Διατροφή Εχω 3 αποριες που αφορουν σε Lovebirds

blackholesun

PB Member
Εγγραφή
25 Αυγ 2009
Μηνύματα
312
Πόλη
Πειραιάς
Καλησπερα, εχω καποιες αποριες, καθος και καινουργιος κατοχος ενος Lovebird αγορασα τροφη κλειστη σε σακουλακι, την εβαλα αριστερα και δεξια στης θηκουλες που ειχε το κλουβι, της γεμισα μεχρι την μεση και τις δυο, και θελω να ρωτησω το εξης : η τροφη αυτη δεν χαλαει; Πρεπει να την αλλαζω καθε ποτε;

2 ερωτηση, χρειαζεται μεσα στο κλουβακι του να του φτιαξω ενα μικροτερο κουτακι για φωλιτσα;

3 Ποια λιχουδια αρεσει πιο πολυ στα Lovebirds; ρωταω επειδη ειναι η αρχη και θελω να το ταισω με το χερι μου, τουλαχιστον να ξερω κατα μεγαλο ποσοστο οτι του αρεσει.
ευχαριστω
 
Να σου ζησει το πουλάκι και καλως ορισες στο φορουμ.. Εδω θα βρεις οτι γουσταρεις..1.χαλαει αν βραχει, την κουτσουλησει το πουλάκι. Την αλλαζουμε καθημερινα για να εχουμε φρεσκια και καθαρη τροφη!
2. Οχι... φωλια βαζουμε μονο οταν θελουμε να ζευγαρωσουν.
3. Αυτο θα το βρεις μονο σου.. Τι του αρεσει περισσοτερο.. Απλα προσεχε καποιες τροφες οι οποιες εινια απαγορευμενες...
Απογορευμενα φρουτα και λαχανικα
Τι διατροφή ακολουθούν οι παπαγάλοι μας;
μιλησε μας λιγο για το πουλάκι... Που το εχεις... Βαλε καμια φωτο. Για αν εχουμε πιο ολοκληρωμενη εικονα!
 
Σοβαρα μιλας; Πρεπει να την αλλαζω καθε μερα; οποτε δεν συμφερει να γεμιζω και τα δυο, μονο την μια μαλλον γιατι ειναι ειναι βαθεις η θηκουλες..
Το πουλακι (ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑ ! ΤΟΥΙΤΙ xixix) το εχω στο δωματιο μου, σε μια γωνια πριν το τζαμι, (δεν πεφτει ο ηλιος αλλα εχει φως) δυστυχως δεν το ηξερα και πηρα κλουβακι στρογγυλο με σταντ... μου ειπαν οτι δεν ηταν και η καλυτερη επιλογη, ειδη το πρωι πηγα πρακτικερ για να δω κανενα υλικο για να φτιαξω ενα χειροπειητο, μια ερωτηση και μηπως ξερεις να μου απαντησεις το κουνελοσυρμα η γενικα συρμα που θα βρω;
 
Εδω στη συμπρωτευουσα εχει στα μαγαζια με χρωματα και σιδηρικα.. Τωρα στη ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ(κομπλεξικος..😀).. Δε ξερω μαλλον εκει θα εχει που εχει και εδω...Απ'οτι βλεπεω εισαι λιγο "μπομπ ο μαστορας" οποτε θα σου προτεινα, αφοπυ εχεις ορεξη, να δοκιμασεις αν θελεις να φτιαξεις μια μεγαλη κλουβα και να το εχεις μεσα να πεταει με την ησυχία του.. Παρτου και ενα ταιρι.. Βασικα βαλε καμια φωτο να το θαυμασουμε... Κλουβι και παπαγαλο! Επίσης μπορεις να φτιαξεις και ενα σταντ.. Να καθεται οταν βγαινει εκτος κλουβιου...
 
