Αναπαραγωγή Η Οδύσσεια της πρώτης μου εκτροφής κόκκινων μωσαικών

Αλίκη πανέμορφα είναι φτου φτου φτου να σου ζήσουν!
75eaedc4a67fc70e2876dfb64ab27d54.jpg
Σ ευχαριστώ πολύ Μαράκι μου! ❤️️️️

Με έκανες και γέλασα με το "συμπεθέρα" 😀
😛

Δεν δούλεψαν σωστά,ΟΛΟΙ οι αναστολείς της έκφρασης της μελανίνης. Κάποιοι δεν πήραν τα σωστά σήματα και επέτρεψαν την μελανογένεση και την μεταφορά της μελανίνης στα συγκεκριμένα σημεία.
Άρα κάτι τέτοιο αν το δούμε εκτροφικά δεν είναι καλό.. σας ευχαριστώ πολύ κύριε Μάκη μου! 😀 :D

Σ ευχαριστώ πολύ Μαράκι μου! ❤️️️️

😛

Άρα κάτι τέτοιο αν το δούμε εκτροφικά δεν είναι καλό.. σας ευχαριστώ πολύ κύριε Μάκη μου! 😀 :D

Εδωσα απάντηση σε ανάλογη ερώτηση στην συνάντηση τις προάλλες. Ελπίζω κάποιος να την θυμάται και να στην μεταφέρει 😉

ακριβως την ιδια ερωτηση την εκανα εγω στη συναντηση γιατι και σε μενα παρουσιαστηκε το φενομενο και σε εμενα σε κοκκινα λιποχρωμηκα καναρινια και απο ζευγαρι παλιο δικο μου (οχι νεοφερτο στην εκτρωφη μου). η απαντηση φυσηκα ειναι και η ιδια. Οσο για το
Άρα κάτι τέτοιο αν το δούμε εκτροφικά δεν είναι καλό.. σας ευχαριστώ πολύ κύριε Μάκη μου!
ναι μεν αυτα τα καναρινια δεν μπορουν να συμμετεχουν σε διαγωνισμο γιατι θεωρητε σφαλμα, αλλα αν το σωματοτυπο, φτερομα ειναι σωστο μπορουμε να τα χρησιμοποιησουμε για να βελτιωσουμε καποια αλλα απο το κοπαδι μας που υστερουν σε αυτα.

Δεν δούλεψαν σωστά,ΟΛΟΙ οι αναστολείς της έκφρασης της μελανίνης. Κάποιοι δεν πήραν τα σωστά σήματα και επέτρεψαν την μελανογένεση και την μεταφορά της μελανίνης στα συγκεκριμένα σημεία.

Αποκλείεται στην πρώτη-δεύτρη πτερόροια να φύγουν αυτά τα φτερά και να μην ξαναβγούν;

Αποκλείεται στην πρώτη-δεύτρη πτερόροια να φύγουν αυτά τα φτερά και να μην ξαναβγούν;
Ναί. Μπορούμε να πούμε οτι αποκλείεται. Αυτό θα είναι μια αλήθεια κοντά στο 99% . Γιατί πάντα μπορεί κάποιος επιγενετικός παράγοντας να αναλάβει δράση και να συμβεί το απίθανο.

Μάκη, όπως τα βλέπεις στη φωτό, ειναι απο τη μαύρη σειρά;
Δεν είναι δυνατόν να το πώ αυτό Γιάννη, απο μια φωτογραφία. Πρέπει κανείς να δεί το φτερό απο πολύ κοντά ώστε να διαπιστώσει με σιγουριά αν πρόκειται για ΜΑΥΡΟ ή για σκούρο ΚΑΦΕ. Εν τέλη όμως, αυτό θα είχε κάποια αξία, αν όλες οι άλλες προδιαγραφές έδειχναν ένα αξιόλογο δείγμα Κόκκινου μωσαικού. Μετά την αλλαγή πτερώματος που θα έχουμε την τελική εμφάνιση του πουλιού,θα δούμε αν υπάρχει λόγος να ασχοληθεί κανείς και με την σειρά προέλευσής του.:)

