπαλκόνι του παππού μου ήταν γεμάτο καναρίνια.Απο εκεί βαστά και το χούι της γιαγιάς μου να με συμβουλεύει λέγοντας "ο παππούς σου,θυμάμαι,έτσι έκανε..". Μιά μέρα μου αφηγείται πως έπιαναν τα καναρίνια και τα κοίταζαν στην πλάτη, πριν αρχίσει η ουρά. Εκεί έβγαινε ένα σπυρί και ο παππούς μου έλεγε: "έβγαλε το κακό σπυρί, δεν θα την βγάλει..". Εδώ διαφέρει η αφήγηση με αυτό που λές, γιατί το έσπαγαν με μια καυτή βελόνα.
Ξέρει κανείς τι ήταν το "κακό σπυρί" που λέγαν οι αρχαίοι;Ήταν η ευλογιά;
 
Δεν έχει όμως και εξωτερικά "σημάδια" κυρίως στο κεφάλι;
Δεν ξέρω Δημήτρη αν αυτός είναι ένας τρόπος διάκρισης της δερματικής ευλογιάς.

Το αν θα "βγεί" στο κεφάλι ή στο πόδι εξαρτάται απο το τσίμπημα, είναι δηλαδή το τσίμπημα που ξεκινά την πληγή;
Το έλκος, η πληγή που δημιουργείται δεν έχει σχέση με το σημείο που έγινε το τσίμπημα. Δεν είναι δηλαδή ένα τσίμπημα κουνουπιού που μολύνεται αλλά ο τρόπος που προσβάλλει η ασθένεια το σώμα, ξεκινώντας από την αλλοίωση των μαλακών ιστών του σώματος ή και τα πόδια, ανάλογα με τη μορφή της ασθένειας. Για να είμαι ειλικρινής όμως δεν θυμάμαι πολλές λεπτομέρειες καθώς έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τότε που προσπαθούσα να ενημερωθώ για το θέμα.
 
Ή είχε κάνει κύστη όπως λέει ο Γιάννης ή λόγω της ασθένειας του πουλιού δεν περιποιείται το πτέρωμα του και γεμίζει σμήγμα ο αδένας. Όπως και αν έχει δεν το σπάμε.
 
Καλημέρα σας. Το ματι εχει ξεφουσκώσει λιγο.. Αλλα το δερμα μαζεύτηκε περίεργα. Εχω βάλει αντιβίωση sivotine και κρεμα fusicort. Θα βαλω δυο φορες την μερα.

Στο ράμφος παρατηρησα οτι η ευλογία μπηκε μεσα. Κατω απο την γλώσσα.👎
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Καλημέρα σας. Το ματι εχει ξεφουσκώσει λιγο.. Αλλα το δερμα μαζεύτηκε περίεργα. Εχω βάλει αντιβίωση sivotine και κρεμα fusicort. Θα βαλω δυο φορες την μερα.

Στο ράμφος παρατηρησα οτι η ευλογία μπηκε μεσα. Κατω απο την γλώσσα.👎
Αυτό που περιγράφεις μάλλον σε τριχομονάδα παραπέμπει παρά σε ευλογιά. Δεν βάζεις καμιά φωτό;
 
Αυτό που περιγράφεις μάλλον σε τριχομονάδα παραπέμπει παρά σε ευλογιά. Δεν βάζεις καμιά φωτό;
Ο λογος που ειπα οτι ειναι ευλογία ειναι επειδη τα αδελφια του εχουν πανω στα πόδια. Αλλα εκει καθαρισε σιγά σιγά.t_20170627_121112.webp
 
Ναι είναι ευλογιά. Απομόνωση, απόλυτη καθαριότητα, και βοηθητικές αλοιφές όπως αναφέρθηκαν πιο πάνω . Όσο γίνεται σε πιο δροσερό σημείο και ένα βιταμινούχο στο νερό σαν το Mutavit .Oλα αυτά ίσως το βοηθήσουν, να την παλέψει. ☹
 
Back
Top