Γενικά Ζητείται σπίτι και οικονομική βοήθεια για ταλαιπωρημένη κονούρα

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης dadj
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Κατάσταση
Κλειστό.
Για τα κατοικίδια επιμελείται Αστυνομικό Τμήμα ή Εισαγγελέας Υπηρεσίας
. Έχει δίκιο η Μαρία, δυστυχώς! (.. Θεωρώ πως καταλαβαίνεται που κολλάει το ''δυστυχώς'')
Δεν λέω ότι ο συγκεκριμένος είναι, αλλά για σκεφτείτε λίγο αυτήν αλλά και αντίστοιχες περιπτώσεις... Δηλαδή, αν είναι "επαγγελματίας" του είδους; Αν δηλαδή κάποιος ακολουθεί αυτή τη μέθοδο συστηματικά βάζοντας ένα πουλάκι σε άθλιο κλουβί και στη συνέχεια περιμένει να αντιδράσουν κάποιοι "σώζοντας" το πουλάκι. Και την επόμενη μέρα άλλο και ούτω καθεξής.
.. Εδώ γίνεται σε πολλά και ''επώνυμα'' pet-shop, κυρίως σε παπαγάλους και σκυλάκια!
 
Ενας συγκεκριμένος ιδοκτήτης πουλάει ένα συγκεκριμένο πουλί.
Δεν προτείνεται εδώ μια γενική λύση κανενός γενικού προβήματος μόνο του συγκεκριμένου.

Αν θές να θέσεις θέμα ιδιοκτησίας γενικά να το δεκτώ αλλά εδώ δεν γίνεται λόγος για μαζική παραγωγή και κατανάλωση.

Επειδή υπάρχει χρηματική συναλλαγή γίνεται αυτομάτως και εμπόριο; Τί ακριβώς ενισχύεται απο την συγκεκριμένη πράξη;
Το μόνο που θα αλλάξει είναι η ζωή του πουλιού, ο κρετίνος αυτός θα παραμείνει κρετίνος γιατί είναι θέμα της πολιτισμικής του ταυτότητας και μόνο,όχι των σχέσεων παραγωγής και κατανάλωσης σε άμεσο βαθμό.

Ενισχύεται αυτός που έχει στην κατοχή του ένα ον κάτω απο άθλιες σύνθηκες. Δεν λέω, να το σώσουμε το πουλάκι αλλά μια μεμονομένη περίπτωση δεν φέρνει την άνοιξη. Μακάρι να υπήρχε αρμόδιος φορέας να τον συνέτιζε η να έπερνε το ζωντανό. Δεν θέλω ο συγκεκριμένος άνθρωπος που δεν σέβεται το κατοικίδιο του το οποιο πουλάει να πάρει ενα φρέσκο 300αρι, δηλαδή να τον επιβραβεύσω κ όλας.
 
Τοσο μα τοσο ομορφο κριμα στο ζωακι εχω παθει πλακα με την ρατσα αυτη. Κρατηστε μας ενημερους. Οτι και να γινει και ας ελπισουμε οτι η επομενη φωτο θα ειναι ποιο χαρουμενη!
 
Και ο πωλητής που την έχει σε αυτά τα χάλια τι θα διαπιστώσει;
Πως όλα πουλιούνται...
Εκεί ακριβώς στηρίζεται, στηρίζονται, όλοι όσοι πουλούν... με την κακή έννοια του εμπόρου...
Πατάνε στο γεγονός πως κάποιος θα λυπηθεί το ζωντανό και θα το αγοράσει...
Αν στοιχειοθετείται παραβίαση κανόνων ασφαλούς και υγιεινής διαβίωσης ζώου... Τότε πρέπει να κινηθείτε αρμοδίως και να διεκδικήσετε τις συνθήκες που πρέπει για το πτηνό.
Αν δεν υπάρχουν αυτές οι συνθήκες... Θα υπάρξει κατάσχεση του πουλιού.
Διαφορετικά την άλλη βδομάδα θα δείτε άλλο πουλί στις ίδιες συνθήκες και στο ίδιο κλουβί.
Πονάει η άποψή μου και σας καταλαβαίνω...
Θεωρώ όμως πως αν τα αγαπάτε, αγαπάμε τα ζώα, πτηνά μας... αυτοί πρέπει να σταματήσουν να τα έχουν σε τέτοια κατάσταση.
Είπα τη γνώμη μου...
Πιεζόμουν μέρες...
Τα ειπες ολα! Πρεπει να παψει να διαιωνιζεται αυτη η κατασταση
 
