Φροντίδα Ζητώ βοήθεια για μικρά περιστεράκια

ναι δεν ξερω μπορει να κανω και λαθος με το να μην τα αφηνω εξω αλλα φοβαμαι γιατι αμα φυγουν δεν εχουν μαθει ακομα να τρωνε μονα τους..
 
μην τα αφησεις ελευθερα. Να τα βγαζεις με το κλουβι ή στα χερια σου για να χαζευουν και να αποτυπωνουν το χωρο.

Καλη επιτυχια! (δε μπορεις να φανταστεις ποσο πολυ θα χαρεις οταν τα ελευθερωσεις κι επιστρεψουν σε σενα!)
 
σε ευχαριστω αυτο θα κανω! σπουδαζω Ρεθυμνο και εκει ειμαι τωρα οποτε εκει θα το εφαρμοσω αυτο βεβαια στην περιοχη που μενω δεν εχει ουτε ενα περιστερι για δειγμα (μονο δεκαοχτουρες) αλλα εχει μια οικογενεια απο κορακια.. λες να υπαρξει προβλημα και να επιτεθουν στα μικρα μο υ; σκεφτομαι οταν ανεβω στην Αθηνα να τα αφησω στο σπιτι μου στο Καπανδριτι οπου ειναι και οι γονεις τους και εχουμε και κοτες οποτε θα εχει φαγητο (μονο που δεν θα μπορω να τα βλεπω...) τι λες ειναι καλη ιδεα ή οι γονεις τους μπορει να διωξουν απο εκει;
 
αν δεν εχει περιστερια εκει που εισαι τοτε να τα πασ στουσ γονεις τους. Με τις δεκαοχτουρες δεν κανουν καθολου παρεα! Και πολυ περισσοτερο με τα κορακια...
με τουσ γονεις τους σιγουρα θα τσακωνονται καποιες φορες ειδικα οταν προκειται για το φαι! αλλα θα μαθουν απο αυτους πως να ζουν ελευθερα! Δυστυχως με βαση αυτα που μας λες, το βρισκω σαν την πιο καλη λυση.


*τα εχεις βαλει να κανουν καθολου μπανιο. Αν οχι, τοτε βαλτους στο δαπεδο μια λεκανη χαμηλη με νερο και κατσε να απολαυσεις το θεαμα!:D
 
για φαγητο δεν υπσρχει προβλημα εκει περα! αγοραζουμε φαγητο για τις κοτες σε τσουβαλια και περνουμε και σιταρι για τα περιστερια μας! ρε Κωνσταντινα ηθελα να μου πεις αν ξερεις.. εχουμε 2 περιστερια ρατσας (ειναι αρκετα μεγαλοσωμα απο τα κοινα) σε κλουβι. Ειναι ανετο δεν λεω αλλα δεν μπορουν να πεταξουνε εκει... Θελω πολυνα τα ελευθευρωσω αλλα νομιζω πως αμα το κανω θα εξαφανιστουν... Ξερεις εναν τροπο για να μεινουν μαζι μας ελευθερα...
 
απο προηγουμενο καλοκαιρι μου τα εκανε δωρο ενας απο Μυτιληνη. απο την πρωτη στιγμη τα εβαλα στο κλουβι αυτο γιατι μου ειχε πει οτι αλλιως θα φυγουνε και δεν προκειται να γυρισουνε.. αλλα ειναι τοσο βασιλικα πουλια που ειναι κριμα να μην πετανε και να ειναι κλεισμενα
 
Δυστυχως δεν μπορω να σου πω με σιγουρια τι θα κανουν...
Αν τυχον υπαρχει κοντα περιστερονα καποιου γειτωναπολυ πιθανο να πανε εκει- αλλα ισως και να χαθουν...
Εγω αυτο που θα εκανα(αν το θελεις τοσο πολυ) θα ηταν να βαλω τα 2 μικρα μαζι τους, να μαθουν αυτα να φευγουν και να γυριζουν(που ειναι πιο ευκολο, λογο ηλικιας)και μετα, αφου θα εχουν συνηθισει την παρεα, να τα βγαλω και τα 4 μαζι ωστα να τα ακολουθησουν-κι ελπιζω να μη χαθουν.
 
