Φροντίδα ΖΑΚΟ και απορίες

VagelisRico

PB New Member
Εγγραφή
7 Δεκ 2016
Μηνύματα
29
Πόλη
Μυτιλήνη
Καλημέρα.
Πρόσφατα απέκτησα έναν ζακό 11 μηνών και μιας και είμαι νέος με τα πουλιά έχω αρκετές απορίες. Παρακαλώ τα φώτα σας.
1. Αρχικά η διατροφή. Το πουλί τρώει τα πάντα. Σπόρους-κράκερς-λαχανικά, τρώει όμως συνεχώς. Ποιά είναι η ημερήσια ποσότητα τροφής που πρέπει να λαμβάνει. Όσο και να του βάλω θα το φάει. Πρέπει να υπάρχει μέτρο σαυτό?
2. Το πουλί το έχω περίπου 10 μέρες. Απο τη μέρα που το πήρα στο σπίτι είναι μονίμως στο κλουβί. Προσπαθώ συνεχώς να αναπτύξω εμπιστοσύνη ανάμεσά μας. Μερικές φορές μαφήνει να του χαιδεύω το κεφάλι και τρώει σπόρια απο το χέρι μου αλλα τις περισσότερες φορές όταν πλησιάζω το χέρι μου προσπαθει να τσιμπήσει... Είναι φυσιολογική η αντίδραση;

Αυτά για αρχή... Επανέρχομαι με περισσότερες απορίες
 
Να σου ζήσει κατ' αρχήν ο υπέροχος παπαγάλος που απέκτησες!
Σε πρώτη φάση, πρέπει να πάρεις όσες περισσότερες πληροφορίες μπορείς από τον προκάτοχο για την γενικότερη συμπεριφορά του και τις ημερήσιες συνήθεις του πουλιού.
Λογικά βρίσκεται σε μία φάση ψυχολογικής προσαρμογής στο νέο περιβάλλον. Η αποδοχή όπως την περιγράφεις είναι κάτι πολύ θετικό.
Θες πολύ διάβασμα, αν και αφού έχεις περάσει από την βάσανο των ενυδρείων δεν σε φοβάμαι γιατί έχεις ασκηθεί στην παρατηρητικότητα των ζωντανών. :)
Ένα πολύ καλό άρθρο περί διατροφής είναι αυτό του Toni Sylva. Ακόμα για τα ασφαλή ή απαγορευμένα τοξικά τρόφιμα, θα σε βοηθήσουν αρκετά τα links που προτείνονται σ' αυτό το θέμα.
Το τσίμπημα δεν είναι απαραίτητα επιθετική ενέργεια γιατί αν ήταν, πίστεψέ με, θα το είχες καταλάβει μια χαρά :)
Είναι μια προσπάθεια επαφής και επικοινωνίας, καθώς αυτό είναι το βασικό τους εργαλείο για κάτι τέτοιο.
Έστω και μια μαλακή προειδοποίηση, μην προχωράς παρακάτω, φοβάμαι.
Συν τω χρόνω αυτό θα αλλάξει.
Πρόσεξε μην στην αρχή αφιερώνεις περισσότερο χρόνο απ' όσον θα μπορείς να προσφέρεις στο διηνεκές, γιατί αυτό θα δημιουργήσει παράπονα και προβλήματα στην συνέχεια.
Τώρα που είναι "ψαρωμένο" και σε φάση προσαρμογής, πρέπει να μπουν τα πράγματα στην θέση τους.
Τα περισσότερα άρθα που αφορούν στους παπαγάλους, έχουν περιληφθεί σε ένα άρθρο, οδηγό φροντίδα παπαγάλων και μπορείς να το κρατήσεις στην άκρη, να ανατρέχεις σιγά-σιγά για να ολοκληρώσεις τα διαβάσματά σου.
Φυσικά υπάρχουν εκατοντάδες θέματα συζήτησης στο φόρουμ που επίσης μπορεί να φανούν χρήσιμα και τέλος μην ξεχνάς όχι απλά μπορείς, επιβάλεται να ρωτάς όσα χρειάζεσαι και την παραμικρή απορία :)
Καλή ζωή να έχετε με το κουκλί σου και περιμένουμε φωτογραφίες, μην ξεχνιόμαστε https://community.petbirds.gr/forums/parrots/?prefix_id=90
 