Είμαι της γνώμης πως όντως αφορά μεμονωμένο περιστατικό ιδιώτη.
Δεν υπάρχει στον τόπο μας, ούτε κουλτούρα, ούτε μάρκετινγκ "λύπης", παρά μόνον ίσως στην προώθηση αδέσποτων, όπου δικαιολογείται αλλά και πάλι πολλές φορές ξεπερνάει τα όρια.
Αντίθετα, έχουμε περιστατικά ωραιοποίησης της πραγματικότητας, με ψεύτικες φωτογραφίες, υγιών καλοταϊσμένων ζώων, στην θέση των πραγματικών σε άθλια κατάσταση πωλούμενων.
Όπως και έχουμε καταστήματα με χώρους σε άθλια κατάσταση σε κοινή θέα, όπου κανείς αρμόδιος δεν παρεμβαίνει, ούτε και ακτιβιστής βεβαίως και όπου η αθλιότητα δεν έχει σκοπό την "λύπη" αλλά οφείλεται απλά στο ότι οι συγκεκριμένοι επαγγελματίες είναι βρωμιάρηδες και αφού δεν τιμωρούνται, δεν συνετίζονται.
Φυσικά δεν βοηθάει σε τίποτα γενικό αν συναισθηματικά κινούμενοι αγοράσουμε ένα κακοποιημένο ζώο, εκτός όμως από αυτό το συγκεκριμένο ζώο.
Συγκεκριμένα διαφωνώ με τις κινήσεις κατασκοπευτικού στυλ. Αν διαπιστώσουμε κάποια παράβαση, δεν έχουμε παρά να την καταγγείλουμε. Αν αποφασίσουμε να το πάρουμε, είναι κι αυτό μια επιλογή.
Επειδή πιστεύεις στην ειρήνη, δεν παύεις να περιθάλπεις τους τραυματίες του πολέμου.
 
Συμφωνώ σε όλα αυτά που λέτε ότι διαιωνίζεται η κατάσταση και το εμπόριο κακοποιημένων ζώων και ότι τον επιβραβεύουμε που δεν σέβεται το ζωάκι, αλλά όλη αυτή η κριτική δε θα βοηθήσει την άμοιρη κονουρίτσα. Δηλαδή καλύτερα να γίνουν κάποια τηλέφωνα σε γνώστες τέτοιων θεμάτων, ή αν έχετε κάποιο γνωστό δικηγόρο να μας πει την άποψή του, σε κάποια φιλοζωική ίσως, παρά να λέτε πως η κατάσταση διαιωνίζεται και πως δεν συμφωνείτε με αυτό που θέλουμε να κάνουμε. Το καλύτερο για όλους είναι να φύγει από εκεί το πουλάκι, χωρίς να επιβραβευτεί ο "κύριος" και χωρίς να του δώσουμε εμείς χρήματα αλλά το θέμα είναι πως θα γίνει. Γι αυτό θα σας παρακαλούσα όλους να μας πείτε ιδέες και πιθανές λύσεις για την σωτηρία της κονούρας.. Αυτό θέλουμε να κάνουμε και γι αυτό ξεκίνησε όλο το θέμα!
 
