Αναπαραγωγή Ζεμπράκια που ζευγαρώνουν συνέχεια

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης User 26310
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
U

User 26310

Guest
Καλησπέρα σας! Εχω 2 ζεμπράκια ,ένα θηλυκό και ένα αρσενικο. Στην αρχή τα είχα μαζί στο ίδιο κλουβί αλλά επειδή είδα ότι δεν σταμάταγαν την αναπαραγωγή (έκανε η θηλυκιά συνέχεια αυγά) τα χώρισα και έβαλα το καθένα στο δικό του κλουβάκι ,δίπλα δίπλα. Τα μικρά όμως είναι τρομερά αχώριστα μεταξύ τους ,ο αρσενικός στην κυριολεξία χτυπιέται για να είναι με τη θηλυκιά μαζί και είμαι σε μεγάλο δίλλημα. Εγώ προσωπικά θέλω να τα έχω μαζί στο ίδιο κλουβάκι αλλά το γεγγονός ότι αναπαράγωντε συνέχεια και χωρίς να έχω φωλιά στο κλουβί με προβληματίζει κυριώς το ότι απόσο διάβασα οι πολλές γέννες μπορεί να εξαντλήσουν τη θηλυκιά και φοβάμαι μην την βλάψει .Τα μικρά είναι πραγματικά αχώριστα μεταξύ τους και δεν ξέρω για την υγεία της θηλυκιάς αν πρέπει να τα αφήσω στο ίδιο κλούβι ή να χωριστούν. Ευχαριστώ πολύ!
 
Καλησπέρα.
Τα μικρά είναι πραγματικά αχώριστα μεταξύ τους και δεν ξέρω για την υγεία της θηλυκιάς αν πρέπει να τα αφήσω στο ίδιο κλούβι ή να χωριστούν.
Τα μικρά πρέπει να είναι με τους γονείς μέχρι να απογαλακτιστούν, να μπορούν δηλαδή να τρέφονται μόνα τους, αυτό συμβαίνει γύρω στις 40 - 45 ημέρες.
Πριν χωριστούν τα μικρά θα πρέπει να τα παρακολουθήσεις για να βεβαιωθείς ότι τρώνε μόνα τους.
έβαλα το καθένα στο δικό του κλουβάκι ,δίπλα δίπλα
Άλλαξε θέση στον αρσενικό για να μην έχει οπτική και ακουστική επαφή με το θηλυκό, επίσης κάνε πιο λιτή την διατροφή του αρσενικού.
 
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ Φιλε μ ,καλησπερα. Δεν καταλαβες κατι ,λαθος δικο μου που δεν ανεφερα .Δεν εχω φωλιά στο κλουβί τους .Οπότε δεν έχω και μικρά. Απλά ζευγαρώνουν συνέχεια και γεννάει η θηλυκιά συνέχεια.
 
Απλά ζευγαρώνουν συνέχεια και γεννάει η θηλυκιά συνέχεια.
Τι περιλαμβάνει η διατροφή τους και σε ποια συχνότητα ?
Σπόροι ?
αυγό ?
αυγοτροφή ?
λαχανικά ?
φρούτα ?
Σουπιοκόκκαλο στο κλουβί ?
Πρωινό μπάνιο ?
 
  • Like
Αντιδράσεις: jk1980
Σουπιοκοκκαλο στο κλουβάκι ,βιταμίνες και σπόροι .Που και που και φρουτακια :)
 
Άλλαξε θέση στον αρσενικό για να μην έχει οπτική και ακουστική επαφή με το θηλυκό, επίσης κάνε πιο λιτή την διατροφή του αρσενικού.
Κάνε το ίδιο όσον αφορά την διατροφή του θηλυκού.
Βάζε μπάνιο και στα δύο.
Άλλαξε την διάταξη στο κλουβί τους, πατήθρες - ταίστρες - ποτίστρα και άλλαζε θέσεις στα κλουβιά.
 
Back
Top