Καλως ηρθες και να χαιρεσαι το νεο σου φιλαρακι.
Τωρα τι αλλο να γραψω μετα το ολοκληρωμενο αρθρο της @maria p :)
Να πω απλα οτι οι παπαγλοι ειναι ζωα που θελουν τρομερη υπομονη.. Και μονο που σε πλησιαζει και σε αφηνει να τον χαιδεψεις αυτο ειναι πολυ καλο.
Επισης ενα πολυ καλο "οπλο" που εχεις ειναι οτι τρωει τα παντα! Ετσι μπορεις να τον παρεις με το μερος σου και να γινεται κολληταρια.
Απλα για να τον πλησιασεις πρεπει να κανεις 3 πραγματα
1) Να του δινεις λιχουδιες συνεχεια
2) Να καθεσαι διπλα του και να του μιλας γλυκα, να του τραγουδας, να ακουτε μουσικουλα κλπ
3) Υπομονη
Καθε μερα θα κανεις αργα και σταθερα βηματα χωρις να τον πιεσεις ποτε για τιποτα.
Ειναι σημαντικο με ενα τετοιο ζωο. Εδω δεν χωραει λαθος του τυπου 1 βημα μπροστα, 2 βηματα πισω...
Αφου σε αφηνει να τον χαιδευεις σημαινει οτι τα πατε καλα, μπορει αυτο που εσυ εκλαμβανεις ως δαγκωμα εκεινος να το κανει απλα για να σε δοκιμασει ή για να δει μεχρι που τον παιρνει. Το ραμφος του παπαγαλου ειναι οπως η αφη μας, με αυτο ανακαλυπτουν τα παντα γυρω τους.
Μην κανεις αποτομες κινησεις, μην τραβας το χερι σου με φωνες και γενικα ποτε μην του φωναξεις, απλα να λες "Μη" και αν σε αφηνει να του δινεις αμεσως λιχουδια.
Αν παει να σου κανει επιθεση για να σε δαγκωσει θα το καταλαβεις, πιστεψε με.
Αυτα. Γενικα ξερουμε σιγουρα οτι ειναι αρσενικο; Εννοω εχει τεστ DNA?
Να σου ζησει και περιμενουμε οπωσδηποτε φωτογραφιες!
 
Ευχαριστώ για το καλοσόρισμα και την άμεση ανταπόκριση στις ερωτήσεις. Έχω αρχίσει ήδη το διάβασμα με τα λινκς της
@maria p . Ο παλιός ιδιοκτήτης μου είπε ότι έτρωγε μόνο σπόρια και τα λαχανικά-κρακερσ δεν τα άγγιζε. Ο κύριος αυτός είχε και ένα σκύλο στο σπίτι και φοβάμαι οτι αυτό επηρέαζε το πουλί γιατί ήταν ζηλιάρης και γαυγιζε στο πουλί όταν κάποιοσ ασχολούταν με αυτό. Ένας απο τους λόγους που το έδωσαν.
Όταν τον πήρα σπίτι για 2 μέρες δεν έτρωγε τίποτα, απο την τρίτη μέρα δεν χορταίνει. Θέλω να μου πείτε για την ποσότητα του φαγητού που επιτρέπεται.
Γενικά προσαρμόζεται έυκολα και πιστέυω θα τα πάμε πολύ καλά. Του αγόρασα μια κούνια και απο την ρώτη μέρα ανέβηκε. Ίσως είναι δικός μου ο ενθουσιασμός. Ακόμα κα΄λύτερα τα πάει με την σύζυγο που μολισ ακούσει τη φωνή της δείχνει πως την συμπαθεί ιδιαίτερα.
Το πουλί δέν ξέρω αν έχει κανει τεστ DNA. Έχει δαχτυλίδι στο πόδι. Αναφέρεται κάτι εκεί;
 
