Γενικά Η οικογένεια των καναρινιών μου

@pikos apikos δεν ξέρω πολλά αλλά μήπως να του βάλεις νάρθηκακι από πετ σοπ. Κανονικά πρέπει να το δει γιατρός αλλά από το να το αφήσεις να γίνει μόνο του προσπάθησε να βγάλεις καλή φωτογραφία να φαίνεται καθαρά μήπως κάποιος από το forum όταν το δει καταλάβει και σε συμβουλέψει. Μπορεί να είναι κάτι απλό που γίνεται. Είναι κρίμα το καημένο να είναι κάτω! 😔
 
Αν δεν υπαρχει νερο - φαγητο κατω, πρεπει να ανεβαινει για να τρωει και να πινει νερο αλλιως η καταληξη θα ηταν μια αμα δεν επινε νερο ή δεν ετρωγε! Δεν το εχεις δει καθολου να ανεβαινει;εχεις δει μηπως να το ταϊζει η καναρα;
 
@pikos apikos οποτε ανεβαινει! Και αν καταλαβα καλα για να γατζωνεται οπως λες στα πλαϊνα τοιχωματα τα ποδαρακια του μια χαρα λειτουργουν! Οποτε για μενα κατι αλλο συμβαινει! Συμβιωνουν καλα με την καναρα;εχεις δει τιποτα περιεργο;
 
@pikos apikos Βλεπω το καναρινακι μια χαρα! Τωρα ενα πιο εμπειρο ματι ισως δει το προβλημα αν υπαρχει!γιατι στο καναρινακι δεν βλεπω να υπαρχει κατι και ειπες οτι γατζωνεται κιολας στα καγκελα και ανεβαινει και στις χαμηλες πατηθρες! Δεν εχεις αλλο κλουβι να το εβαζες μονο του;να δεις ανεβαινει;γιατι αμα ανεβει οταν θα ειναι μονο του καποιο προβλημα τοτε θα υπαρχει με την καναρα!
 
@Elli δεν φαίνεται να γυρνάνε κάπως τα δάχτυλα; Μήπως ανεβαίνει για λίγο και επειδή έχει θέμα (αν έχει...) κατεβαίνει αμέσως; Αλλά συμφωνώ και εγώ το καλύτερο τεστ είναι για λίγο να μπει ο αρσενικός μαζί με τη μαμα και το μικρό για λίγο μόνο του να δει αντιδράσεις.
 
@ΜΑΡΙΑαα Ελαχιστα προς τα πανω γυρνανε αλλα οχι πολυ ωστε να τον εμποδιζει σε κατι αφου ειπε το παλικαρι οτι ανεβαινει στις χαμηλες πατηθρες και γαντζωνεται στα πλαϊνα καγκελα που αμα υπηρχε προβλημα ουτε αυτο δεν θα μπορουσε να κανει! Ναι πρεπει εστω μια ωριτσα να το βαλει μονο του σε κλουβι να απομακρυνθει λιγο αλλα να εχει ορατοτητα και να το παρακολουθησει! Αν ανεβει το καναρινακι τοτε υπαρχει προβλημα με την καναρα!
 
καλημερα σας
τις τελευταίες 2 ημέρες εχει αρχισει και ανεβενει και στις πανω πατηθρες σιγα σιγα.
θα κανω ομως αυτη την προσπάθεια να βάλω το χωρισμα στην ζευγαρωστρα να δω πως συμπεριφερεται.
ηθελα να ρωτησω ομως αν βκω το χωρισμα στην ζευγαρωστρα πως θα πρέπει να διαμορφωθούν τα πατηθρα.
 
ηθελα να ρωτησω ομως αν βκω το χωρισμα στην ζευγαρωστρα πως θα πρέπει να διαμορφωθούν τα πατηθρα.
Ανέβασε μία φωτό ολόκληρου του κλουβιού όπως είναι τώρα.
 
Πολύ ωραία νέα! Το ένα πάνω όπως είναι και το άλλο κάτω δίπλα στο χώρισμα. Πρέπει λογικά να είναι δύο και στα δυο κλουβιά που θα δημιουργηθούν, οπότε συνολικά 4
Κατά τα άλλα πως είναι τα πουλάκια; Όλα καλά; Αν περνάνε πτερόροια δες αυτο
 
@pikos apikos όμως να συμπληρώσω ότι οι πατήθρες πρέπει να είναι στρογγυλές! Οπωσδήποτε γιατί στις τετραγωνισμένες δεν κλείνει σωστα το πόδι και θα έχουν προβλήματα.
 