τον εχω μολις μια μερα και μιλαμε για σταντ ; 😀 πστευω οτι θα ειναι το τελευταιο που θα σκεφτω
 
Ωραια μιλησε μας λιγο για τον παπαγαλο σου! Τον εχεις μια μερα.. Ποσο χρονων ειναι; Φοραει δαχτυλιδι; Εινια ημερος; Ανεβαινει στο χερι σου;σκεφτεσαι να του παρεις ταιρι; Ποσο χρονο μπορεις ν ασχολεισαι μαζι του;το πηρες απο εκτροφεα ή απο πετ σοπ...
 
φοραει το σκουρο μπλε δαχτυλιδι δηλαδη χρονιας τελη του 2008, δεν ειναι ημερος οχι! Ταιρι δεν θα του παρω θα εχει ΕΜΕΝΑ που θα του αφιερωσω ωρες και ωρες και ωρες 🙂 και 1 λογος παραπανω για να ακουει και καλυτερα. Το πηρα απο το Πετ Σιτυ στο Πειραια, και εχω να πω οτι εμεινα εκπληκτος με την καθαριοτητα των πτηνων και των υπολοιπων ζωων εκει μεσα, και κατι που δεν με ρωτησες... ειναι και ΑΡΣΕΝΙΚΟΣ 🙂 και επισης κατι ακομα, απο τα 30 πουλακια που ηταν ολα μαζι μεσα, ηταν ο μοναδικος θαραλεος που ηταν στην πρωτη γραμμη, δηλαδη αυτος φοβοταν λιγοτερα απο ολους τους αλλους. Επειδη ειμαι στην δουλεια σημερα πηρα σπιτι μου και το σηκωσε η αδερφη μου και μου ειπε οτι σημερα σαν 2 μερα κελαηδαει συνεχεια 🙂
 
Το πηρα απο το Πετ Σιτυ στο Πειραια, και εχω να πω οτι εμεινα εκπληκτος με την καθαριοτητα των πτηνων και των υπολοιπων ζωων εκει μεσα

Αυτο η αληθεια ειναι οτι ειναι ανηκουστο.:Big Grin:Τα pet city δεν εχουν και πολυ καλη φημη.

και κατι που δεν με ρωτησες... ειναι και ΑΡΣΕΝΙΚΟΣ :)

Αυτο πως το ξερεις; Στα Lovebirds δεν μπορεις μονος σου να ξεχωρισεις το φυλο παρα μονο με ενδοσκοπικη εξεταση ή test DNA.
 
τι χρωματα ειναι το πουλαι σου. Αχ! βαλε μας μια φωτο γραφια με το κουκλακι σου! Να το χαιρεσαι κολας! Δεν νομιζω οτι ειναι απαραιτητο να αλλαζεις καθε μερα την τροφη του αν δεν εχει χαλασει γιατι ειναι και ενα πουλακι μονο αλλα καθε μερα θελει φρεσκο νερο! Ειναι ακομα πολυ νωρις αλλα φαινεται οτι εχει προσαρμοστει πολυ καλα ο Τουιτι! Οντωε πρεπει να ειναι ενα πολυ θαραλεω πουλακι! βαλτου εσυ διαφορα φρουτακια μεσα για να δεις τι προτιμαει και τι του αρεσει! το πουλακι σου πρεπει να μαθει να τρωει και φρουτα και λαχανικα στην αρχη δεν θα ειναι ευκολο αλλα με υπομονη θα τα καταφερεις! Οταν πλησιαζεις το κλουβι του να κανεις αργες κινησεις και να του μιλας ετσι θα σε μαθει και θα σε εμπειστευτει σιγα σιγα!
 
Marilenaki σημερα θα τον βγαλω μερικες φωτογραφιες και θα τις ανεβασω, σκεφτομαι να τραβηξω και youtube να σου πω την αληθεια να τον βαλω στο youtube :)
 
το πουλι μου

και οριστε ο Τουιτι μου...
 

Συνημμένα

  • 1.webp
    1.webp
    72,8 KB · Προβολές: 129
  • 2.webp
    2.webp
    60,6 KB · Προβολές: 129
Τα στρογγυλα κλουβια ειναι ακαταλληλα τοσο για τα παπαγαλακια οσο και για τα αλλα ειδη γιατι σε αυτα χανουν τον προσανατολισμο τους και δεν νιωθουν ασφαλεια. Προτιμησε καποιο ορθογωνιο που θα μπορει να κανει και μερικες πτησεις.

