Εκηβόλος
PB Member
- Εγγραφή
- 28 Αυγ 2016
- Μηνύματα
- 743
Δεν βράστηκε! Όλα τα υλικά ακολούθησαν τη διαδικασία τους ξεχωριστά και μετά ενώθηκαν και ανακατεύτηκαν με πιρούνι.Ναι μην τις βράζετε όμως
Δεν βράστηκε! Όλα τα υλικά ακολούθησαν τη διαδικασία τους ξεχωριστά και μετά ενώθηκαν και ανακατεύτηκαν με πιρούνι.Ναι μην τις βράζετε όμως
Αλέξανδρε, δεν το είπα για την δική σου!Δεν βράστηκε! Όλα τα υλικά ακολούθησαν τη διαδικασία τους ξεχωριστά και μετά ενώθηκαν και ανακατεύτηκαν με πιρούνι.
Θα είχες άλλα αποτελέσματα αν είχες μάθει να χρησιμοποιείς το Ρασκ ή το Κους-κούς αντί της φρυγανιάς. Ψάξτο λίγο!Δεν βράστηκε! Όλα τα υλικά ακολούθησαν τη διαδικασία τους ξεχωριστά και μετά ενώθηκαν και ανακατεύτηκαν με πιρούνι.
Θα το κοιτάξω!Θα είχες άλλα αποτελέσματα αν είχες μάθει να χρησιμοποιείς το Ρασκ ή το Κους-κούς αντί της φρυγανιάς. Ψάξτο λίγο!
Υπάρχει αναλυτική αναφορά εδώ https://community.petbirds.gr/threads/Προετοιμασία-της-ξηρής-αυγοτροφής.25060/Πως βάζουμε το κους-κους στην αυγοτροφή;
Ακολουθείται κάποια διαδικασία προπαρασκευής του;
Πέραν απο τις όποιες συνταγές κυκλοφορούν οι οποίες χρησιμοποιούν πάντα και ξηρή αυγοτροφή του εμπορίου,θα μπορούσες να το χρησιμοποιήσεις ΜΟΝΟΝ με τα δικά σου υλικά, αφαιρώντας την φρυγανιά. Επειδή το κους-κους μπορεί να απορροφήσει μεγάλες ποσότητες υγρασίας Θα μπορούσες να το έβαζες στο τέλος σε τόση ποσότητα όση θα απαιτούσε η υγρασία του υπόλοιπου μείγματος. Σ' αυτό ίσως θα πρέπει να κάνεις μερικές δοκιμές με τον εξής τρόπο. Θα ετοιμάσεις το μείγμα σου (χωρίς φρυγανιά και σπόρους) . Θα προσθέσεις κους-κους όσο ο μισός όγκος του και θα ανακατεύεις κάθε ένα δυο λεπτα. Μετά την πάροδο 15λέπτου θα έχεις την πρώτη εικόνα. Πρέπει το μείγμα να μην έχει καθόλου σβόλους και υγρασία. Να έχει μια σπυρωτή και μαλακή υφή. Αν αυτό δεν έχει γίνει, θα προσθέτεις όμοιες ποσότητες κους-κους, ακολουθόντας την ίδια διαδικασία μέχρι να υπάρξει σαν τελικό προιόν η εικόνα που σου προανέφερα.Θα το κοιτάξω!
Πως βάζουμε το κους-κους στην αυγοτροφή;
Ακολουθείται κάποια διαδικασία προπαρασκευής του;:)
Δημήτρη ειλικρινά σ ευχαριστώ πάρα πολύ που μπήκες στον κόπο και μου απάντησες τόσο αναλυτικά! Χίλια ευχαριστώ για άλλη μια φορά!μια χαρα ειναι και μην υπολογιζεις την πρωτεινη του αυγου σε σχεση με το συνολικο βαρος της αυγοτροφης μαζι με το νερο του αυγου (σχεδον 65 % ) αφου η συγκριση με αυγοτροφη ετοιμη γινεται με μια υγρασια που εκεινες να εχουν γυρω στο 10 % , ενω μην ξεχασεις να προσθετεις και την πρωτεινη που δινει η βρωμη και η φρυγανια (γυρω στο 13 % ). Το αυγο εχει 12.5 % πρωτεινη σε μονο 25 % στερεη μαζα, που αν αφησουμε και καποια υγρασια αντε να παει το βαρος του αυγου που συνεισφερει στον τυπο υπολογισμου της συνολικης μαζας απο 25 στο 40 ... Δηλαδη 12.5 % στα 40 ειναι γυρω στο 30 % πρωτεινη που θα πεσει βεβαια συνολικα απο τα αλευρα... Το προβλημα σου ειναι η συγκρατηση του λιπους... η προσθηκη και κροκου και αρκετου σουσαμιου θελει προσοχη.Στη συντηρηση εκεινο δεν χρειαζεται, παρα μονο το δεκεμβρη αν τα εχεις τα πουλια εξω ... (ας μην παρεκλινουμε αλλο, απλα δεν ηθελα να μην σου απαντησω)
Στη συντήρηση εννοείς τον χειμώνα; Τον χειμώνα λέω να δίνω μόνο την αυγοτροφή μου μια φορά την εβδομάδα. Και ναι τα έχω μόνιμα έξω!Στη συντηρηση εκεινο δεν χρειαζεται, παρα μονο το δεκεμβρη αν τα εχεις τα πουλια εξω ...