Πρέπει κανείς να δεί το φτερό απο πολύ κοντά ώστε να διαπιστώσει με σιγουριά αν πρόκειται για ΜΑΥΡΟ ή για σκούρο ΚΑΦΕ.
Μαύρο είναι.. Που στις άκρες ανοίγει... Αλλά αν δεν με πιστεύετε ελάτε σπίτι μου για καφέ να το δείτε το φτερό από πολύ κοντά! Να μου κάνετε και κανα σεμινάριο ιδιωτικό! 😛 Κερνάω καφέ!

Μετά την αλλαγή πτερώματος που θα έχουμε την τελική εμφάνιση του πουλιού,θα δούμε αν υπάρχει λόγος να ασχοληθεί κανείς και με την σειρά προέλευσής του.:)
Και μετά την αλλαγή φτερώματος θα υπάρχει photoshooting! :D

Από ποια ηλικία καταλαβαίνουμε το φύλο των μικρών;

Ενημέρωση αυγών: έκανα ωοσκόπηση και 4 στα 5 είναι ένσπορα! 😀 :D

Μάκη, όπως τα βλέπεις στη φωτό, ειναι απο τη μαύρη σειρά;
, σύν του ότι απο τις κορυφαίες σημειώσεις μου προκύπτει πως αυτό φαίνεται στη φωλιά. Η ΚΑΦΕ σειρά έχει μελιντζανί μάτι, ενω η ΜΑΥΡΗ ολόμαυρα. Κατα τα άλλα θέλεις μικροσκόπιο.
*βάζω ρήτρα μισό like απο @mgerom αλλιώς να κοπώ*

Η ηλικία, αρχίζει να γίνεται αντιληπτή συνήθως στο δίμηνο, για τα αρσενικά, αλλά χωρίς βεβαιότητα. Τότε ειναι που ξεκινούν οι προσπάθειες τιτβισματος. Επισης ειναι πιο επιθετικά, διεκδικητικά, και τσακώνονται πιο εύκολα απο τα αλλα.
Στα θηλυκά, εγώ τουλάχιστον τα καταλαβαίνω δια της ατόπου απαγωγής, κι επομένως αργώ. Τα θηλυκά επισης δει ναι πιο όμορφα, ήρεμα και συμπαθητικά.

Και μετά την αλλαγή φτερώματος θα υπάρχει photoshooting! :D

Ενημέρωση αυγών: έκανα ωοσκόπηση και 4 στα 5 είναι ένσπορα! 😀 :D

Μπράβο βρε Αλίκη! Φέτος η πανέμορφη καναρίτσα σου σε διάψευσε εντελώς, αλλά και σε εξέπληξε αφάνταστα! Επιβεβαιώνει το απόφθεγμα: "Η γριά κότα έχει το ζουμί"! 😛
Πάντα τέτοια! Με το καλό να τα δεχθείς τα νεούδια και να καμαρώσεις ως ενήλικα τα άλλα τρία!

Από ποια ηλικία καταλαβαίνουμε το φύλο των μικρών;

αν δεν υπαρχει λογος βιασυνης τοτε μονο από το χρωμα θα το καταλάβεις αν και υπαρχει μια ιδιαιτεροτητα στα κοκκινα μωσαικ μπορει να είναι θηλυκο με γραμμη αρσενικου δλδ να εχει κανει μια μικρη μασκα μπροστα αλλα θα είναι σπασμενη και σε καμια περιπτωση στο μέγεθος του αρσενικου. τα θηλικα επισης κανουν μια γραμμουλα κοκκινη που προεκτινεται πησω από το ματι περιπου 2mm χωρις μασκα. αυτό αντίθετα ισχυει και για τα αρσενικα που βγαινουν γραμμης θυλικου.
στο ζευγαρι σου δεν πηστευω να παρεις αρσενικα γραμμης θηλυκου

