Αναπαραγωγή Η αναπαραγωγή των cockatiel μου

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης evans
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

evans

PB Member
Εγγραφή
10 Φεβ 2013
Μηνύματα
958
Πόλη
Λαμία,Αθήνα
Λοιπόν αφού έλεγξα τον καιρό για να είμαι σίγουρος και προετοιμασα τα κοκατιλ μου βάλαμε τη φωλιά! Εεε δεν άργησαν να πάρουν μπρος... Μετα απο κάνα πενταωρο άρχισαν τη διαδικασία.😛Ο αρσενικός καθε φορα που βλέπει φωλιά γίνεται sex machine και ολο λαλαει... Κάθε μεσημέρι τους πιάνω στα πράσα το χουνε βάλει πρόγραμμα😛 ποιος ξέρει άλλες πόσες γίνεται αυτό μεσα στη μέρα και μου βγαίνουν πάντα ολα τα αυγά ενσπορα! :D Έχουν βγάλει μια φορά μικρά στο κλαρί έναν όμορφο normal αρσενικό φορεα albino στο νέο του σπίτι τον φωνάζουν Οδυσσέα εδω και δυο -τρία χρόνια και μια albino κούκλα την bianca που ζει ζωή χαρισαμενη και αυτή δεν εχω φώτο τους ελπίζω όμως να έχω απο τα καινούργια μιας εδώ και τρεις γέννες οχι συννεχομενες δυο πέρσυ και μια το Φλεβάρη δεν είχαμε γεννητούρια ή τα μικρά πέθαιναν την επόμενη μέρα το γιατί δεν το ξέρω υποθέσεις έκανα και δεν με έβγαλαν πουθενά... Πάντως δεν γίνεται να μην ταΐζουν δεν μπορεί αφού έχουν βγάλει μικρά... φέτος επιχειρώ να τα αφήσω έξω για να έχουν ησυχία!
 
Σου εύχομαι φέτος η αναπαραγωγή σου να εξελιχθεί πολύ καλύτερα από τις προηγούμενες χρονιές. Αλήθεια πόσα αβγά γεννούν τα κοκατιλ;
 
Σου εύχομαι φέτος η αναπαραγωγή σου να εξελιχθεί πολύ καλύτερα από τις προηγούμενες χρονιές. Αλήθεια πόσα αβγά γεννούν τα κοκατιλ;
Ευχαριστώ πολύ το ελπίζω να εχω φέτος μωρά είναι πιο συνεργασιμα από τα budgies απο οτι φαίνεται 😛 .
Τα κοκατιλ κάνουν απο τέσσερα εως 8 αυγά το συνηθισμένο ειναι 4-5 ! Εμένα η δική μου έκανε πέντε στην πρώτη της γεννά τώρα εδώ και τόσα χρόνια κανει τέσσερα!
 
καλή τύχη και... Καλούς απογόνους! Πώς ξεχωρίζουν το φύλο στα κόκατιλ?
 
  • Like
Αντιδράσεις: fox
Μερικες φωτογραφιες:
rsz_img_20150915_164653.webp
O κυριος καθαριζει κατι πριονιδια που ειχαν μεινει απο την προηγουμενη γεννα (μην ανυσηχειτε δεν υπηρξαν μικρα στην προηγουμενη γεννα οποτε μια χαρα ειναι το πριονιδι )
rsz_img_20150915_164740.webp
Φυλα πιστα τη φωλια!
rsz_20150915_161950.webp
Παει το σουπιοκοκαλο χτες το εβαλα και πριν απο αυτο αλλο ειμαι καλλυμενος απο ασβεστιο παντως εχω καμια δεκαρια σουπιοκοκαλα ακομα🙄!
rsz_20150915_161845.webp
Μία μαζὶ!
rsz_20150915_161908.webp
Και μια μονος του να μην ζηλευει ο ζηλιαρογατος:D!
 
Βαγγέλη καλή τύχη!

Έχω 2 απορίες... ήμερα είναι τα κοκατιλάκια σου; Βοηθάς και εσύ στο τάισμα των νεοσσών; Και αντέχουν τα κοκατίλ έξω με τα κρύα του Μαρτίου; (τελικά 3 ήταν οι ερωτήσεις 😛 )
 
Βαγγέλη καλή τύχη!

Έχω 2 απορίες... ήμερα είναι τα κοκατιλάκια σου; Βοηθάς και εσύ στο τάισμα των νεοσσών; Και αντέχουν τα κοκατίλ έξω με τα κρύα του Μαρτίου; (τελικά 3 ήταν οι ερωτήσεις 😛 )
Ημερα αυτο θα ηταν θαυμα! 🙄Εγω απο ταισματα ειμαι ασχετος και δεν μου αρεσει να επεμβαινω εκτος αν ειναι απολυτη αναγκη! Τα κοκατιλ αντεχουν μια χαρα εξω εδω στο χωριο μου που ενας γνωστος μου εχει παρα πολλα ζωα (ερπετα, πτηνα, σκυλια...)τα εχει σε μεγαλη κλουβα με budgies,ροζελες, κακαρικι, κοκατιλ,ζεμπρακια, πιγκουινακια, κινεζικα ορτυκια(καθαριζουν το χωρο τα ορτυκια) με ζωντανο δενδρο και το χειμωνα ειναι σκεπασμενα και δεν παθαινουν τιποτα αν δεν τα χτυπαει ο αερας... Εγω βεβαια ουτε με σφαιρες δεν τα αφηνω εξω το χειμωνα ειναι στην κουζινα οπου εχει σομπουλα(δεν τα εχω διπλα αλλα απεναντι απο τη σομπα... φετος ειναι η πρωτη εξωτερικη τους αναπαραγωγη.
 