Θέλω να μου πείτε για την ποσότητα του φαγητού που επιτρέπεται.
Δεν υπάρχει σαφής απάντηση με γραμμάρια για την ερώτηση αυτή. Πρέπει πάντα να έχει το πουλί διαθέσιμο φαγητό σε σπόρους, πέλετς και πρασινάδες σε πρώτη ζήτηση.
Μόνο του ρυθμίζει τις ποσότητες. Αν μέχρι πρότινος τρεφόταν ανεπαρκώς, ίσως παρουσιάζει τώρα μια λαιμαργία, που θα ατονίσει συν τω χρόνω.
Δεν κάνουμε δίαιτα στα πουλιά, αν κάποια στιγμή διαπιστώσουμε ότι παίρνει άτσαλα βάρος, αλλάζουμε την σύσταση της παρεχόμενης τροφής σε κάποια με λιγότερο λίπος αλλά δεν μειώνουμε την ποσότητα, γιατί γι' αυτά η ανεύρεση της τροφής είναι το μεγαλύτερο ποσοστό της ημερήσιας δραστηριότητάς τους.
Το πουλί δέν ξέρω αν έχει κανει τεστ DNA. Έχει δαχτυλίδι στο πόδι. Αναφέρεται κάτι εκεί;
Όχι, στο δαχτυλίδι αναγράφεται έτος γέννησης, εκτροφέας και χώρα προέλευσης.
Το φύλο μόνο με τεστ που είναι οικονομικό γύρω στα 5 ευρώ.
 
Να τον χαίρεσαι
... Το πουλί τρώει τα πάντα. Σπόρους-κράκερς-λαχανικά, τρώει όμως συνεχώς...
Τι σπόρους και τι κράκερς τρώει;
Μερικές φορές μαφήνει να του χαιδεύω το κεφάλι και τρώει σπόρια απο το χέρι μου αλλα τις περισσότερες φορές όταν πλησιάζω το χέρι μου προσπαθει να τσιμπήσει...είναι φυσιολογική η αντίδραση;
Φυσιολογικότατη αν δεν έχει αναπτυχθεί φιλική σχέση μεταξύ σας, κάτι που φυσικά δεν γίνεται από τη μια στιγμή στην άλλη (10 ημέρες = τίποτα). Χρειάζεται να του δώσεις χρόνο και να είσαι σταθερός στη σχέση και τη συμπεριφορά σου απέναντι του (όπως σ΄ένα μικρό παιδί)
 
Καλησπέρα σας... Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.
Απο σπόρους τρώει ηλιόσπορους, και ένα μίξ απο σπόρια- κρακεράκια που μού δωσαν οι παλιοι ιδιοκτήτες.
Απο φρέσκα λαχανικά μπορώ να του δώσω;. Αυτή τη στιγμή διαθέτω λάχανο κουνουπίδι μαρούλι. Είναι παραγωγης μου χωρίς λιπάσματα και φυτοφάρμακα.
 
Απο φρέσκα λαχανικά μπορώ να του δώσω;. Αυτή τη στιγμή διαθέτω λάχανο κουνουπίδι μαρούλι
Φυσικά και μπορείς!Η Μαρία πιο πάνω σου έδωσε ένα λινκ για τα λαχανικά,τα φρούτα και τα χόρτα.. Διάβασε το... 🙂
 
Καλημέρα σε όλους τους ιπτάμενους και πιλότους. :) Με τον νέο μου φίλο τα πάμε περίφημα και η εμπιστοσύνη μεταξύ μας χτίζεται σε γερά θεμέλια. Η πρόοδοι που έχουμε κάνει είναι 1. Πλέον μαφήνει να τον χαιδέυω περισσότερη ώρα χωρισ να προσπαθεί να με αρπάξει. Μόλις πλησιάσω το κλουβί τρέχει στο σημειο των χαδίών και στήνεται με το κεφάλι κοντά στα κάγκελα περιμένοντασ να τον χαιδέψω. 2. έβαλα χέρι μέσα στο κλουβί για να καθαρίσω και άν και λίγο επιφυλακτικός καθόταν ύσηχος. Να πούμε ότι τις πρώτεσ φορές που το έκανα αυτό γινόταν χαμός. Τέλος μια άλλαγή στην συμπεριφορά που δέν ξέρω που οφείλεται είναι ότι ενώ στην αρχή τρελαινόταν για ηλιόσπορους, τώρα ούτε κάν τους πλησιάζει. Απο το χέρι μου δέν έχει φάει ακόμα και είναι κάτι που το προσπαθώ ώστε να βρώ μια λιχουδιά που θα του δίνω σε μορφή επιβράβευσης. Επιφυλακτικά κ εγώ τον αφήνω να βάλει το χέρι μου στο στόμα του ωστε να του περάσει στο μυαλό σιγά σιγά οτι είναι μια γερή κούρνια για να ανέβει...χθές βέβαια μου πάτησε μια καλή...ίσα που μάτωσα αλλα η αντίδρασή μου πιστέυω ήταν κάτι παραπάνω απο ψύχραιμη. Του είπα ΜΗ και τράβηξα αργά το χέρι χωρίς φωνές. Είναι μια προσαρμογή που πρέπει να περάσει και το δάχτυλό μου νομίζω.. Σας τα λέω όλα αυτά για να με συμβουλέψετε σε περίπτωση που χειρίζομαι λάθος κάποια κατάσταση. Ευχαριστώ.
 
