Γενικά Η Λινκ παρουσιάζεται

Την πρώτη φορά που έβγαλα έξω τον Ερνέστο πήρε... Φόρα και κουτούλησε στον τοίχο (ελαφρά βέβαια, ασχετα αν εμένα μου φάνηκε σα, σύγκρουση με νταλίκα).

Νομίζω ακριβώς το ίδιο ένιωσα κι εγώ. Δεν θέλω ποτέ να μπει ή να βγει στο κλουβί επειδή του το ζητάω οπότε του έφτιαξα έναν "διάδρομο" με λιχουδιές για να μάθει ότι μπορεί να βγαίνει και να μπαίνει. Όσο είμαι σπίτι θέλω να αφήνω την πόρτα ανοιχτή και να είναι δική του επιλογή για το που θα είναι. Νομίζω θα πρέπει να φτιαχτεί ένα άρθρο για την πρώτη πτήση ώστε να αποφύγουμε τα μελλοντικά εγκεφαλικά χα χα. Τώρα είναι πάλι έξω και κάνει βόλτες οπότε όλα καλά.

Αυτό με την συγκεκριμένη ώρα είναι από δύσκολο εως και ακατόρθωτο λόγο δουλειάς. Δεν υπάρχει σταθερό οράριο οπότε όταν επιστρέφω σπίτι ή δεν δουλεύω θέλω να είναι συνέχεια εκτός κλουβιού εκτός κι αν έχω κόσμο στο σπίτι μέχρι να τους μάθει.
 
Αυτό με την συγκεκριμένη ώρα είναι από δύσκολο εως και ακατόρθωτο λόγο δουλειάς. Δεν υπάρχει σταθερό οράριο οπότε όταν επιστρέφω σπίτι ή δεν δουλεύω θέλω να είναι συνέχεια εκτός κλουβιού εκτός κι αν έχω κόσμο στο σπίτι μέχρι να τους μάθει.

Να πω την αλήθεια μου κι εγώ δεν κράτησα "συγκεκριμένη ώρα" καθώς ήθελα (και το έχω πια πετύχει) να είναι μονίμως έξω απ' το κλουβί. Τώρα πια ακόμα και όταν δε μένει κάποιος σπίτι του έχω εμπιστοσύνη να είναι ανοικτή η πόρτα του κλουβιού. Το παράδοξο; Οσο λείπουμε όλοι ΔΕ ΒΓΑΙΝΕΙ απ' το κλουβί και το έχω τσεκάρει πολλές φορές. Άβυσσος... 😛
Φυσικά το να είναι συνέχεια έξω φέρνει και άλλες "ανάγκες" όπως πχ να μην μπορείς να τον αφήσεις για πολλές ώρες μόνο γιατί θα στεναχωρηθεί. Όμως το έχουμε φέρει βόλτα και αυτό, και πιστεύω όταν θα του πάρουμε παρεάκι θα φτιάξει ακόμα καλύτερα το θέμα.
Είναι "κρίσιμες" στιγμές πάντως. Θέλει όλη σου την προσοχή, την "ευγένεια" και την ενθάρρυνση για να γίνει "ένα" με το χώρο.
 
@seemsfunny , βάλε το ονομά σου να το βλέπουμε.
Ωραία τα νέα σας. Όμως, αν μου επιτρέπεις θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή σου στα ακόλουθα δυο σημεία:
  • Το πουλί καλό θα είναι να μην είναι έξω από το κλουβί, όταν έχεις πάνω από ένα ξένο άτομο στο σπίτι, κι αυτό διότι δεν θα μπορέσεις να ελέγξεις αν θα ανοίξουν παράθυρα, πόρτες προς αλλά δωμάτια κλπ, δλδ εγκυμονείται ο κίνδυνος το πουλάκι να βρεθεί εκτός σπιτιού ή σε μήνα τόσο καλά ελεγχόμενο ή έστω προετοιμασμένο χώρο.
  • Όταν θα απουσιάζεις, εκτός κι αν έχεις εξασφαλίσει ότι άλλο άτομο δεν πρόκειται να μπει στο δωμάτιο του πουλιού, και ότι το συγκεκριμένο δωμάτιο δεν κρύβει παγίδες, δλδ, σημεία στα οποία μπορεί να μπλεχτεί, να τραυματιστεί, Π.χ. ανάμεσα στον τοίχο και το καλοριφέρ, στο πάτωμα με το κάδρο πάνω στο, κεφάλι του ( κούφια η ώρα), δεν θα πρέπει το πουλάκι να μένει εκτός κλουβιού. Το όποτε θέλει να βγαίνει, τέλος, αν ξεκινήσει, θα πρέπει να τηρηθεί εφ´όρου ζωής, γιατί αλλιώς το πουλάκι θα δυστυχήσει, αν είναι μαθημένοι στην σχετική ελευθερία του σπιτιού και αυτή του στερηθεί. Αν λοιπόν δεν έχεις σταθερές συνθήκες διαβίωσης, για τα επόμενα χρόνια, προσπάθησε να σκεφτείς πόσο χρόνο μπορείς και θα μπορείς να του παρέχεις υπό αυτές τις συνθήκες.
Όταν θα έχεις, βάλε και άλλες φωτό. Είναι ειλικρινά πανέμορφο.
 