Για να του αφαιρεθεί η κατοχή του ζώου, πρέπει να στοιχειοθετηθεί η κακοποίηση.
Όσο και αν οι γνώσεις μας και οι εμπειρίες μας μας οδηγούν να καταλάβουμε τον τρόπο ζωής του πουλιού, ένα σκουριασμένο κλουβί που φαίνεται όλο κι όλο στις φωτογραφίες, δεν είναι αρκετό στοιχείο για κάτι τέτοιο.
Πρέπει κάποιος - κάποιοι καλύτερα που θα αποτελέσουν τον καταγγέλοντα και τον μάρτυρα, να δουν από κοντά τις πραγματικές συνθήκες φιλοξενίας και φυσικά να γνωρίζουν την ακριβή διεύθυνση που ζει το πουλί.
Αρμόδιο είναι το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα. Επικουρικά και πολύ βοηθητικά, θα πρέπει να ενημερωθεί και να ζητηθεί η αρωγή της τοπικής φιλοζωικής οργάνωσης, ώστε με τις γνώσεις τους να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και να ασκηθούν οι κατάλληλες πιέσεις ώστε να δράσει αποτελεσματικά η αρμόδια κρατική υπηρεσία.
Πιο γρήγορα και αποτελεσματικά, μπορεί να ζητηθεί πριν την επίσκεψη στο Αστυνομικό Τμήμα, εισαγγελική παραγγελία για να μεριμνήσουν τα δέοντα. Εισαγγελέας Υπηρεσίας υπάρχει επί 24 ώρου βάσης στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων.
Για να γίνει αυτό, πρέπει να εκτιμάται κίνδυνος για την ζωή του ζώου - πτηνού.
Δικηγόρος δεν χρειάζεται, μήνυση δεν χρειάζεται.
Στην αγγελία ως περιοχές αναγράφονται τόσο η Παλλήνη όσο και η Λούτσα σημειωτέον.
Μετά από όλες αυτές τις ενέργειες και αν αφαιρεθεί το πουλί από τον τωρινό του κάτοχο, θα παραδοθεί σε κάποια από τις οργανώσεις, όπως η ΑΝΙΜΑ κτλ και όχι με ανάθεση φιλοξενίας σε ιδιώτη.
Έτσι έχουν τα πράγματα επί της ουσίας.
Άλλη λύση, όπως την ξεκινήσατε, το παζαρεύεις, το αγοράζεις, το κρατάς.
 
Παιδιά ας μην γελιόμαστε. Κανένας δικηγόρος ούτε κι η αστυνομία θα ασχοληθεί. Αν θέλετε να σώσετε το πουλί σώστε το με συνοπτικές διαδικασίες. Το πληρώνετε και το παίρνετε. Διαφορετικά η αγγελία έκλεισε και το πουλί πουλήθηκε, πέταξε και άλλα πολλά.
 
Συμφωνώ σε όλα αυτά που λέτε ότι διαιωνίζεται η κατάσταση και το εμπόριο κακοποιημένων ζώων και ότι τον επιβραβεύουμε που δεν σέβεται το ζωάκι, αλλά όλη αυτή η κριτική δε θα βοηθήσει την άμοιρη κονουρίτσα. Δηλαδή καλύτερα να γίνουν κάποια τηλέφωνα σε γνώστες τέτοιων θεμάτων, ή αν έχετε κάποιο γνωστό δικηγόρο να μας πει την άποψή του, σε κάποια φιλοζωική ίσως, παρά να λέτε πως η κατάσταση διαιωνίζεται και πως δεν συμφωνείτε με αυτό που θέλουμε να κάνουμε. Το καλύτερο για όλους είναι να φύγει από εκεί το πουλάκι, χωρίς να επιβραβευτεί ο "κύριος" και χωρίς να του δώσουμε εμείς χρήματα αλλά το θέμα είναι πως θα γίνει. Γι αυτό θα σας παρακαλούσα όλους να μας πείτε ιδέες και πιθανές λύσεις για την σωτηρία της κονούρας.. Αυτό θέλουμε να κάνουμε και γι αυτό ξεκίνησε όλο το θέμα!

Δεν νομίζω να είναι ηθικό κάτι τέτοιο, αλλα μπορούμε να τον προειδοποιήσουμε οτι θα γίνει καταγκελία εις βάρος του αν δεν αλλαξουν η συνθήκες διαβίωσης του πτηνου ή αν δεν δύναται να τις αλλάξει να το δώσει αφιλοκερδός. Δυστυχώς στην Ελλάδα κάποιες φορές πρέπει να πέρνουμε τον νόμο στα χέρια μας οσο και να μην με βρίσκει σύμφωνο κάτι τέτοιο.
Δεν θεώρω οτι οι απειλές είναι σωστές αλλα είναι ίσως λίγο σωστότερες απο το να τον πληρώσουμε επειδή κακοποιεί ενα ζώο.
 