οχι τα μωρα που εχω ειναι απλα περιστερια που οι γονεις τους μας ηρθαν απο την εκκλησια απεναντι και εχουν κατασκηνωσει σε εμας! τα περιστερια ρατσας που εχω δεν εχουν κανει ακομα μωρα.. στη διαδικασια ειμαι ακομα...
 
α! Με μπερδεψες! Οι γονεις των μικρων μαζι με την πρωτη γεννα που ειχαν κανει ειναι ολη την ωρα σχεδον σπιτι μου! Και εγωνομιζω οτι τα μικρα μου δεν θα φυγουν απο εκει.. Θα δειξει! σημερα τα εβγαλα στο μπαλκονι μου (Κρητη) μαζι με το κλουβι τους και ολη την ωρα φωναζανε με το που με βλεπανε! τους ανοιξα την πορτουλα και ολη την ωρα στα ποδια μου και μετα απο μονα τους μεσα στο σπιτι! τελικα το εχουν μαθει!
 
(τα καταφερα και σε μπερδεψα, ε; 😛 )


Τα νεα σου παντοσ ειναι τελεια!
καλη αρχη!:D
οταν αρχισουν να φευγουν, ψεκασετα με φαρμακο για τα παρασιτα γιατι ειναι πολυ ευκολο να γεμισουν.
 
και αυτο κανει. Εγω στα δικα μου βαζω το φαρμακο που βαζουμε στα παιδια για τις ψειρες και τη δουλεια του την κανει μια χαρα!
 
Μαρινελα τα περιστερια ειναι πουλια που μπορεις να τα εξιμερωσης παρα πολυ ευκολα και χωρις να το θελης κατι τετοιο εχεις πετυχη με τα μικρα.
Τα περιστερια δεν ειναι για κλουβια θελουν περιστερωνα και μαλιστα ανετο.
Οι φωλιες των περιστεριων για τις γεννες τους γινεται απο 16κιλο τετραγωνο ντενεκιε απο φετα τον οποιο των ανοιγης εντελως απο την μια μερια που ειναι το χερουλι και αφου τον κτυπησης με το σφυρι γυρω γυρω για να μην κοβη η λαμαρινα καρφωνης και ενα σανιδακι στο ενα τεταρτο της εισοδου απο την μια ακρη στην αλλη και ετοιμη η φωλια.
Καλες γεννες.
 
τα περιστερακια τα ανελαβα αναγκαστηκα γιατι θα πεθαιναν τωρα τα εχω σε ενα κλουβι για κοκατιλ μεσα στο σπιτι γιατι κανουν πτησεις και γιατι ολο το σπιτι θα μου το κανουν μεσα στην κουτσουλια αν δεν τα εχω περιορισμενα... Φοβαμαι να τα βγαλω τελειως εξω γιατι ακομα δεν εχουν μαθει να τρωνε μονα τους (τωρα αρχισαν την παπαγαλινη μονα τους)και ζητανε απο εμενα φαγητο με ενα ορθανοιχτο στοματακι!
 
Ακομα κι οταν θα τρωνε κανονικα μονα τους, παλι θα σου ζητανε ταισμα! Εμπιστευονται πολυ τους ανθρωπους(αν δεν τα εχουν βασανισει...) και συμπεριφερονται σχεδον παντα σαν παιδια!
Εγω τα δικα μου(και οσα βρισκω κατα καιρους)τα κανω μπανιο με σαμπουαν:D και τα στεγνωνω με σεσουαρ.
*Μπορει να ειναι αρκετα βρωμιαρικα αλλα ειναι τα πιο υπεροχα πλασματα!
 
Εγω τα δικα μου(και οσα βρισκω κατα καιρους)τα κανω μπανιο με σαμπουαν:D και τα στεγνωνω με σεσουαρ.

μα καλα δεν φοβουνται ετσι; κανει να το κανεις αυτο;
ναι ειναι υπεροχα πλασματακια! Πριν δεν ειχα καμια ιδεα το πως μπορει να ειναι αλλα τωρα τα εχω λατρεψει και νοιαζομαι πολυ γιαυτα!
 
Back
Top