Το ότι μπήκε μόνος του μέσα είναι πολύ θετικό.
Αλλά πάνε και κάθονται κάπου ψηλά και τα παρακαλάς 😛
Ελπίζω να διάβασες τι πρέπει να προσέχεις όταν αφήνεις τον παπαγάλο ελεύθερο στο σπίτι (βλέπω δίπλα το κουζινακι, πολύ προσοχή μην καίει το μάτι η μην πεσει μέσα στην κατσαρόλα, κλείσε την πόρτα της τουαλέτας και προσοχή τα παράθυρα).
Επίσης προσοχή με τους τοίχους γιατί ξέρω πουλί που έχει σπάσει το λαιμό του και εχει πεθάνει (αχ πολύ μακάβρια έγινα συγγνώμη 😳)
Παντως για αρχή σας βλέπω άψογους.
Πιστευω θα τον καταφέρεις τον άτιμο!
 
Ianos έχεις δίκιο για το όνομα. Το είχα βάλει στο θέμα καλωσορίσματος αλλά τελικά άλλαξε στο θέμα αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει για το αν είναι αρσενικός ή θηλυκός ο παπαγάλος. Το όνομα μου είναι Άγγελος και χάρηκα για ακόμη μια φορά που ήρθα στην παρέα σας.

Στα θέματα με τον Λινκ.

Μένω μόνος μου οπότε το κουζινάκι περισσότερο για εφέ είναι. Μια στο τόσο που θα φτιάξω κρέπα ή μακαρονάδα το χρησιμοποιώ οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα. Το σπίτι γενικά είναι μικρό χωρίς σημεία που να μπορούν να προκαλέσουν πρόβλημα. Στο σπίτι δεν έρχεται κανείς χωρίς να με ενημερώσουν οπότε δεν θα υπάρχει ποτέ πρόβλημα για να φύγει. Έχω όμως αρκετά συχνά επισκέψεις και θα ήθελα στο μέλλον να μπορεί να συνυπάρχει μαζί με τους επισκέπτες εκτός κλουβιού. Βέβαια πάντα κάτω από προϋποθέσεις. Τόσο από την πλευρά του Λίνκ όσο και από την πλευρά των επισκεπτών.

Για ένα χρόνο που θα μείνω Λευκάδα ή και περισσότερο θα μπορώ να έχω τον Λινκ ελεύθερο. Το μέλλον όμως είναι αβέβαιο οπότε είτε λόγο κάποιας κοπέλας που θα μένουμε μαζί, είτε γιατί θα πρέπει να επιστρέψω στα Γιάννενα όπου εκεί δεν θα μένω μόνος θα με αναγκάσει να του στερήσω την απόλυτη σπιτική ελευθερία ☹

tinypic-no-longer-available.jpg


Το σπίτι είναι αυτό. Δεν το πουλάω αλλά επειδή γνωρίζεται περισσότερα σημεία παγίδες σκέφτηκα να ανεβάσω τις φώτος μήπως δείτε κάτι που εμένα μου διαφεύγει.
 
Μαρεσει πολύ που είσαι αναλυτικός.
Μακάρι να ήμασταν όλοι έτσι.
Το μπάνιο να το έχεις κλειστό όταν τον έχεις έξω μην πέσει σε καμία λεκάνη.
Επίσης τεράστια προσοχή μην τον πατήσεις άθελά σου γιατί πολλές φορές κοτίζουν στο πατωμα.
Προσοχή στο κενό που κάνει η μπαλκονοπορτα μην μπλεχτεί ανάμεσα και δεν ξέρει πως να βγει και προσοχή μην φύγει πίσω από κάνα καλοριφέρ.
Στα λέω όλα αυτά γιατί είπες ότι έχεις
σκοπό να τον εχεις εκτός κλουβιού όταν είσαι σπίτι.
Δεν θα είναι δύσκολο να μάθει τους επισκέπτες και να γίνει κοινωνικός αν έχεις συχνά κόσμο εκεί.
Το μόνο προβλημα που βλέπω εγώ είναι ότι στην Λευκάδα θα μάθει να έχει την ελευθερία του και μετά στα Γιάννενα θα έχει τελείως άλλο πρόγραμμα.
Όλα αυτά θα φέρουν σύγχυση σε ένα ζώο που είναι πολύ του προγράμματος και της συνήθειας και μπορεί να έχει επιπτώσεις στην υγεία του.
Βέβαια πιστεύω ότι μέχρι τότε θα έχετε γίνει κολλητοί και θα τον βγάζεις εκεί και θα ασχολείσαι μαζί του καθημερινά.
 
