Φροντίδα Ζητώ βοήθεια για lovebirds

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης geofad
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

geofad

PB New Member
Εγγραφή
27 Νοε 2008
Μηνύματα
60
Πόλη
Αθήνα
Χθες μου έδωσαν 3 Lovebirds περίπου 2 μηνών.. έχουν σχεδόν όλο τους το φτέρωμα αλλά δεν τα έχω δει να τρώνε μόνα τους.. Προσπαθώ με μια σύριγμα αλλά δεν τη δέχονται εύκολα.. Ξέρει κάποιος σε τι ηλικία μπορώ να πάψω να τα ταΐζω και πόσες φορές την ημέρα πρέπει να τους δίνω τροφή;
 
Ποιος σου τα εδωσε; 3 μηνων και δεν τρωνε μονα τους καθολου; Τι τροφη τους εχεις; Εχουν ευκολα προσβαση στην ταιστρα; Νερο εχουν πιει;
 
2 μηνων οχι τριών.. Τους έχω νερό και τροφή κ

Κατάλληλη. Επιπλέον τους έχω και τροφή για νεοσσούς. Τα έχω από χθες.. ίσως απλά δεν έχουν προσαρμοστεί καλά.. όταν τα πείρα μόλις άρχιζαν να βγαίνουν από τη φωλιά τους..
 
Φαντάζομαι πως θα μου είναι και εύκολο να τα προσεγγίσω και να τα εκπαιδεύσω σε αυτή την ηλικία.. αν και με φοβούνται λίγο ακόμη και αδιαφορούν για λιχουδιές δεν πιστεύω να δυσκολευτώ.. έχω εξημερώσει και 2 ετών παπαγαλάκι
 
Μολις βγαινανε απο τη φωλια ειναι νωρις που τα πηρες. Επρεπε να αρχισουν να τρωνε μονα τους πρωτα και μετα να τα παρεις. Αν μπορεις γυρισε τα πισω στους γονεις τους για 10-15 ημερες ακομη. Βαλε την τροφη σε εσωτερικη ανοιχτη ταιστρα διπλα στο κλαδακι που καθονται συνηθως τοιδιο και το νερο. Τους σπορους βαλτους αναμεσα σε 2 λαδοκολες και περασε τους απο πανω μια-δυο φορες με εναν πλαστη ωστε να ανοιξουν. Ειναι μωρα και δεν ξερω αν θα καταφερουν με το μαλακο ραμφος τους να τους ανοιξουν. Καθονται να τα πιασεις; Εαν ναι τοτε προσπαθησε ξανα να τα ταισεις με τη συριγγα. Ξερεις να φτιαχνεις το μιγμα με καταλληλη πυκνοτητα και θερμοκρασια;
 
ναι έχω ξανά ταΐσει και φροντίσει πουλιά.. κάθονται να τα πιάσω…ακόμη δε με ξέρουν καλά αλλά δεν τσιμπάνε.. μόνο αν τα αφήσω κ δεν τα κρατάω, μετά από λίγο πετάνε.. Πάντως, τώρα πριν 5 λεπτά είδα το μεγαλύτερο(2 μέρες μεγαλύτερο..) να πηγαίνει και να τρώει.. Πιστεύω αν τα ταΐσω για καμιά βδομάδα θα είναι εντάξει.. εσύ τι λες; Από τους γονείς τους τα πείρα γιατί τις άλλες 2 φορές που είχαν κάνει μικρά, μόλις αυτά βγουν από τη φωλιά και αρχίζουν να τρώνε, οι γονείς αρχίζουν να τα χτυπάνε και τα σκοτώνουν( πιθανολογώ από έλλειψη χώρου και τροφής..)
 
πιστεύω αν τα ταΐσω για καμιά βδομάδα θα είναι εντάξει..

Αυτό θα το διαπιστώσεις ο ίδιος. 😉 Μόλις δεις ότι τρώνε κανονικά την τροφή τους μπορείς να σταματήσεις να τα ταϊζεις εσύ. Αν δεν τρέφονται επαρκώς μπορείς να τα ταϊζεις λίγο, σαν συμπλήρωμα δλδ.

Από τους γονείς τους τα πείρα γιατί τις άλλες 2 φορές που είχαν κάνει μικρά, μόλις αυτά βγουν από τη φωλιά και αρχίζουν να τρώνε, οι γονείς αρχίζουν να τα χτυπάνε και τα σκοτώνουν

Αν δεν είχαν εκδηλώσει κάποια επιθετική συμπεριφορά προς τα μικρά κακώς τα έβγαλες, τα μικρά τα βγάζουμε και τα αναλαμβάνουμε εμείς (αν χρειάζεται) μόνο όταν δούμε πως κάτι δεν πάει καλά και επιβάλλεται να τα χωρίσουμε.

