Γενικά Η αισχροκέρδεια των pet shop

Mακη και εγω συμφωνω μαζι σου, εξαλου ειπα στην αρχη αυτο -
Γι αυτο και εγω επειδη εχω ακουσει παραπολλα εμπιστευομαι εκει που βλεπει μονο το ματι μου.
Απλα εσυ τα διατυπωσες ποιο σωστα :)
 
τα πουλια εισαγωγης ειναι οτι καλυτερο κυκλοφορει στη ε. Ε? τους ξενους εκτροφεις τους πηρε ο πονος τι πουλακια θα πανε στην ελλαδα; Αν ειναι B ποιοτητας τοτε καλα ειναι. Οι πετσοπαδες με περηφανια μου λενε οτι τις επομενες μερες θα κανουν εισαγωγες απο ολλανδια και βελγιο χιλιαδες πουλια στην τιμη των 8 ευρω(μετα θα τα πουλησουν 30-40). Οταν τους ρωταω να μου πουνε κι εμενα να αγορασω καμια 1000αρια κανουν τον αλεκο, οποιος ξερει που θα βρουμε κι εμεις καναρινια ρατσας απο βελγο εκτροφεα με 8 ευρω να μου πει κι εμενα
 
Συμφωνω με το Μακη,οπως θα ηθελα να πω οτι για εμενα αισχροκερδια ειναι οτι δεν υπαρχουν ορια στις τιμες...
Επισης ενα μικρο σχολιο για τα πουλια εισαγωγης... Το 80-90% των πουλιων δεν ειναι Α ποιοτητας...η απαντηση απλη φανταστειτε να ειχατε 200-300 ζευγαρια αναπαραγωγης για εμπορικο σκοπο και να τα ταιζατε με οτι καλυτερο, δεν μιλαμε για τον κοπο σας(δεν πληρωνεται) σκεφτεστε το κοστος; δυσβασταχτο, οποτε τι μενει απλη διατροφη - οσα περισσοτερα βγουν και στην πωληση σκουπα ολα... Αυτο θελουν και τα μαγαζια μεγαλη ποσοτητα - χαμηλη τιμη αγορας - μεγαλα περιθωρια κερδους...

Έτσι όπως το λες είναι, ειδικά στα μεγάλα καταστήματα, όπου απευθυνονται σε περαστικούς.
Όρια τιμών δεν υπάρχουν πια, η τελευταία διατίμηση που έγινε αφορούσε τα κυλικεία σε τουριστικούς χώρους. Την θεωρούν απαγορευτική γιατί αντίκειται στους κανόνες της ελεύθερης αγοράς.
 
Παιδιά είναι πολλά τα θέματα στην ζωή μας που χρήζουν πολιτικής τοποθέτησης. Απο τις καταναλωτικες μας συνηθειες ως την προστασια του περιβάλλοντος και πισω στην ανασφάλιστη εργασία...
Ο κύκλος ειναι μεγάλος είναι λάθος να ισχυριζόμαστε πως δεν μας ενδιαφέρει η πολιτική. Είναι ο "πολιτικος βίος" μας αυτο που ζούμε, σκεπτόμαστε και κάνουμε όλη μέρα.
Μέσα σε αυτές τις συζητήσεις είναι θεμιττές εως αναγκαίες οι εστω και ακραίες διαφωνίες.
Πρός θεου όμως ας κρατήσουμε ψηλά το επίπεδο στην κουβέντα.
Κι οπως ειπε κι ο Βολταιράκος
"Διαφωνω μ αυτο που λες αλλα θα υπερασπιζωμαι το δικαιωμα σου να το λες"
 