Μια χαρά σας βρίσκω :)
Πιστεύω πως το χειρίζεσαι άψογα μέσω της παρατήρησης και του σεβασμού στα θέλω του πουλιού.
Για λιχουδιά, ψάξε κάποιο ωμό ανάλατο αμυγδαλάκι, μπραζίλιαν νατς, καρύδι.
Σε μικρές ποσότητες γιατί παχαίνουν και από μαγαζιά βιολογικών αν είναι δυνατόν, γιατί κυκλοφορούν φήμες για ψεκασμούς για να μην πιάνουν μαμούνια.
 
Πολύ καλά ακούγονται όλα! Συνέχισε ότι κανείς και οι ιδέες της Μαρίας ως προς τις λιχουδιές είναι πολύ καλές!

Δεν έχω ακούσει για άλλον παπαγάλο που δεν λιποθυμάει από τη χαρά του στη θέα των ηλιόσπορων. :D Οι δικοί μου αν δεν φάνε και τον τελευταίο από το μπολ δεν ησυχάζουν. Βέβαια τους δίνω σπάνια.
 
Δεν έχω ακούσει για άλλον παπαγάλο που δεν λιποθυμάει από τη χαρά του στη θέα των ηλιόσπορων. :D
Αυτό είναι αλήθεια και πρέπει να σε βάλει σε υποψίες μήπως είναι παλιοί και ακατάλληλοι. Για ρίξε μια ματιά και αν διαπιστώσεις κάτι, βάλε πρώτον καρβουνάκι στο κλουβί και πέτα τους. Αγόρασε ανάλατους για ανθρώπινη χρήση.
 
Τους ηλιόσπορους τους είχαν αγοράσει οι πρώην ιδιοκτήτες την ίδια μέρα που τον πήρα απο αυτούς... Πριν 15 μέρες. Δοκίμασα και εγώ μερικούς...ήταν καλοί. Για παν ενδεχόμενο θα αγοράσω καινούριους. Επίσης αγόρασα μερικά καρύδια και αμύγδαλα με το κέλυφος. Δέν τά έδωσα ακόμα... Προτείνονται;
 
... Επίσης αγόρασα μερικά καρύδια και αμύγδαλα με το κέλυφος. Δέν τά έδωσα ακόμα... Προτείνονται;
Βεβαίως, θα είναι μια ευχάριστη απασχόληση γι΄αυτόν! Σπάσ΄τα λίγο ώστε να τον διευκολύνεις μέχρι να τους πάρει τον ''αέρα''😉
 
Καλησπέρα σε όλους. Η συμβίωση με το Ρίκο πάει μια χαρά άν και έχω κάποια θεματάκια συμπεριφοράς. Όχι κάτι ιδιαίτερο αλλα θα ήθελα τη γνώμη σας. Ο ρικο μιλάει πολύ... Πάαααρα πολύ, λέει το όνομά του συνεχώς και διάφορα άλλα δικά του. Μερικές φορές εκτός απο ''ρίκο'' λέει και "ρικο μου" όπως τον λέω συχνά και ''ρικάκο'' όπως τον λέει η σύζυγος. Το πρόβλημα δέν είναι όμως στην ομιλία και στους ευχάριστους ήχους... Το πρόβλημα είναι στις φωνές. Μερικές φορές τσιρίζει πολύ δυνατά και εκτός του ότι είναι ενοχλητικο, φοβάμαι ότι κάτι παθαίνει, ότι κατι δεν του αρέσει ή οτιδήποτε άλλο.
Μερικές φορές καθώς φωνάζει προσπαθεί να ανοιξει την πόρτα του κλουβιου. Όταν λέμε προσπαθεί, πάει και τσιμπαει τον σύρτη και παλεύει για ώρα εκεί, συγχρώνος τσιρίζει. Δέν τον έχω βγάλει ακόμα έξω γιατί δέν έχει μάθει ακόμα να ανεβαίνει στο χέρι μου. Θα ήθελα μια βοήθεια για τον τρόπο που θα το πετύχω αυτό. Έχω διαβάσει ότι μερικοί ανοίγουν τη πόρτα και τον αφήνουν μόνο του να βγεί... Προτείνεται αυτό? και άν ναί πώς ξαναμπαίνει;
Τέλος θα ήθελα να μάθω για το κόψιμο των φτερών... Είναι καλό να γίνει πρίν βγει έξω;
Ευχαριστώ
 