Προσωπικά μου αρέσει πάρα πολύ που επ'αφορμής κάποιου γεγονότος συζητάμε κάθε φορά εκφράζοντας τις απόψεις μας όσο γενικές, αόριστες, απίθανες ή εξειδικευμένες είναι αυτές.
Επι του πρακτέου όμως τι γίνεται; Μίλησε κανείς απο τα παιδιά που συντονίζουν με τον ιδιοκτήτη; Μπορεί ο πραγματικός κάτοχος να πέθανε και αυτός που το πουλά να είναι τριτοξάδελφος, μπορεί να υπάρχει αγγελία με τεράστιο κλουβί απο το ίδιο τηλέφωνο, μπορεί δεκάδες πράγματα. Επίσης αν θέλουμε να βγάλουμε έναν νόμο, μια αξιοπρεπή συμπεριφορά ή μια ενδεδειγμένη αντιμετώπιση θα πρέπει στο δρόμο μας να σταματάμε κάθε πέντε λεπτά για να κάνουμε καταγγελίες ή διασώσεις. Έκατσε το συγκεκριμένο πουλάκι σήμερα,όποιος έχει όρεξη βοηθά. Τωρα η σκέψη και μόνο νομικών προεκτάσεων μου φαίνεται κάπως, μπορούν να αναλωθούν τέτοιου τύπου δυνάμεις σε άλλα πράγματα. Οι δε συστάσεις, απειλές ή νουθεσίες θα εξαφανίσουν αυτά τα 40 γραμμάρια σε χρόνο dt. Το θέμα όπως και ειπώθηκε είναι "take it or leave it", μπορούμε να βοηθήσουμε ρίχνοντας την τιμή, δίνοντας κανα 5-10ευρώ και βρίσκοντας ιδιοκτήτη, μέχρι εκεί,έτσι το βλέπω.
 
Προσωπικά μου αρέσει πάρα πολύ που επ'αφορμής κάποιου γεγονότος συζητάμε κάθε φορά εκφράζοντας τις απόψεις μας όσο γενικές, αόριστες, απίθανες ή εξειδικευμένες είναι αυτές.
Πολύ αόριστες όμως καμιά φορά Δημήτρη μου. Οι απαιτήσεις της ζωής είναι πρακτικές και πρέπει να είμαστε σε θέση να συνδυάζουμε την ηθική μας και τις ιδέες μας με το πρακτέο.
Δεν αναφέρομαι σ' εσένα φυσικά, ούτε κάποιον συγκεκριμένα. Αλλά η τακτική εκφράζω ιδέες και επί της ουσίας κολοκυθόπιτα δεν μου αρέσει. Πρέπει να γνωρίζουμε τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματά μας και να κινούμαστε στα όρια του εφικτού, όσο γίνεται πιο αποτελεσματικά.
 
εγω μαρια μου το θελω το πουλακι αλλα διαβαζοντας εδω οτι ισως ειναι κομπινα το βαζουν σε κακο κλουβι κλπ για να τα λυπηθουμε και μας τα πουλανε δεν ξερω τι παιζετε αλλα για να σωθει το πουλακι εγω προσφερωμενα το παρεχω τα παντα με πολυ αγαπη αλλα οχι να πεσουμε και θυματα κομπιναδορων
 
Πολύ αόριστες όμως καμιά φορά Δημήτρη μου... Να κινούμαστε στα όρια του εφικτού, όσο γίνεται πιο αποτελεσματικά.
Καλά προφανώς και συμφωνούμε αλλά...
ο λόγος για τον οποίο γράφω σε αυτό το θέμα είναι γιατί ένα πρωί,ξύπνησα, το είδα, είχα μια αόριστη διάθεση και έγραψα μια σαχλαμάρα σε μορφή ευχής προσθέτοντας πως υπάρχει και ένα καρδερινοκάναρο.
Απο αυτό εδώ το post και εξαιτίας μιας αναφοράς που αντικειμενικά δεν πρόσφερε τίποτα έφτασα στο σημείο να έχω το πουλί στην κατοχή μου πλέον. Και στο εγγυώμαι, μέσα μου έκανα όλους αυτούς τους κύκλους των συζητήσεων που γίνονται εδώ.Αρκεί να υπάρχει ένα υποκείμενο και ένα αντικείμενο και όλα κάπου θα βγάλουν κάποτε.

εγω το θελω το πουλακι αλλα οχι να του δωσω και 300 ευρο
έχουμε λευκό καπνό;
 
Γεια σας! Πωπω βλέπω το θέμα εχει πάρει «φωτιά»! Θεωρώ πως υπάρχει αντίλογος στο επιχείρημα ότι βοηθώντας αυτό το πουλί ενισχύουμε κακές πρακτικές:

  • Το πουλί αυτό το πουλάει μάλλον κάποιος ιδιώτης που από οτι φαίνεται κακώς βρέθηκε στα χέρια του κ δεν ξέρει τι να κάνει με αυτό. Άρα η περίπτωση μάλλον δεν είναι επαναλήψιμη. Αν είναι κάποιος που κάνει αυτή την δουλειά συστηματικά, τότε τα πράγματα είναι σαφώς διαφορετικά.

