Φροντίδα Ζητώ οδηγίες για Ζακό μωρό

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης ΡΟΖΙ
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Παιδια ο μικρουλης αρχιζει να σκαρφαλωνει παρα πολυ.σε σημειο να θελει να βγει εξω απο το κλουβι. Του εχω βαλει κλαδακια ανεβαινει για να βγει εξω.σκαρφαλωνει στην πορτα για να τον δω και να τον βγαλω εξω. Βασικα αυτο που εχω καταλαβει ειναι οτι δεν θελει το κλουβι. Θελει να βγει εξω και να κανει βολτες. Τ

Παιδια ο μικρουλης αρχιζει να σκαρφαλωνει παρα πολυ.σε σημειο να θελει να βγει εξω απο το κλουβι. Του εχω βαλει κλαδακια ανεβαινει για να βγει εξω.σκαρφαλωνει στην πορτα για να τον δω και να τον βγαλω εξω. Βασικα αυτο που εχω καταλαβει ειναι οτι δεν θελει το κλουβι. Θελει να βγει εξω και να κανει βολτες. Τ

Που να αρχίσει να πετάει κι όλας! Λογικά όσο μεγαλώνει τόσο πιο δραστήριος θα γίνεται!

ειναι παρα πολυ ζωηρος. Οσο περνανε οι μερες τοσο πιο ζωηρος γινεται. Ολο φωναζει.

καλα αμα δε συνηθισει ομως και το κλουβι τωρα πουνε μικρο,θα θελετε να τον βαλετε αργοτερα μεσα και θαχετε προβλημα!

Ασ' τον να συνηθίσει το κλουβί και αν μπορείς τάιζε τον εκεί μέσα. Εγώ δεν το έκανα και τώρα όποτε πεινάει χυπιέται μέσα στο τεράριουμ για να βγει έξω. Ειδικά μόλις καταλάβει ότι έπιασα κουτάλι και φλυτζάνι και ανακατεύω την φόρμουλα...

Ροζι ειναι μωρακι δεν κανει να εξαντλειται στην κουραση. αν προσπαθει να βγει βαλε τον σε ψηλοτερο κουτι, θα καταλαβει οτι δεν μπορει και θα σταματησει. Να τον παιρνεις και αγγαλιες δε λεω αλλα ανθρωπος εισαι και θελεις και να ξεκουραστεις και λιγο οποτε εχε τον διπλα σου αλλα στο κουτι του αν νιωθει καλυτερα να σε βλεπει η να σε νιωθει διπλα του. αρχιζε να βαζεις καποιες βασεις απο τωρα. Δεν μπορει να περναει το δικο του ο μπεμπης... :D η μαμα εχει το πανω χερι να το θυμασαι...

An tha ton exei sinexia mazi tis, sta xeria...tha einai kakomathimenos?

οχι... Κακομαθημενος θα ειναι αν κανει αυτο που θελει... Του δινει αερα οτι αυτος κανει κουμαντο και απαιτει. αργοτερα θα αρχισει και να δαγκωνει για να γινεται το δικο του. Οι μεγαλοι παπαγαλοι ειναι καλο να εχουν καποια στοιχειωδη πειθαρχια απο μικροι διαφορετικα η μεγαλη δυναμη που εχει το ραμφο τους γινεται ο τροπος για να παιρνουν αυτο που θελεουν. και διαβασα καπου προσφατα οτι οι παπαγαλοι που ειναι μεγαλωμενοι στο χερι παρα τα απειρα πλεονεκτηματα που εχουν ειναι αυτοι που συνηθως δαγκωνουν αργοτερα. ειναι καλο να τους κανουμε τα χατηρια και να εχουν ελευθερια να διαλεγουν και να κανουν αυτο που θελουν και να παιρνανε καλα αλλα ολα εχουν ορια και μετρο οπως θα καναμε με ενα παιδακι... Διαφορετικα αν ο παπαγαλος παρει το πανω χερι δεν θα περναει κανενας καλα και πιο δυσκολα αλλαζεις μια αρνητικη συμπεριφορα απο το να μαθεις μια καινουρια.