Είναι σαφές ότι το πουλί θέλει να βγει έξω. Με τους προηγούμενους το συζήτησες το θέμα του καθημερινού του προγράμματος;
Βέβαια και από την φύση του, αυτό το πουλί είναι αδύνατον να διαβιεί μέσα σ' ένα κλουβί συνεχώς, θα πάθει κατάθλιψη.
Στα μεγάλα πουλιά το ψαλίδισμα (όχι κόψιμο) των φτερών είναι μονόδρομος κατά την γνώμη μου, καθημερινά διαβάζουμε αποδράσεις και δυστυχείς ιστορίες και είναι κρίμα και για τους ανθρώπους και για τα ζώα.
Όμως αυτή η δουλειά για πρώτη φορά πρέπει να γίνει από έμπειρο γνώστη, καλύτερα γιατρό και αφού παρατηρήσετε καλά εσείς, την επομένη μετά την πτερόρροια που θα ξαναβγούν νέα, το κάνετε μόνοι σας.
Μάλλον καλύτερα να προηγηθεί της πρώτης εξόδου του, μην σας τραυματιστεί ή και τον τρομάξετε κυνηγώντας να τον επιστρέψετε στο κλουβί του.
Έχετε αποφασίσει ποιος γιατρός θα τον παρακολουθεί αχρίαστος να είναι;
 
... Μερικές φορές τσιρίζει πολύ δυνατά και εκτός του ότι είναι ενοχλητικο, φοβάμαι ότι κάτι παθαίνει, ότι κατι δεν του αρέσει ή οτιδήποτε άλλο.
Αυτές τις τσιρίδες τις βάζει γιατί μένει μόνος ή γιατί σας βλέπει και θέλει να βγει από το κλουβί;
Γενικά θα πρέπει ν΄αδιαφορείτε ή να φεύγετε από το δωμάτιο όταν φωνάζει. Δεν πρέπει να συνδυάσει πως με τις φωνές τραβάει την προσοχή και το ενδιαφέρον σας...

... Μερικές φορές καθώς φωνάζει *προσπαθεί να ανοιξει την πόρτα του κλουβιου. Όταν λέμε προσπαθεί, πάει και τσιμπαει τον σύρτη και παλεύει για ώρα εκεί, συγχρώνος τσιρίζει...
*Προσέξτε την πόρτα, είναι ικανός κάποια στιγμή να την ανοίξει. Θα πρέπει να βάλετε έξτρα λουκέτο ίσως...Αυτή η συμπεριφορά δείχνει πως το πιθανότερο είναι ότι είχε μάθει να βγαίνει από το κλουβί...