  • Εστω οτι το πουλι πεθαινει σε αυτες τις συνθηκες. Θα βελτιωσει αυτο σε κατι την συνολικη κακομεταχείριση των πουλιών απο τους κακούς εμπόρους κ τις κακες τους πρακτικες; Μαλλον οχι. Και εδω, οπως και στην ανάποδη περίπτωση, για να συμβεί αυτο θα πρέπει να ειναι: (α) επαναλήψιμο (που δεν είναι) και (β) να υπάρχουν συνθήκες να γίνει και μαζικά (που δεν συνάγεται).

  • Είτε θελουμε ειτε οχι το πουλι καποια στιγμη θα βρει αγοραστή απο την αγγελία στην ΧΕ. Αν μεσα απο αυτο το ποστ καταφέρουμε να το παρει καποιος άνθρωπος που αντιστοιχει με οσα το ποστ περιγραφει τοτε ισως να εξασφαλίζεται ενας πιθανον καλύτερος του μέσου ορου ιδιοκτήτης. Το petbirds γενικα απαρτίζεται από μελη με αξιόλογες γνωσεις κ φιλοζωία.

  • Ας μου επιτραπεί να θεσω κ δυο προβληματισμούς μου: αν ειναι να γινει καταγγελία κ το πουλι κατασχεθεί ξέρει μήπως κανείς που θα βρεθεί μετά; Υπάρχουν εγκαταστάσεις στην χωρα μας; Για τον λογο αυτον αλλωστε δεν εφαρμόζεται το cites στην χωρα μας (στο οποιο cites εγω πιστευω πολύ). Και να πω ότι με το να θυσιαστεί αυτό το πουλι για να την γλυτώσουν αλλα που θα έφερνε ο έμπορος μετα, τοτε το καταλαβαίνω σαν επιχείρημα, αλλά εδώ μάλλον πρόκειται για μεμονωμένη περίπτωση καποιου που βρέθηκε με μια κονούρα και ψαχνει να την πουλήσει. Άρα διαφωνώ με οποιαδήποτε καταγγελία κλπ.

    Τελευταίο αλλά και πιο σημαντικό, ελπίζω η συζήτηση να συνεχίσει να είναι το ίδιο ζωντανή αλλά προς την κατεύθυνση του ότι υπάρχει κάποιος/οι που να θέλουν να παρουν το ζωακι και να συζητήσουμε για αυτά τα θέματα!


    Αλεξανδρος (@dadj)
 
μπορούμε να βοηθήσουμε ρίχνοντας την τιμή, δίνοντας κανα 5-10ευρώ και βρίσκοντας ιδιοκτήτη, μέχρι εκεί,έτσι το βλέπω.
Μαζί σου! Οπότε να δούμε ποιοι θα δώσουν έστω και 5-10 ευρώ για την ψυχούλα αυτή.. Και 1 ευρώ δεν είναι ντροπή!

ισως ειναι κομπινα το βαζουν σε κακο κλουβι κλπ για να τα λυπηθουμε και μας τα πουλανε δεν ξερω τι παιζετε
Δεν νομίζω να είναι κομπίνα.. Πιο πιθανό οι συνθήκες που χει η κονούρα να είναι εξαιτίας της άγνοιας του τωρινού κατόχου...

παρεχω τα παντα με πολυ αγαπη
Δηλαδή Δημήτρη μου; Τι μπορείς να προσφέρεις; :) Επίσης μην ξεχνάς πως ένα παπαγάλος θέλει και μια κάποια εμπειρία. Και για την συγκεκριμένη ψυχούλα δεν ξέρουμε τι έχει περάσει πόσο χρονών είναι και τι ψυχολογία έχει. Εσύ έχεις την διάθεση, τον χρόνο και την εμπειρία (γιατί την αγάπη είμαι σίγουρη πως την έχεις) να ασχοληθείς με έναν παπαγάλο που ίσως στην αρχή να αντιδράσει και αρνητικά με την όλη αλλαγή;
 
Έχει γίνει κάποια προσυνεννόηση με τον πωλητή; Υπάρχει κάτι σε τελικό στάδιο περί τιμής;
 
  • Like
Αντιδράσεις: Sissy
Κατάσταση
Κλειστό.
Back
Top