Φροντίδα Ζητώ οδηγίες για Ζακό μωρό

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης ΡΟΖΙ
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
... Το ψεύτικο δαχτυλίδι δεν ωφελεί κάπου όμως δείχνει οτι όντως γεννήθηκε έστω και στην Ταιβαν το 1952:D και δεν γεννήθηκε στην φύση και το άρπαξαν κάποιοι...

Θα του το βγάλω τότε και θα του βάλω ένα άλλο που να λέει "ΜΑΝΙ 08"! 😀

και βεβαια... μπορεις να του δωσεις ενα κουκλακι αρκουδακι (μικρο) φροντισε να ειναι ασφαλες σαν παιχνιδι και να το εχεις και ολη την ωρα και στη φωλια του για παρεα αν θελεις. Οσα περισσοτερα πραγματα του δειχνεις και του δινεις να πιανει τωρα που ειναι μικρος τοσο πιο ευκολα θα εξοικειωνεται με τα καινουρια πραγματα σε ολη του τη ζωη και θα μαθει να μη φοβαται τιποτα.

τωρα για παιχνιδια που ειναι για να τα διαλυουνε οι παπαγαλοι δε νομιζω να μπορει να τα παιξει, αλλα σιγα σιγα αρχισε να φτιαχνεις την προικα του...

σε αυτο το σταδιο ασφαλη παιχνιδια για μωρα ειναι καταλληλα...

Γενικα να τους δινεις χρωματα και σχηματα διαφορα να πιανει με το ραμφος του και να τον ενθαρυνεις με τη φωνη σου!

Βεβαια η καθαριοτητα στην τελευταια φωτο δεν ειναι η δεουσα αλλα σιγουρα εσυ τον κρατας καθαρο!

Συνημμένα

• BlueNGold-with-Toy-1webL.webp
    BlueNGold-with-Toy-1webL.webp
    16,9 KB · Προβολές: 73
  • PC06_2.webp
    PC06_2.webp
    18,5 KB · Προβολές: 71
  • gw53wlg_3.webp
    gw53wlg_3.webp
    10,6 KB · Προβολές: 79
  • bubs4.webp
    bubs4.webp
    38,8 KB · Προβολές: 52
παρα πολυ καλα. Του εχω κομματια απο εφημεριδες και προσπαθει να τα πιασει και οταν δεν μπορει νευριαζει.

Ροζι καλό μηνα! Μα πρεπει να ειναι πολύ γλυκό μωράκι. Θα παω στους φίλους των παπαγάλων να τον δω.

Δεν είναι όμως επικίνδυνα τα λούτρινα αρκουδάκια Ανέστη. Αν είναι μικρός μπορεί να καταπιεί καμιά κλωστή και να πνιγεί. Επίσης ΡΟΖΙ να αποφεύγεις να τον αφήνεις να μασάει χαρτί εφημερίδας ειδικά γιατί τα μελάνια τους είναι τοξικά.
Εμένα ο δικός μου έχει πριονίδι μέσα και που και που τρώει και μερικά! 🙂 Παιχνίδι δεν του έχω βάλει γιατί είναι μικρό το τεράριουμ αλλά παίζει συχνά με το στικ μέσω του οποίου προσπαθεί να σκαρφαλώσει για να βγει έξω! Σύντομα θα τον βάλω σε κλουβί που θα πάρω ή θα φτιάξω. Θα ρωτήσω και τον κτηνίατρο αύριο αν είναι έτοιμος για να μην χτυπήσει.
Εσύ σε κλουβί τον έχεις;

παρα πολυ καλα. Του εχω κομματια απο εφημεριδες και προσπαθει να τα πιασει και οταν δεν μπορει νευριαζει.

Kala eipai o Manos! Mi tou dineis na masaei efimerides...Ta melania einai poli toksika...mporei na arostisi...

σε κλουβι μεγαλο τον εχω. Αυτος απο το πετ σοπ μου ειπε να του εχω εφημεριδες για να ειναι ζεστα. Τι μπορω να του βαλω εκτος πριονιδι; Ποιο πριονιδι αυτο που βαζουν για τα χαμστερακια;

πιστευω οχι πριονιδι καλυτερα. ειναι μωρο και το δερμα του ειναι ευαισθητο. επισης δεν ειναι πολυ καλο για το αναπνευστικο συστημα λογω της σκονης που περιεχει. καλυτερα μια μικρη λεκανιτσα η ενα κουτακι χαμηλο με μια πετσετα σουφρωμενη σαν φωλιτσα...