... Δέν τον έχω βγάλει ακόμα έξω γιατί δέν έχει μάθει ακόμα να ανεβαίνει στο χέρι μου. Θα ήθελα μια βοήθεια για τον τρόπο που θα το πετύχω αυτό. Έχω διαβάσει ότι μερικοί ανοίγουν τη πόρτα και τον αφήνουν μόνο του να βγεί...*προτείνεται αυτό? και άν ναί πώς ξαναμπαίνει;
Λιχουδιές... Με αυτές θα καταφέρεις ότι μπορείς να καταφέρεις! Τι του αρέσει να τρώει;Δώστε του να δοκιμάσει πράγματα τα οποία δεν θα βάζετε στο κλουβί του. Δεν θα τα τρώει δηλ όποτε εκείνος επιλέξει αλλά όποτε θέλετε εσείς. Πολύ μικρά κομματάκια ίσα ίσα μια δική του μπουκιά...
Στην αρχή με κλειστή την πόρτα ώστε να αισθάνεται ασφάλεια, εξάψτε του την περιέργεια... Κάντε πως τρώτε εσείς αυτό που θέλετε να του δώσετε με επιφωνήματα χαράς και ενθουσιασμού. Αφήστε τον να σας βλέπει αλλά και όχι δηλ όταν δείξει ενδιαφέρον γυρίστε του την πλάτη (αυτό τρελαίνει τον Μάριο, τότε θέλει οπωσδήποτε να δοκιμάσει! :D).
Αν ανοίξεις την πόρτα για να βγει μόνος του θα πρέπει να περιμένεις πότε θ΄αποφασίσει να ξαναμπεί.
Η τροφή και το νερό που θα υπάρχουν μέσα στο κλουβί θα τον κάνουν...''κάποτε'' να επιστρέψει (χωρίς κυνηγητά-φωνές κτλ)
*Αν το πουλί δείχνει ήρεμο εντάξει γιατί αλλιώς θα εξαγριωθεί εντελώς...

... Τέλος θα ήθελα να μάθω για το κόψιμο των φτερών... Είναι καλό να γίνει πρίν βγει έξω;
Εγώ είμαι υπέρ του κοψίματος των φτερών (μικρών και μεγάλων παπαγάλων).
Το σωστό είναι το κόψιμο των φτερών να το κάνει κάποιος που γνωρίζει (ώστε να μάθετε κι εσείς), και σίγουρα να γίνει πριν δοκιμάσετε να βγάλετε το πουλί από το κλουβί του.
 
Καλημέρα και ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Είναι πολύ ευχάριστο για τους φίλους μας...όχι μόνο τα πουλιά... Που υπάρχουν τέτοια φόρουμ με ανθρώπους που βοηθάνε και μοιράζονται τις εμπειρίες τους ωστε τα κατοικίδια να έχουν μια καλή ζωή. Δέν μπορώ να φανταστώ την ταλαιπωρία των ζωντανών εάν έπεφταν σε χέρια ανθρώπων σαν και μένα χωρίς καθόλου εμπειρία, που δέν έχουν κάποιον να τους συμβουλέψει. Το οτι υπάρχουν τέτοια φόρουμ είναι και απο τους κυριότερους λόγους που με ώθησαν να πάρω τον ρίκο μου παρόλο που δέν είχα ιδέα απο πουλιά. Το petbird βέβαια είναι μακράν το καλύτερο με έμπειρους χρήστες.
Τώρα για το θέμα μας, ο Ρίκο τσιρίζει συνήθως όταν είμαι εκεί αλλα ασχολούμε με κάτι άλλο. Άλλεσ φορές τον έχω πιάσει... Ενώ παίζει με τα παιχνίδια του ύσηχος... Μόλις φύγω απο το δωμάτιο βάζει τις φωνές. Το κλουβί το έχω στο σαλόνι και έχουμε συνεχώς επαφή εκτός τις ώρεσ που λείπουμε στη δουλειά και το βράδυ που πάμε για ύπνο.
Όσο αφορά τις λιχουδιές... Δέν έχω βρεί ακόμα την αδυναμία του. Απο τροφές του δίνω κατα βάση κάτι κρακεράκια της psittacus και μιξ λαχανικών του μπαρμπαστάθη... Ανα διαστήματα του δίνω και ένα μιξ αποξηραμένων φρούτων με σπόρια.
Οσο κι αν φένεται παράξενο απο το χέρι μου τρώει μόνο τα λαχανικά, αλλα δέν μπορώ να τα δίνω σαν λιχουδιά γιατί είναι μέρος της βασικής του διατροφής.
Δοκιμάζω διάφορα πάντως μέχρι να βρώ κάτι που του αρέσει.
Όσο αφορά το κόψιμο των φτερών, δυστυχώς στην επαρχία δέν έχουμε ειδικούς. Είμαι στο ψάξιμο. Ο πετσοπάς που πήγα χθές για να του πάρω ένα νέο παιχνίδι μου είπε οτι έχει κι αυτός ζακό, πιθανόν θα ξέρει να μου προτείνει κάποιον. Δέν μιλήσαμε πολύ γιατί είχε δουλειά αλλα είναι μια καλή άκρη.
 
Back
Top