Εκτός απο διχογνωμίες αυτό που προσφέρουν σελίδες σαν την δική μας
είναι η δυνατότητα ενημέρωσης.ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ γιά κάθε έναν απο 'μάς
που καταναλώνουμε. Εχω την γνώμη οτι όλοι όσοι θέλουν να ασχοληθούν με αυτή την μαγεία που προσφέρει το χόμπυ μας, πρέπει να κάνουν κάθε δυνατή προσπάθεια(διαβάζοντας τα υπάρχοντα θέματα και ρωτώντας συνεχώς) για να μάθουν καλά, τα βασικά πράγματα που αναφέρονται στην μορφολογία, την εμφάνιση ενός υγιούς πουλιού,τον τρόπο που αναπαράγονται και διατίθενται στην αγορά αλλά και ότι άλλο νομίζουν οτι θα τους φανεί χρήσιμο. Οι εκθέσεις είναι κατάλληλοι χώροι για μια πρώτη επαφή και γνωριμία και μου έχει δημιουργηθεί η εντύπωση, οτι παρ' ότι δεν είναι αγγελικά πλασμένοι οι εκτροφείς, λίγοι είναι εκείνοι που δεν θα ικανοποιήσουν το αίσθημα τους για επίδειξη γνώσεων και πείρας, μπροστά σε μια ερώτηση μας. Εκμεταλευθείτε το, περιηγηθείτε, ακούστε, ρωτήστε και γίνεται μέλος σε κάποιον σύλλογο αντί να κλαίτε την μοίρα σας, που σας κορόιδεψαν κάποιοι επιτήδειοι. Εχω πάθει, μέχρι να μάθω (και μαθαίνω ακόμη).
Εχω 30 χρόνια που ασχολούμαι με τα καναρίνια και τα τελευταία 5-6 απο αυτά, που ήλθα πιο κοντά σ' αυτήν την κοινότητα(των φίλων του καναρινιού), με συμμετοχή σε σύλλογο, με ψάξιμο και ξεφύλλισμα όλων των σχετικών σελίδων του διαδικτύου, με συνεχείς συζητήσεις
με διαφωνίες και γνώμες, έμαθα τόσα πράγματα που νομίζω δεν θα τα μάθαινα ποτέ.
Τι είναι καλύτερο, να ανταλλάσσουμε αντιφατικές γνώμες για το ποίοι είναι καλύτεροι, οι
έμποροι ή οι εκτροφείς; ή να μπορούμε να ξεχωρίσουμε ένα καλό πουλί που μας ενδιαφέρει να αποκτήσουμε,
αδιαφορώντας για όποια μπαρούφα μας εξαπολύσει ο πωλών;
Καταλήγοντας έχω να πώ οτι αισχροκέρδια μπορεί να είναι τα 20 ευρώ που
μας πούλησαν ένα θηλυκό στείρο ή άρρωστο, πολύ περισσότερο απο τα 120 που δώσαμε για ένα θηλυκό
που θα μας δώσει 15 υγιείς και σωστούς απογόνους της αγαπημένης μας ράτσας.

Άσχετο αλλά ρε Μάκη κάθε φορά που διαβάζω μηνυμά σου ξεκουράζομαι ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ!
Οχι γιατι έχεις πάντα δίκιο (που συνήθως έχεις δηλαδή) αλλά γιατί ειναι δομημένος ο λόγος σου!
Καταλαβαίνω τι λές.
Παιδιά παρακαλω λίγο δομή, παραγράφους, κόμματα κλπ΄!
(Georgina φατην!)
 
κατηγορούμε κάποιον για αισχροκέρδεια όταν ανεβάζει τις τιμές του, όχι απαραίτητα στα είδη πρώτης ανάγκης (απλά εκεί αφορά όλους) αλλά σε μία κατάσταστη ανάγκης (πχ. σε μιά έλλειψη μιας τροφής ή ακόμα χειρότερα ενός φαρμάκου αυτός που έχει στοκ ανεβάζει την τρέχουσα τιμή στα ύψη).
για να μιλήσουμε διαφορετικά για αισχροκέρδεια, θα πρέπει να γνωρίζουμε λεπτομερώς τα κοστολόγια μιας επιχείρησης και των προϊόντων της, κάτι απίθανο.
αν λέμε αισχροκέρδεια οτι κάποιος πουλά ακριβότερα από άλλους, τι μας εμποδίζει να ψωνίσουμε απ τον φθηνότερο;
θεωρώ οτι ο κ. Μάκης εξέφρασε την ορθή σκέψη οτι η σχέση ποιότητας-τιμής πρέπει να μας απασχολεί και όχι η τιμή από μόνη της.
επίσης μια υποσημείωση, οτι με την λογική αν δεν μπορεί να ανταγωνιστεί ας κλείσει, κλείσαμε όλες τις μικρές επιχειρήσεις και ψωνίζουμε κατιμά από τις αλυσίδες όπου συμφέρει να "ψοφάνε" τα ζώα παρά να ταϊζονται και να γιατρεύονται και πολλά άλλα.
ενημέρωση και γνώση νομίζω όλοι συμφωνούμε
 
Η προσφορα και η ζητηση.

Στην τέλεια (νοητο κατασκευασμα για μελετη) αγορα, χωρις εξωτερικους παραγοντες...

Οταν ομως εγω ειμαι στη Μυτιληνη, θελω να παρω συσκευασμενη τροφη και ο μοναδικος που την προσφερει, την προσφερει στην τιμη των 5,90 ευρω... Τοτε θα αναγκαστω να την παρω γιατι για μενα ειναι βασικο προιον κ η ζητηση μου "ανελαστικη" (να θυμηθουμε κ λιγο πολιτικη οικονομια 😉
Και αυτος δηλαδη αυτο εκμεταλλευεται, τη μοναδικοτητα του κ πουλαει σε αυτη την τιμη

Ενω οταν ζουσα στην Αθηνα, ειχα πολλες επιλογες τιμων για το ιδιο προιον...
 
Στην τέλεια (νοητο κατασκευασμα για μελετη) αγορα, χωρις εξωτερικους παραγοντες...

