Αναπαραγωγή Η κανάρα μου είναι μάλλον πυρωμένη

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Stelans
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Stelans

PB New Member
Εγγραφή
29 Μαϊ 2020
Μηνύματα
244
Πόλη
Πειραιάς
Παιδιά καλησπέρα μάλλον πυρωμενη είναι βρήκα σήμερα στον πάτο του κλουβιού ένα σπασμένο αυγουλακι παρόλα αυτά βρήκα πάλι 3 με 4 μικρά πούπουλα έξω από το κλουβακι της. Προφανώς ακούει τα αρσενικά από πάνω της να κεληδανε όλη μέρα
 
Παιδιά καλησπέρα μάλλον πυρωμενη είναι βρήκα σήμερα στον πάτο του κλουβιού ένα σπασμένο αυγουλακι
Όπως καταλαβαίνεις το ''μάλλον'' γίνεται ''σίγουρα''.
Τοποθέτησε μια φωλιά, δώσε νήμα και άφησέ την να κάνει την διαδικασία κανονικά, αλλιώς θα μαδηθεί όλη στην προσπάθεια να βρει υλικό φωλιάς.
Αν δεν έχεις σκοπό να την ζευγαρώσεις μετά από την διαδικασία της ωοτοκίας και της επώασης θα πρέπει να κάνεις αρκετές αλλαγές για να ξεπυρώσει.
 
Ήθελα πολύ να ασχοληθώ με την αναπαραγωγή αλλά δυστυχώς δεν έχω τον χώρο, τις γνώσεις και τον απαραίτητο χρόνο για να προχωρήσω σε αυτή την διαδικασία. Το πουλάκι στην πορεία αποδείχθηκε θυληκο για αρσενικό μου το έδωσαν όταν γεννήθηκε (ήταν και 2 μηνών δύσκολο να πει κανείς το φύλλο του τότε).

Τι πρέπει να κάνω για να ξεπυρωσει δηλαδή; Απομάκρυνση από τα αρσενικά και συνεχή μπάνια;
 
Απομάκρυνση από τα αρσενικά και συνεχή μπάνια;
Απομάκρυνση από τα αρσενικά, να μην τα βλέπει και τα ακούει.
Τοποθέτηση του κλουβιού σε λιγότερο φωτεινό χώρο, με περισσότερη σκιά.
Αλλαγή στις πατήθρες, στην ποτίστρα στο κλουβί.
Λιγότερο αυγό ή αυγοτροφή (1 φορά ανά 10 μέρες)
Μπανάκια πρωινά.
Αν δεις ότι συνεχίζει να μαδάει τα πούπουλα της θα πρέπει να κάνεις αυτό:
Τοποθέτησε μια φωλιά, δώσε νήμα και άφησέ την να κάνει την διαδικασία κανονικά,
Έτσι θα μείνει απασχολημένη για αρκετό καιρό και στο τέλος θα ηρεμήσει.
 
Λιγότερο αυγό ή αυγοτροφή
Η αλήθεια είναι ότι τόσο δίνω μία φορά την εβδομάδα όπως στη περίοδο συντήρησης είτε αυγό είτε αυγοτροφη.

Αν προσπαθήσω να την βάλω για αναπαραγωγή να αυξήσω αυγό μπρόκολο σε αυτή τη φάση τώρα η να περιμένω να ηρεμήσει πρώτα και να ξεκινήσει από την αρχή ή ωοτοκία. ( θα συζητήσω με το θείο μου που έχει πουλιά μήπως με βοηθήσει αν πάρω αυτή την απόφαση).
 
Αν προσπαθήσω να την βάλω για αναπαραγωγή να αυξήσω αυγό μπρόκολο σε αυτή τη φάση
Ναι αύξησε την συχνότητα σε αυγό και γενικά δίνε πλούσια διατροφή, λαχανικά και φρούτα.
Αν έχεις έτοιμο αρσενικό αρκετά πυρωμένο δεν θα δυσκολευτούν να τα βρουν.
 
Εχω εναν κελαηδάει όλη μέρα και όταν την βλέπει κοπανιεται στα κάγκελα πάνω προς το μέρος του κλουβιού της και τραγουδάει παράλληλα και εκείνη που την είδα ανασηκωνει το στήθος της (νομίζω σημάδι ότι τον θέλει)
[automerge]1617710719[/automerge]
Επίσης βλέπω ότι πέφτει πάλι η θερμοκρασία τη νύχτα 6 με 7 βαθμούς τις επόμενες μέρες μήπως υπάρξει θέμα στη διαδικασία;
 
Επίσης βλέπω ότι πέφτει πάλι η θερμοκρασία τη νύχτα 6 με 7 βαθμούς τις επόμενες μέρες μήπως υπάρξει θέμα στη διαδικασία;
Αυτό όντως είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε όλοι οι ''μπαλκονάτοι'' εκτροφείς.
Μπορείς να καθυστερήσεις για 10 ημέρες την ένωση για να έχουν βελτιωθεί οι συνθήκες.
 
