Φροντίδα Ζητώ βοήθεια για ένα πουλί που βρήκα

episkeptis

PB New Member
Εγγραφή
30 Αυγ 2008
Μηνύματα
2
Πόλη
Αθήνα
Ισως δεν είναι η πιο κατάλληλη κατηγορία για αυτό το post αλλά επειδή δεν ασχολούμε καθόλου με πουλιά θα ήθελα τη βοήθεια κάποιου που γνωρίζει.

Σήμερα το πρωϊ βρήκα στον κήπο του σπιτιού μου ένα πουλί (μάλλον περιστέρι) το οποίο δεν μπορεί να πετάξει και είναι μονίμως στην ίδια θέση. Επίσης κατα περιόδους γυρίζει γύρω από τον ευατό του (κάνει περιστροφές) και βγάζει ήχους σαν να δείχνει ότι πονάει.

Επείδή είμαι άσχετος και δεν θα ήθελα να κάνω κάτι κακό στο πουλί, τι μου προτείνετε να κάνω;

Του έχω βάλει ήδη νερό και ψωμί. Ευχαριστώ!
 
Καλημέρα!
Καλοσύνη σου που επιθυμείς να περιθάλψεις το πουλί. Αν δεν ξέρουμε με σιγουριά τι είναι δεν μπορούμε να σου δωσουμε συμβουλές όσον αφορά στην διατροφή του ή γενικότερα τις ανάγκες του! Σε αφήνει να το πλησιάσεις και να το πιάσεις; Αν μπορέίς ανέβασε μας μια φωτογραφία αν δεν εισαι σιγουρος οτι ειναι περιστερι. Αν είναι κάποιο άλλο πουλί μπορεί το ΕΚΠΑΖ να σου δωσει οδηγίες καθως και η ΑΝΙΜΑ για το τι ακριβως πρεπει να κανεις..
Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων - Hellenic Wildlife Hospital
ANIMA - Επικοινωνία
 
Ευχαριστώ...

Ευχαριστώ για την απάντηση. Το πουλί σε αφήνει να το πλησιάσεις. Δείχνει πολύ κουρασμένο. Δείτε και μία φωτογραφία του παρακάτω:

Αυτοί οι 2 σύλλογοι που μου έστειλες μπορούν να έρθουν να δούν το πουλί και αν είναι απαραίτητο να το περιθαλψουν; Εσείς τι με συμβουλεύετε; Να πάρω τηλέφωνο άμεσα;

Ευχαριστώ!
 

Συνημμένα

  • bird.webp
    bird.webp
    35,4 KB · Προβολές: 296
Επικοινώνησε μαζί τους αν μπορείς αυτή τη στιγμή για να δεις τι θα σου πούνε. Πολλές φορές επισκέπτονται οι ίδιοι το χώρο που βρίσκεται κάποιο τραυματισμένο πουλί ή ζώο. Στη συνέχεια πες μας αν θέλεις τι σου είπαν για να δούμε αν θα καταφέρουμε να προσφέρουμε βοήθεια από εδώ.

Νομίζω πάντως ότι η καλύτερη λύση είναι να επιδιώξεις τη βοήθεια του ΕΚΠΑΖ ή της ΑΝΙΜΑ.
 
ειναι ενα μικρο περιστερακι που επεσε απο την φωλια του! Κοιταξε γυρω μηπως βρεις την φωλια του και το βαλεις πισω! Επισης δες μηπως ερχονται οι γονεις του ακι το ταιζουν! Αν δεν δεις τιποτα απο τα παραπανω καλεσε το EKΠΑΖ να ρθει να το παρει και να το περιθαλψει!
 
ετσι πως τα ελεγες φιλε μου νομιζα οτι ηταν αρωστο το πουλι αλλα στην φωτογραφια φαινεται οτι ειναι μικρο απλα επεσε απο την φωλια του ψαξε καπου εκει κοντα ειναι και βαλτο πισω
 
μπροσπαθησε λιγο να του δωσεις η χυλο για μωρα πουλια η αλλεσε βρασμενο αυγο με φριγανια για να μην ψωφισει απο πεινα και να παρει και δυναμεις!
 