Η ηλικία, αρχίζει να γίνεται αντιληπτή συνήθως στο δίμηνο, για τα αρσενικά, αλλά χωρίς βεβαιότητα. Τότε ειναι που ξεκινούν οι προσπάθειες τιτβισματος. Επισης ειναι πιο επιθετικά, διεκδικητικά, και τσακώνονται πιο εύκολα απο τα αλλα.
Στα θηλυκά, εγώ τουλάχιστον τα καταλαβαίνω δια της ατόπου απαγωγής, κι επομένως αργώ. Τα θηλυκά επισης δει ναι πιο όμορφα, ήρεμα και συμπαθητικά.
Γιάννη μου ρώτησα γιατί τα μωσαικά είναι διμορφικα... Δλδ απ την εμφάνιση καταλαβαίνεις αν είναι θηλυκό ή αρσενικό.. Από θέμα συμπεριφοράς πιστεύω ότι και τα θηλυκά αν είναι τσαούσες μπορούν να τιτιβίζουν και να είναι επιθετικές και διεκδικητικές! Μου έχει τύχει! 😉

αν δεν υπαρχει λογος βιασυνης τοτε μονο από το χρωμα θα το καταλάβεις αν και υπαρχει μια ιδιαιτεροτητα στα κοκκινα μωσαικ μπορει να είναι θηλυκο με γραμμη αρσενικου δλδ να εχει κανει μια μικρη μασκα μπροστα αλλα θα είναι σπασμενη και σε καμια περιπτωση στο μέγεθος του αρσενικου. τα θηλικα επισης κανουν μια γραμμουλα κοκκινη που προεκτινεται πησω από το ματι περιπου 2mm χωρις μασκα. αυτό αντίθετα ισχυει και για τα αρσενικα που βγαινουν γραμμης θυλικου.
στο ζευγαρι σου δεν πηστευω να παρεις αρσενικα γραμμης θηλυκου
Σ ευχαριστώ πολύ Σταμάτη! Βιασύνη δεν υπάρχει αλλά θέλω να μαθαίνω! . 😀 Εγώ θεωρώ πως τα μικρά θα είναι όλα γραμμής θηλυκού.. Λάθος κάνω; Γιατί και ο ΈΛμο δεν έχει έντονη μάσκα.. άρα και τα δύο είναι γραμμής θηλυκού.. άρα και τα μικρά...

Μπράβο βρε Αλίκη! Φέτος η πανέμορφη καναρίτσα σου σε διάψευσε εντελώς, αλλά και σε εξέπληξε αφάνταστα! Επιβεβαιώνει το απόφθεγμα: "Η γριά κότα έχει το ζουμί"! 😛
Πάντα τέτοια! Με το καλό να τα δεχθείς τα νεούδια και να καμαρώσεις ως ενήλικα τα άλλα τρία!
Φίλε μου σ ευχαριστώ! 😀 :D

Σ ευχαριστώ πολύ Σταμάτη! Βιασύνη δεν υπάρχει αλλά θέλω να μαθαίνω! . 😀 Εγώ θεωρώ πως τα μικρά θα είναι όλα γραμμής θηλυκού.. Λάθος κάνω; Γιατί και ο ΈΛμο δεν έχει έντονη μάσκα.. άρα και τα δύο είναι γραμμής θηλυκού.. άρα και τα μικρά...

η μελινα σου με μπερδευει λιγο δεν νομιζω ότι είναι καθαρι γραννη θηλικου.
αλλα ότι και να είναι, να είναι καλα και του χρονου κανεις μεταγραφες και κανεις ότι θελεις

Πιστεύω πως το Νο1 θα σου βγει θηλυκό και τα Νο2 και Νο3 αρσενικά.

Πιστεύω πως το Νο1 θα σου βγει θηλυκό και τα Νο2 και Νο3 αρσενικά.
Για να δούμε θα έχεις δίκιο... 😉

Και σε λίγες μέρες περιμένουμε 4 μικρά απ τα 5 αυγά της Μελίνας! :D

Back