Οταν ομως εγω ειμαι στη Μυτιληνη, θελω να παρω συσκευασμενη τροφη και ο μοναδικος που την προσφερει, την προσφερει στην τιμη των 5,90 ευρω... Τοτε θα αναγκαστω να την παρω γιατι για μενα ειναι βασικο προιον κ η ζητηση μου "ανελαστικη" (να θυμηθουμε κ λιγο πολιτικη οικονομια 😉
Και αυτος δηλαδη αυτο εκμεταλλευεται, τη μοναδικοτητα του κ πουλαει σε αυτη την τιμη

Ενω οταν ζουσα στην Αθηνα, ειχα πολλες επιλογες τιμων για το ιδιο προιον...

Σωστη, μηπως ομως εαν μαζευτειται δυο-τρεις και κανετε παραγγελια απο Αθηνα 'η
Θεσσαλονικη συσκευασμενη τροφη θα αναγκαζοταν να ριξει την τιμη επειδη δεν θα
υπαρχει ζητηση;
 
Σ'αυτή την περίπτωση νομίζω ότι δυστυχώς η τιμή θα ανέβαινε παραπάνω στο μαγαζί λόγω έλλειψης ζήτησης μέχρι να εξαντληθεί το στοκ και μετά δε θα ξαναέκανε το μαγαζί παραγγελία συσκευασμένης τροφής για να μη μένει απούλητη. Το θεωρώ λίγο απίθανο μαγαζί σε νησί ή σε μικρή επαρχιακή πόλη να μπει στη διαδικασία να σκεφτεί ότι τα προιόντα του έχουν λιγότερη κατανάλωση επειδή οι πελάτες του παραγγέλνουν από Αθήνα την ίδια τροφή γιατί τους βγαίνει φθηνότερα. Το λέω γιατί κατάγομαι από μικρή πόλη και συνήθως έτσι σκέφτονται στα μαγαζιά σε μικρά μέρη. Σου λέει μόνο εγώ είμαι που μπορώ να σε εξυπηρετήσω εδώ, αν σ'αρέσει.
 
Κοιταξτε, αγορασα αναγκαστικα...
Αλλα οποτε πηγαινω Αθηνα θα φερνω οσες περισσοτερες συσκευασιες μπορω μαζι μου. Ετσι θα το αντιμετωπισω.
Ε και οποτε ξεμενω, μεχρι να ξαναπαω Αθηνα, θα αγοραζω να κανω τη δουλεια μου
 
παιδιά σας καταλαβαίνω απόλυτα αλλα μήπως δεν ισχύει το ίδιο και με μια σειρά άλλα προϊόντα στα νησιά; βενζίνη, ρούχα κα;
το οτι υπάρχουν λίγα ή ένα μαγαζί αποδεικνύει και την έλλειψη οικονομικού κινήτρου όχι μόνο την έλλειψη ανταγωνισμού.
για να κάνει κάποιος ένα επάγγελμα και να μας εξυπηρετεί πρέπει κι αυτός να καταφέρνει να ζει απ την δουλειά του.
 
φιλε Παναγιωτη αστο καλυτερα δεν προκειται να βγαλουμε ακρη, γνωστες αλυσιδες πετ εχουν την ιδια τροφη εως 2 ευρω διαφορα... Οποτε τι να λεμε..
ποσο μαλλον τα πτηνα, υπαρχουν και περιπτωσεις εως 50% πανω και δεν υπερβαλω.
 
Να το θεσω λιγο πιο φιλοτιμα και πιο καλοκαρδα, εμεις πειτε οτι κουτσα στραβα μας περισευουν να παρουμε και ενα παπαγαλο και τροφη και αξεσουαρ και χιλια διαφορα, οπως ειπα και ξαναλεω γιατι να μην μπορουν να χαρουν παιδια φτωχα και αυτα ενα παπαγαλο μπορει να ειναι και οι ιδιοι μας οι φιλοι! Αν ο καθε ενας μας αναλογιστει κρινει και δεν παρει το ακριβο και το ψαξει λιγο καλυτερα, καποιες τιμες μπορει να ερθουν σε λογικα πλαισια, απο θεμα τιμες παπαγαλων μαλλον οχι, αλλα τουλαχιστον δεν θα υπαρχουν πολλες περιπτωσεις στο ανεβασμα των τιμων. Ελεγα σε ενα φιλο μου - αν ημουν πλουσιος και εβλεπα τον κοσμο φτωχο, τοτε δεν θα ειχε αλλαξει τιποτα!
 
συνοψίζοντας όλα τα παράπονα σχετικά με τις τιμές αν είναι αισχροκέρδεια κτλ κτλ κλπ
Το θέμα είναι απλό κανείς δεν μας αναγκάζει να ψωνίσουμε από κάπου το επιλέγουμε το τι κάνει ο κάθε μαγαζάτορας είναι δικιά του δουλεία και πόσα θα βγάλει από εκεί και πέρα το θέμα είμαστε όλοι εμείς οι καταναλωτές αν θέλουμε να είμαστε πρόβατα η επιτέλους συνειδητοποιημένοι σε όλα τα επίπεδα και να μην μας εκμεταλλεύεται κανείς.
 
  • Like
Αντιδράσεις: mgerom
Back
Top