Επισκέπτη γεια σου ότι σου είπαν τα παιδιά είναι σωστά αλλά δεν σου είπαν το κυριότερο αν το περιστεράκι είναι μικρό, που είναι, δεν μπορεί να φάει μόνο του,θα τσιμπάει και θα νομίζεις ότι τρώει ενώ στην πραγματικότητα θα μένει νηστικό.
Αν δες σου κάνει κόπο πήγαινε σε ένα φαρμακείο και πάρε ένα κλύσμα (καλά διάβασες κλύσμα) πήγαινε σε ένα πετ σοπ και πάρε τροφή για περιστέρια σε πέλετς λέγεται αλλιώς κ5 μαλάκωσε τα με λίγο χλιαρό νερό μέχρι να γίνει ένας χυλός και βάλτο στο κλύσμα, άνοιξε το στόμα του πιτσουνιού, βάλε την μύτη του κλύσματος όλη μες τον ράμφος του και πίεσε με δύναμη.
Υ. Γ.1. Μην φοβάσε που σου λέω πίεσε με δύναμη δεν παθαίνει τίποτα το περιστεράκι.
Υ. Γ.2.Αν δεν βρείς κ5 κάνει και γατοτροφή, περασε την από το μίξερ να γίνει σκόνη και μαλάκωσε την με νερό.
 
Ευχαριστώ για την απάντηση. Το πουλί σε αφήνει να το πλησιάσεις. Δείχνει πολύ κουρασμένο. Δείτε και μία φωτογραφία του παρακάτω:

Αυτοί οι 2 σύλλογοι που μου έστειλες μπορούν να έρθουν να δούν το πουλί και αν είναι απαραίτητο να το περιθαλψουν; Εσείς τι με συμβουλεύετε; Να πάρω τηλέφωνο άμεσα;

Ευχαριστώ!
Ναι να τηλεφωνήσεις άμεσα. Αν δεν έρθουν σήμερα να το πάρουν ή δεν μπορείς να το πας εσυ, τουλάχιστον θα σου πουν πως να φροντίσεις το μωράκι και θα είναι σε θέση να σου λύσουν κάθε σου απορία :)
 
Έχει δίκιο ο Lazaros.. Όλα αυτά ισχύουν.. Καλό θα ητάν και κάποια βιταμίνη να έβαζες στη τροφή του πάντως.. Έχω ταίσει πουλιά στο παρελθόν, το μόνο πρόβλημα είναι ότι αν δεν έχεις και πολύ πείρα στο τάισμα, ίσως από λάθος "στραβωκαταποιεί" το πουλί και περάσει η τροφή στον πνεύμονα.. Έχει τύχει και σε κοπέλα που ΄δούλευε σε pet shop..
 
Κάτι ακόμα..Αφού είσαι Αθήνα, μπορείς να το πας και την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία..Βασ. Ηρακλείου 24
και το e-mail <email removed>
Δεν ξέρω αν στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας το αναλαμβάνουν. Στης Κρήτης πάντως περιθάλπαμε.
 
παιδιά εμενα μου φαίνεται πως είναι μεγάλο περιστέρι και έχει ξεφύγει από κάποιο κοπάδι και κάπως τραυματίστηκε και έπεσε στην αυλή σου. καταρχήν μην φοβάσαι πιάσε το περιστέρι και δες αν έχει κάποιο λουράκι στο πόδι του με όνομα η χρώμα. Αν έχει με χρώμα ανεφερε το σε κάποια εφημερίδα με αγγελίες k.a... Αν είναι πιτσούνι κανε ότι σου είπε ο λάζαρος έχει δίκιο αν είναι όμως μεγάλο πάρε σιτάρι και βάζε του συνεχώς καθαρό νερό. Προστατευσε το από κινδυνους αλλα μην το έχεις εντελώς κλειστό γιατί μπορεί όλα να έχουν γίνει επειδή έχει τρομοκρατηθεί από κάποια γάτα p.x. Τα περιστέρια παθαίνουν ψυχολογικα πολύ συχνά. 🙂 😛
 
paidia emena moy fenete pos einai megalo peristeri kai exei xefigei apo kapoio kopadi kai kapos traymatistike kai epese stin ayli soy. katarxin min fovase piase to peristeri kai des an exei kapoio louraki sto podi toy me onoma i xroma.an exei me xroma anefereto se kapoia efimerida me aggelies k.a...an einai pitsoyni kane oti soy eipe o lazaros exei dikio an einai omos megalo pare sitari kai vaze toy sinexos kathero nero.prostateyseto apo kindinoys alla min to exeis entelos kleisto giati mporei ola na exoyn ginei epidi exei tromokratithei apo kapoia gata p.x.ta peristeria pathenoyn psixologiaka poli sixna...


Το περιστατικο αυτο εγινε τον περασμενο Αυγουστο! 😉:D
 
Back
Top