Η κουζινα ειναι ακαταλληλος χωρος για τη διαμονη πτηνων.. Δε χρειαζεται να αναφερω φωτισμο και φασαρια, μονο οι αναθυμιασεις των φαγητων και του τεφλον απο τα αντικολλητικα ειναι ικανοτατα να σκοτωσουν τα πτηνα.

Στέγαση σε εσωτερικό χώρο
Σε αυτή την περίπτωση τα πράγματα είναι κάπως πιο απλά. Η θερμοκρασία του περιβάλλοντος χώρου δεν θα πρέπει επίσης να παρουσιάζει μεγάλες αυξομειώσεις κάτι που είναι ευκολότερο να επιτευχθεί σε εσωτερικό χώρο.

Το κλουβί/α θα πρέπει να είναι τοποθετημένα μακριά από τις εστίες θερμότητας (καλοριφέρ, σόμπες, κλιματιστικά). Στην περίπτωση των κλιματιστικών θα πρέπει να αποφεύγεται η απευθείας έκθεση των πουλιών στο θερμό ή κρύο αέρα που εκπέμπουν στο χώρο. Επίσης, θα πρέπει να αποφεύγεται η τοποθέτησή των πουλιών κοντά σε εξαεριστήρες ή μεταξύ δύο ανοιχτών παραθύρων ή πορτών, προκειμένου να μην εκτίθενται σε ρεύματα αέρος.

Χώροι όπως κουζίνες, μπάνια κ.λπ. είναι τα χειρότερα μέρη για να διατηρούμε τα πουλιά μας. Οι υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύσσονται στους χώρους αυτούς σε συνδυασμό με τις εκπομπές και τις αναθυμιάσεις αερίων από τα μαγειρικά σκεύη, τις οσμές και τους υδρατμούς από την παρασκευή των φαγητών, είναι πολύ επικίνδυνα για την υγεία των πουλιών. Μην ξεχνάτε ότι το Teflon μπορεί να σκοτώσει τα πουλιά σας με τις αναθυμιάσεις που δημιουργούνται από τη θέρμανσή του.
https://community.petbirds.gr/threads/Η-φροντίδα-των-κατοικίδιων-πουλιών.17656/
 
Λογικά πρέπει να γέννησαν σήμερα γιατί δεν εγκαταλειπουν και τα δυο μαζί τη φωλιά τώρα είναι και τα δύο μαζί μέσα... Με το καθάρισμα όμως τι να κάνω το κλουβί έχει συρωμενο ταψί αλλά στην τελευταία γέννα όταν πήγα να καθαρίσω με τον θόρυβο που έκανε το ταψί τα παράτησαν λογικά θα πρέπει να ειμαι ποιο προσεχτικος απο δω και πέρα
 
Μου φαίνεται τόσο που τα περιμένω τα αυγά τα βλέπω χωρίς να υπάρχουν δεν γέννησαν αλλα λογικά προετοιμαζονται εφόσον κάθονται με τις ωρες στη φωλιά και μολος με βλέπει η θηλυκια γίνεται καπνός (το κανει μόνο σε μενα σε κανένα αλλο μέλος της οικογένειας οταν το βλέπει)🙄
 
Καλή τύχη Βαγγέλη! Μακαρι να υπάρχουν μωρά μέσα στα αυγα! (Βέβαια από την... Περιγραφή αυτό καταλαβα!)😛
 
Εεεε τωρα εχω πεσει μεσα η κυρια περασε το βραδυ στη φωλια το πρωι εκει και τωρα που γυρισα εκει μεσα παλι και ο αρσενικος πιστος φυλακας (καλυτερα να καρτω αποστασεις απο αυτον:D )Μολις βεβαια ρθει η σειρα του μπαμπα να κλωσσησει το δεχεται με χαρα πηγαινοντας και συμπαραστεκοντας στη ''μαμα'' η προσπαθει να της ''κλεψει'' το αυγο😛
 
Με το καλο με τις ευχες μας να ναι ενσπορο και να καμαρωσεις μωρα! ✌
 
Ευχαριστώ Μιράντα αν και για τη γονιμότητα των αυγών δεν την αμφισβητώ, την εκανε ο αρσενικός καλα τη δουλειά του 😛 βέβαια πάντα εχω στο νου μου οτι κάποιο μπορεί να βγει ασπορο.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Myra
Back
Top