Γενικά Θέλω καναρίνια για αναπαραγωγή, ποια ράτσα να πάρω;

Stathis19

PB New Member
Εγγραφή
15 Μαρ 2009
Μηνύματα
16
Πόλη
Λεμεσός
Θελω να αγορασω ενα ζευγαρι καναρινια για αναπαραγωγη. Τη ρατσα θα ηταν η καλλιτερη για να πιασω; Μπορειτε να μου πειτε λιγα πραγματα πως να ξερω οτι ειναι υγιες και καταλληλα για αναπαραγωγη τα πουλια που θα πιασω; Ευχαριστω:)
 
Διαβασε αρχικά αυτό το χρήσιμο άρθρο Απόκτηση νέων πουλιών .

Η ράτσα των πουλιών που θα επιλέξεις εξαρτάται απο εσένα. Αν σου αρεσουν τα πουλιά φωνής θα προσανατολιστείς σε malinois, timbrantos, hartz.
Aν πάλι προτιμάς πουλιά χρώματος ή τύπου υπάρχουν πάρα πολλές διαφορετικές ράτσες για να προσανατολιστέις και να επιλέξεις. Ενδεικτικά μπορείς να ριξεις μια ματιά εδω Είδη Καναρινιών
 
https://community.petbirds.gr/threads/Αγορά-νέων-πουλιών.17646/

https://community.petbirds.gr/threads/Ποια-ράτσα-καναρινιών-είναι-η-πιο-αποδοτική-στην-αναπαραγωγή.657/ :)

η επιλογη ρατσας για να εκτρεφει καποιος ειναι κατι καθαρα υποκειμενικο.υπαρχουν πουλια "φωνης" ,"εμφανισης ή αλλιως τυπου" και "χρωματος".ψαξε τους ορους και θα βρεις πληροφοριες. Αν τωρα επικεντρωνεσαι σε ρατσα που απλως θα ζευγαρωνει ευκολα λογω του οτι εισαι απειρος θα σου ελεγα να μην σταθεις εκει και να επιλεξεις με γνωμονα το τι χαρακτηριστικα θελεις απο τα καναρινια σου να εχουν 😉 στην αρχη θα δυσκολευτεις ισως λιγο αλλα το αποτελεσμα που θα ερθει στην πορεια ειναι αυτο που θα σε "πορωσει" :) στο χομπι ακομα περισσοτερο!
 
Οταν λεω να πιασω εννοω να παω σε bird shop να αγορασω. Και επειδη τωρα ξεκινησα να ασχολουμαι με τα καναρινια ροτο αν εχει καποια ρατσα που να αναπαραγεται ποιο ευκολα παρα τις αλλες ρατσες καναρινιων.
 
Ολες πανω κατω το ιδιο ειναι με εξαιρεση τα york αν δε κανω λαθος που εχουν ιδιαιτεροτητα με την αναθρεψη των νεοσσων τους.
Πιστευω ομως το οτι τα απλα καναρινια ζευγαρωνουν πιο ευκολα απο τις ρατσες.
 
Για το ποια ρατσα ειναι καλυτερη πιστευω ειναι καθαρα γουστο του καθενα μας. Οσο για την αναπαραγωγη συνηθως οσο πιο καθαρη ρατσα ειναι ενα πουλι τοσο πιο δυσκολα αναπαραγεται.
 
Όλα τα καναρίνια αναπαράγονται εύκολα.
Με την μόνη διαφορά για να κανείς αναπαραγωγή πρέπει να έχεις εσύ μεράκι για τα πουλιά που θα ασχοληθείς και όρεξη να διαβάσεις για την ράτσα που θα ασχοληθείς και πάνω από όλα τεράστια υπομονή.
 
Πρόσφατα έφτασαν στα αυτιά μου σε θέμα αναπαραγωγής εξαιρετικές πληροφορίες για τα Lizard. Ράδιο αρβύλα ή αλήθεια δε ξέρω. Εγω έχω ένα ζευγάρι κόκκινο μωσαικό που τα πάει μια χαρά αν και μου κάνει πάντα 3 αυγά. Ε τι να κάνουμε...
 
Back
Top