Στα Γιάννενα υπάρχει και σκυλί μέσα στο σπίτι, οπότε το εκτός κλουβιού θα είναι αρκετά δύσκολο πέρα από κάποιες ώρες που θα είμαι κι εγώ στο δωμάτιο μου γιατί αλλιώς θα φοβάμαι. Αυτή είναι η Μπουμπού. Είναι κωφή (και κατα 99% την παράτησαν για αυτό το λόγο γιατί δεν βρήκαμε άλλα κουταβάκια κοντά στο σημείο) αλλά μπορούμε και συννενοούμαστε καλύτερα από τα σκυλιά που ακούνε. Επειδή δεν ακούει θέλει απλά να βλέπει κάποιον από την οικογένεια και με ανάλογες κινήσεις από τα χέρια καταλαβαινει και τις ανάλογες εντολές. (Μείνε, έλα, κάτσε και αρκετές ακόμη που ήταν οι αναγκαίες ώστε να την έχουμε χωρίς λουρί σε οποιοδήποτε σημείο δεν περνάνε αυτοκίνητα. Είναι από τα πιο φιλικά σκυλιά στα Γιάννενα αλλά το γεγονός ότι είναι κωφή είναι πάντα πρόβλημα με το να βγει στο δρόμο για παιχνίδι και να συμβεί το κακό...)

tinypic-no-longer-available.jpg


Δεν άντεξα να μην ανεβάσω και μερικές φώτο της χε χε
 
Αν και είναι εκτός θέματος είναι τρομερα όμορφη η σκύλα σου.
Επίσης χαίρομαι που έχετε βρει έναν κώδικα επικοινωνίας που να της κάνετε την ζωή πιο εύκολη.
Τέτοια ομορφιά πως να την κρατήσεις έξω από τα φώτα της δημοσιότητας;
Να την χαίρεστε.

Παντως μπορείς να αφήνεις τον Λινκ/Ζελντα ελεύθερο στο δωμάτιο.
Αν δεν μπορεί να βγαίνει καθόλου από το κλουβί τότε είναι λάθος να τον έχεις τώρα συνέχεια έξω.
 
Όχι είτε εδώ είτε στα Γιάννενα θα είναι κάθε μέρα έξω είτε 10 λεπτά είτε όσες ώρες θα είμαι στο σπίτι. Θα ήθελα όμως να γίνει σαν τον Ερνέστο (τον έχω σαν πρότυπο) όπου είναι ελεύθερος να κάνει βόλτες κάθε μέρα. Το κακό είναι ότι αν δεν υπάρχει 2ο άτομο στο σπίτι δεν μπορώ να το πετύχω αυτό.
 
Ζούνε πολλά χρόνια τα ρινγκνεκ οπότε θα έχεις την ευκαιρία να τον έχεις σαν τον Ερνέστο όταν συζησεις με κάποια κοπέλα :)
Αφού λοιπόν θα μπορεί να είναι ελεύθερος παντού συνέχισε έτσι.
Βέβαια ο Ερνέστο ήταν ημερος από την αρχή.
Εσύ πρέπει να χτίσεις μια σχέση εμπιστοσύνης από το 0.
Αλλα έχει οι αυτο τ; καλά του πίστεψε με :)
 
Τι ωραίες φωτογραφίες και πόσο όμορφη συζήτηση!
Τα είπατε όλα, το μόνο που θα σου πω, προσοχή στον απορροφητήρα, να μην κάνει ρεύμα σε σχέση με το κλουβί όταν δουλεύει, επίσης τις αναθυμιάσεις από τα αντικολλητικά σκεύη κουζίνας που είναι δηλητηριώδεις για τα πουλιά μας. Ρίξε μια ματιά https://community.petbirds.gr/threads/teflon-ο-σιωπηλός-δολοφόνος-των-πουλιών.17647/
Καλή συνέχεια και να τον χαίρεσαι!
Υ. Γ. Η σκυλίτσα, κουκλίτσα :)
 