Μάλλον αυτό θα ξεκινήσω σταδιακή αύξηση μήλο αυγό μπρόκολο θα τα ενώσω με χώρισμα μερικές μέρες και θα το αφαιρέσω όταν φτιάξει από τα μέσα του μήνα. Έχει τρελαθεί ο καιρός.
 
Προμηθεύτηκα σήμερα κιόλας εξωτερική φωλιά που γίνεται και εσωτερική το καλαθάκι νήμα και τσόχα και της τα έβαλα. Κάνα μισάωρο που τη βλέπω απλά παίζει δεν πηγαίνει στην εξωτερική φωλιά. Αν δω ότι δεν την χτίζει σήμερα να το γυρίσω σε εσωτερική; (το έκανα για να μην βγάλει όλα τα πούπουλα της στη προσπάθεια της να φτιάξει φωλιά)
 
Οκ οκ την αφήνω να δω πως θα πάει. Είναι πρωτάρα καναρα του 2020. Αφού τελειώσει αυτή η ωοτοκία πόσες μέρες να περιμένω μέχρι να βάλω τον αρσενικό. Αφού την πήρα την φωλιά κρίμα είναι να μην γεμίσει πουλάκια.
 
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ Δεν είδα κάτι ή αλήθεια είναι σήμερα που κοίταξα στη ζευγαρωστρα. Αραγε να έτυχε και να σταμάτησε μόνο στο ένα;
 
Νομίζω ότι αν τη βάλεις χωρίς χώρισμα με τον αρσενικό άμεσα και έχοντας ήδη τη φωλιά και το νήμα, τα πράγματα θα πάρουν τον δρόμο τους πολύ γρήγορα. Κόκκαλο σουπιάς χρειάζεται οπωσδήποτε στο κλουβί της.
( θα συζητήσω με το θείο μου που έχει πουλιά μήπως με βοηθήσει αν πάρω αυτή την απόφαση)
Επίσης διάβασε προσεκτικά και το αντίστοιχο άρθρο.
 
Καλησπέρα παιδιά σήμερα έκανε κι άλλο άσπορο προφανώς αυγουλακι. Της είχα νήμα και εξωτερική φωλιά αλλά η καημένη δεν την έχει πλησιάσει και προσπάθησε να φτιάξει μια φωλιτσα στη γωνία του κλουβιού όπου και γέννησε εκεί το αυγουλακι το οποίο έσπασε προφανώς. Να επιμείνω με εξωτερική η να παω σε εσωτερική;

Νομίζω ότι αν τη βάλεις χωρίς χώρισμα με τον αρσενικό άμεσα και έχοντας ήδη τη φωλιά και το νήμα, τα πράγματα θα πάρουν τον δρόμο τους πολύ γρήγορα.
Η αλήθεια είναι ότι το καθυστερώ λίγο καθώς ξεκίνησε ήδη η ωοτοκία οπότε εικάζω ότι και να τον βάλω τώρα μέσα τα αυγα θα βγουν ασπορα. Σήμερα μου έκανε 2ο αυγό χώρις παρουσία αρσενικού στο κλουβί
 
Καλησπέρα στην όμορφη παρέα του φόρουμ. Η καναρα έκανε αυγά όπως σας είπα Τρίτη και Πέμπτη και σταμάτησε. Δεν είχα προλάβει να βάλω φωλιά τότε οπότε έσπασαν (άσπορα προφανώς). Τελικά πήρα φωλιά της την έβαλα τη Πέμπτη δεν την έφτιαχνε απλά έπαιζε. Παρασκευή πρωί ξυπνάω και ήταν πανέτοιμη στη πένα η φωλιά. Λέω ωραία 2 μέρες τώρα ας περιμένω μην κάνει αλλά αυγά να δω και τελικά δεν έκανε. Παρασκευή και Σάββατο δεν έκανε αυγα λοιπόν.
Σήμερα είχα στο μυαλό μου που ήταν μέρα καθαρισμού να ενώσω το ζευγάρι μετά τον καθαρισμό των κλουβιων. Τελικά τι αν δω; Έκανε αυγουλακι στη φωλιά (προφανώς άσπορο). Να της βάλω μέσα τον αρσενικό μιας και είναι τόσο πυρωμενη να μην ταλαιπωρείται η καημένη με τα άσπορα;
 
Καλησπερα κατα την γνωμη μου επρεπε να ειχες βαλει μεσα τον αρσενικο αφου αποφασισες να προχωρησεις σε αναπαραγωγη μην φοβασαι τον καιρο πιστεψε με δεν εχουν προβλημα αλλωστε οταν βγουνε τα πουλακια ο καιρος θα ειναι πιο ζεστος,παιρνεις αυγα και φωλια τα αφηνεις καμια εβδομαδα να ηρεμησουν με χωρισμα και καλη διατροφη και μετα δινεις παλι φωλια και νημα ελπιζω να σου πανε ολα καλα!
 
Back
Top