Ναι φίλε μου! Δε θα τα φάνε! Μέσα στην αυγοτροφή μπορώ να βάλω τα πάντα και ξέρω πως θα το φάνε!Τα υπόλοιπα αν τους τα δώσεις ξέχωρα θα αλλάξει κάτι;
Είναι σημαντικές για να σου πω κάποια τιπς για την αυγοτροφή που κάνεις που μοιάζει πάρα πολύ με τη δική μου.. Παλιά καραβάνα βλέπεις εγώ στην.. σπιτική αυγοτροφή!Αυτή η συνταγή, όμως, με τις παραπάνω ποσότητες για πόσα καναρίνια προορίζεται; Σου βγήκε πραγματικά πολλή υδαρή με πολλή υγρασία και αυτό δεν τ θέλουμε... Πρέπει να βγαίνει ξηρή! Πρώτα βάζουμε όλα τα ξηρά μέρη (φρυγανιά, κουάκερ, σουσάμι, τσόφλι, βότανα κτλ) και μετά βάζουμε αυτά που περιέχουν υγρασία όπως το αυγό και το νερό με μέλι. Αλλιώς το αποτέλεσμα είναι αυτό της φώτο.
Είχε τελικά αποδοχή απ τα καναρίνια σου;
Ευχαριστώ! :Dη συντηρηση Αλικη ξεκινα με την ολοκληρωση αλλαγης πτερωματος και ληγει με την εναρξη της προετοιμασιας ειτε αυτη πρεπει να ειναι μεσα Δεκεμβρη αν καποιος ζευγαρωνει εσωτερικα απο αρχες Φλεβαρη ειτε απο αρχες Γεναρη αν ζευγαρωνει εξω αρχες Μαρτη.Αν ομως καποιος ειναι σε κρυο περιβαλλον (βορεια ελλαδα ή ορεινη περιοχη ή ξεκινησει αποτομα κρυο ισχυρο το Δεκεμβρη ) τοτε τα πουλια θελουν ενισχυση και νωριτερα μεσα στο Δεκεμβρη.Εγω προσωπικα δεν κοβω ποτε την αυγοτροφη απλα αλλαζω την περιεκτικοτητα της συνταγης μου σε πρωτεινη και λιπαρα, με αλλαγη στα συστατικα και κυριως στην ποσοτητα αυγων.
Εννοείται...Αλέξανδρε ( @Εκηβόλος ) μπορείς σε παρακαλώ πολύ να απαντήσεις στην ερωτήσεις που σου έθεσα παραπάνω;
Προορίζεται για δύο ζευγάρια.
Αλέξανδρεεεεε αν ξαναβάλεις για 4 καναρινάκια τόσο μέλι και ξηρούς καρπούς, σε λίγο καιρό θα έχουν όλα λίπος και την άνοιξη τα αυγά θα είναι όλα άσπορα! Μην βάλεις καθόλου μέλι και ξηρούς καρπούς! Παχαίνουν πάρα πολύ! ή βάλε το πολύ 5 καρύδια για 4 καναρίνια... Ωμά εννοείται έτσι... Αν και δεν θεωρώ πως τους είναι τόσο απαραίτητα...1 κουταλάκι του γλυκού μέλι διαλυμένο σε νερό
1/2 φλιτζάνι ξηρούς καρπούς( χρησιμοποίησα καρύδι και αμύγδαλο)
Χρησιμοποιούμε τα απαραίτητα cookies για τη λειτουργία του ιστότοπου και προαιρετικά cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία της περιήγησή σας σε αυτόν.
Δείτε περισσότερες πληροφορίες και διαμορφώστε τις προτιμήσεις σας