Ήθελα να ρωτήσω.ο "αστράγαλός" και το "γόνατο" ανοιγοκλείνουν κανονικά, όπως στο άλλο πόδι; (Αν το πιάσεις για να τα δοκιμάσεις, προσπάθησε να είσαι πολύ μαλακός στις κινήσεις σου, μην γίνει καμιά ζημιά)
 
εδω είμαστε και παλι.
ειχα παραγγηλει κλουβι καινούριο και κάτι πραγματακια οπως ξύλινα πατιθρα οξειας και ποτίστρες κενού αερα.
ήθελα να ρωτήσω πως δουλευουν αυτές οι ποτηστρες;γιατι δεν βλεπω να σταζει καμία σταγόνα.
επισηςτα πατηθρα εχω παρει με πάχος 8 και 10 χιλστα και έβαλα τα δεκα χιλιοστα στο κατω μέρος και τα 8αρια στα πανω μέρη.
επίσης ξεχασα να πω ότι χωρισα την μητερα με το παιδακι της.το οποιο δεν ξερω τι φύλλο ειναι και δεν ξερω πως να το καταλάβω
[automerge]1598798538[/automerge]
IMG_20200830_173951_compress19.webpIMG_20200830_174002_compress82.webp
 
Τελευταία επεξεργασία:
Θεωρώ ότι τις πατήθρες μια χαρά τις έχεις βάλει. Το μόνο θέμα είναι ότι το κλουβί, έτσι όπως το έχεις χωρίσει παρέχει κατά τη γνώμη μου μικρό χώρο για το κάθε πουλάκι. Σε περίπτωση λοιπόν που το μικρό είναι θηλυκό, θα έλεγα ότι θα ήταν καλύτερα να βγάλεις το χώρισμα... Αλλά το πως καταλαβαίνεις το φύλο του είναι ένα θέμα..ποια είναι η ηλικία του; αν πρόκειται για μικρότερο των 6 μηνών, τότε δύσκολα φαίνεται η αμάρα του, και η ένδειξη που έχεις είναι αν προσπαθεί να κάνει τρίλιες (τότε είναι αρσενικό) ή απλά κάνει τρρτ (στη διάρκεια που διαβάζεται αυτό που έγραψα) και τσίου, οπότε τότε μάλλον είναι θηλυκό.
Οι ποτίστρες αυτές δεν πρέπει να στάζουν, παρά μόνο όταν ακουμπά το πουλί το ράμφος του. Δουλεύουν με εξίσωση πίεσης (ατμοσφαιρική vs υπερκείμενου αέρα και υδροστατικής νερού εντός της ποτίστρας). Αν λοιπόν αύριο που θα τις ξαναγεμίσεις ακουμπήσεις το δάκτυλό σου στο στόμιο, θα δεις ότι το νερό θα τρέξει λίγο.
(Εξακολουθώ να πιστεύω ότι ο χώρος που τα έχεις δεν είναι κατάλληλος)
 
εινια περσινο το καναρινακι το μικρο.περσυνη γεννα δηλαδή.
για αυτό το λογο ηθελα να δω υι φύλλο ειναι.γιατι είναι μικρός ο χωρος και γιατι αν ηταν θυληκο να το εβγαζα το χωρισμα.
ειχα αναφέρει παλιότερα οτι εχω χωρο και στα μπαλκονια αλλα πετανε πολλα ξεφτερια και καρακαξες.
στο διπλα κτίριο που εχουν συνεργείο μοτοποδηλατων και εχουν καναρίνια μεσα ατο συνεργείο ενα ξεφτερι μπήκε μεσα στο ιδιο το συνεργείο και επιτεθηκε σε ενα απο τα καναρινια.
 
Ναι, έτσι είναι δυστυχώς σε πάρα πολλά μέρη, και στην Αθήνα επίσης. Αλλά αν βρεις κατάλληλο σημείο σε μπαλκόνι σου, με μια επίσης αποτελεσματική προστασία θα μπορείς να τα έχεις εκεί. Υπάρχουν άλλωστε και πολλά προστατευτικά κλουβιών έτοιμα.
Άλλωστε, εφόσον το συνεργείο είναι ισόγειο, ποιος μας εξασφαλίζει ότι στην πυλωτή (νομίζω ότι εκεί τα έχεις) δεν θα επιτεθεί ένα αρπακτικό;
 
Back
Top