Ίσως τα χτυπούσαν και τα έδιωχναν για να αναγκαστούν να ανεξαρτητοποιηθούν, αν ήταν αρκετά μεγάλα και μπορούσαν να τραφούν μόνα τους. Το καλύτερο είναι να παρατηρείς τα πουλιά σου και να δεις τι τα προκαλεί να συμπεριφέρονται έτσι και να πράττεις ανάλογα.
 
Nομιζω πως 2 μηνων Lovebirds εχουν πλεον ανεξαρτητοποιηθει.Ισως να χουν στρεσσαριστει γι αυτο να μην τα χεις δει να τρωνε.

Οταν λες μολις εβγαιναν απο την φωλια μηπως ειχαν βγει απλα οταν ηθελαν να κοιμηθουν(πχ το βραδυ) εμπαιναν μεσα;
 
αυτο ειναι... Μπορουν να φανε μονα τους απλα ειναι η γνωστη συμπεριφορα των παπαγαλων τις πρωτες δυο μερες σε νεο περιβαλλον να τρωνε απο ελαχιστα εως τιποτα
 
Αφου ομως λεει οτι μολις βγηκαν απο τη φωλια...😕 Μηπως δεν θυμασαι ακριβως την ηλικια τους; Απο εβδομαδα σε εβδομαδα εχουν διαφορα αυτα. Ποσων εβδομαδων ακριβως ειναι μπορεις να θυμηθεις; Εχεις καπου σημειωμενο ποτε εκκολαφθηκε το καθενα;
 
Λοιπόν.. απ’ ότι μου είπαν οι ξαδέρφες μου(που μου τα έδωσαν) δεν τα είχαν δει να βγαίνουν παρά μόνο μία-δυο φορές.. Δεν μπορώ να ξέρω περισσότερα γιατί δεν είχα συχνή επαφή με τα πουλάκια αφού μένω μακριά.. Αλλά μου είπαν πως οι γονείς περνούσαν σχεδόν όλη τη μέρα τους μέσα στη φωλιά.. ίσως αυτός είναι ο λόγος που δεν είχαν βγει τα μικρά πιο νωρίς. Γεννήθηκαν νομίζω στο τριήμερο του Πάσχα.. Οπότε είναι οπωσδήποτε 6 εβδομάδων.. Πάντως τους έχω και τροφή για νεοσσούς και αυτή βλέπω πως σήμερα την τρώνε.. Δοκιμάζουν και σπόρους αλλά όχι και με ιδιαίτερο ζήλο..
 
Αυτά είναι τα παπαγαλάκια μου.. Πλέον τρώνε.. Βασικά μετά από καναδύο μέρες άρχισαν να τρώνε και μετά από ακόμη 2 μέρες είχαν πλέον τη χαρακτηριστική λαιμαργία των παπαγάλων.. χχ!
 

Συνημμένα

  • DSC00635.webp
    DSC00635.webp
    49 KB · Προβολές: 90
  • DSC00636.webp
    DSC00636.webp
    53,8 KB · Προβολές: 77
Ειναι πολυ ομορφα, να τα χαιρεσαι!

Που ειναι ομως οι πατηθρες τους και στεκονται ολα εκει; Επισης το κλουβι αυτο με τα σκουριασμενα καγκελα ειναι τελειως ακαταλληλο. Ειναι και μωρα και δοκιμαζουν τα παντα με το στομα τους οπως αλλωστε και ολοι οι παπαγαλοι. Να τους παρεις ενα μεγαλο ευρυχωρο τετραγωνο κλουβι αν σκοπευεις να τα εχεις ολα μαζι και πολλα παιχνιδια.
 
Ειναι πολυ χαριτωμενα! Να τους βαλεις ξυλινες πατηθρες να γυμναζουν και τα ποδια τους. Παρε ενα μεγαλο και ανετο κλουβι. Και να τους βαλεις και παιχνιδακια να παιζουν. Τα Lovebirds ειναι πολυ παιχνιδιαρικα απο τη φυση τους!
 
Με αυτό το κλουβί απλά τα μετέφερα και τα είχα 3 μέρες μέχρι να πάρω ένα νέο κλουβί.. Τώρα τα έχω σε ένα μεγαλύτερο και καινουριο.. αλλά δεν βρήκα ξύληνες πατήθρες και τους έχω πλαστικές προσορινά.. Δεν ξέρω αν το είδατε αλλά το ένα είναι σχεδόν μαύρο.. Δεν έχω ξαναδεί τόσο σκούρο.. Το μόνο που δεν ξέρω είναι τι παιχνίδια να τους βάλω..
 
Back
Top