Κλουβιά για πουλιά, ποιο είναι το καταλληλότερο;

ΥΓ:Το Lovebird σου ειναι ενα πανεμορφο black masked.
 
ειναι οντως ενα πανεμορφο παπαγαλακι! Να το χαιρεσαι! Πολυ γλυκουλη! το ταπερακι κατω τι εχει μεσα;,
 
Πανεμορφο πουλακι, να το χαιρεσαι!
Κατα την γνωμη μου χρειαζεται σιγουρα ενα αλλο κλουβι. Οτι ομως κι'αν αποφασισεις (να φταιξεις η' ν'αγορασεις) φροντισε οταν χειμωνιασει και αναψουν τα καλοριφερ να μην το εχεις κοντα στη ζεστη (στη φωτογραφια το σωμα του καλοριφερ, βρισκεται πολυ κοντα στο κλουβι).
 
Καταπληκτικος ο Τουιτι, να τον χαιρεσαι!
Το φυλο τους δεν καθοριζεται μονο απο το τεστ DNA ενας εμπειρος εκτροφης η ενας πτηνιατρος θα ξερει.Αναμεσα στα ποδια τους ειναι 2 κοκκαλα στο θηλυκο ειναι ανοιχτα τα κοκκαλα τους δηλαδη εχουν κενο αναμεσα τους ενω στα αρσενικα ειναι κλειστα.
Για το κλουβακι θα συμφωνησω και εγω με τα παιδια, ειναι ακαταλληλο οποτε βρεις την ευκαιρια αλλαξε του το 😉
 
Το αφεντικο του Τουιτι lol

Λοιπον 1 το καλοριφερ ειναι κλειστο και αυτο γιατι ακριβως διπλα του εχω ενα 400λιτρο ενυδρειο... Το ταπερακι εχει νερο μεσα, καποιος απο εδω μεσα μου ειπε να το βαλω για να κανει μπανακι, (ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ!) και 3 οπως ειπα θα αρχισω να φτιαξω το κλουβι σημερα αυριο... μολις το τελειωσω θα βαλω VIDEO, μια που το εφερε και η συζητηση ρε σεις παιδια που θα βρω κουνελοσυρμα; (το ξερω οτι σκουριαζει αλλα μεσα στο σπιτι που θα το φτιαξω θα αργηση πολυυυ)
:) Α! Επισης καποιος με ρωτησε απο που ξερω οτι ειναι αρσενικος, την ημερα που τον πηρα ο τυπακος που τον εβγαλε ηταν αρκετα εμπειρος και τον εψαξε στα 2κοκαλακια του..
 
το ταπερακι για το μπανιο του δεν πρεπει να το αφηνεις πολυ ωρα μεσα γιατι θα βρωμισει.. Αμα δεν σου κανει μπανακι μπορεις να το ψεκαζεις εσυ! το κουνελορσυρμα δεν σκουριαζει ευκολα το χρησιμοποιω συνεχεια αυτο και δεν μου εχει δημιουργησει προβλημα μεχρι τωρα :)
 
Επιτελους, εχθες που βρηκα λιγο χρονο εκτος δουλειας πεταχτηκα και πηρα ενα ορθωγονιο κλουβακι, λοιπον εβαλα και βιντεο στο youtube να τον δειτε!
Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.
.
 
Τι εγινε "μαστορα"; Τεμπελιασαμε και πηραμε ετοιμο κλουβι;😛(πλακα σου κάνω)! Το κλουβί είναι καλο φίλε! Να του βάλεις και πολλα παιχνίδια τωρα! Τωρα για την θέση που έχουν οι πατήθρες καλυτερα να σου πει κανενας πιο εμπειρος. Γιατι με μια άλλη διαταξη μπορεί να έχει περισσότερο χώρο για πτησεις... Να σου ζήσει ο μασκοφώρος!
 
Back
Top