Τον εχω μεσα σε κλουβι μεγαλο. Με το που το εβαλα μεσα αρχισε και πιανοταν απο το σιδερο και ηθελε να σκαρφαλωσει. Τι μπορω να βαλω μεσα στο κλουβι. Μηπως καμια κουβερτουλα; Αλλα ειναι και περιεργος αν δεν μασ βλεπει φωναζει να το δωσουμε σημασια. Ειναι πολυ φωνακλας.

Η πετσέτα δεν νομίζω ότι είναι η καλύτερη λύση λόγω υγεινής. Τι θα κάνεις; Θα την πλένεις σε κάθε κουτσουλιά; Εμένα ο δικός μου έχει ένα κλαδάκι με βεντούζες μέσα στο τεράριουμ (πατέντα του πατέρα μου) και κάθεται εκεί όλη την ώρα. Το πριονίδι αντέχει 2-3 μέρες γιατί είναι απορροφητικό και ο Μάνι δεν ακουμπάει πάνω του παρά μόνο όταν θέλει. Αυτό που βάζουν στα χάμστερ κάνει.

Η πετσέτα δεν νομίζω ότι είναι η καλύτερη λύση λόγω υγεινής. Τι θα κάνεις; Θα την πλένεις σε κάθε κουτσουλιά; Εμένα ο δικός μου έχει ένα κλαδάκι με βεντούζες μέσα στο τεράριουμ (πατέντα του πατέρα μου) και κάθεται εκεί όλη την ώρα. Το πριονίδι αντέχει 2-3 μέρες γιατί είναι απορροφητικό και ο Μάνι δεν ακουμπάει πάνω του παρά μόνο όταν θέλει. Αυτό που βάζουν στα χάμστερ κάνει.

η αληθεια ειναι οτι θελει καλη καθαριοτητα και συχνη αλλαγη. Δεν θα την πλενεις σε καθε κουτσουλια θα τη διπλωνεις λιγο εκει και καλο ειναι στο τελος της ημερας τουλαχιστο να βαζεις καθαρη. Αφου λεει ειναι αρκετα μωρο πως θα ανεβει στο κλαδι;

εμενα δεν μπορει να σταθει πολυ ωρα. Πεφτει. Εμενα θελει κατι που να μπορει να σταθει κατω.

πιστευω οχι πριονιδι καλυτερα... Επισης δεν ειναι πολυ καλο για το αναπνευστικο συστημα λογω της σκονης που περιεχει.
... Το θεμα του αναπνευστικου ειναι σοβαρο, καθε πουλακι αντιδρα διαφορετικα, καλο ειναι να το εχεις στο νου σου:)

Αφού λέει ότι πιάνεται από τα κάγκελα για να σκαρφαλώσει, αν του βάλουν ένα κλαδάκι και τον βοηθάνε να σκαρφαλώσει 5-6 φορές, μετά μαθαίνει και δεν κυλιέται στα περιτώματά του κι όλας. Αν επιμείνεις στο χαρτί Ρόζι τουλάχιστον βάλτου Α4 άσπρο αν και πάλι δεν το προτείνω. Θα βρεις μια λύση πιστεύω.

εμενα δεν μπορει να σταθει πολυ ωρα. Πεφτει. Εμενα θελει κατι που να μπορει να σταθει κατω.

Δοκίμασε τότε αυτό που λέει ο Ανέστης αλλά καθάριζε συχνά τις πετσέτες. Αν μπορείς κάθε κουτσουλιά μάζευε την για να μην κολλήσει πάνω του. Μόλις αρχίσει να στέκεται καλύτερα δοκίμασε αν θες αυτό που σου είπα. Πάντως για 2 μηνών μου κάνει εντύπωση ότι δεν στέκεται καλά. Εμένα ο δικός μου τώρα θεωρητικά είναι 40 ημερών και πετάει! Εκτός κι αν είναι μεγαλύτερος!

Και εγω πιστευω οτι δεν ειναι 2 μηνων.Ανοιγει τα φτερα του για να πεταξει αλλα δεν μπορει.Αυτος στο πετ σοπ ειπε αν θελαμε να τον αφησουμε για ενα μηνα σε αυτον μεχρι να σταματαγε την κρεμα αλλα δεν τον εμπιστευτικε ο αρραβωνιαστικος μου. Παντως θελει συνεχεια να τον εχω στην αγκαλια μου.

Back