Ο μικρουλης πλεον καθεται στο κλουβι. Σκαρφαλωνει και κανει και ακροβατικα. Τον βγαζω μονο για να φαει. Ειναι πολυ ζωηρος. Με του που του μιλας αρχιζει και φωναζει. Παιδια ακροβατικα αλλο τιποτα.

τελεια! :D

... Και που ειναι οι φωτογραφιες; :D ακομη τιποτα δε μας εδειξες να χαρουμε που θα τον δουμε...

Να το ταιζεις πρωι μεσημερι και βραδυ εχω μεγαλωσει 2 ΖΑΚΟ μωρα. Να κοιτας παντα πριν ταισεις να εχει χωνεψει το προηγουμενο γευμα.Αν μενει τροφη στο στομαχι του θα πετρωσει και θα εχεις προβλημα. Την πατησα με το πρωτο ΖΑΚΟ μου. Παλι καλα που το εσωσα χαρης το φαρμακο NISTAZIN απο φαρμακειο που μου ειπε ο εισαγωγεας που το αγορασα

ειναι πολυ λαιμαργος. Ολο ζηταει να φαει. Ποση αποσταση μπορει να εχει το ενα γευμα απο το αλλο. Γιατι αυτος ζηταει συνεχεια φαγητο.

Το ίδιο κάνει και ο δικός μου. Όλο πεινάει αλλά μόνο την κρέμα του τρώει και μερικές φορές ούτε αυτή τη θέλει. Εγώ τον ταίζω πρωί-μεσημέρι-απόγευμα-βράδυ.

εμενα την ζηταει. Μολις δει την συριγγα κανει σαν παλαβος. Εχω βαλει καποιες φωτο στους φιλους των παπαγαλων.

Την αμμο απο ποσο μηνων μπορει να την εχεις μεσα στο κλουβι. Πειραζει αν καθεται πανω στην αμμο; Στο κλουβι εχω βγαλει το συρμα για να μην χτυπησει. Μπορει καποιος να βοηθησει.

τα καγγελα στον πατο αν καθεται στον πατο εναι καλο να υπαρχουν ωστε να μην ερχεται σε επαφη αμεση με τις κουτσουλιες του! αν βαλεις τα καγγελα στον πατο μπορεις να βαλεις και την αμμο. Γιατι να χτυπησει απο το συρμα που λες. Αλλα τωρα θυμηθηκα πως ειναι αρκετα μωρο ακομη και αναγκαστικα θα καθεται και κατω αρκετη ωρα πιστευω πως η συχνη καθημερινη καθαριοτητα ειναι η λυση χωρις τα καγγελα προς το παρον.:D καλο ειναι οταν εισαι εκει και βλεπεις κουτσουλιες να τις καθαριζεις εκεινη τη στιγμη. ετσι ειναι τα μωρα!:D λιγη υπομονη και θα περασει στο επομενο σταδιο!

Τις περισσοτερες ωρες καθεται στα κλαδακια και μονο για υπνο η για να σκαρφαλωσει κατεβαινει κατω.

Τις περισσοτερες ωρες καθεται στα κλαδακια και μονο για υπνο η για να σκαρφαλωσει κατεβαινει κατω.

αρα δεν νομιζω τα καγγελα να τον ενοχλουν αφου δεν κατεβαινει συχνα... 😉 βαλε και ενα χοντρο χαρτονι αν θελεις σε καποια γωνια στον πατο του κλουβιου πανω στα καγγελα η ενα καλαθακι για να κοιμαται εκει... :D εγω αυτο θα εκανα. 😉 εγω στον δικο μου το εβγαλα το πατωμα με τα καγγελα διοτι πεφτανε κατι παιχνιδια για τα ποδια που εχει και δεν μπορουσε να τα βγαλει και νευριαζε αλλα δεν κατεβαινει κατω ποτε σχεδον, κρεμεται και πιανει οτι θελει και τις ελαχιστες φορες που τον ειδα να κατεβει κατω δεν πατησε ποτε σε βρωμιες, δεν ξερω αν ητανε τυχαιο αλλα γενικα ειναι και λιγο σιχασιαρης... Πρεπει να του αρεσει πολυ κατι που θα του πεσει για να το μαζεψει απο κατω... :D

Back