Μια παρένθεση. Ο απορροφητήρας από την πλευρά του νεροχύτη δεν λειτουργεί. Έχω από την απέναντι πλευρά καινούργιο. Δοκίμασα όμως να βάλω τον Λινκ κάτω από τον παλιό απορροφητήρα όπου το κλουβί χωράει και έχει τοίχο στις 2 πλευρές για να κόβει τελείως τα κρύα ρεύματα που λογικά θα υπάρχουν τώρα τον χειμώνα. Για αρκετές ώρες (2.5-3) ήταν με σκυφτό το κεφάλι ώσπου δεν άντεξα άλλο και τον έβαλα πάλι στο τραπέζι. Θα έπρεπε να δοκιμάσω να τον βάλω εκεί το βράδυ την ώρα που συνήθως κοιμάται;
 
Δεν νομίζω ότι χρειάζεται. Γιατί πιστεύεις όμως ότι φοβήθηκε εκεί;
Συνήθως οι παπαγάλοι νιώθουν πιο πολύ ασφάλεια όταν τα 2 τέταρτα του κλουβιού - μην σου πω και 3- βρίσκονται σε τοίχο γιατί έχουν λιγότερο σημείο να καλύψουν από τον "εχθρο" :)
 
Γιατί πιστεύεις όμως ότι φοβήθηκε εκεί;
Συνήθως οι παπαγάλοι νιώθουν πιο πολύ ασφάλεια όταν τα 2 τέταρτα του κλουβιού - μην σου πω και 3- βρίσκονται σε τοίχο γιατί έχουν λιγότερο σημείο να καλύψουν από τον "εχθρο" :)
Έχει χαμηλό ύψος, είναι σαν θαλάμι στο σημείο Ηλέκτρα, αυτό τον φόβισε.
 
Κι εγώ εδώ διάβασα ότι πρέπει να έχει τουλάχιστον 2 σημεία σε τοίχο και τον έβαλα εκει. Το ύψος που αλλάζει απο το τραπέζι ζήτημα να είναι 10 εκατοστά. Οπότε κάτι άλλο τον φόβισε και δεν μπορώ να καταλάβω τι
 
Μπορεί να τον φόβισε ο ίδιος ο απορροφητήρας,του φάνηκε άγνωστος και για λόγους που δε μπορούμε να καταλάβουμε ίσως απειλητικός. Το έχω δει και με τον δικό μου κάποιες φορές, ενώ δεν έχει πρόβλημα με τα ντουλάπια για παράδειγμα κάποιες φορές όταν τον πλησιάζω εκεί μαζεύεται.
Ίσως να πρέπει πρώτα να πάει μόνος του σε κάποια σημεία ώστε να τα συνηθίσει και να μη τα φοβάται, αυτό έχω καταλάβει εγώ, δεν ξέρω αν έχω λάθος. Πάντως με τον Ερνέστο έτσι γίνεται, φοβάται κάθε τι νέο, αλλά όταν το πλησιάσει μόνος του μετά γίνεται "κτήμα του"
 
Αν βλέπω καλά έχεις ένα Indian Ringneck.
Πούλια με προσωπικότητα και λίγο δυναμικο χαρακτήρα.
Από την στιγμή που τον χαϊδεύεις τότε είσαι πραγματικά σε πολύ καλό δρόμο.

Ευτυχώς είναι κοιλιοδουλα πλάσματα και τα τραβάς εύκολα με το φαγητό χάχα.

χαχα Ηλεκτρα ειπες φαι, την μαγικη λεξη, με λιγο φαγητουλι μπαινει κατευθειαν, μπορει να κανει τον δυσκολο για λιγο αλλα τα γαστρικα υγρα ειδη εχουν κατεβει οποτε ειναι θεμα χρονου κ για τον δικο μου!
 
αγγελε πολη ευχαριστα τα νεα για τις πτησεις του φιλου σου. ειναι λογικο στις πρωτες πτησεις να ειναι λιγο ατσουμπαλη θα ελεγα, αλα πολη συντομα δεν θα εχει κανενα προβλημα και θα εχει αισθηση του χωρου και των κηνησεων του. τι περισσοτερες φορες νομιζω ειναι μεχρι να εμπιστευτουν τις δυνατοτητες τους. Πιστευω οτι πολη συντομα θα θελει να ειναι περισοτερες ωρες εξω. απο την συμβιωση μου με δυο παπαγαλους αυτο που εχω να πω ειναι οτι οταν τους δωθη η δυνατοτητα της καθημερινης πτησης ελενχουν πολη ομορφα τις κινησεις τους. Οι δικοι μου ερχονται απο το δωματιο τους στο σαλονι ωπου ειμαι εγω, και γυριζουν πισω. η γνωμη μου ειναι οτι απο οποιες συνθηκες και αν ζησης, "σπιτιου" παντα να του δινης την δυνατοτητα αυτη.
 
Back
Top